- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Újabb gondom akadt. Volna egy .db kiterjesztésű, elvileg Pradox 5-ös adatbázisom, amihez szeretnék hozzáférni. Az adatbázis nem tartalmaz jelszót, azonban a Delphi mindig feladja a kis ablakját Query indításkor, hogy felhasználónév, jelszó. Ha nem írok be semmit, csak leokézom, akkor a következő hibaüzenetet kapom:
Operation must be performed on the current session
Hogyan tudnám megkerülni, hogy ne kérjen jelszót, ha egyszer nincs. Lokális XP-n ODBC-n fut az adatbázis.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #1901 üzenetére
Plusz a másik gondom, hogy minden egyes Form nyitáskor létrehozza a TImage-et, így ha újra megnyitom a Formot hibát dob, mert már létezik Kep nevű komponens. Az volna az ötletem, hogy a FormClose-ba beleteszem az objektum törlését, de mivel nem tudok rá hivatkozni (Kep.Free; nem jó), nem tudok vele mit csinálni.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #1900 üzenetére
Akkor leírnám mire jutottam. Van egy Form-om, legyen neve Form2. Az alábbi beállítások érvényesek:
WindowsState = wsMaximized
AutoScroll = FalseVan egy ScrollBoxom, legyen a neve ScrollBox1. Az alábbi beállítások érvényesek:
Align = alClient
AutoScroll = TrueÉs akkor a forráskód:
unit elsokep;
interface
uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, ExtCtrls, JPEG;
type
TForm2 = class(TForm)
ScrollBox1: TScrollBox;
procedure FormShow(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;
var
Form2: TForm2;
implementation
uses anla;
{$R *.dfm}
procedure TForm2.FormShow(Sender: TObject);
var
JPG1: TJPEGImage;
begin
//Formot a bal felso sarokba allitom
Form2.Top:=0;
Form2.Left:=0;
//Meghatarozzuk a megjelenitendo kep meretet
JPG1:=TJPEGImage.Create;
JPG1.LoadFromFile('c:\01.jpg');
//Letrehozzuk a megjelenitendo kep komponenset a jo beallitasokkal
with TImage.Create(self) do begin
Name:='Kep';
Parent := ScrollBox1;
Autosize:=True;
Top := 0;
Left := 0;
Width := JPG1.Width;
Height := JPG1.Height;
Picture.LoadFromFile('c:\01.jpg');
end;
end;
end.Ez annyit tud, hogy új formon megjeleníti scrollboxban a képet eredeti felbontásban. Erre kellene egy OnClick, hogy milyen változás legyen, ha kattintok. Ezt is megcsináltam, de nem jó:
procedure TForm2.KepClick(Sender: TObject);
begin
ShowMessage('OK');
end;Azt írja, hogy a Kep nem található, pedig ilyen néven hoztam létre... Ötletek?
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #1899 üzenetére
Újabb kérdésem lenne. van egy Form-om, amin semmi sincs, csak 1 darab kép megjelenítése. Az lenne a cél, hogy a Form mindig akkora legyen, mint a monitor, tehát töltse ki a teljes képernyőt. Ezt meg is tudtam csinálni a WindowsState wsMaximized-re állításával. Ezen a Form-on kellene egy kép, ami megjelenjen, de teljes felbontásban, görgetősávokkal a szélén. Na, ez nem akar sehogy se összejönni. Ötletek?
u.i.: Sőt, a legkirályabb az lenne, ha először teljes képernyőben jelenne meg a képet teljes képernyő méretre kicsinyítve, majd kattintás után a valódi méretben jelenne meg a kép.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #1898 üzenetére
Kérdésem tárgytalan, a köcsög IrfanView szopatott meg. Ha elforgattam vele egy képet és elmentettem, akkor nem mentette el valójában a képet, csak gondolom valamilyen bejegyzést állított, így elforgatva nyitottam meg. Ha például megnyitottam Paint-ban, akkor elforgatás nélkül látszódott.
-
sanzi89
addikt
Köszi az ötleteket, végül karaktertömbként kezeltem a Stringet, és végignéztem minden karakterét. Elég gány, de működik.
Újabb gondom akadt, hogy egy Image komponensbe, ami álló tájolású beszúrok egy fekvő tájolású képet, akkor önhatalmúlag elforgatja a képet. Ez mitől lehet?
-
sanzi89
addikt
Delphiben mivel lehetne egy string-et megfelelő elválasztó karakter segítségével szétdarabolni? Ezer meg egy Split-es szirszart próbáltam, de egyik se ment. A franc se gondolta volna, hogy 7.0-ás Delphiben ez ilyen nagy feladat...
-
sanzi89
addikt
Valaki tud valami trükköt arra, hogy SQL parancs futása közben ne szaladjon a hozzá kötött BDGrid? A lényeg az volna, hogy ha mondjuk keresek egy sort, akkor a keresés folyamata közben ne szaladjanak a sorok és amikor megtaláltam a rekordot, akkor alljon oda. Illetve még valami olyasmi is jó volna, hogy az aktualis rekord mindig a Grid közepén legyen, ne menjen le a Grid utolsó sorára. Vagy bilibe lóg a kezem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Mobil flották
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- EA Sports WRC '23
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged