Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
válasz
Tomi_78 #2105 üzenetére
0. Meg kellene nézni (debug), hogy az "
egysegek[edb]
" véletlenül se legyen NULL. (valószínűleg nem az, de legyél teljesen biztos benne)1. Lehetne ezt a mintát követni, a "véletlen" problémák kivédése okán:
if Assigned(x) then FreeAndNil(x);2. A fent említett mutatóra CAST-olnám a saját típusát, szintén csak a biztonság kedvéért, ez amúgy SOHASEM árt.
/ FreeAndNil(TDeklaráltTipus(egysegek[edb]
)); /3. Megpróbálnám ezt is, ez az "eredeti" pascal megoldás, 2 lépésből áll:
dispose(TDeklaráltTipus(egysegek[edb]
);egysegek[edb]
:=nil;
/ Tudom, hogy a "FreeAndNil" is elvileg pontosan ezt csinálja, csak 1 lépésben, de azért gyakorlati tapasztalat szerzése céljából én kipróbálnám. /
---------------------
Én a típuskényszerítéstől várnám a megoldást, mert a "sima Free" túl általánosnak tűnik, "mindenre" IS működnie kell, ezért valószínűleg sima "Pointer" vagy "TObject" hivatkozásokkal dolgozik.
Új hozzászólás Aktív témák
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest