Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PHtornya
üzenetére
Félreértettük egymást.
Ha jól értem kevesebb ram volt a gépben, beletettél egy 1GB-os modult, és most gyorsult az XP betöltése, meg ilyesmi. Ez így van, már elférnek a műveletek a memóriában, nem kell kilapozni a merevlemezre a tennivalókat, mert elfér a ramban is.Nos, ettől függetlenül külső lemezre rendszert feltenni nem lehet, mert lassú lesz a gép tőle, ahogy már írta itt lejjebb is valaki.
A belső merevelemz SATA, (esetleg PATA) csatlakozóval csatlakozik. Ez hivatalosan SATA 1 esetében 150MB/sec adatátviteli sebességet tesz lehetővé. Egy külső USB ezzel szemben max 60MB/sec-re képes.
Beláthatod, h hiába jobb a HDD, lassabb lenne, ah külső USB-vel kötöd rá. -
válasz
PHtornya
üzenetére
Nos, tegnap éjjel már elég fáradt voltam, nem írtam le, h a 667-es ramot csak a chipset órajelén viszi, ezért felesleges bele a 667-es, mert ha 915-ös a chipset, akkor csak 533-on fut.
Na, a notid nem D1610-es, hanem D610-es, így már mindjárt egyértelmű.
A chipset az, amire gondoltam: GM915-ös.
A jóhír, h a 667-es ramokkal elindul (van noti ami el sem indul nagyobb ramokkal), a "rossz", h csak 533-on hajtja őket.
Ez látszik is a második képeden (Effektív órajel sornál).A proci Dothan magos Pentium M 730-as, ez egy elég alacsony órajelű (1.6GHz) példány. Itt az első táblázatban az 533-as FSB-s modelleket tudod beletenni a gépedbe:
M730 (1.6GHz)
M740 (1.73GHz)
M750 (1.86GHz)
M760 (2GHz)
M770 (2.13GHz)
M780 (2.26GHz)
Az utolsó kettő elég ritka.Édesanyáméknak pár éve Karácsonyra adtam egy notit, abban 740-es volt, 1giga rammal. Kicseréltem 2×1GB ramra, meg vettem hozzá másik procit. Először egy 760-ast sikerült, majd megláttam egy 770-est is, ráadásul az eladó nem is tudta, h milyen kincset árul, így elég olcsón adta. Azóta az van benne.
Egyszer már láttam 780-ast is Expresszen, de 25ezerért.. na annyit nem ér meg.
Itt kereshetsz hozzá procit:
hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok/keres.php
És itt is:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/keres.phpEzt a merevlemezes dolgot nem értem.
A belső HDD-t cserélted ki egy 500-asra?
Mert az érezhetően gyorsítja a gépet, az biztos. -
válasz
PHtornya
üzenetére
Ne haragudj, de ilyen Dell noti nem is nagyon létezik.
Nem adnál pontos típusszámot?
Noti alján biztosan rá van írva egy kis matricán.Ha Pentium M-es processzor megy bele, akkor 533-as, vagy 400-as az FSB-je, vele együtt a memória is max 533/400MHz-es DDR2 lehet maximum. Teát nem értem, honnét a 667-es ram?

Ehhez tartozó GM915-ös chipset integrált VGA-t is tartalmaz (GMA 900), ez azonban nem bővíthető.Everest, vagy CPU-Z programokat keresd meg neten, tedd fel, és kiolvasnak minden adatot a gépedből. Azt ide leírod, megmondjuk milyen alkatrészeket, és hol tudsz hozzá olcsón venni.
Külső merevlemezről nem futhat az oprendszer, ahogy itt lejjebb valaki már írta, az USB-s csatalkozás egyik hátránya a viszonylag korlátozott sebességű adatátvitel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Társasjáték topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- Elektromos autók - motorok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Vezetékes FEJhallgatók
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Újszerű ÉRINTŐS Dell,FullHD IPS i7 8665u(8x4,8Ghz)IntelUHD,16-32GB RAM,512SSD,Új akku
- Hófehér,megkímélt Asus 15,6",Intel(2,4Ghz)akár 1TB SSD,jó akku, nagyon szép
- Nagyon szép,megkímélt Asus 15,6",Intel(2,58Ghz)akár 1TB SSD,nagyon jó akku
- ThinkPad.15,6",FullHD IPS,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)16-32GB RAM,256-512SSD
- X1 Carbon 10th, FHD+ IPS érintő, i7-1270P, 32GB, 512GB magyarított (lézerezett), ujjlolv, IR kam gar
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Apple iPad 9th Gen 256GB, Wi-Fi+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Szünetmentes + AVR Horus Plus 2000, 2000VA, 1200W, Line-Interactice, LCD Touch displa PWUP-LI20
- Lenovo E490 Notebook i7/16/500
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Ez látszik is a