Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• McLaca

őstag

válasz FehérHolló #19417 üzenetére

Személyes tapasztalat, és valamennyi elméleti háttere is van. A hangdobozok ugyebár nem véletlenül dobozok, az öblös tér teszi az alacsony frekvenciás hangokat hangosabbá, ettől fognak "döngeni" a mélyek. Egész tudományága van a megfelelő hangdoboz méretezésnek. Nos, ez a tér hiányzik az E6410 hangszórói mögül, és emiatt az alsó tartomány úgy 600Hz-ig eléggé össze van esve, tehát inkább éles, magas, zsebrádió szerű a hang az 1kHz fölötti hangok hangossága miatt (azoknak nem igazán kell a "tér"). Namost ha az alsó, összenyomott tartomány közepét, a 350Hz-et kitoljuk, felhangosítjuk, akkor a "doboz", a tér hiányát ellensúlyozzuk, és kiegyenlítettebbé válik a hang. Amúgy miért nem próbálod ki? :)

Drága füles amúgy felesleges, neodímium mágneses füles kell, az 18Hz alá is képes menni. Nekem egy mezei 3500Ft-os pana fülesem van (ami sokak szerint igen jól sikerült, és messze hozza a sokkal drágább kategóriák hangminőségét - nos, ez szerintem is így van :D), meg egy pár jó fülem hozzá (20Hz-et még kényelmesen hallom, a 15-öt is, ha van eszköz, ami meg tudja szólaltatni).

Ezzel próbálgattam (bár MP3, de az csak 16kHz fölött vág csúnyán), a noti saját hangszórói 100Hz körül kezdenek hallhatóan szólni, 150Hz már egyértelmű. Fülesben természetesen már a 20-at is hallom (majd' lerángatja a fejem... :) )

Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák