- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mahesa
tag
Röviden: ha nem az első, kb. 100 megás partíció van aktívnak (bootable flag) megjelölve vagy ha nincs ilyen partíció, akkor nem a Windows rendszerpartíciója aktív, akkor az SP1 nem fog települni.
Tehát aktívvá kell tenni, amit akár Linux (fdisk) akár Windows (diskpart) alól is megtehetsz. -
Mahesa
tag
Szerencsés vagy. Szóval, ha nem rakok sehova GRUB-ot, akkor a Hirens Boot CD-s fLOP Boot Managerrel el fogom tudni indítani a Linuxot?
Hagyd meg a GRUB-ot és nézd meg ezt, mert van egy ilyen SP1-es probléma:
http://www.zdnet.com/blog/bott/quick-fix-for-windows-7-sp1-installation-errors/3040 -
Mahesa
tag
Köszi. És a Debian GRUB nélkül is telepíthető? Mert a bootolást mgoldanám egy boot managerrel Hirens Boot CD-vel
A telepítők rá szoktak kérdezni, hogy mehet-e a GRUB vagy a LILO az MBR-be vagy sem. És, hogy legyen-e egyáltalán telepítve. Ha meg már települt, a Windows recovery konzolról a fixmbr paranccsal visszarakhatod a Windowsosat (habár nem tudom, miért kell a Win7 boot loadere a GRUB helyett).
A boot loader telepíthető a Linux rendszer partíciójára is az MBR helyett. Ez akkor lehet hasznos, ha az MBR-be más boot loadert akarsz telepíteni azonban szeretnél hozzáférni a Linux diszto egyéb rendszerindítási lehetőségeihez, mint pl. az egyfelhasználós üzemmód vagy memtest futtatása, system recovery, stb. -
Mahesa
tag
Debiant használok, laptopon. Van benne egy wireless meg egy sima hálózati kártya. Telepítéskor ez utóbbit konfiguráltam, kapott IP-t, átjárót, mindent. Mobilnetet használok, wvdiallal (ppd) tárcsázok be. Bár kap a szolgáltatótól IP-t, DNS-t, de adatforgalom nulla, úgy tesz, mintha töltene, csak vár. Ahhoz, hogy tudjak netezni, ki kell lőnöm az ethernetet (ifdown -a). A probléma annyi, hogy Dbox2-ről szeretnék streamelni és netezni is. Egyszerre. Csak ugyebár ebben a formában a kettő egyidőben nem megy. Nem tudom mennyire érthető a probléma. Ebben kérnék segedelmet. Nokia Dbox2-ról annyit kell tudni, hogy egy ethernet porton keresztül hálózatba köthető műholdvevő belteri egység, s tud realtime músorokat streamelni.
Hol akadnak össze a dolgok?Mikor "feléled" a ppp kapcsolat, meg kell változtatnia az alapértelmezett átjárót és a DNS-t is. Lehet, hogy ez nem történik meg. Nézd meg a route -n vagy ip route show paranccsal, hogy mi az alapértelmezett, a mobilnetes vagy a másik. Szintén nézd meg, hogy átírta-e a DNS szervert (cat /etc/resolv.conf).
Ha egyszerre két kapcsolatot használsz, akkor szükséged lehet arra is, hogy az útvonalakat a routing táblában aszerint módosítsad, hogy melyik hálózatot melyik interfészen keresztül használja. Ezt is a route vagy ip route parancsokkal tudod megtenni. Ha ebben kell még segítség, írjál.
-
Mahesa
tag
a debianos apt az egy pont a linuxokban, ami szerintem überelhetetlen. a ports kb azon a szinten áll, mint nagyon sok évvel ezelőtt a dpkg. egyébként is a helyben fordítgatós műsor szerintem a szabad szoftver eszme megcsúfolása, de mindegy, ebből nem feltétlenül akarok vitát nyitni.
A freebsd legnagyobb előnye, hogy egy nagyon zárt kör az, aki belefirkálhat. Nem tesznek bele minden szemetet csak azért, mert az egyik cégen éppen van kalap, a másikon nincs

Azért nagy különbség a ports és a dpkg között, hogy az előbbi felteszi a függőségeket. Sokat Gentooztam és voltak csomagok, amiket forrásból szerettem telepíteni, másokat viszont nem. Azért is tetszett a ports/packages, mert csak annyit kellett tennem, hogy másik parancsot biggyesztek a csomag neve elé

-
Mahesa
tag
1) ssh futhat a 22-es porton kívül máshol is
2) root login letilt
3) bejelentkezéshez kulcs kell, ami jelszóval védett
4) logokat amúgy is figyeljük
5) VNC titkosítatlan nyomja a cuccost, tehát az a parás (LAN-on nyomtam, kis, biztonságos hálózaton) -
Mahesa
tag
Igazad van... Megy serviceként csak kell egy kis trükközés, hogy elindítson egy új X sessiont.
Én jó rég még úgy használtam VNC-t, hogy be-ssh-ztam aztán onnan indítottam el.
Itt van egy leírás viszont, ami működőképesnek látszik a service-ként futtatásra - nem próbáltam ki:
http://bobpeers.com/linux/vnc -
Mahesa
tag
A VNC indításához is be kell jelentkezni. Viszont automatikusan be lehet léptetni egy usert és utána meg elindulhat akár VNC akár Teamviewer startupból. Már ha nem mindenki saját loginnal kell bejelentkezzen erre a szerverre, gondolom erről nincs szó, tehát nem kell egy GUI-s bejelentkező felületet elérnie a usereknek távolról.
-
Mahesa
tag
A linkelt topik alapján másoknak sem ment - vagy rosszul látom?
Miért kell feltétlenül Teamviewer? Mit kell csinálni távolról? -
Mahesa
tag
Az a helyzet hogy nagyon hozzászoktam már a windóz-hoz és nagyon unom már. A Win korlátozva van, mindenképp "áttérek". Ha már ígyis-úgyis meg kell tanulnom, akkor inkább Debian mint Ubuntu, ha már át kell hajóznom az Atlanti-óceánt és utána a Csendest, akkor már inkább utóbbival kezdem
Ha már lúd legyen kövér.
A terminál sem zavar (Google-ből is már egy ideje a goosh.org-ot használom többet
), sőt unom már hogy kb mindent csak grafikusan lehet megoldani a Windows-ban, mert windóz.
Mindegy, azt már tudom hogy eléggé hardcore lesz és be kéne magolni a bash reference manualt és még többet is, de hát ez az ára hogy elkényelmesedtünk a Windows-zal.Btw, csak hoyg tudjam előre, a 4GB iso-s Debian kb mennyit fog feltelepíteni? Mert a Windows 7 kb 3,5GB-os telepítőlemezből kb 20GB-ot pakolt fel. Csak még le kell választanom egy partíciót egy partícióról, gondolom 100 GB elég lesz

A rendszer mérete telepített csomagoktól függően változik. Van itt egy minimal fájlszerverem, kevesebb, mint 900MB a rendszerpartíció. 20GB-s rendszerpartíció (azaz a gyökérnek) elég kell legyen. Meg kell SWAP-nak is mondjuk 2GB és a felhasználó(k)nak is elegendő hely.
bash nem hardcore. És nem kell bemagolni semmit se. Használat közben belejössz. Egy csomó beállítást meg egyszerű konfig fájlokban tehetsz meg, amelyek jól kommenteltek.
Winben sem csak GUI-n lehet megoldani mindent, csak hát nem egy barátságos állatfaj a PS (vagy a WBS) - legalábbis egy bash-hoz illetve Unix parancssori eszközökhöz képest szerintem horror - és naggggggyon lassúúúúúúúúú -
Mahesa
tag
"egyfolytában szopok az Ati driverrel a tisztelt cég töketlen driverei miatt": ha azt hiszed, hogy az nvidia utóbbi néhány driver-verziója jó volt, akkor hagy mondjak annyit: régen jártál ennyire messze a valóságtól.
ha wines progit akarsz futtatni, miért linuxszal szenvedsz?
a flash playert fel lehet rakni csomagból is.
compiz: parasztvakítás szerintem.
ha herótod van a termináltól, akkor te nem vagy a linux célközönsége. ne erőltesd. terminálból mindent nagyon sokkal gyorsabban meg lehet oldani.
egyébként maradjunk annyiban, hogy elég rossz pillanatban talált meg ez a kérdésed, úgyhogy hagyjuk.
közben pedig ilyen hírek csorognak, hogy menet közben újratölthető tűzfalat akar a redhat beleerőltetni a kernelbe. visítva menekülök, ha ezt megteszik. kezdtem a freebsd-t tanulmányozni, mert ez az ökörség csimborasszója lesz.
eh, hagyjuk.
FreeBSD szimpibb nekem, mint a GNU/Linux csak évekkel ezelőtt, mikor játszottam vele nem volt csak nagyon régi flash player, 3D-t támogató ATI vagy NV driver, ALSA sem, így Skypeolni se tudtam. Azóta ezek úgy tudom, megoldódtak, de vannak fenntartásaim a desktopos felhasználás tekintetében, mert a Linuxnál is kevesebben használják így meg még kevésbé támogatott egy csomó minden. De sok-sok-sok szempontból sokkal-sokkal-sokkal jobban tetszik! A ports/packages csomagkezelés olyan supa, mint a portage és az apt egyben. Nagyon jól dokumentált, a FreeBSD handbook profi és kidolgozott. Szerelem volt első látásra csak az igényeim desktop felhasználás terén kicsit mások voltak.
-
Mahesa
tag
Üdv!
Eléggé basic kérdésem lenne.
Még nem sokat foglalkoztam linuxszal, egyszer próbáltam ubuntut, nem jött be, aztán azóta van egy virtual debian 5-öm, 700 megás iso-ból, de ismerős szerint eléggé "hiányos", átlag usereknek gondot okoz.
Mintahogy nekem is
Szenvedtem vele, de lusta voltam és feladtam ezt is, de most megint megjött a kedvem és bár nem lesz egyszerű de idővel elsődleges rendszerré szeretném tenni.
Leszedtem két verziót, konkrétan ezeket: [link]
Miért különböző a méretük, melyiket rakjam fel inkább? Mi a különbség és miért van fent a neten annyi debian verzió? Vagy maradjak a CD-s verziónál?A teljes Debian telepítő 7+1 DVD, de ne töltsd le! Nem attól függ, hogy milyen programokat - pl. milyen ablakkezelőt - telepíthetsz, hanem a kiválasztott csomagoktól. Ezeket pedig akár a 166 megás netinst CD-vel is telepítheted - csak szükséged van internetkapcsolatra az install közben.
Lehet, hogy kezdőként nem is a Debiannal érdemes próbálkoznod, sokan használnak Mo-n (K)Ubuntut és elég pörgős itt a topikja is. Vagy, ha személyes preferenciámat vesszük a kezdőknek való Linux disztrók közül, akkor a Mandriva is jó választás

-
Mahesa
tag
Lehet, hogy megsérült a passdb.tdb fájl, ha azt használja és nem az smbpasswd-t. A passdb.tdb talán a /var/lib/samba alatt van. Ha épp nem nagyon használják a servert, talán érdemes átnevezni és utána megint megpróbálni létrehozni egy accountot. Ha az megy, akkor tényleg a fájl sérült. Hogy hogyan lehet javítani a fájlt máshogy, mint az átnevezés után újra létrehozni az accountokat, nem tudom. Csak rövid ideig volt dolgom samba-s DC-vel...
-
Mahesa
tag
Sziasztok!
Egy érdekes problémával állunk szembe

Adott egy <50 Xp-s gépből álló hálózat, ~10 gép egy win sbs 2003 tartományban, a többi linuxos tartományban (Debian/Samba).
Az a probléma állt elő mostanság, hogyha újrateszünk egy gépet, akkor azt nem tudjuk beléptetni vissza a Linuxos tartományba Az egyik gép (amelyik eleve a linuxosban volt, PC) azt írja, hogy hozzáférés megtagadva, a másik (amelyiket a win-es tartományból akarunk áthozni a linuxosba, laptop) azt, hogy a felhasználónév nem található
Amiket eddig ellenőriztem:
- az újratelepített windowson a felhasználói fiókok, szolgáltatások, biztonsági beállítások, tűzfal, egyéb konfogurálás
- debianon az smb.conf file-t bogarásztam (ha érdekel valakit közzétehetem a global beállításokat), illetve a logokat nézegettem.A log file-ban a következő sor jelent meg sikertelen tartománybalépés után:
[2011/05/17 10:22:11, 2] smbd/sesssetup.c:setup_new_vc_session(799)
setup_new_vc_session: New VC == 0, if NT4.x compatible we would close all old resources.google-n rákeresve kiadott pár találtot de nem igazán találtam használható megoldást

Nemrégiben cseréltünk routert, azon van valami default tűzfal beállítás, azt kikapcsoltam, de az sem segített a dolgon. Lassan már nem tudunk mit kitalálni, hogy ez mitől lehet

Ha lenne valakinek valami ötlete hogy mi a hiba jelensége, vagy hogy mit ellenőrizzek a gépeken azt szívesen venném!

Előre is köszönöm a segítő hsz-okat!
Elsőre megpróbálnám újra létrehozni a samba számítógép fiókot (smbpasswd -x számítógépnév és smbpasswd -a -m számítógépnév)
-
Mahesa
tag
Valóban hiányzott ez a két csomag, fel is raktam, legalább magyar lett, köszi. A gond a Compizzal van, ugyanis nélküle jó az ablakfejléc.
Így hát felraktam a kde4 window decoratort és a compiz-fusion-iconban ki is választom, azonban rögtön hibával leáll. Mi lehet a gond?
Executable: kde4-window-decorator PID: 19028 Signal: 11 (Segmentation fault)
Másik kérdés: Vissza lehet valahogy hozni, hogy ctrl+alt+backspacel újrainduljon az x?
CTRL+ALT+BACKSPACE:
- vagy bejelentkezéskor le kell futtatni a következő parancsot:
setxkbmap -option terminate:ctrl_alt_bksp
Ezt beteheted pl. a ~/.bashrc-be vagy a KDE vagy GNOME autostart fájljába, a lényeg, hogy grafikus bejelentkezéskor lefusson.Másik opció pedig az xorg.conf szerkesztése. Itt vagy a ServerFlags részbe kell ez:
Option "DontZap" "No"
vagy a Keyboard szakaszába ez:
Option "XkbOptions" "terminate:ctrl_alt_bksp"Valamelyik csak működik

-
Mahesa
tag
Pulseaudio nincs fenn. Egyszer kipróbáltam azzal is, felraktam minden csomagot, de akkor még rosszabb lett a helyzet. Most legalább kimenő hang van, pulseaudioval még az se volt. Természetesen a mikrofon se ment.
Konzolban megnéztem az alsamixer-t, fel volt tolva maxra a mikrofon és input forrás is a mikrofon volt. De ezzel együtt se jó még mindig.
Skype-ban a beállításoknál is próbáltam állítgatni a mikrofon forrást, eddig sikertelenül:-(
Valamilyen Live CD alatt működik?
-
Mahesa
tag
-
Mahesa
tag
Kipróbáltam a gnome-os sound recorderrel, azzal sincs hang.
Az alaplapi hangkártya ez: 00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
A videókártyán lévő hangezköszt is ki lehet választani (HD-Audio Generic), de ott 1 db beállítási lehetőség van (IEC958 on vagy off), úgyhogy gyanús hogy az nem a mi emberünk.Egy VIA VT1708S eszközt szintén ki lehet választani, de csak oss-el.
[link]Egyébként ha a HDA ATI SB-nél piszkálom a hangerő csúszkát akkor lejátszásnál hallatszik a változás, ezért is próbálkoztam eddig főleg ezt baszkurálni.
Azt próbálnám meg, hogy az alsamixer-t elindítanám terminálablakból és ott végigmennék a csúszkákon meg switcheken. Azonban ez nincs hatással a pulseaudio beállításokra, ezért a Skype-ban kiválasztanám az alsa-t az alapértelmezett eszköz helyett, mely valszeg a pulseaudio. Lehet, hogy több alsa eszköz is lesz a Skypeban, akkor az alaplapit próbáld meg kiválasztani. pulseaudiohoz nem értek de szerintem nem muszáj azon keresztül menjen...
-
Mahesa
tag
Üdv!
Skype-al lenne problémám, egész pontosan a mikrofonnal. Akármit és akárhogy állítok a hangoknál egyszerűen nem megy.
Az alaplap Asus M4A77T, az alaplapi hangkártyát használom.
lspci kimenete:rszakats@dubhe:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: ATI Technologies Inc RX780/RX790 Chipset Host Bridge
00:02.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RD790 PCI to PCI bridge (external gfx0 port A)
00:0a.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RD790 PCI to PCI bridge (PCI express gpp port F)
00:11.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 SATA Controller [AHCI mode]
00:12.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller
00:12.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller
00:12.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller
00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700 USB OHCI1 Controller
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 3c)
00:14.1 IDE interface: ATI Technologies Inc SB700/SB800 IDE Controller
00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc SB700/SB800 LPC host controller
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge
00:14.5 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI2 Controller
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor HyperTransport Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor Miscellaneous Control
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor Link Control
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Juniper [Radeon HD 5700 Series]
01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc Juniper HDMI Audio [Radeon HD 5700 Series]
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 03)
03:06.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7131/SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder (rev d0)Az oprendszer debian squeeze 64 bit, a skype a 2.1.0.81-es verzió.
A hangkimenettel nincs baj skype-ban sem, és más alkalmazásokban sem, viszont a mikrofonba nem sikerült életet lehelni. Próbáltam ráguglizni, de ha találtam is valami javaslatokat, vagy hasonló problémát, azoknak a megoldása nálam nem működött.A hangerőszabályzóban így néznek ki a beállítások:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
A skype-ban defaulton hagytam mindent a hang résznél.
[link]Ha valakinek van ötlete nagyon hálás lennék, mert mer rohadtul unom hogy át kell bootlni win alá ha beszélni akarok valakivel.
Thx!Csak Skype-ban nem megy a mikrofon? Ha elkezdesz egy hangfelvételt a mikrofon bemenetről, az működik?
Ahogy nézem a mixered, ott az ATI audio van kiválasztva, ami talán a videokártyán levő HDMI hangcucc és nem az alaplapi. Az alaplapit nem is láttam az lspci kimenetén, persze lehet, hogy elkerülte a figyelmem (ezen a lapon VT1708S HDA kell legyen, nem?).
A hangeszköz legördülőben a mixer ablak tetején nem lehet más eszközt kiválasztani, mint a HDA ATI SB? -
Mahesa
tag
Én ezt tenném: boot live cd-ről (általában System Rescue CD-t használok - http://www.sysresccd.org), root partíció felcsatol, chroot a felcsatolt rendszerbe majd passwd-el megváltoztatom a jelszót.
Pl. ha a rendszer az sda1-re van telepítve, akkor:mkdir /mnt/sda1
mount /dev/sda1 /mnt/sda1
chroot /mnt/sda1 /bin/bash
passwd új_jelszó
exit
umount /mnt/sda1
rebootA System Rescue boot menüjében válassz 64 bites indítást (kernelt), ha a telepített rendszered 64 bites (és persze 32 biteset, ha az van telepítve), máskülönben a chroot nem fog menni.
-
Mahesa
tag
-
Mahesa
tag
Igen, ez valóban a felbontást állítja. Asszem a font típusát az /etc/kbd/config alatt tudod megváltoztatni. A telepített fontok a /usr/share/consolefonts alatt vannak, tehát ami ebben a könyvtárban megtalálható, azt megadhatod a CONSOLE_FONT sorban. És itt vannak különböző méretű fontok is. De ezzel nincs sok tapasztalatom, azért is írtam, inkább a felbontás állítását.
-
Mahesa
tag
A grub konfig fájljában (/boot/grub/menu.lst vagy /boot/grub/grub.conf) a kernel sorának a végére tegyél egy vga=0x312 vagy vga=0x315 vagy vga=0x318 - ezek 640x480 ill. 800x600 ill. 1024x768 felbontást jelentenek 16 bit színnel a konzolon (framebufferrel). Aztán persze reboot.
...illetve, ha már grub2 van a gépen, akkor az /etc/defaults/grub-ban a GRUB_GFXMODE= sorban adhatod meg a felbontást, pl. 800x600. Utána ki kell adni az update-grub parancsot, majd restart.
-
Mahesa
tag
Sziasztok!
Egy kis problémám akadt a szerveremmel.
A héten szerdán újra raktam az egészet, és a mai nap mikor próbáltam volna a belépet gépen root-á válni a beírt jelszó után hitelesítési hibát ír ki.
Még pénteken normálisan be tudta lépni ugyan úgy ahogy szoktam root-á válni.Valami megoldás van erre?
Köszi előre is.
sudo vagy su? Ott vagy a gép előtt vagy ssh?
-
Mahesa
tag
A legegyszerűbb GUI-s bejelentkező felület az xdm, nem muszáj gdm-et vagy kdm-et telepíteni egy rakat függőséggel

-
Mahesa
tag
Az ISPConfig nem a /var/www alá települ és nem is elég kitörölni csak a mappát, ahol található, mivel csomó cron job tartozik hozzá és természetesen egy MySQL adatbázis is, tehát ha csak egyszerűen törli, akkor elég sok szemetet hagy maga után, nem is beszélve azokról az ütemezett feladatokról, amik nem fognak tudni lefutni.
Ha a 2.x verzió akkor ennek kellene működnie: /root/ispconfig/uninstall
jogos... hát akkor cron jobok és db-k törlése is

-
Mahesa
tag
Sziasztok!
Tesztelgetem csiszolgatom a szerveremet, megint meg akadtam egy pár dologban.
Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.
:
1.A PureFTPd hogyan lehet letörölni ?
2.A BIND9 és a myDNS-megfér egymás mellet vagy a BIND-et töröljem le?
3.Hogyan lehet letörölni az ISPconfigot?
Ez alapján tettem fel: [link]Köszi előre is.
1. apt-get --purge remove pure-ftpd pure-ftpd-common
2. a porttal lesz gond, mert mind a kettő az 53-ason akar figyelni. Amúgy miért kell mind a kettő?
3. Tapasztalatom nincsen az ISPConfig telepítésével, de mivel php, töröld egyszerűen onnan, ahová telepítetted, pl. a /var/www alól -
Mahesa
tag
Ez megvan, most feltettem a gksu csomagot, és alt+F2-vel indítom a systemsettingst a gksu-n keresztül, egy pillanatra bejön, és azonnal bezáródik. Ha más progival próbálkozok, akkor is.
Lehet, hogy véletlen az én jelszavamat adtam be neki, mikor első gksu indításnál a rendszergazdait kérte, ebben nem vagyok biztos, és nem is tudtam előhozni azt a jelszókezelős dolgot azóta. Franc tudja, hol lehet elérni.
terminálablakból su-val?
su -c /usr/bin/systemsettings -
Mahesa
tag
-
Mahesa
tag
KDE-s squeeze van most a laptopomon, olyan kérdésem lenne, hogy hol lehet a rendszerbeállításokat adminisztrátorként végezni?
Szeretnék egy automatikus bejelentkezést beállítani, de azon a fülön minden szürke, és nem látok lehetőséget emelt jogosultságok szerzésére arrafelé.Valamint van lehetőség a synapticos touchepad rendes használatára? Linux Mint 9/10 és OpenSuse is tudta kezelni a scroll felületét, de itt Debiánon nem akar scrollozni. (Thinkpad T60)
Ha a Control Centerre gondolsz, futtasd rootként a /usr/bin/kcontrol-t.
A touchpadre nincs ötletem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Arc Raiders
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung kuponkunyeráló
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Forza horizon 6 prémiumot vásárolnék
- Xiaomi Redmi A5 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- Apple iPhone SE 64GB Black Használt, megkímélt állapot 88% akkumulátor
- 27% - Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe 4.0 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha már lúd legyen kövér.
), sőt unom már hogy kb mindent csak grafikusan lehet megoldani a Windows-ban, mert windóz.