- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- weiss: Pant* rant
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Köszi. Tegnap belenéztem egy kicsit a BIOS-ba. Már van valami fogalmam a dologról. Hány Mhz-re lőjem be a ramokat? Megtaláltam, hogy lehet a feszt és az időzítést állítani.
Nézegettem a "tuning" menüt, de nem túl logikus....
Valahogy nagyon nem úgy működik, mint a DS3. Beállítok 400-as FSB-t, erre a proci 900-on megy. (9-es szorzó mellett). Nem igazán értem a logikát, de arra már rájöttem, hogy az FSBx2,25 az órajel. Tehát 1066-nál megy alapon a proci. Viszot, hogy ez hogy kapcsolódik a ramokhoz, arra még nem sikerült 100%-ba rájönnöm.
Ha jól emlékszem (nem tudok ránézni, mert már bent vagyok melóba) alapból 1.5v-t kapnak a ramok. Az létezik?
-
TazLeacher
nagyúr
Ebből nem tddom, hogy Te tudod-e, hogy ezeket milyen chippel szerelik, vagy kell a pontos sorszám?
Ha esetleg tudsz majd segíteni, akkor elég részletesen, ha lehet, mert pl. úgy hallottam, hogy a DDR3 tuningnak semmi köze a proci FSB-jéhez, nincs felszorzás, mint a DDR2-nél. Ez nekem elég új. Tegnap sajnos nem volt időm, hogy nézelődjek a BIOS-ba, összeraktam megnéztem, hogy minden megy-e, azt mentem aludni (most meg melóba vagyok), úgyhogy még semmit nem tudok erről.
-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
-
AirBooms
addikt
-
AirBooms
addikt
1,65 V-ot.
Amúgy most memtest 86-ozok, s kiderült, hogy 1800 8-8-8-16-on (ezek a gyári értékek) is szinte egyből hibáznak 2,0 V-on. Szóval itt valami bűzlik.
Most átraktam őket az 1-3 slotokba, s érdekes módon egyelőre CL8-ban hibátlanul megy a teszt. Pedig állítólag aranyszabály, hogy DDR3-as ramot csak a 2-4 slotokba szabad tenni! Asszem, ez most megdőlni látszik...NF-ben nem tudom kipróbálni őket.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED monitor topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nyaralás topik
- C# programozás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest