- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Argos: Szeretem az ecetfát
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
Dany007 #6184 üzenetére
Kérdés mindig az, hogy mit akarsz belerakni. Az ár sokszor nem feltétlenül (na ezt jól megmondtzam) tükrözi az elvárásokat. Van aki azért ad ki több pénz mert fontos a felszereltség, van aki a mobilitás miatt, s van ugye a tuning..
Egy x48-as Asus kiváló lap minden szempontból, s megéri az árát, viszont..Ha pl Te tuningra veszed s beleteszel egy quadot..jön a meglepi, mert egy akár 20k-val olcsóbb deszka is megverheti.
A lapod pár éve ..valóban jó volt, de a pár (akár 1! ) év is..kva sok!!! Akkor már újra hanyatlóban volt az MSI, de a platinum azért jó lap, csak ugye 965..
A best akkor a giga ds3, Asus P5B és az Abit IB9 volt. MSI- szép, de nem tuningbajnok.
-
lipi67
nagyúr
Dany007 , yolan
Csak 2 mondat, mert szedném szét a gépet, várom Yolan lapját.
Déli híd FSB-nél inkább, memóriánál északi az a híd, nem déli.
STalent: zabál! 2.2,1v ilyan neki mintha 1,7V-ot kapna a kingmax. Nálam Brumi Stalentjei voltak, 2,4V-on kezdtek el mozogni.. -
lipi67
nagyúr
válasz
Mr. Maffia #6167 üzenetére
Hát.. Milyen FSB-n? Nem mind1, hogy szinkronban kell-e teljesítenie (1:1), vagy szarrá visszaosztva. Pl 3:5-ben egy gagyi 1066-os is tudja, de az olyan is, (a 3:5-bug). Egy 1150-es Reaper tudhatja, 1:1-ben nem. HA biztosra akarsz menni, 1200-as modulok között keresgélj.
(#6168) odorgg Tökéletesn működik, csak az ATT-vel nem tud 1ütt. Ez meg azért gáz, mert nálam csak HW cserénél vagy áramszünetnél van kikapcsolva a gép, és 95%-ban 2D kell. Játék hétvégén van csak, akkor is 2-4 órát. Ez a szerencsétlen meg office alatt is 1,2v felett teker 770/900-on. Vicc.
Ramok: 900 az egy olyan vegyes"társaságtól" szép. -
lipi67
nagyúr
Ha tudod magasabb szorzón járatni a procidat, hogy megmaradjon a 3,5GHz akkor szard le, hogy a ramok alatta 900-on (annyit tuti mennének) vagy 1100felett mennek, megéri. Viszont ha ez a bevált beállítás, s a ramok gátat szabhatnak a proci tuningjának..(s kell a 3,5GHz) akkor ne cseréld le.
(#6145) yolan: Én se láttam értelmét 2v fölött használni, ill. csak akkor ha FSB-re hatok (már nem teszek olyat)
Jók azok a ramok, mennek szépen. 1x volt nálam pár órát egy kit, azt hiszem 1100 felett mentek emberi fesszel. -
lipi67
nagyúr
2,2 v alatt valamivel, pontosan nem emlékszem, de ott még lassúscsak volt. Akkor volt mellette 2x1Giga reaper is, s azok 2v alatt 1200-on voltak, csak..utána meg el is fogytak. Ezek, hogy 1:1-ben mit tudnak..nem tudom. Külföldi fórumokon 2,6V-okat látok..nálam 2,4v volt 1x egy picit, de ezzel a procival sose tudom meg..
megtaláltam az 1150-es (rev2-es ) reapereket, igaz nem szinkronba mentek, de nem is 3:5-ben
[link] -
lipi67
nagyúr
Hogy idetaláljak..
S, hogy On is legyen.. Túl van ez misztifikálva. Mindennapos használatnál nem sokat számít se MHz se késleltetés. SPI-nél és egyéb teszteknék jól jön, de gyakorlati haszna akkor van, ha kis szorzóju a proci, s pl. 7x500-on kell járatni. Vagy..emberesebb tuningoknál, hogy nem a ram legyen gát egy 600-as FSB elérésénél. Mennyiség nyerőbb -
lipi67
nagyúr
Most látom, "jól leírtam" - Ha sok kell és kefész fesz akkor rev2-es, ha teljesítmény és elég 2 giga rev.1-es.
Ha 4 vagy több giga kell és nem akarod a lapodat, tápodat terhelni, akkor rev2-es és az nagyon alacsony (1,8v körül) elszaladgál. Ha meg 2giga elég, de vágtasson, akkor rev1-es, az úgy megy mint az ágybaszarás, de kell 2,2 - 2,3V is neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Túraautó topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Horgász topik
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest