Hirdetés

Aktív témák

• Csemike

aktív tag

Szégyelletes, ahogy én ezt a blogot elhanyagolom. Régebben azért napi rendszerességgel írtam. És akkor mintha lett volna miről. Na mindegy. Meg kell emberelnem magam, mert szerintem hozzátartozik a szellemi frissesség megőrzéséhez, ha az ember nap mint nap billentyűzetre veti a gondolatait. :D Meg az, hogy hajnali kettőkor már alszik, főleg ha reggel hétkor kelnie kell...
    A hétvégét végig dolgoztam, tegnap este jöttem haza, 11-től 11-ig aludtam. :) Lehet, hogy előre kialudtam magam alaposan.

Ma is voltam angolon. Olyan kérdéseket vagdalnak hozzám, hogy hirtelenjébe' azt se tudom, mit válaszoljak. Mindezt persze annak a dicsérendő szándéknak nevében, hogy beszélgessünk, fejlesszük az angol kiejtésünket, kommunikációnkat. Ma pl. Julie megkérdezte, hogy mit csinálok amikor depressed vagyok, meg hogy mi az amitől confused vagyok, mi interested engem és egyébként mitől vagyok bored. Persze ha nem vágsz rá rögtön valamit, még asziszik, hogy bénazsák vagy angolból. :DDD Ami rám igaz is, néha csak makogok mint valami értfogy.
    A legjobb, hogy ha a többieket vagy Juliet hallom angolul beszélni, annyira marhára egyszerűnek tűnik. Olyankor az az érzésem, hogy csak én bonyolítom meg, miközben csak egymás után kell rakosgatni a szavakat. Ez nem német, hogy túlságosan belebonyolódjon az ember. :)

Azthittem már nem is emlékszem semmire németből, most meg sokszor németül jutnak eszembe a szavak. Ez biztos ilyen "fiziopszichológia", a mostani intenzív angoltanulás előhozza agyam (hö... nincs is nekem olyanom) eldugott zugaiban szunnyadó némettudásomat is.

Aktív témák