Hirdetés

Aktív témák

• Csemike

aktív tag

Hey, wait a minute Mr. Postman! Please Mr. Postman look and see, if there's a letter in your bag for me! I've been standing here waiting Mr. Postman, soooo patiently, or just a card, or just a letter... :(
    Nem küldi a biztosító a kgfb-s papírt, kezdek berágni...

Amúgy, az elmúlt két napban (újra) rájöttem, én szeretem a szülővárosomat, Budapestet. :) A mainstream ideológia szerint persze köpködnöm kéne rá, hogy fúj BKV, fúj sok autó, fúj kosz, fúj kutyagumi, de aki e mentén éli az életét, az meg is érdemli. Nagyon sok rejtett gyönyörűsége van ennek a városnak, amit akkor is észre lehet venni, ha éppen a Dembinszky utcában kerülgeti a kutyagumit az ember, vagy a szakadt 74-es, szovjet trolin fagy oda éppen a kapaszkodóhoz, mert nincs fűtés. De legalább lehet egy jót mosolyogni a bácsin, aki a megállóban megszólal, amikor közeledik a troli, hogy "Na, már megint ez a sz*rhalmaz, prolibusz ez gyerekek!" :DDD Igen, a VII. kerületben akadt dolgom kedden és szerdán. Persze, aki ismer, az könnyen rám foghatja, hogy könnyű Budapestet szeretni a budai zöldövezetből, de azt hiszem, ahhoz én elég toleráns, türelmes és elfogadó vagyok, hogy a Budapest-szeretetem akkor se csapjon át utálatba, ha a nyolckerben élnék. Meg hát, nem egy kavics alatt élek, pl. rendszeres továbbképzésre a Dózsa György úti hajléktalanszállóra járok (mert ott van a budapesti módszertani szociális központ), ami a sok hajléktalan-gyűlölő szerint maga lehet a mordor, és mégsem... Egyszerűen akkor is szép ez a város, ha politikusok hordják szét a kincseit, marakodnak fölötte, elborítja a szemét és a kutyagumi az utcákat.
    "Nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt kis ország."
    Minden igyekezetünk ellenére túl kicsik vagyunk mi ahhoz, hogy tönkretegyük. :)

Aktív témák