Aktív témák

• Csemike

aktív tag

Megpróbálok ma este valami értelmeset összehozni, ha már úgy hozta a sorsom, hogy a munkahelyemen éjszakázom.
    Nem, nem történt semmi extra, csak helyettesítek.
    Noshát. Kezdjük az alapoktól, és haladjunk felfelé.
    Csípnek a szúnyogok. Már agyonütöttem néhányat, de ezek itt Érden valami mutáns szúnyogok, mert nem egy lakónkat illetve egy kolléganőmet is úgy megcsípték, hogy ödémás lett az érintett terület. Egy szerencsétlen másfél éves kislányt pont a két szeme közt csípte meg egy ilyen dög, és most úgy néz ki, mint aki unikornis akar lenni, és ehhez a szarvát növeszti.
    Amúgy nem mennek rendben a dolgok itt a munkahelyen. Az intézményvezetőnk lassan 3 hónapja, hogy elment GYED-re, s a megbízott intézményvezető az egyik kollégánk lett. Namost, ez a kolléga amúgy sem a nagy munkamoráljáról volt híres, de most, hogy ő az intézményvezető a munkamorál átterjedt a kollektívára is. Ugye, amilyen a főnök, olyan a csapat is...
    Magamon is észrevettem lazaságot, de remélem még időben kapcsoltam. Nem akarom szarul végezni a munkámat, jól akarom csinálni, ha már erre a területre tévedtem. Az mb. int.vez. bekóvályog valamikor délelőtt, megnézi az intézményi e-mail fiókot, válaszol egy-két levélre, aztán elkezd netezgetni. Mivel nincs családja, se kutyája se macskája, ezért akár este nyolcig is itt ücsörög, de nem azért, mert annyi dolga van... Csak itt jól elvan, nézegeti a társkeresőit, stb. De persze utólag úgy van elmesélve, hogy "hétfőn is itt ültem fél kilencig, már nem bírom a hajtást, el kéne mennem szabadságra", stb. Mert ahhoz nagyon ért, hogy sajnáltassa magát. :) Ahol ő megjelenik, ott előbb-utóbb csak róla fog szólni minden, lyukat beszél az ember hasába.
    Viszont sokmindenben dönt nélkülünk, olyan kérdésekben, amik nem feltétlenül csak rá tartoznak, és az előző int.vez. mindig kikérte a véleményünket, nem volt olyan dolog, amit meg ne beszéltünk volna vele. Erre lett kitalálva a heti team. Hát nem, ő nem beszéli meg, hanem eldönti, hogy a jelentkezők közül kit vegyünk, természetesen azt, aki neki szimpatikusabb. Az nem érdekes, hogy ő alig fog vele találkozni, mert ő nem családgondozó. Eh, mindegy...

Más.

Átvettem a repülőjegyemet. :) Augusztus 25-én 7:40-kor indul a gépem, és 5:40-re kell kimenni Ferihegyre. Ami azt jelenti, hogy ha lesz aki kivigyen kocsival, akkor is ötkor el kell indulni. Ha nem lesz, akkor négykor. :) Taxira sajnálom a pénzt... Ilyen skót vagyok. :)
    New Yorkba délután kettőkor érkezem, ottani idő szerint, s úgy tervezzük, hogy még aznap felvesszük a kölcsönkocsit, s nekivágunk Északnak. Bár ez még változhat, mert eleddig úgy volt, hogy jobb lenne délnek menni, és egy éjszakát megaludni New Yorkban. :) Úgyhogy ez még képlékeny. Nézegettem a szállásokat is. Hát New York ilyen szempontból nagyon drága, mert a hostelek is egy emeleteságyas helyet annyiért kínálnak, amiért egy országúti motelban légkondis, külön fürdőszobás, kétágyas szobát kapsz reggelivel. :) Biztos, hogy öregszem, de én már nem viselném el, hogy vadidegenekkel kell egy szobában aludnom, egy vécére járnom, reggel gyorsan magamra rángatni a ruhát, amíg még alszanak, aztán tiplizni. Rosszabb esetben ezek a vadidegenek beszélgetni akarnak, vagy erőszakosan itallal kínálnak, éjjel kettőkor esnek be a szobába tökrészegen, hangosan dajdajozva, szóval nem, köszönöm, nekem szükségem van az intim szférámra. :) Nem vagyok egy végletesen zárkózott ember, de egy barátkozás ne azzal kezdődjön, hogy egymás reggeli, titokban elsunnyantott szellentéseit szagolgatjuk. :DDD
    Az autókölcsönzést elég olcsón meg lehet úszni, bár elég kötött feltételei vannak, amiknek egyelőre megfelelünk. Mindketten elmúltunk 25 évesek, nem akarunk Mexikóba menni és a jogosítványunkat se tegnap szereztük. :) Plusz a számlánkon van fedezet, legalábbis annyi, amennyit kérnek van. Csak hitelkártya nincs... Debitkártya meg nem mindenhol elfogadott.
    Én a legjobban az amcsi reptértől félek. Félek, hogy valamilyen oknál fogva nem fognak beengedni az USA-ba. Kitalálják, hogy biztos ott akarok maradni illegálisan, mivel se házam, se férjem, se gyerekem nincs Magyarországon, tehát nem köt ide semmi. Marylandben, Annapolisban lakik egy nagyon kedves ismerős, egy lány (most már háromgyerekes asszony), aki a kilencvenes évek elején, egyetemi tanulmányai alatt fél évre idejött Magyarországra egy kis kalandozásra. Ez a lány, Bizzy, nálunk lakott. Nagyon kedves, szívélyes ember, most megtaláltuk egymást Facebook-on, és nagy volt az örvendezés. :) Írta, ha New Yorkban leszek mindenképpen találkozzunk, és én is örülnék, ha össze tudnánk futni. Bár amilyen vendégszeretőek, biztos meghívnak magukhoz Annapolisba, de természetesen nem azért megyek oda, hogy más nyakán lebzseljek, hanem hogy világot lássak. :) Meg fogom tőle kérdezni, hogy őt esetleg, mint kapcsolattartó személyt megemlíthetem-e, megkönnyebbítendő a helyzetemet azáltal, hogy egy amerikai állampolgár vállal értem kezességet. De ilyet hogy kérdez meg az ember? :)

Aktív témák

Hirdetés