Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lipi67

nagyúr

válasz Sziszifeca #12224 üzenetére

Na..most sok badarságot fogok írni, tudom én mit szeretnék mondani, csak megfogalmazni nem nagyon..SEMMI tudományos magyaráza nincs, illetve bizos az e téren fellépő szakmai hiányosságonak köszönhető, de tény, hogy jelen van. Régebben nagy "rambuzi" voltam, Bagi Peti is nagyban segített, rengeteg ram fordult meg nálam..

- A ram bizony terheli, fárasztja a lapot. Ez előrordulhat inkompantibilitásból is, de szerintem 1xüen arról van szó, hogy DDR2 az 800MHz és 1,8v (jedec).-Bár erről Gorni is tudna mesélni (ellenpélda) Exceleramjai 1,8V-on be se indultak Giga lapjában..
    Lényeg: Ott volt az általam nagyon sztárolt, imádott Abit IP 35-E. A Rev1-es Reaper hasított benne 2,3v-on 1300 felett. De..Egy idő után vagy kért az MCH még, vagy a ram, vagy kevesebb MHz-et hozott, és NEM A RAM "FÁRADT EL", a lap. Ezért volt az is, hogy jól bevált beállításaim x idő után felmondták a szolgálatot, nem indult a gép. Ilyenkor 1 modul kivesz, biosba be és vagy feszt adsz a ramnak, vagy FSB-t veszel vissza, hogy alacsonyabb órajelen menjen a ram. Mikor megvettem a Team ramokat..csudajó volt! Jobban ment a proci! Persze rájöttem, hogy lószart, 1xüen uazon ramterhelés mellett ezek a ramok pihentek, (amin a Mushkin, Reaper, Patriot, Cruciál stb..) keményen dolgozott, és nem terhelték úgy a lapot, jobban érezte magát a proci. Ez szép és jó is, de..előjött, hogy ha ki akarom hajtani a ramjaimat, akkor uott vagyok mert akkor már viszont marhára megterheli a kihajtásuk a lapomat, nem tetszik a proci tuningnak. Itt kell megkeresni az egyenes középutat.Ha van egy procid ami 500-as FSB-n szuperál a legjobban (24/7-es) Nálad, érdemes olyan ramot is keresni hozzá. Nálam ez pont ok, 1000-ren azt csinálok amit akarok. De ha ez csak 480..-960-on nem nagyon szeretnek menni a ramjaim, s előjön az az abszurd helyzet, hogy bár se a lapot, se a proci, se a ramokat nem terhelem, mégis szarbb az egész. -
    Remélem pár sorom nem sikeredettt annyira kuszára, s valami érthető is akadt benne.. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés