Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Pár hasznos infó érhető el az összefoglalót megnyitvaˇ
****CS:GO OFF TOPIC****
[PH!] Steam Group | Facebook
Ha szeretnél jönni 10-es mixre,discordon jelezd
|PH CSGO Discord | Discord beállítási útmutató |
Láda Drop útmutató| Major infó
Új hozzászólás Aktív témák
-
CosmoBacsika
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Sok sok év után, újra elém került ez a remek játék (immár a GO), és van egy kis csapatunk is. Régebben (99-03) vágtam, hogy hol milyen keretek között tudok meccseket szervezni, most viszont egyelőre csak tapogatózok. Tudtok mondani valami olyan oldalt-közösséget, ahol meccseket tudnánk szervezni más magyar csapatok ellen?
Köszi előre is! -
CosmoBacsika
tag
válasz Real Ghoost #39740 üzenetére
Hali. Én spec 5 euróért vettem másfél hónapja.
-
CosmoBacsika
tag
Sziasztok!
Abban segítsetek kérlek, hogy létezik valami adatbázis, vagy oldal, vagy bármi, ahol/amin magyar CS:GO csapatokat lehet találni. War szervezés lenne a cél. Köszi előre is!
-
CosmoBacsika
tag
válasz Lackki #41963 üzenetére
Régen nagyjából tudtunk a többi csapatról. Eleve magyar serverek voltak, aki neve előtt ott volt a prefix tudtad h létezik az adott csapat. Volt clanbase miegymás, lehetett rendesen warokat szervezni. Erre most már nincs szervezett fórum? Mindenki ahogy tudja, úgy oldja meg? Vagy mindenki MM-ezik és kész?
-
CosmoBacsika
tag
Tegnap teszteltem én is az új felállást.
FPS dropról nem tudok beszámolni. Akinek nagyon nagyot esett, annak javaslom, hogy a file integritást ellenőrizze.
M4-et egyelőre nem éreztem lényegesen rosszabbnak, a hitbox változás viszont érezhető. Most pontosabbnak kell lenni, amihez viszont nem ártanának a 128-as szerverek. Az anim változások nem szembetűnőek, szvsz előrébb lépett a játék ezzel. -
CosmoBacsika
tag
Aki akar esetleg alkalmi MM pajtást az jelöljön be
http://steamcommunity.com/id/cosmobacsika/Rankom: sima kala
Én 30 fölött vagyok, nem sajnálom ha aki jelöl szintén hasonló paraméterekkel bír (legalább megérti h mi van akkor, ha felkel a pici és rohanni kell ). Értelmes, csapatban és taktikában gondolkodók ne kíméljenek -
CosmoBacsika
tag
válasz #17954112 #44655 üzenetére
Hali
Nekem g1840-es proci, és 8 giga ram (2x4).
Azaz prociban kevesebb, ramban több, de a többi egyezik.
1280*1024-es felbontás, minden low csak egy 2x AA van bekapcsolva (meg persze a többmagos képalkotás).
MM-ben az FPS (dust2 pl) 100 és 190 között mozog. Helyzetfüggő. -
CosmoBacsika
tag
Napot!
Akinek van esetleg csapata, és szívesen tolna pár practice war-t kala2-3-as szintű csapat ellen, az küldjön nekem privit plz.
Szervert megoldjuk.Napot!
-
CosmoBacsika
tag
Sziasztok!
Ha van valakinek kedve, meg csapata, meg ideje, az írjon nekem priviben. A héten tartunk egy kis házi lövöldét, és szívesen játszanánk pár gyakorló wart más csapat ellen (rank: MGE1-3).
Server van.Köszi
-
CosmoBacsika
tag
válasz RECSKA #47240 üzenetére
Bennem is ez epp tegnap fogalmazódott meg. 99 és 2004 között volta nagyon aktív, de talán még akkor sem ment ennyire a kurvaanyázás a hazai servereken mint most. Felléptem kíváncsiságból hazaiakra de szinte folyamatosan megállás nélkül ment a beszólogatás, anyázás, fikázás... Tisztelet, egymás segítése semmi...
Az külön poén volt, hogy péntek este egy hazai 1v1 serveren volt egy srác aki megállás nélkül oltott mindenkit, aztán másnap este belépve az első chat tőle jött ismét anyázással... (vmi ed1k vagyki...) Röhej. Talán ezért nincs hazai scene... -
CosmoBacsika
tag
válasz Lackki #47657 üzenetére
Ezen már agyaltam én is, de szerintem lehet rá épkézláb tanácsot adni.
ha esetleg játszott valaki q3 arénával, azon belül is használta a railgunt, ahhoz tudnám hasonlítani az awp-zés lényegét (szerintem). Nekem legalábbis az tanította meg az alapját. (de ez igaz bármilyen pontlövő fegyverr
Sokszor azt látom, hogy főleg a kezdők úgy céloznak, hogy próbálják görcsösen rátenni a célkeresztet az enemyre, majd ha 100%osan megbizonyosodtak róla, hogy rajta van, akkor húzzák meg a ravaszt.
Ez ugye gyorsan mozgó, gyorsan visszalövő enemy esetében egyenlő a mellélövéssel, vagy a gyors halállal.Valahogy ez a rossz metódus.
Scope - céloz - rátesz - "agyban jön az "igen most rajta vagyok" megbizonyosodás" - tűzA helyes metódus.
Scope - céloz - tűz.Lehet, hogy nem jön át a fentiből, amit mondani próbálok. A lényeg az, hogy meg kell tanulni érzésből, vagy inkább rántásból lőni, soha egy pillanatig sem visszaiktatni a "megbizonyosodási" szakaszt. A kézben kell lennie az irányzéknak. Tudni kell, hogy x mm rántás, mekkora változtatást eredményez a monitoron és bízni kell a rutinban és a begyakorolt mozdulatokban.
Lényegileg, rárántod és egyből lősz. Már amikor a célkereszt közelít a testéhez szinte nyomod a gombot.
Ha így megtanulja valaki használni a WP-t, akkor nem lehet előle elugrani.
A dolog másik fele pedig a mozgás az hogy tudj úgy mozogni, hogy bármelyik pillanatban pontosat tudj lőni. Azaz megállj (vagy ellenmozogj) a lövés pillanatában, hogy pontos tudjon lenni a puska.
Remélem tudtam segíteni.
-
CosmoBacsika
tag
-
CosmoBacsika
tag
Tapasztalat: Kipróbáltam a Server Pickert, és nagyon jól működik. West-East EU-t állítottam be, így mentem 3 MM-et és egyiken sem kaptam ruszki társakat vagy ellenfeleket, jó játék volt, korrekt kommunikációval, és hajtással. (az akcentusból ítélve nagy része német - francia - svéd volt). Asszem hagyom állandóra a dolgot.
-
CosmoBacsika
tag
-
CosmoBacsika
tag
Ha nemrég kezdtél el játszani, akkor egyelőre nem ajánlom.
Főleg az ESEA-t nem, nagyon magas az átlagos skillszint a sima MM-hez képest, úgy fogják kicakkozni a hátsódat, hogy nem is érted, honnan kaptad az áldást.
A faceit már véleményes, de azért ott is jóval erősebb az enemy.
Azt javaslom mm-ezz (elvileg a saját rankodnak megfelelő ellent kapsz) vagy böngészd a közösségi szervereket és keress only hs servereket.
-
CosmoBacsika
tag
Bár tudom, olyan mint a segglyuk, de azért elmondom.
Tegnap kb egy fél órát volt erőm nézni az ICL twitch-et, de nem azért bírtam eddig mert sokat pufferelt, hanem az irtózatos paraszt/infantilis/beképzelt/stb kommentek miatt.Komolyan kérdezi valaki, hogy miért szar/nincs magyar scene? Ott volt a válasz.
Egyetlen komolyabb csapatszámot felmutató lan hazánkban, de kb annyira becsüli mindenki mint egy darab szart.
És most nem védeni akarom a szervezőket, nyilván vannak/voltak/lesznek hibák, vannak mellényúlások, de ettől függetlenül ez senkit sem jogosít fel arra, hogy útszéli prosztó stílusban folyamatosan fikázzon egy olyan rendezvényt, ami - minden hibája ellenére - fontos a magyar csgo számára. Még egyszer: Nem azzal van baj, ha az esetleges hiányosságokra felhívja valaki korrekt módon a szervezők figyelmét. Azzal van baj, amikor a kommenterek 90%-a beképzelt szarcsimbók módjára osztja az észt mintha ő szarta volna a spanyolviaszt, a közösségért meg egy tetves fűszálat nem tett még keresztbe. Komolyan az agyam feltolta ez a beképzelt önteltség, ami áradt a nézőkből. Mintha csezdmeg nekik alanyi jogon járna egy ESL Köln, vagy mittudomén.
Vicces részletek:
Egyik gyerek benyögi, hogy hallott olyan pletykát, hogy pár csapatnak laptopon kell tolna - ezután elindul, hogy úristen milyen fos, meg a laptop 60 hz, de ház - Semmi konkrét információ, semmi megerősített hír a szervezők részéről, de már elindult a rizsa....Bent volt kuli, kb 50x leírta, hogy semmi köze a rendezvényhez, de az összes értetlen f@sz minden hülyeséget megkérdezett tőle 10x.
Nagyképű, értetlen szarjankókból áll az egész banda az az igazság. Senkháziak kezében van a GOszakma ...
-
-
CosmoBacsika
tag
Egyébként nehéz ez a dolog, nekem is van egy ehhez hasonló helyzetem, igaz nem ekkora szélsőségekkel.
A baráti társaság akivel együtt játszunk (egy városban is lakunk, meg régi barátok vagyunk) 6 főből áll, amiből hárman vagyunk kalák a többiek nova 1-2-3. A kalák valós skillje valahol keresztkala magasságában van, a novák szintje egy kivételtől eltekintve silver. Így mondhatjuk, hogy kb ki van a dolog egyensúlyozva. Ezt a meccseink is mutatják, elég izgalmasakat szoktunk játszani, nem gondolom, hogy szívatnánk az ellent (amikor jól beszopatnak mindig kapjuk az ellen randomtól, hogy mekkora fosadék egy csapat vagyunk, bezzeg amikor warmup alatt meglátják, hogy premade vagyunk egyből kapjuk a savat, hogy szívni fognak - CSGO scene kultúra csuhajja...Ettől függetlenül nagyon nehéz ezt az ellentmondást feloldani. Én speciel akkor érzem magam a legjobban, amikor premade játszok a haverokkal, mert pontosan tudom h kitől mire számíthatok, és már viszonylag sok mapra vannak egész korrekt kis taktikáink. Plusz ugye ismerjük egymást, röhögünk stb. Viszont ha meg solozok akkor ESEA/FACEIT megy általában, ahol meg értelemszerűen nem kala a színvonal, ergo fejlődik az ember, és óhatatlanul lehagyja azokat, akiknek ehhez esetleg kevesebb affinitása vagy ideje van.
-
CosmoBacsika
tag
Mindamellett, hogy egy kósza fanszőrszálamat sem mozgatja meg a csében ez a skines "őrület" (sőt, sok esetben még idegesít is, amikor főleg fiatalabb kissrác ismerősök ha meghallják, hogy CSGO-zok, akkor első kérdésként azt teszik fel, hogy milyen skinem van, meg hogy van-e karambitom (meg kellett néznem netem hogy miazanyám az...)) teljesen őszintén gondolom, hogy business oscart (stílszerűen érdemérmet) kellene adni a volvónak, hogy bevezették ezt a játékba (persze a moddolható és adható-vehető custom dolgok gondolom nem az ő ötletük globálisan). Félelmetes abba belegondolni, hogy 1: nekik mennyi lóvét hoz ez az egész. 2: mekkora közösséget tart a játék mellett.
-
CosmoBacsika
tag
válasz MarioAna #54178 üzenetére
Tényleg tudom javasolni az ESEA-t. Minőségibbek a játékosok, mind skill, mind emberi szinten.
Tapasztalat: Múlt héten egymás után 3 faceit meccset játszottunk 3 kedves barátommal. Nem vagyunk skillhuszárok, valahol kala1 és sherrif között mozgunk, de ezen 3 meccs mindegyikén olyan szintű istentelen balfaszokat dobott ellenünk a rendszer, hogy félelmetes. Konkrétan olyan volt, mintha nova1-2 szint ellen játszottunk volna. Én nem így emlékeztem eddig a FACEIT-re......
-
CosmoBacsika
tag
válasz Nxn908xxx #54185 üzenetére
Nem kell prókat dobálni, de korábban már játszottam FACEiten de ennyire gyenge ellenfelekkel (ráadásul sorozatban) még nem találkoztam. És tudom, hogy van rank, de azt gondoltam volna, hogy az alacsony rank is azért már valahol mm rankok közepe környékén jár. ESEA-ban is van rank, ott még viszont sosem találkoztam klasszikus noobokkal.
-
CosmoBacsika
tag
válasz benceman00 #54355 üzenetére
Csak annyit szeretnék kérni, tiszteletben tartva a véleményedet, hogy "érdeklődő" társaknak ne mondjuk azt, hogy a 144hz parasztvakítás. Egyszerűen tanácsoljuk azt, hogy menjen el egy üzletbe és nézze meg. Ha lehetősége van rá, sőt ha még az is lehetséges, rakjon egymás mellé egy 144hz-es meg egy 75hz-es monitort, és - ha már ez a topik - nézze meg mindkettőn a CSGO-t, természetesen 200 fps környékén, és döntse el, hogy melyik tetszik neki.
Ne haragudj, hogy "beléd kötöttem", de egyszerűen képtelen vagyok elfogadni azt az álláspontot, hogy nem számít, vagy hogy nem látszik a különbség. Azt el tudom hinni, hogy valakit nem érdekel, de laikusoknak ne mondjuk azt, hogy parasztvakítás, mert ez egyszerűen tényszerűen nem igaz.
-
CosmoBacsika
tag
Amikor tavaly 10 év cs pihenés után elkezdem GO-zni elképedtem a játék mögött meghúzódó, skinen alapuló kereskedelmi rendszeren.Ahogy egyre többet játszottam, és pár ismerősről, és barátról is kiderült, hogy játszik, egyre inkább kezdtem azt érezni, hogy a játékosközösség egy igen komoly hányadát nem maga a játékélmény tartja a CS mellett, hanem a skinek, illetve a fogadás, meg a tradelés. Most azt gondolom, hogy igazam van/volt, és a mostani visszaesés jó része ezen csoport lemorzsolódásának köszönhető. Kíváncsi lennék, hogy hányan játszanák ezt a játékot, ha a skinrendszer egyáltalán nem képezné szerves részét.
Tippem szerint a jelenlegi közösség kb 40%-a.[ Szerkesztve ]
-
CosmoBacsika
tag
Gyűlik a banda szépen GG
-
CosmoBacsika
tag
válasz KisTücsök #57107 üzenetére
Én simán nem tudtam átszokni 16:9-re
Meg persze az FPS
Kipróbáltam még széthúzva az 1024*768-at, de ott meg az agyam nem bírta megszokni, hogy bár ugyanannyi pixelt mozgok horizontálisan mint normál képaránynál, elcsesződött az aimem (persze gondolom ha belerakok pár hetet, biztos átszoktam volna), úgyhogy maradt amit megszoktam (1280*1024, black bars, és így megvagyok majdnem mindig 250 - 300 fps-el). -
-
CosmoBacsika
tag
Tolhatunk valamit (miraben)
-
CosmoBacsika
tag
Bekapott valami vírusos szart, lefekvés előtt még elég szarul volt (eddig a bátyja volt rosszabbul, ő már javul). Anyjuk házon kívül. Azért mertem csak egyet vállalni, bármikor jöhet egy felsírás. Sima MM-ből simán kiszállok (max eltiltás), de veletek nem akartam volna kibaszni. Szerencsére eseménymentes volt az este
-
CosmoBacsika
tag
A ládanyitásnál sokkal értelmesebb dolgokra költheted a pénzt, ráadásul az alábbiak mindegyike sokkal nagyobb bevétellel kecsegtet:
Kaparós sorsjegy
Rulett (bár CSGO, de ne orosz...)
Itt a piros, hol a piros
A szerencsejáték zrt tetszőlegesen választott játéka
Drogok
Rosszlányok (tripper warning)Javaslom a fentiek felé fordulj, a CSGO-t meg csak játszd, és távolról kerüld el a játékkal kapcsolatos skin/betting részt...
[ Szerkesztve ]
-
CosmoBacsika
tag
much közösségépítő ötlet: Úgy tűnik van közönség rendesen a ph mixekre. Nem lenne esetleg kedv faceit tournamenteken is elindulni? Faceiten letrehoznank egy ph teamet, felvennénk bele mindenkit, aki itt szokott játszani, és mindig az aktuálisan jelen lévő ötös indulhatna ezeken a tournamenteken. Csak 5let.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Counter-Strike: Global Offensive
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest