- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GAI: Poor Volta...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Rap, Hip-hop 90'
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
Csak hogy felhozzuk a topicot...
Egy "génkezelt" HP/Compaq minitorony desktop gép utolsó reinkarnációja...Az eredeti állapotától elég messze került az elmúlt négy év alatt, viszont így még mindig használható egy ideig...
Orig konfig >> Jelenlegi
CPU: D925 >> Xeon 3060
RAM: 512MB >> 2048MB
HDD: 160GB >> 500GB
VGA: integrált >> NVIDIA 8400GS -
zoleek
tag
Sziasztok.
Remélem válaszol majd valaki hozzáértő!
Adott részemről egy Asus P5QD Turbo lap [link]
Szeretnék bele egy Xeon 3363 procit. (megegyeznek a paraméterei a Q9550-el) Quad Core 2,83GHz, 1333FSB, 12MBSzerintetek???
Pls!!! Pls!!!
Köszönöm,
Üdv: Zé -
JONAS77
aktív tag
Üdv mindenkinek, én is beálltam a sorba, egy XEON X3360-sal! Mindig is egy xeonra vágytam, lenne is egy kérdésem ezzel kapcsolatba. A dobozán az van irva, hogy 2009 decemberében volt legyártva, tehát az új maggal vettem meg, E0-val! X3360-ból van C1 magos is, szerintetek melyik jobb tuning szempontjából? Az adatlapomba láthatjátok a gépem adatait. Már próbálgattam, de csak 3 gigáig mentem el, ami csak 200 MHz-es túlhajtás volt, ami nem sok tudom, ettől jóval nagyobb frekit is kilehet hozni. Azt vettem észre, hogy a proci nagyon kis voltot kér az ezelőtti procimhoz képest. Az egy Q6600-os volt, az 3 gigánál, már 1,36V fölött járt! Ehhez képest ég és föld a külömbség! Visszatérve a xeonhoz ez 3 gigánál, csak 1,0730V-ot irt ki windows alatt, biosban ez 1,1000V.
Szerintetek melyik jobb mag X3360-nál C1 vagy E0? -
numan
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
xeon3070 + GA EP35-DS3(F3 bios) = 100% -
zzolika
aktív tag
Ezek az LGA775 tokozású Xeonok mûködnek a „sima” Core2-es lapokban is? Vagy valami spec. szerverlap jó csak?
4 magos 3363 Xeont találtam a Q9550-el azonos paraméterekkel, egyharmad árban!
Az ár nem valószínû hogy elírás, mert 3 helyen is ennyiért adják (16-18.000 bruttó).
Ami gyanús, hogy az Intel oldalán nem találtam ilyen procit, csak 3360-ast, ugyanilyen adatokkal.#63 numan: Nekem is Gigabyte P35-DS3 lapom van, a hivatalos oldalon a támogatott procik között nincs Xeon. Mûködik neked benne a Xeon?
-
petrelli86
aktív tag
melyik a jobb c2d e7200 vagy Intel® Xeon® 3065 ?
-
numan
csendes tag
!!! Ne hogy behaljon a topik !!!
Most cserélek E4500 -t egy Xeon3070 -re. Kíváncsi vagyok ki mire használja és mi a vélemény? Én zene- és képszerkesztéssel izzasztom majd.
op.: XP X64 (nlite verzió)
alap: GA-EP35 DS3 (rev.2)
mem: 4*1GB Corsair Xms2 (4-4-4-12 2.1V)
Írok majd tapasztalatot, na nem lesz szakmai, inkább gyakorlati -
Djroberto
tag
Nálam nagyon sok xeon fordult meg,amik itt a ph-n vannak 775 xeonok,szinte mind tőlem van,tudom bátran mondani.
A xeonnal jobban jársz. Sokkal alacsonyabb a hőfoka,ha ugyebár gondolom tuning lényegtelen,akkor Xeon.
Más gyártási technológiára alapúl.[ Módosította: radi8tor ]
-
szasanyi
félisten
Lenne egy kérdésem, remélem vannak akik korrekt összehasonlítással rendelkezvén választ tudnak adni: Intel Xeon 3075 processzor vs. E8200? A paraméterek nagyon hasonlóak, de Xeon procival semmilyen tapasztalatom sincs, és túl sok teszttel sem találkoztam. Játék és multimédia lenne a fő felhasználási terület.
-
fgordon
senior tag
Így most már nem lehet tudni, melyik az igazi Xeon, és melyik nem...
-
Kekszi
csendes tag
-
YouCanCANON
aktív tag
válasz
Overlocker #21 üzenetére
nekem most lesz egy dual xeonos gépem... két dual core Intel Xeon 5030 hasit benne meg 8GB FBDIMM
-
Armando_19
őstag
Na ha már van a topik akkor felteszek pár kérdést!
Szeretnék egy 2 processzoros Intel Xeon 771 szervert létrehozni. kb 100 vékonyklienshez lenne terminál szerver. Processzorokat már nagyjából kinéztem, Dual-Core Intel Xeon Processor 5150.(ez azthiszem az E6700 megfelelője)
Namármost. Kéne nekem egy olyan alaplap ami le is kezeli, van rajta SCSI meg minden ilyen finomság.Gondolom hogy ezek mind nagyon megbizhatók, de én mégis véleményekre vagyok kiváncsi.Esetleg házra is jöhet tipp, no meg tápegységre, gondolom ebből mindenképpen redundás fog bele kerülni.
Ram tekintetében is jöhetnek ötletek, annyi biztos, hogy maguknak a kliensek 100db esetén kb 6GB aminimál igényük a normál irodai működéshez.(Word, excel, levelezés stb.) De 10-12GB lenne az opcionális.
Tanácsokat várok! -
slett27
addikt
Naon elhalgatott ez a topic, pedig érdekesnek indult. west merre leledzik ?
-
BRinyo
aktív tag
X3220 van már vkinek?
-
Rover623
félisten
1. nem kerül kétszer annyiba. Hivatalos importőrnél a mai napon a kétmagos Core2 Duo-k és az azonos alapú 3000-es Xeon-ok árkülönbsége 9.7%...
2. Bár a Xeon-ok magja megegyezik a sima C2D procikéval, a Xeon-ok válogatott procik, az desktop prociknál alacsonyabb tápfesszel: kevesebb fogyi (szerverfarmok), alacsonyabb hőtermelés (halkabb hűtés, kevesebb meleg=nem kell annyi légkondi), nagyobb üzembiztonság.
-
A kérdés komoly, hiszen az asztali párjuk is két és négymagos, és bőven elegendőek egy rakás ''szerver'' feladatra. Szóval akkor minek kell xeon néven is kiadni? Csak a név miatt? Azért aki a xeon célközönsége, az nem a ''bemegyek a tecsóba, oszt megveszem a nyócvanezres kompjútert, mer az pentijum'' típusú vásárló, akit ezzel meg lehet etetni. Ha teljesen ugyanazt megkapja félaron, akkor miért venné a xeont?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Someballs #42 üzenetére
ez a topic nem arról szól..
amugy igy kijelenteni hogy Xeon vs X2 olyan mint ha azt mondaná a bátyád hogy Ford vs Peugeot 206 CC, sületlenség... tehát ha a kérdés olyan irányú hogy az új Core 2 architektúrájú Xeonokon a játékok gyorsabban futnak-e mint az X2-n, akkor igen gyorsabban. -
Someballs
tag
Hi! Egy kérdésem lenne, mert vitába keveredtem a bátyámmal
Az lenne a kérdés hogy Xeonon(lehet ez a legjobb xeon is) futna e mai játék pl: Neverwinternights 2,fear,obvilion.
És ehez hasonló szép grafikával meg áldott játékok.
Mert ö azt mondta h ez nem lehet és hogy egy x2 kenterbe veri játékokon. -
Azért annyit tegyünk hozzá a dologhoz, hogy annyiban mégiscsak különböznek a sima prociktól a xeonok, hogy ezeket lehet többprocesszoros rendszerben használni, a simát meg csak magában...
-
Achill3uS
nagyúr
itt a Core 2 Quad Xeon is..
a lineup:
X3210 - 2.13GHz, 2x4MB L2, 1066MHz FSB
X3220 - 2.40GHz, 2x4MB L2, 1066Mhz FSB
X3230 - 2.66GHz, 2x4MB L2, 1066MHz FSB
X3240 - 3.00GHz, 2x4MB L2, 1333MHz FSB
képek, X3220 teszt: [link]
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
este teszt
[link] -
törölt tag
Mekkora marhaság már, hogy ''nem lehet topicja''? Mérne lehetne?
Egyébként meg utasításkészletében és szolgáltatásaiban valahogy különbözni fog a conroe-któl. Más virtualizáció, stb. Vagy lehet, hogy intelnél túl jót csináltak? -
Anor
csendes tag
Van a xeonoknak valami hivatalos magyar forgalmazója?? Hozzá lehet jutni 1Ltalán valami nagykernél idehaza??
-
westlake
félisten
kimaradt az elozo hozzaszolasbol:
ez egy forum, ami mindekiert van.. azert, hogy az emberek megosszak az informaciokat forumtarsaikkal.. legalabbis en igy gondolom.. azert mert az ember nyit egy ritkasagnak topikot, nem biztos, hogy azert teszi, mert most villogni akar.. informaciomegosztas.. ezen van a hangsuly
#21: jo igazad van.. ez van..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #21 üzenetére
igen.. anno a dual core opteron klubot is en nyitottam.. baj?
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #15 üzenetére
akkor sznob vagyok..
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #13 üzenetére
ez van
-
westlake
félisten
válasz
Achill3uS #11 üzenetére
azokat varhatod.. tudtommal nincs 775-os dual lap..
ez ugyanaz, mint anno a toledo - dual core opteron mizeria.. marketing.. semmi egyeb..
viszont sokkal jobban nez ki a cpu-z panelen a xeon felirat, mint a conroe.. utalom, ha olyan cuccom van, ami sok mas embernek is van -
#gab_
őstag
válasz
Yushchenko #6 üzenetére
legalább nem használt a dobozos
-
westlake
félisten
válasz
Yushchenko #6 üzenetére
alig dragabb mint a sima core 2 duo procik.. mindenestre en veszek kettot..
-
Yushchenko
őstag
Jaja. A dobozért megéri a plussz pénzt
-
X Factor
addikt
Gyűlőlem az ilyen PR húzásokat... ha csak nem járok jól belőle
-
westlake
félisten
es igen.. intel papa sem birta ki, hogy ne jatsza el ugyanazt, amit az amd..
az amd ugy gondolta, milyen vicces is lenne, ha a toledo magos x2-ket atnevezne dual core opteron-nak.. megtette, jo volt.. semmiben nem kulonbozott a toledoktol..
jott az intel es megcsinalta ugyanezt.. a core 2 duo (conroe, allendale) procikat egy huszaragassal atnevezte dual core xeon-nak (3000-es szeria) es kiadta oket.. mindenesetre en kivancsian varom.. mondjuk a dobozuk az kiba jol nez ki
[link]
core 2 duo - 6300 / xeon 3040
core 2 duo - 6400 / xeon 3050
core 2 duo - 6600 / xeon 3060
core 2 duo - 6700 / xeon 3070
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, bontatlan AMD Ryzen 5 7600X BOX AM5 4,7 - 5,3Ghz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest