- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdd587
őstag
Most néztem egy árusnál és már szerepel a nyomtatott listán, hogy JÖN! szept. 27.
Na most akkor vagy nem ért ide, vagy titokban árulják...
Sajna nekem nem volt még időm játszogatni vele. Még a Civil4 complete edition-t sem raktam fel, pedig azt is megvettem már. Jönnek a téli hónapok, be fog ez még érni...
-
tdd587
őstag
És meg is jelent, de az amazon-on nem lehet megrendelni magyarországi címre, itthon meg nem láttam még sehol. Amúgy csak egy CD az egész, a próbeverziót megnéztem, aki ismeri az eredetit (azon nőtt fel), annak nincs értelme habozni, meg kell venni, mert ez A Játék. A grafikán tupíroztak kicsit (a víz baromi szép lett benne), a játékmenet viszont a régi.
Én arra gondololtam, hogy a Civil4 Complete-el együtt veszem meg (éppen elajándékoztam az eredetit), gondoltam lesz is valami még komplettebb csomag is, erre nem is kapni itthon?
És természetesen a kedves fejlesztőknek üzenem, hogy akkor neki lehetne veselkedni a Master of Magic-nek... Az is mekkora best buy lenne...
-
R.Carlos
tag
Ebből a játékból miért nem csinálnak második részt?Vagy csak simán ''Next generation''-t mint a settlers II-ből...

-
degu
senior tag
Hat en annyira kedvelem a regi jatekokat,hogy kulon ezert megtartottam egy P1-es DOS-os gepet,hogy futtatni tudjam oket,amikor elfog a nosztalgai,vagy szeretnem felidezni a regi filinget...
-
_Gudella
senior tag
Most így kísérlet képen olyat játszok, ha a kezdeti két emberen kívül csak egy farmer-ért mentem európába, majd a hajómat szélnek eresztettem, bementem a föld belseje felé, hogy ne legyen kikötőm se, és teljesen önellátó életet probálok kialakítani
1650-ben még csak ez a 7 fős kolóniám van, két lovas katona védi, egyik már veterán lett, és van kb 4000 aranyam 
-
R.Carlos
tag
Szia!
Én ugyan már nem játszottam vele évek óta,de lehet hogy most előszedem.
Máig az egyik kedvenc játékom maradt.Csak igazából 1 dolgot nem értek:Miért nem csináltak belőle több részt?Szerintem ugyanolyan sikeres volt mint a Civ-ek.Biztos hogy kasszasiker lett volna mondjuk a Colonization 2 vagy 3... 
-
_Gudella
senior tag
Amúgy feelingre, leszámítva a pixelességet, sokkal jobban bejön a colonization grafikája mint a civ 2. Érdemes lenne ugyanezeket a dolgoka újrarajzolni nagyobb felbontásban, de kb ugyanígy.
Amúgy ma sikerült megcsinálnom, hogy nem is tudom hány év után, újra megszólaljanak a zenéi, na ez leírhatatlan érzés volt
Egyébként a Colonization-t már akkor nagyon megszerettem, mikor egyáltalán nem is láttam még, csak valami újságból tippeket olvastam a kezdetekhez. Már az is teljesen magávalragadó volt hogy miket kell csinálni, meg mikre kell figyelni. És néha még most is találkozok például olyan indián reakciókkal, vagy egyéb szövegekkel, amikre nem emlékszek hogy lettek volna korábban.
A civ 1-nél meg tényleg sokkal jobb a grafikája
Amúgy nekem úgy rémlik (régen játszottam vele), hogy a civ 2-ben játékmenetben is értelmes fejlesztlsek voltak az 1-hez képest, szóval nekem játékélményben is legalább olyan jó volt, mint az 1.
De valahogy a colon kicsit jobb
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
hcol7
senior tag
simán, párhavonta-félévente-évente előszedem, és pár napig le sem szállok róla
azért sejtettem, hogy nem vagyok egyedül
annakidején amikor ''újrafelfedeztem'', kipróbáltam a civ1 et is , de az sajnos már zavaróan pixelesnek tűnt. persze ez is annak tűnik, de a játék/nosztalgia élmény kárpótol bőven. sőt továbbmegyek, a játékélmény önmagában képes erre. amikor meg civhiányom támad, előszedem a civ2-t, és sokat játszottam a civ3 al is. de azok mégsem ugyanazt az érzést nyújtják mint a civ1/colonize
persze az majdnem biztos, hogy olyan játékos kell hozzá aki nem ijed meg az ilyen 12 13 éves grafikától első ránézésre
az újabb játékos-generáció igencsak elvan kényeztetve grafika terén. sajnos az ilyen régijáték-feelinget képtelenség megtalálni a mai játékokban, grafika ide vagy oda. és az érzés alatt nem a nosztalgiára gondolok hanem a játékélményre önmagára. -
_Gudella
senior tag
Megint előkerült egy régi nagy kedvencem, kicsit nehéz volt XP alatt működésre bírni, de sikerült. És megint a gép elé szegezett. Nagyon eltalálták a játék hangulatát, és ha az ember egyik területet sem akarja benne elhanyagolni elég összetett. Ritka jól kitalálták. És szerintem a grafikája is a 320x200 256 szín adta lehetőségekhez képest nagyon jól van megrajzola és hangulatos.
Játszik még valaki ilyesmivel rajtam kívül?
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt az első hivatalos poszter a Galaxy S26 Ultrához
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tesla topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 5
- Bittorrent topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Ideapad Flex 5 16IAU7 2-in-1 16" FHD+ IPS érintő i5-1235U 8GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- 5 db Panasonic FZ-X1- Barcode ütésálló tablet- vonalkód olvasós (Nagyobb tétel rendelhető)
- DDR1, DDR2, DDR3 RAM bazár, 512mb-1gb-2gb
- Samsung 990 EVO Plus 2TB - 5 év garancia
- LG OLED 55C97LA - talp + fali tartó + távirányító - hibátlan
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- Samsung Galaxy S25 Edge 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó használt BenQ SP840 FULL HD projektor / 12 hónap működési jótállás
- 192 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

1650-ben még csak ez a 7 fős kolóniám van, két lovas katona védi, egyik már veterán lett, és van kb 4000 aranyam
Máig az egyik kedvenc játékom maradt.Csak igazából 1 dolgot nem értek:Miért nem csináltak belőle több részt?Szerintem ugyanolyan sikeres volt mint a Civ-ek.Biztos hogy kasszasiker lett volna mondjuk a Colonization 2 vagy 3...