Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Yeffy

veterán

válasz soma314 #13961 üzenetére

koszi a reagalast!
    legalabb valaki valaszolt! :B

meglatjuk, sikerul-e elmelyednem benne, illetve megfontolom ezt a sodrodasos otletedet is, nyilvan helyzettol/melotol fog fuggeni, hogy epp ervenyesulni fog-e, vagy nem.

Van még egy dolog, ami pedig egyéni dolog: mit akarsz csinálni? Én például rühelnék napi 8 órában programozni. Míg mondjuk hálózat tervezés beüzemelés tesztelés dolgait általában élvezem.

en ugyanigy vagyok, programozni en sem ohajtanek, szinten szivesebben csinalnam ezeket, amiket leirtal, nem akarok szoismetelni.

nehez ez, nehez ez... es meg csak az elejen vagyok! :Y :DD

• FecoGee

Topikgazda

válasz soma314 #13961 üzenetére

Kényes téma ez is. Régen valóban igaz volt, amit írtál. Mikor CCENT koromban találkoztam az első CCIE-val az olyan volt, mintha valami sztár ült volna le velem szemben. Ez volt mondjuk 8 éve. Azóta egy iparág nőtt ki arra, hogy ontsák ki magukból ezeket az embereket, kilopják a laborokat, a kérdéseket, és gyártják a CCIE-kat. Nem tudom azt tudjátok -e miért nincs már papír alapú feladatsor a laboron. Nem tudom mennyire legenda, nekünk ezt mesélte az INE bootcampen az oktató. Állítólag volt egy figura aki leült, elkezdődött a labor, felkapta a topológiát meg a feladatsort és elszaladt vele. Aztán egy kínai oldalról már aznap le lehetett tölteni. Lehet hogy tényleg ez legenda, de nekünk mesélték.
    Na szóval mikor még volt kb. 20.000 CCIE akkor azért másként néztek az emberre mint most. Jó akkor még nem is volt ennyi track meg nem volt felkapott ez a téma, meg kellett hardver a laborhoz ma meg már nyomja mindenki virtuális eszközökönk de ma tele van a piac kínai meg indiai emberekkel, akik papír emberek sajnos. Szoktam hozni példának, hogy van egy CCIE kollégám aki előttem egy hónappal ment át, és a számaink között majdnem 400 a különbség, úgy, hogy volt benne 1,5 hét amikor zárva volt a Cisco...
    Találkoztam már pályafutásom során olyan CCIE-val aki tényleg brutális és ott van a témákban, jó a TS-ben, de bizony nem egy olyannal is aki vagy nagyon kiesett a szakmából és sokat felejtett (ilyen is van, ezért hozták be pl. az Emeritust, hogy aki meg szeretné tartani a számát de már nem technikai ember, legyen erre lehetőség). Én pl. nem használom a számomat email aláírásban, nem említem beszélgetésekben mindjárt hogy én CCIE vagyok mert nem attól kell hogy igazam legyen hogy én az vagyok. A linkedin, a blog az más, ott használom persze ezeket de az egyfajta self-management, de a mindennapokban nem tulajdonítok neki jelentőséget. Én is tévedek, mondok hülyeséget, nem vagyok zseni, meg az ügyfél úgysem tudja mi ez az egész. Nekem sem esne le az állam ha a közös képviselő a Társasház Certified Expert #45555 aláírást dobná a levél végére mert nem érdekel mi az.
    Nekem win-win volt a CCIE, mert a cégnek kellett, én meg magam miatt is meg akartam csinálni. De a ROI is kérdés, mert beleteszel mondjuk 1500 órát, és ha nem követi le ezt a juttatási csomagod akkor ha ennyi ideig a Mekiben sütöd a hamburgert legalább kerestél vele pénzt, így meg nem kapsz érte annyit/semmit. Mondják hogy a tudás a tiéd és nem tudják tőled elvenni, nem is kell, elfelejted úgyis magadtól. If you don't use it, you loose it. Lesarkítom persze, mert ha a pénzért csinálod hagyd a fenébe, de igazából azét dolgozunk hogy pénzt keressünk, és fontos, hogy legyen ROI is a dologban. Ha meg szereted csinálni az óriási plusz. Ott van az is hogy azért újítani kell, az idő, pénz, nyűg. Sosem értettem régen azt aki sír hogy újítani kell mert nekem még nem volt meg a labor és röhögtem hogy mit rinyál, bár tartanék már ott, tuti nem sírnék és nem éreztem át a problémát, de hidd el, nyűg. Biztos vagyok benne hogy megtapasztalod majd hogy milyen mert meglesz úgyis ;).

Nem akartam elvenni senki kedvét, meg életem egyik nagy pillanata amit nem felejtek el mikor megnyitottam a OLSM oldalt és PASS volt (pont szombaton van 3 éve), de megpróbálják ezt is termékké tenni. Aztán mikor boldog vagy és átmész, megkapod, hogy dínó vagy mert a CLI halott :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés