- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
válasz
_kovi_ #13514 üzenetére
szó sincs róla, nem bántottál meg, csak azt érzem, hogy ugyanazokat a köröket futjuk
ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a probléma megoldásához, ahhoz több információ kellvannak általános troubleshooting módszerek (nem csak számítógép hálózati problémákra)
ilyen például, hogy ha ki lehet iktatni egy köztes eszközt átmenetileg, akkor kipróbáljuk anélkül a rendszert, hogy meggyőződjünk, hogy az eszközzel van-e a hibaezért kértem, hogy a Cisco router-t kihagyva közvetlenül kapcsolódj egy számítógéppel a kábel-modemre
nézzük meg akkor mi történik:
- megy-e arról közvetlenül az internet elérés?
- milyen IPv4 címet ad a számítógépnek (public-ot, private-ot, azt milyen subnetben...)(ezt csípőből tüzelésnek hívják a műszaki diagnosztikában, de például van egy lehetséges scenario a hibára: ha a kábel-modem például a 192.168.1.0/24-es subneten ad ki egy IPv4 címet a Cisco router WAN portjának, akkor default beállítások mellett a router külső és belső oldala is azonos subnetbe kerül. Ez problémás és nem fog működni az internet. Az otthoni router-ek nagy részénél a default LAN subnet a 192.168.0.0/24-es subnet, ezért azonos beállítások mellett egy TP-Link router-nél a WAN port a 192.168.1.0/24-be lóg, mig a LAN portjai a 192.168.0.0/24-be. ekkor semmi gond nincs, még a dupla NAT/PAT is simán működik. Ez persze csak egy feltevés, ehhez kéne tudni, mit oszt ki a kábel-modem!)
OFF a munkám során is sokszor belefutok olyan (és biztosan a többiek is) hogy kérdezek valamit okkal egy hiba feltárásához és a válaszadó nem a választ adja meg, hanem próbálja megmagyarázni, hogy miért nincs szükségem arra az információra.
Ekkor vagy türelmesen elmagyarázom, hogy miért van (mint jelen esetben) vagy hagyom főni a levében, hogy ha jobban tudja, akkor oldja meg maga a problémát.
Esetleg emlékeztetem mennyibe kerülök neki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest