- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
kowika87 #13760 üzenetére
A C3825 "tiszta" maximális forwarding teljesítménye 64byte-os csomagmérettel:
- 25000PPS / 12.8Mbps Process switch-elt forgalom
- 350000PPS / 179.20Mbps CEF switch-elt forgalom
Ekkor megy a router CPU 100%-on és megy a CEF hardware forward a maximumon.Az un. IMIX traffic throughput a matek szerint akkor ennél kb. 5x több - de itt ugye minden traffic és bekapcsolt szolgáltatás függő (policy-map-ek? ZBFW? NAT? Mennyi forgalom lesz CPU punted.. et cetera..)
Nem véletlen nem is tesztelte a Miercom csak egy T3-al.
A VTP meg nem fog menni szerintem L3 interface-ek közt, mert egyszerűen nem erre lett kitalálva.. talán valahogy át lehet mókázni a bridge-el vagy ha átkábelezed a dolgokat.. de mivel nem mondasz el mást mert nem ide tartozik én így nem is tudok igazán segíteni. Kowikának igaza van, ezt át kell rendezni router-on-a-stick-re - problem solved.
-
crok
Topikgazda
Egy L2 dolgot akarsz ráerőltetni L3 portokra.. ez így nem fog menni.
Egy router-on-a-stick meg a switchek legyenek daisy chain-ben mint a többi ami már eleve így van, ennyi.
Ahogy leírtad itt nem lesz olyan forgalom amiben szűk keresztmetszet lesz az hogy egy GigE uplink van.
De ha mindenképp akarsz redundanciát, akkor gi0/0-t meg gi0/1-et bridge-elt össze (vigyázz, lesz STP és egyszerre úgyis csak egy forwarding port lesz) és feszíts ki egy "tranzit" VLAN-t oda és route-olj a 3560-al (mert tud L3-at). Meg ez egy kicsi háló.. kell neked ide VTP egyáltalán? -
crok
Topikgazda
válasz
klambi #13714 üzenetére
Asszem megvan a baj:
- mindkét switchen ez van beállítva:
default-vlan vlan 101- ellenben mindkét port channel így:
interface Port-channel1
switchport trunk allowed vlan add 2-4,255
switchport default-vlan tagged
- valamint -
interface Port-channel2
switchport trunk allowed vlan add 2-4,255
switchport default-vlan taggedAdd hozzá a trönkhöz a 101-es VLAN-t.
-
crok
Topikgazda
válasz
csubuka #13699 üzenetére
lol
Ezt anno egyetemesítette a Cisco egy ilyennel : D (nem röhög!!)
A kókálmány neve: Cisco 6500 WS-F6K-48X2-SPLTR és a Data Sheet
Azt nem mondom hogy már mindent láttam - de ez ritka nagy élmény, ez még a Cisco-tól is "sza'kkembőr" megoldás volt.. -
crok
Topikgazda
válasz
csubuka #13697 üzenetére
bah.. ez egy RJ45 8P8C >> 2xRJ45 8P4C "sza'kembör átalakító"
Ez egy gusztustalan megoldás arra, ha kevés a kábel a falban de kell két 10 vagy 100 Mbps Eth. RJ45 link (PoE nélkül) - annyi, hogy erre "fel kell készíteni" a patch paneleket is. lényegében annyiról van szó, hogy a patch panelen 2 darab RJ45 port 1,2,3 és 6 pinjeit egy 8 eres Cat5 vagy Cat5e UTP kábellel elviszed egy végpont melletti aljzatig, aztán ezzel a fabrikált parch kábellel tudsz végződtetni két gépet.. Az egyik felén be van kötve mind a 8 ér (zöld pár, narancs pár, kék pár, barna pár) de a két 4 eres végén csak 4 ér (zöld és narancs pár meg a kék és barna pár) ha jól sejtem. Vagy a másik vége nem 8P8C hanem 4P4C és akkor így csináltak egy kábelen 2 ISDN végpontot, mert olyat is láttam. Remélem érthető volt, kicsit fáradt vagyok : D de a wiki link érthető az tuti.
-
crok
Topikgazda
válasz
kowika87 #13652 üzenetére
Attól függ
mennyire vagy túsz, sörhöz odaférszmik a lehetőségeid és mennyi időt tudsz erre könyvelni. Egy hanyag profil megcsinálása nem sok idő (classokat definiálod, saccra beírsz a child policy-be a classoknak egy bandwidth-et ami ugye ha bandwidth-nek adod meg akkor "minimum guarantied" meg jó nagy queue limitet adsz meg és akkor át is lépheti ha a többi class nem igényel sávszélt, a voice az police-olt lesz de egy egy-két napos mérésre mehet az is simán bandwidth-el csak priority-vel) aztán vagy lehúzatod az infot snmp-vel aztán awk+sed+bármi és csinálsz egy excelt percenkénti rekordokkal, vagy scripttel belépkedsz és lehúzod a sh policy-map interface out-ot.. aztán lehet reszelni a hanyag profilt mert már látod hogy x-hez képest mennyi a túlcsordulás.. ha minden site-on jó az out akkor mindenhol jó lesz az in jelölés is ( : nem tudom mennyi site van, milyen a LAN összetétele (kicsi/nagy, kell-e már a telefon portján jelölni mert már a LAN-ban elnyomhatja valami agresszív alkalmazás..) meg hogy elég-e pl. csak a WAN-t nézni vagy együtt kell a nagy egészet.. -
crok
Topikgazda
válasz
kowika87 #13649 üzenetére
Tudnék mesélni ( :
Egyik kedvenc területem ha lehet ilyet mondani.
Csak annyi szokott gond lenni, hogy nem szánnak elég időt a traffic profiling-ra így nem tiszta hogy mire mennyi sávszél kell valamint az, hogy a QoS-t egyfajta click-and-forget csodafegyvernek tartják - egyszer valahogy beállítod és utána soha hozzá nem kell nyúlni és soha nem lesz innentől csomagdobás : D Ami nyilvánvalóan marhaság, csak ezt layman's terms-re fordítani nehéz.. mert nekik meg a sales eladta mint csodafegyvert. Aztán jöhet a konyhanyelvenmagyarázkodás.. pedig ez ugye nem szakácskönyv : D -
crok
Topikgazda
válasz
norbert400 #13626 üzenetére
El is mondja a video - ha van aktív fordítás akkor megy oda-vissza. Ha nincs akkor nem fog menni. Ezért jöhet visszafelé meg a válasz és ezért nem érhető el kívülről ha dinamikus NAT esetén nem volt "előzmény". Statikus NAT-nál meg csinálsz egy statikus NAT bejegyzést, tehát mindig lesz "előzmény" mert statikusan konfiguráltad hogy ott legyen -ha így érthetőbb.
-
crok
Topikgazda
válasz
norbert400 #13624 üzenetére
Nem volt off.. egyébként Manjaro alá van mindig friss AUR csomag csak mellé kell tenni a tar-t és csinál szépen mindent magától a packer.
-
crok
Topikgazda
válasz
norbert400 #13622 üzenetére
Persze.
-
crok
Topikgazda
válasz
Fekete Mária #13603 üzenetére
@Fekete Mária: kérem a jövőben (a szabályzat betartása mellett) a fórum megfelelő részén posztolj. Köszönöm.
-
crok
Topikgazda
@kraftxld: kérlek a jövőben (a szabályzat betartása mellett) a fórum megfelelő részén posztolj. Köszönöm.
-
crok
Topikgazda
válasz
olloczky #13593 üzenetére
Kell a control plane és kell a data plane helyben az eszközön, nyilván csak az eszköz saját control plane-je vezérelheti a data plane-t.
Itt a kiszervezés a lényeg: nem helyben történik a control plane manipulálása hanem centrálisan aztán az infot lenyomja a kontroller az egyes eszközökre ("ezt kell csinálnod") majd az eszköz control plane-je a data plane-re programozza a forwarding info-t. Fogd fel ezt mind egyfajta automatizálást (mert tulképp' az).
-
crok
Topikgazda
válasz
jerry311 #13567 üzenetére
Írtad át úgy a hostnevet hogy csak úgy átírtad és nem saját parancsával vagy UI-ból? (Az 1.4 alatt nincs is már CLI, da?) Hasalt el így szerverünk asszem.. meg mindkét node-on fent kell lennie a root CA certnek. DNS jó == FQDN-re van feloldás? Mert mennie kell a DNS-nek FQDN-re. Generálva a cert nem az IP-vel van hanem a névvel, igaz? Nemtom1 megvan-e ez de hasznos volt.
-
crok
Topikgazda
Ugyan egészen jól el lehet rejteni,
de aki ismeri az tudja mit kell nézni ; ) -
crok
Topikgazda
ARP poisoning vagy beragadt és/vagy rossz default gw az antenna TCP/IP stack-ben? Siemens gáznyomásmérővel jártam így.. meg úgy hogy hiába adtál meg neki egy alhálómaszkot mindig úgy vette hogy /16 és a "közeli" subnetekből nem lehetett elérni, mert folyamatosan szórta az ARP kéréseket mert azt hitte egy hálóban van velük (deb arp megmondta mert "wrong cable" debug log-ot dob ha az arp req nincs egy hálóban az interface-el/SVI-al). [Szerk]: A L3 interface-en ami directly connected engedd a proxy ARP-ot egy pár percig és próbáld meg úgy pingelni kintről azt a .3-at.. van egy érzésem, hogy menni fog.
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #13530 üzenetére
Picture or didn't happen!
Es egy kalappal!
-
crok
Topikgazda
Produktív hálózatban a switched neve Switch? Kinda' weirdo : D
Nincs a logban olyan, hogy:
%DHCP_SNOOPING-5-DHCP_SNOOPING_UNTRUSTED_PORT
..vagy esetleg olyan, hogy:
%DHCP_SNOOPING-5-DHCP_SNOOPING_MATCH_MAC_FAIL
?Az első cink, a második TCP stack probléma is lehet kliens oldalon ( :
-
crok
Topikgazda
válasz
soma314 #13446 üzenetére
Ugyankérlek, a debug ip packet csak a CPU punted packet-eket kapja el úgyis.. #mibajlehet
: D
[Szerk.] Ja, és nagy +1 Feco hozzászólásához: nincs olyan hogy "minden ami a munkámhoz kell" cikk, baromisokat kellett tanulnia és olvasnia itt mindenkinek hogy oda jusson ahol most van. -
crok
Topikgazda
Packet Tracer vagy GNS3 vagy élő eszköz vagy egyéb virtualizáció?
Valamint.. interface-ek UP/UP-ban vannak?
Kábelek rendben? Router-router crossover? Vagy van kőztük még valami?
Routing is van oda-vissza a routerek közt, ismerik egymás hálózatait (esetleg egy nyegle default static route a kettő közt)? -
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #13367 üzenetére
Hanyszor.. de hanyszor leirtam mar.. ( :
-
crok
Topikgazda
válasz
vadger #13364 üzenetére
Ami nem jelenik meg az fenn van tartva a modulnak ha lenne benne (SF vagy FP szóval az IPS-el megosztott a vas in terms of CPU cores and memory).
CSCtz55372 - External documentation needs to be updated with the information that on ASA5500-x platform, hardware resources are shared between ASA and IPS. It also needs to have correct numbers in respect of resource allocation.
-
crok
Topikgazda
válasz
vadger #13362 üzenetére
Szerintem nem a teljes kimenetet másoltad be..
4GB a ASA meg még 4GB a FirePower IPS -
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #13291 üzenetére
Hogy itt tolták túl a licenszeltetést? Voice-al foglalkoztál-e már? : D
Én régivágású gyerek vagyok, nem szeretem, mikor egy szerver mondja meg a hálózaton, hogy kinek mit hogy lehet.. ezeket a dolgokat minimalizálnám mindenhol, tudom, az SDN a jövő meg mindenki dinoszaurusz aki nem GUI-t használ manapság.. de az SDN alatt is valahol mégiscsak ott lesz az a fránya ethernet, meg a BGP.. meg a többi routing protokoll.. meg minden más.. is.. de ez az én szerény véleményem.. nálam az SDN valahogy még mindig a "bölcsészmérnök" kategória.
-
crok
Topikgazda
válasz
RogerP #13285 üzenetére
Amit találtam ezzel kapcsolatban:
- összefűzhető - első link lentebb
- mehet a management vrf-ben levő management interface-eken - első link lentebb
- vPC peer-link egy lehet, de az lehet EtherChannel, arra a második linken találsz utalást (lentebb) hogy mennyi (16 link biztosan megy a dokumentáció szerint)
[FIXME] ha valami nem így van..
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #13213 üzenetére
+1 DevOps
-
crok
Topikgazda
válasz
Proci85 #13208 üzenetére
Ez egy Layer 2 switch, azért.
Nem tud routing-ot alapvetően.
Egyetlen VLAN SVI létezhet rajta admin up-ban.2960-nál (de talán a 2950G-nél is?) pl.12.2(58) felett tudsz olyat, hogy az SDM template-et átállítod lan-routing-ra hogy a TCAM-ben legyen hely routing bejegyzéseknek is és akkor azt hiszem 15 SVI-t tudsz csinálni meg tud 15 static route-ot és EIGRP stub meg OSPF stubby-t.. de akkor amit route-olnia kell azt mind CPU-ból csinálja (csak mondom, hogy a led-ek villogtatása és a portok figyelése, hogy van-e benne kábel meg menjen az AutoMDIX/negotiation meg STP.. et cetera.. önmagában elvisz 30..40% CPU-t). Szóval én Önnek az nem ajánlom.
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #13193 üzenetére
Csak hogy legyen mára mégegy.. de szedegethetek még.. szóval ügyfail kérés: mikor az eszköz elveszti az áramot (teljesen.. nem (csak) redundáns táp esetén a kieséskor..) akkor küldjön egy SNMP trap-et arról, hogy elvesztette az áramot.. és jön azzal, hogy dehát van olyan (olvasta egy blogon) hogy Dying Gasp és hogy az *pont* erre való, és hogy nem megy.. küldi is a linket nagyvidáman hogy "hohhó, látodám, én megmondtam hogy a cisco oldalán ott van hogy van ilyen! Ménemmegy!!!???!?!?444négy".. aztán az emailt még el se olvastam, jön a call invite 5 perc múlvára.. azonnalmagyarázzammegmiértnemmegy.. és akkor ott a callban kell elmagyarázzam, hogy az *nem* a szaros 800-as meg 1900/2900/3900-as routereire (=szóval nem az ISR G2-kre) vonatkozik hanem *speciálisan* az ASR903-ra vonatkozik, és még hozzáteszem, hogy a Dying Gasp support a Cisco portfólió összesen - írd és mondd - 5 eszköze által támogatott funkció.. és screenshare-en kell megmutatnom a cisco.com feature navigator-ban hogy mi támogatja ezt a funkciót.. de még akkor is hajtja hogy látja de nem érti miért nem megy akkor az ISR-eken.. és még ezek után ki kell neki fejtenem, hogy amúgy sincs semmi értelme, mert a rack-jei amúgy is szarul vannak összerakva, nincs UPS, ha a táp elszáll akkor minden alól elszáll, a router alól, a switchek alól, a WAN eszközök alól.. minden alól.. még ha a router csinál is egy packet-et és kiküldi.. meg fog az érkezni vajon a down/down WAN interface-en keresztül?! De volt már másik eset is amikor a cisco oid lookup tool mondta hogy "itt ha nulla van akkor nem lesz statisztika az interface-en, *PONT* - és nem hiszed el de SR-t kellett nyitnom rá hogy "deménem?".. és akkor most engem nézett első körben hülyének a TAC hogy le is írtam hogy a dokumentáció szerintem nem támogtott amit akarok akkor mi ez a kérdés hogy de akkor miért nem megy.. vagy hogy lehet megoldani hogy menjen.. mikor le van írva hogy nem fog menni mert nem úgy van az SNMP engine megírva.. áh.. mindegy is.. eléggé lefárasztanak az ilyenek.
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #13186 üzenetére
Van lejjebb.. shared drive-on levő file-t az ügyfail nem tudja csak read-only módban megnyitni (nem tudja menteni..) - a router átírja a csomagokat hogy read-only legyen a file, prio1 jegy.. nyomtató a fekete-fehér nyomtatványokat 4x gyorsabban kezdi nyomtatni, mint a színeseket.. a router biztos hátráltatja a nyomtatási forgalmat.. a router.. hátráltatja..de ha ez nem elég, akkor még info, hogy a user és a nyomtató közti forgalom csak egy L3 switchen megy át, fel se jut a routerig mert már az L3 switchen route-olva van.. de hogy az nem jut eszébe, hogy a színes nyomtatás 4x több adat is mert 3+1 szín nyomtaásáról van szó, nem pedig csak 1.. folytassam? : D
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #13167 üzenetére
Ez volt az a thread amiben anno írták, hogy bezárták az egyik (Indiai asszem') vizsgaközpontot mert annyi visszaélést fedeztek fel (utólag..) hogy boooorzasztó.. ja a link már access deny-ol erősen.
Reggel gyakorlatilag az emberek kezébe nyomták a tesztkérdéseket.. Emlékszel Feco pl. hogy 2012 körül milyen ugrásszerűen megnőtt a CCIE-k száma? Na, ekkor lett a sok indiai CCIE.. meg mindenfélemás.. úgy mentek vizsgázni az emberek hogy gyakorlatilag nyaralni mentek, nem viccelek, munkatársak is így mentek ki. Aztán volt olyan, aki tőlem tudta meg hogy hogy működik az FLP és a "sebességfelirmerés" ethernet kapcsolatnál.. no comment (CCIE könyv első fejezet).
-
crok
Topikgazda
~~ FUN ~~
Ezt most így itthagyom..
https://www.reddit.com/r/Cisco/comments/2o619f/would_someone_please_explain_succinctly_what_the/
-
crok
Topikgazda
Néhány napon belül a Rockstar Wireless Networking kiad egy INGYENES Wifi traininget (CCNA/CWNA szint):
https://mrncciew.com/2017/05/11/rwn-free-wireless-training/
Regisztráció:
https://wifitraining.com/register/ -
crok
Topikgazda
válasz
Proci85 #13151 üzenetére
Két lehetőség van: vagy a kérdés rossz vagy a válasz.
- vagy a kérdés eredetileg az, hogy "If POST completes during the startup of a Cisco Device, and there is no
configurationIOS file, what does the router do?" és akkor az A a helyes.- vagy a válasz rossz és amúgy ja, B.
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #13145 üzenetére
TAB-ot használhatsz, még legtöbbször menni is fog.
A kérdőjel viszont híresen nagy szivatás a sim-ekben:
párszor kiakad tőle a flash lejátszó és csak egy fehér
ablak marad amiben nem tudsz se írni, se kattintani..Ezt elvileg javították már mégis van még mindig ilyen
topic nyitva sok fórumban erre a hibára.Ezeket érdemes amúgy megtanulni az ASCII táblázatból:
ALT 63 ?
ALT 124 |
ALT 46 .
ALT 42 *
ALT 45 -
ALT 95 _
ALT 58 :
ALT 33 !
ALT 47 /
ALT 92 \
Én 15+ éve tudom ezeket fejből, mert a remote tshoot
általános esete az, hogy a kint levő ember *nem* a mi
billkiosztásunkat használja (mert indiai, holland, angol,
német, et cetera) de ha Windowst használ akkor így
tökmindegy milyen bill van előtted ez mindig menni fog.
Ha csak a vizsgára kell mondjuk a kérdőjel meg a gépelés
akkor vagy a fentebbi táblázat segít vagy beszerzel egy
angol/US billentyűzetet és gyakrolosz. -
crok
Topikgazda
válasz
Zola007 #13131 üzenetére
10.10.10.2 pingeti 10.10.10.3-at & Miért megy ki az ICMP csomag a router felé is?
Nem-e el van írva 10.10.10.2-n a subnet mask 255.255.255.252-re, a 10.10.10.3 meg mittomén' 255.255.255.0? Akkor azt hiszi laptop, hogy a 10.10.10.3-ra küldött pinged az neki a L3 broadcast cím, a pinged L2 destination-je az L2 broadcast lesz és így megkapja a router is.Ha mindig ARP kéréssel kell lekérni a default gateway MAC címét, akkor miért az IP címét adjuk meg TCP/IP beállításoknál, miért nem alapból a MAC-et?
Azért, mert egyrészt a "TCP/IP beállítások" eleve L3/L4 beállításokat kérnek be (nem L2-t), valamint mert így hagysz a rendszerben lehetőséget egy esetleges L2 szintű átállásra/hibatűrésre, egy failover-re úgy, hogy az a L3 beállítást kvázi nem érinti (HSRP/GLBP/VRRP.. tehát valamilyen FHRP megoldás), majd leboxolja a lentebbi réteg.Header checksum: 0xWXYZ [validation disabled]
Wireshark -> Edit -> Preferences -> Protocols -> IPv4 -> jelöld be hogy "Validate the IPv4 checksum if possible" (nem tudom a magyar verzióban hogy van..) -
crok
Topikgazda
válasz
vadito #13106 üzenetére
A kis 800-asok simán elegek lehetnek, manapság piri pénzekért hozzájuk lehet jutni. Az 1800-as széria egyébként nagyon jó, de abból se kell 1841, elég ott a 180x, van 2 FastE portja meg 8 buta switchport.. Egyébként ha tényleg CCNA-re és tényleg csak tanulni kell akkor az a 2611XM is megfelelhet, mégiscsak van abban is két FastE port modulok nélkül is, venni is lehet még bele használtan cumót, az XM meg eleve egy kicsit több memóriát jelent - nem kell lebecsülni, tanulni igenis jó.. és még van hozzá 12.4(15) T14 IOS, adv-ent feature-set-el BGP-től ZBFW-ig mindent tud..
-
crok
Topikgazda
válasz
donatel #13098 üzenetére
Az a 24 port az pont egy teljes ASIC ( : De ha arra kell, hogy egy port-channel-t meg tudj csinálni meg megnézd hogy hogy működik a spannen-baum arra amúgy szerintem jó.. persze private VLAN meg egyebek nem fognak menni (se normális QoS, khm..khm..) de kezdeni jó.. ha teheted azért inkább vegyél jobbat, ha ajándék ló akkor ne nézd a fogát mert nem rossz ( :
-
crok
Topikgazda
válasz
józsi9995 #13058 üzenetére
Minden.. akarommondani minden *is* megeshet..
A tesztkérdések kéte még mindig igaz - simán lesz olyan, hogy egy kérdésre azt mondod hogy egyáltalán nem fedte a könyveket vagy hogy sose hallottál róla: ezek a kérdések általában magát a tesztet tesztelik, dummy kérdések, nem fognak a végén beleszámítani.. csak persze nem tudhatod előre hogy egy kérdés dummy vagy amúgy apróbetűs volt.. valahol..
-
crok
Topikgazda
válasz
kowika87 #13042 üzenetére
A linkelt leírásban azért elég részletesen leírtam hogy hogy kell az iPerfet használni ( : mondjuk angolul, mert kollegáknak könnyebb így.. multikulti ugyebár.. de megfelelően felparaméterezetten néhány session-el elég bonyolult dolgokra képes. Na xChariot.. az tényleg nagyon jó móka, én spec. nagyon szerettem. De igazad van egyébként, az egy külön munkakör ezt kezelni. A Miercom teszteket akkor gondolom ismered ( : Mondjuk a Miercom nem ezt hanem a Spirent-et használja.
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
balazssoma92 #13032 üzenetére
Neked kell ( : De használd a keresőt mert lett összeszedve egy csomó ( : Vas nem kell feltétlenül de szerintem ajánlott.
-
crok
Topikgazda
válasz
Proci85 #12982 üzenetére
Routed porttá tenni nem tudod.. akár mind a négy portot.. olyat tudsz hogy csinálsz egy vlan-t, abba egy portot beleteszel, csinálsz erre a vlan-ra egy svi-t, aztán adsz neki ip-t meg csinálsz routingot.. de ha kell akkor a PPPoE is fog menni rajta (az svi-on) ha akarod - elvileg.
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz
donatel #12962 üzenetére
A jelszó amit itt így megadsz, az ha:
0 még "kódolatlan", sima szöveg
5 már "kódolt", salted MD5 hash, nehezen visszafejthető mert helyben használt csak
7 már "kódolt", a Cisco Pass7 kódolásával (visszafejthető, mert ezt használnia kell majd a routernek mondjuk PPPoE jelszó miatt, OSPF jelszó miatt, IP SLA jelszó..
Ezért nem lehet ena sec-et megadni pass7-el (visszafejthető).
Ezért szokás priv15ös usert (ha mindenképpen kell.. mert amúgy ellenjavallott) 5-ös jelszóval felvenni (ha service password-encryption-t állítasz be akkor ha plain text-ben adtad is meg átírja a router).
-
crok
Topikgazda
debug ilpower port, debug ilpower powerman valamint debug ilpower event mit mond miközben kihúz-bedugod a kábelét? Triviális, de gondolom a switchen a sh power inline szerint még nincs kiosztva minden szufla? Volt pár PoE eszközünk, amit kézzel kellett felpatkolni (port alatt kézzel kellett powert állítani..) mert kissé ugyan de eltért a PoE specifikációja a switchétől (mondjuk dokumentálva épp volt.. csak baszki 201X-ben a franc se gondolná, hogy valaki eltér a szabványoktól..).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Parfüm topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Tőzsde és gazdaság
- Filmvilág
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Eladó Panasonic DMC-TZ80EP-S fényképezőgép
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged