Új hozzászólás Aktív témák

• soma314

tag

válasz Yeffy #15124 üzenetére

én ezeknek csak nagyon a felszínét kapirgálom, vagy még azt sem. Olyat csináltam, hogy ansible-el egy linux szerver egyszerre cserélte le router-eken az authentikációs passworld-öt, amit kézzel nem igazán tudsz úgy megtenni, hogy a kapcsolat közben nem bomlik el. Ansible-ben egy agentless megoldás volt: ssh-n jelentkezett be a kontroller, mintha kézzel léptél volna be és beküldte a konfigot. Bár technikai akadája nincs, de nem volt semmi visszakérdezés, ellenőrzés semmi, csak bedobta az új jelszavakat és elmentette a konfigot. Pont az volt a lényeg, hogy az előtt legyen új jelszó, mielőtt elbomlik a neighborship. Nem éles rendszeren futott, csak a "móka" kedvéért csináltam. Egyébként sajnos nincs időm ilyesmivel foglalkozni mostanában, de a dolog lényege, hogy ezek nem egymás alternatívái, hanem egymás részei: nincs SND orchestration nélkül, nincs orchestration automation nélkül.
    De ha lenne időm, akkor kezdenék belemerülni az ansible-es dologba, aztán kezdeni python-ozni. (Azért python, mert sok hálózati eszközön van, vagy lehet rájuk telepíteni.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés