Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csixy

addikt

válasz CPT.Pirk #2741 üzenetére

:)
    Felraktam egy USB-s vinyó n+1-dik partíciójára UEFI-vel és hagytam, hogy lefusson a Grubos telepítő, mert mást úgysem tudtam volna csinálni. Ezek után Grubbal nem tudtam elindítani a butábbik HP250G1-es notimon (ezen telepítettem egyébként az USB-s vinyóra).
    Majd bedugtam a másik notimra (Asus x541NA) , ennek saját EFIpartíciója van, tehát tudok garázdálkodni a vinyó EFI partíciójával, ha leszedem róla a BOOT,ESP flag-et. Ezt is tettem.
    Bebootoltam a notin lévő linux mintet és ebből garázdálkodtam az USB-s vinyón.
    Először is az fstab fájlban az EFI partíciót csatoltam csak simán /bootnak a /boot/efi helyett. Ezzel a Grubját úgy lenyakaztam, hogy azt hiszi, hogy van neki, pedig ezután már nincs, de a frissítések ezután is gond nélkül fognak menni.
    Az EFI partícióban létrehoztam egy chakra nevű mappát és ebbe bemásoltam a boot mappából a vmlinuz-linux , a initramfs-linux.img, meg a fallbckját is és a chakraiso.img-t.

a /loader/entries mappában egy chakra .conf fájlt hoztam létre, tartalma:
    title Chakra
    linux /chakra/vmlinuz-linux
    initrd /chakra/chakraiso.img
    initrd /chakra/initramfs-linux.img
    options root=UUID=434b5b42-e892-4f4b-80eb-25c482ce56d3 rw quiet

és egy chakra-fallback.conf fájlt , melynek tartalma:
    title Chakra (fallback)
    linux /chakra/vmlinuz-linux
    initrd /chakra/chakraiso.img
    initrd /chakra/initramfs-linux-fallback.img
    options root=UUID=434b5b42-e892-4f4b-80eb-25c482ce56d3 rw quiet

Bezártam mindent. Unmountoltam az EFI partíciót amiről a garázdálkodás alatt azt hitte szegény linux, hogy microsoftdata partíció és ezután vissza pakoltam rá a BOOT,ESP zászlót. ;]

Újraindítottam és immár systemd (gummi) bottal sikerült a fallbackot elindítani, hogy a másikat miért nem azt nem tudom, de tudom, hogy legközelebb már fog indulni. Most meg már ebből a Chakrából írok, s már meglettek a user mappák is.

Tettem mindezt a tudatlanok bátorságával. :B

Apropó a chakrában nincs képernyő mentő? Mit rakjak fel? ... MIO THX fYRespect :B

Új hozzászólás Aktív témák