Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem tudom, a PH!-t Firefox alól nézem. A Falkon youtube miatt van használva, mert Firefox alatt nálam (Windowson is) ha felmegyek a youtube.com-ra akkor nekiáll az egyik vagy másik feliratkozott csatornát kérdés nélkül újra és újra betölteni végtelen ciklusban, szinte minden alkalommal.
-
Nálad elég rendhagyó minden, ne csodálkozz, ha nem normál idejű semmi!
Nekem ez a 6 perc volt elejétől végéig:
17:39:33 [6]: Using log file: "/root/.cache/calamares/session.log"
18:46:18 [6]: FinishedPage::setUpRestart()itt ugrott az idő, felül azért sok az a 6 perc úgy.
17:39:38 [6]: Updating partitioning preview widgets.
18:40:08 [6]: Got locale language "hu_HU.UTF-8"
18:40:08 [6]: .. extracted country "Hungary" :: ("hu", "HU")
18:40:08 [6]: .. looking for locale part "HU"(elmentettem az install logját)
-
Szerinted én tudtam? De ha már ott van az a kis fej, nyomkodni is lehet.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Látod Kapitány szerint sem lehet Octopiból előhívni ezeket, pedig én még nem kavarom össze az agyam a nem apt parancsokkal, tuti innen raktam fel.
CPT.Pirk
Ezt furcsállottam, hogy mint ha semmit nem látna Octopi a CCR-ből, de ha beírtam és Entert nyomtam, előjött, amit kerestem, de csak konkrét keresésre.
Köszi az infókat!
Elég sok változás volt Chakránál, mióta próbáltam. CK patchek tényleg jók! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az octopi alapból nem keres ccr tárolóban, a ccr az a terminálban működik. A zöld fejjel keres a ccr-ben, ez azért van így, mert a ccr tartalma lehet közösségi content, így nem feltétlen működik amit ott találsz. Éppen most zajlik a kérdés rendezése, sok régi gazdátlan dolog valószínűleg törlésre kerül.
Terminálban:
ccr screenfetchmajd válaszd a 0-ás találatot. Igen, Nem, Igen a felmerülő kérdésekre.
Ubi: az a fej a Chaser, ami lecseréli a ccr-t. Régebben az ismeretlen forrásból (ccr) telepített csomagokat jelentette.
Ubi2: a CK patchek alkalmazása önmagában annyit dobott a gépen sebességben, mint mikor megtuningoltam a ramot a maximumra, plusz érezhető reszponzivitás javulást okozott. Tesztelgettük egy ideig aztán betették állandóra, mert jó dolog.
-
Semmi. Megnyomtam az ufo fejét, beírtam amit keresek, Enter és előjött. Neked is ott van az! Ne felejts el átváltani ufora!!!
No és az ilyen hülye szavakra külön figyelj, ha elírsz egy karaktert, szopacs van.
Direkt nem kutyulok semmit, csak felraktam a Firefoxot meg a glancest és ezt a két programot. Ha variálnék össze-vissza, honnan tudnám mi a baj, ha valami gubanc van?
testing tároló majd később.....
-
Atheros meg Broadcom chipset esetén néha vannak gondok, ezekhez régebben voltak külön driver csomagok, egyébként a kernelben van a wifi drivere természetesen.
Ezt nem is néztem a wifi beállításokhoz, de nem is jöttem volna rá így, mit kell átállítani.
Az régen rossz lenne, ha neked kéne drivereket forgatnod, ez nem Gentoo.
A két fetch program nálam is csak telepítés után ment! Octopizz.
(#2789) CPT.Pirk
Nem elfelejtendő, hogy itt már a CK patches kernel van, ami a reszponzivitáson sokat dobott.
Dehogy felejtettem én el ezt! Főleg, hogy most hallok erről először!
(látóasszony meg ugye.....)
Jó dolognak tűnik..... -
terminal
screenfetchésneofetchparancsNagy bajt okozhat nekem, hogy btrfs-re telepítettem?
Erre a kis időre.....amúgy tényleg jobb lenne az ext4.
Neked szerintem nem iwlwifi-d van, hanem külön driveres. Az iwlwifi kernelben van és a fw ír is valamit erről, majd megkeresem.
A Latte dock nálad sem tűnik el?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Már jártam Windows alatt is úgy, hogy az FF nem akart magyar lenni, be kellett állítani egy kucslot az about:config felületén.
Este ránézek, hogy mi van.szerk: megvan.
Az about:configban ezt keresd meg:
general.useragent.localeés tedd át hu-HU -ra, aztán jólesz. https://community.chakralinux.org/t/unable-to-change-language-in-firefox/7154
-
Horvi
őstag
És utána a partícionálás dolog hogy fog működni? Mert láttam, hogy ajánlották, hogy csináljak egy linuxswap egy root meg egy home partíciót. Azokat, hova rakja meg milyen sorrendben ugye ha ott van előtte a win partíció is. Az alignálás miatt kérdezem mert SSD-n lenne a rendszer.
-
5'
Legalább az választható volt, hogy ne telepítse a GRUB- ot sehová. Én engedtem HDD- re, nincs gondom a Winnel ilyen szempontból, a többi HDD- n lévő GRUB- tól meg átveszi az irányítást, ez külön jó, mert a Chakra GRUB- ja szimpi, például megjegyzi az utolsó bootolt disztrót és azzal indít legközelebb. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem tudom az mi, de sima Firefox nevű csomag nincs (legalább is már nincs). Firefox-kde van, meg hozzá nyelvi csomagok. Biztosan működik, most raktam fel a nyelvi csomagot.
Szedd le azt ami neked van, és csak a firefox-i18n-hu csomagot rakd fel, az leszed mindent ami kell.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A journalnál ha van hiba, akkor arról igen, a df -h -nál az a lényeg inkább, hogy a "/"-on mennyi szabad hely maradt. Ha ott elfogyott a hely, akkor tud ilyen lenni mint amit tapasztalsz, akkor törölni kell a pacman cache-ét a sudo pacman -Scc paranccsal, majd újra kell indítani a ctrl alt del-el.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ugye egy jó ideje nem volt frissítve ez a Chakra? December eleji frissítésnél volt egy ilyen:
mesa-dri lecseréli ezeket: intel-dri,nouveau-dri and ati-dri.
Szóval kezdésnek szedd le az intel-dri csomagot, aztán tedd fel a mesa-dri -t és próbálj utána frissíteni. Ha egyből nem megy fel a mesa-dri, akkor próbálj előbb frissíteni, majd aztán feltenni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- League of Legends
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Gumi és felni topik
- Gaming notebook topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen légkondit a lakásba?
- Óra topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600G 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Elég sok változás volt Chakránál, mióta próbáltam. CK patchek tényleg jók!
Úgy látom ott van a sor elején a kis zöld fej. Szóval CCR-be keresd.