Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Bobrooney
üzenetére
Nem tudom de nekem simán elfogadták a saját megoldásomat. Vagy fgets-el vagy getc-vel csináltam és mindig a helyzetnek megfelelő inputot írtam. Soha nem használtam a Bauer féle getline-t. Igaz hogy ez 16 éve volt már, de akkor is ugyan azt a getline-t használta mint amit most. Neki rohadtul bejöhetett ez a módszer

-
kingabo
őstag
válasz
Bobrooney
üzenetére
"Ha alapvetően a tömb összes eleme 0, akkor az összes elemnek a program futása során 1-nek kéne lennie."
Ez így nem igaz, hiszen az elsőt átállítod 0-ról 1-re, aztán a köveket is. Aztán kövi ciklusban a 2.at átállítod 1-ről 0-ra...
Ami pedig csak most tűnt csak fel: a while ciklisban z+=i, nekem ez vhogy z+=1 volt.
-
aAron_
őstag
válasz
Bobrooney
üzenetére
az első for ciklust kivettem, és átírtam a programom, de továbbra sem értem milyen számokat ír ki a végén, és azokat honnan veszi, ezt meg tudnád mondani? (hiszen minden elemet amelyet átírok valami másra az csak 0 vagy 1 lehet, mégis teljesen más számokat ír ki a végén)
egyébként a program arról szólna, hogy veszem egy tömb minden 1. elemét, ha az 0 átírom 1-re, egyébként 1-ről 0-ra, majd majd veszem az összes 2. elemet, majd minden 3., ... egészen 100-ig. lehet semmi értelme önmagában ennek, de most nem azzal van a fő bajom
-
válasz
Bobrooney
üzenetére
A scanfnek három nagy problémája van kapásból:
1) Ha extra paraméterek nélkül használod a %s-t, azaz ahogy órán bemutatják, nem ellenőrzi a célpuffer méretét, így buffer overflowt okoz egy hosszabb bemenet. (Ezt a gets is tudja.)
2) Ha túl nagy integer számot akarsz beolvasni, tehát túlcsordulás keletkezik, akkor nem definiált a viselkedése. Márpedig milyen módon akadályozod meg a felhasználót, hogy túl sok számjegyet nyomjon? De a probléma fájlolvasásnál is áll.
3) Ha nem sikerült értelmezni valamit, a bemeneti stream állapota kiszámíthatatlan.(Ezt egyébként Google-lel találtam. Hasznos.)
-
válasz
Bobrooney
üzenetére
A scanf érthető, mivel nagyon veszélyes, de hogy a switch miért fáj, illetve hogy miért tekinti jobb megoldásnak az ifek tengerét? Rejtély számomra. Főleg, hogy egyenértékűek*. Lehet ezért tanár?
* egész számok vagy annak megfeleltethető értékek esetén.
(Élesben meg persze ott a State és a Command tervezési minta.)
-
Ndrew8647
csendes tag
válasz
Bobrooney
üzenetére
Hali!
Mielőtt összevesztek, köszönöm az eddigi fáradozásod.
Switch - cassel hogyan nézne ki a dolog?
Az if lenne a switch az else tagok pedig a case elemei?
Egyébként remekül működik a program nagyon hálás vagyok, így már kezdem is kapizsgálni a program elkészítését stb. -
Jester01
veterán
válasz
Bobrooney
üzenetére
Ez is több sebből vérzik.

1. puffer túlcsordulás
2. egyébként is a puffer tök fölösleges
3. a getchar visszatérési értéke nem char
4. fájl végét nem '0' jelziEsztétikai kifogások
1. az if/elseif/else szerkezetet úgy hívják, switch
2. a '\0' az olyan mint az "artist formerly known as Prince" ... az a karakter aminek a kódja 0 ... akkor már miért nem mondod hogy 0. -
Ndrew8647
csendes tag
válasz
Bobrooney
üzenetére
Köszi az infókat.
A scanf-et és a getline-t nem tanultuk még.
Sajnos ez volt a 2. óra eddig.
Nem volt szó arról, hogy mit szabad mit nem szabad használni, de gondolom feltűnő lenne, ha olyat használnánk, amit nem tanultunk.
Kaptunk egy pdf filet, amiben a c programozáshoz van segítség, tananyagféle.
De nyilván egy kezdőnek nem egyszerű összerakni egy progit külön példákból... : /
Tehát valahogy így kell kinézzen:beírom:
asdasd;dsada;das; nyomok egy entert
sadasd;asd;äđĐasd;asd; nyomok entert
as;df;sa; nyomok entert
ctrlZ1.sor:
asdasd
dsada
das
2.sor:
sadasd
asd
äđĐasd
asd;
3.sor:
as
df
sa
remélem érted :/ 
-
Ndrew8647
csendes tag
válasz
Bobrooney
üzenetére
Kedves Bobrooney!
Köszönöm a megtisztelő fáradozásod.
Abban kérném még a segítséged, hogy a putchar(10) miért 10?
További kérdésem lenne, hogy ha lenyomom az entert, akkor eof, de nekem több sort kellene beírnom, és csak akkor kell kiírni a végeredményt ha eof lesz.
A soroknál pedig nem tudom megoldani azt, hogy kiírja, hogy 1. sor: és alá az értékeket.Ha ebben még esetleg tudnál segíteni, azt megköszönném.
-
bpx
őstag
válasz
Bobrooney
üzenetére
ebben ugye nincs nagy mágia, több helyen fog futni a program, nyilván skálázódni fog, attól függően, hogy milyen jól tudtad a feladatot partícionálni meg a kommunikációt megszervezni (minél kevesebb legyen)
nekem a PWM szimpatikusabb volt, mert az MPI első látásra kicsit bonyolultabb szerintem, de mind a kettő teljesen jól használható
-
ArchElf
addikt
válasz
Bobrooney
üzenetére
A megvalósítás (szerintem) meglehetősen OS függő, milyen OS-re szeretnél párhuzamosítani?
Linux alá kellett valami ilyen beadandót csinálnunk a ME-en, ha ebben vagy érintett és érdekel, akkor előtúrom - Bár jobban belegondolva sajna Vadász elhunyt, mióta végeztem - és nem hiszem, hogy még mindig kell operációs rendszerekből ez a hülye beadandó... Szóval ...AE
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- (Pici hibával) ASUS ROG Keris Wireless AimPoint RGB Bolti ár:35k INGYEN FOXPOST
- Logitech G Pro mechanikus gamer billentyűzet, kék Clicky kapcsolók, RGB , igény esetén G903 egér
- ASUS ROG Gladius III Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- ÚJ (Pici hibával) Asus ROG Chakram X Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Asus ROG Chakram Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370P i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB RAMPAGE Shiva A-data 600W
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U / 8GB DDR
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Redmi 15C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
, vagyis éppen elérhető, de önmagában nem csinál semmit. AMúgy futottam már ilyenbe, és ha nincs rá debug akkor tud érdekes dolgokat csinálni.

Mert ha de, akkor azért akadt ki egyfolytában...

Biztos nem tudja, hogy minden case-t egy
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)