- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #6165 üzenetére
Stroustrup írta:
>A "soha ne tegyük ezt" alakú szabályokat haszontalannak tekintem.Ez általában igaz, viszont teljesen nem értek vele egyet. Hozzátenném, hogy azért nem ilyen sok van. 2 fő ökölszabály viszont biztos létezik a programozásban:
1.: SOHA ne használjunk gotot. A Szekvencia - Szelekció - Iterácó hármassal mindent meg lehet oldani. Nincs szükség goto-ra.
2.: Ha van egy típus, és létezik hozzá olyan függvény/metódus, hogy a konvertál(string s) az adott típusra alakítja a stringet, akkor ezt a konvertál() függvényt/metódust MINDIG használni kell, mielőtt műveletet végzünk vele. -
pmonitor
aktív tag
válasz
dabadab #6165 üzenetére
> vagy minden helyre külön odakopipészteled a felszabadítást, vagy mindenhonnan a végére gotozol.
Mindenképpen mindenhová kell kopipésztelned vagy a gotot, vagy a felszabadítást. De sztem. ha ilyenre sor kerül a gyakorlatban, ott nem jól tervezték meg a logikai hálózatot. Biztos vagyok benne, hogy a megfelelő if-ek megválasztásával ha nem is teljesen, de nagyon nagy mértékben megszüntethető a sok helyről történő kilépés a függvényből. Max. 2 helyre nyugodtan lehet kopizni a felszabadítást is. De az is lehet, hogy megfelelő szervezéssel még a 2 helyet is le lehet redukálni egyre(de erre a fejemet nem teszem).
-
Livius
őstag
válasz
dabadab #6165 üzenetére
A mi C-ben írt CVI projektünkben egyelőre még ez a +10 év alatt jól volt kezelve az ilyen, hogy nincs szükség sehol calloc vagy malloc-ra és azok felszabadítására, tehát amit írsz példát nincs szükségünk rá nagyon, de ettől független láttam már benne go to-t olyan helyen, ahol csak a megértést nehezítette, de azt amit írsz előnyt semmit sem adott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Megszellőztette az új EPYC generációt az AMD
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Asztalos klub
- Milyen egeret válasszak?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Azonnali notebookos kérdések órája
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged