Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- V.Milán: Lapdiffúzor nyomáseloszlása: gondoltad volna?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? Igen, gyere, mutatom, hogy hol...
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
válasz
dobragab
üzenetére
Én ugyan C-ben még nem használtam
gotoutasítást, de sosem értettem, hogy miért félnek tőle az emberek.
Még talán assembly-ben is megkérdőjelezik a használatát, pedig ott tudtommal más megoldás nem nagyon van ciklusok létrehozására.Viszont a
continueutasítást valaki eltudná magyarázni, mert ebből nem nagyon értem. Ugyanaz lesz a kimenetcontinue-val és nélküle is, akkor meg minek bele?
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
dobragab
üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy a spagetti kód nem a
gotomiatt lesz olyan, amilyen. A megfelelő szépérzékkel és odafigyeléssel bizonyos esetekben valóban szebb és átláthatóbb kódot lehet írni vele, de amiatt, mert nagyon nagy odafigyelést igényel, a használata nem célszerű. Viszont vannak olyan programnyelvek, amelyeknél agotomegkerülhetetlen. Ilyen például a VBA (Visual Basic for Applications), amelyben a hibakezeléshez biztosan, de ha jól emlékszem bizonyos esetekben acontinuehelyett is csakgotohasználható. Egyébként egy jól formázott és strukturált kódnál nem hiszem hogy nagy jelentősége lenne a kérdésnek. Nem szokás több száz soros függvényeket írni, sokkal célszerűbb kisebb darabokra vágni azokat, hiszen így sokkal átláthatóbb és nem utolsó sorban könnyen tesztelhető kód lesz az eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman Z1 NEO ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- 16 GB-os Quadro RTX5000 HP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Még talán assembly-ben is megkérdőjelezik a használatát, pedig ott tudtommal más megoldás nem nagyon van ciklusok létrehozására.