Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: MárkaLánc
- 8th: A NOB legalizálja a doppingot?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsupeti
senior tag
válasz
alapz@j
üzenetére
Én azt vettem észre hogy akik programozást kezdenek tanulni azok közül sokan nem tudják hogy mi is az a program, hogyan készül, mi van az egész programozás mögött. Annyit látnak hogy begépelik a programsorokat, jó esetben tudják a programnyelv elemeit használni és azt tudatosan teszik, de sajnos azzal hogy a forráskód megírása után mi is történik, miért szükséges fordítani (vagy egy virtuális gépnek átadni, esetleg egy interpreterrel feldolgoztatni) arról nincs fogalmuk.
Egy képletes példa: A király elhatározza hogy palotát épít, olyat amilyet még nem látott a világ. Az utazók kíváncsian fogják felkeresni a várost, hogy csodájára járjanak majd ennek a nem mindennapi építmények. A kőfejtőben, ahol a palotához hasítják a kőtömböket, megkérdeznek két munkást hogy mit gondolnak, mit csinálnak itt egész nap.
Az első azt mondja: Egész nap izzadok, fejtem a követ itt a koszos, poros bányában. Nem tudom meddig bírom, már nagyon unom az egészet, lehet hogy más munka után nézek.
A második ezt mondja: Én palotát építek!A tanmesének vége. A lényeg hogy ha tudja az ember hogy mit csinál, sokkal nagyobb kedvvel, elhivatottsággal, lelkesedéssel, izgalommal telve végzi a munkáját.
Így van ez a programozással is. Kell hogy a programozó tisztában legyen a háttérben zajló dolgokkal, mert sokkal izgalmasabb lesz az egész programozás ettől! Akkor is ha interpretert használ, akkor is ha köztes bájtkódot és akkor is ha gépikódra fordított programot készít.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- VR topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Apple asztali gépek
- Telekom mobilszolgáltatások
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- Apple MacBook
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- DELL Latitude 5420 Core i5-1135G7
- Eladó LG 43UN71003LB 43 4K UHD Smart TV
- Kicsibe van ennél jobb ár-ér arány? Phanteks - Enthoo Evolv ITX - PH-ES215P BK INGYEN Szállítva!
- A kis CUKISÁG! IWIN A1 ITX 600W PSU Ingyen MPL-el Érdekelhet?
- Eladó Sennheiser Momentum 3 bluetooth fejhallgató aktív zajszűréssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L-K - i7-1260P I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo LEGION 5 PRO Ultra 7 255HX 24GB RAM 512GB SSD RTX 5070 8GB 16" QHD+ 3év Prémium GAR
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest