- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovisoft
őstag
válasz
DopeBob #6140 üzenetére
Megpróbáltam lefordítani az eredeti kódodat, de nekem (treat warnings as errors beállítással) fordítási hibát dobott a scanf és a printf sorokra. Érthető, mivel az int (*statData)[statDay][OPEN_HOURS] egy kétdimenziós tömbre mutató pointer, nem pedig egy kétdimenziós tömb. A statData[i][j] nem egy int-et, hanem egy pointert jelent. Cast-olással kierőszakoltam, hogy leforduljon, valamint felcseréltem a statData deklarációjában a sorokat és az oszlopokat (int (*statData)[OPEN_HOURS][statDay]), és így már ez a változat is működött.
Ökölszabályként azt tartsd szem előtt, hogy amikor egy pointert deklarálsz, akkor azt tömbként is tudod használni (meg tudod indexelni [i] stílusban), tehát úgy is felfogható a dolog, hogy egy * ugyanúgy hozzáad egy dimenziót a deklarált tömbödhöz, mint egy [SIZE]. Fordítva is igaz a dolog: egy tömb utolsó dimenzióját lehagyva egy pointert kapsz.
Vagyis amikor ezt írod le: int (*statData)[OPEN_HOURS][statDay], akkor ez igazából egy 3 dimenziós tömb, aminek az első két dimenziója a fix [OPEN_HOURS] és [statDay], a harmadik dimenziója dinamikus, és ennek mérete a malloc-ban megadott értékből jön, ami jelen esetben [1] (mivel a teljes allokált méret OPEN_HOURS*statDay*1). Éppen ezért az így deklarált tömb elemeire ezen a módon kell hivatkozni: statData[i][j][0]. Kipróbáltam ezt is, és így is működik. Ezzel együtt nem javaslom ennek a formának a használatát, és nem is értem, hogy a Pluralsight miért így tanítja.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Vivaldi (böngésző)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- BestBuy topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Gombászkönyvek egyben
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest