Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- P.e.t.ya.: Agyvízgőz-szelep
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgoogyi
senior tag
válasz
Ron Swanson
üzenetére
Pontos feladatleírás?
for (i = 1; i < vendegek.size(); i++) {
Itt 0-tól kéne indulni, az első vendég is lehet a megoldás.
A TVendegek osztályt átnevezném Vendeg-re, mert az egy darab vendég szerintem.A feltöltésnél add át a vektornak a ctor-ba a méretét, hogy a push_back-nél elkerüld az átméretezést.
Ha kevés benne a hely, újrafoglal magának helyet és másolgat. De várhatóan nem ezen múlik.A kódodnál viszont valszeg a dupla for ciklusnál lehet fogni sokat, az teszi négyzetessé a futási idejét a bemenet méretétől függően. Ez a feladat gyakorlatilag annyi, hogy melyik zárt intervallumnak van a legtöbb metszete a többivel.
Én valami olyasmit csinálnák, hogy rendezném a vendégeket érkezési sorrendben (/távozásiban ) és végigmennék rajtuk lineárisan és jegyezném, hogy most jött valaki, most elment, és azt nézném, hogy mikor voltak a legtöbben.
Oké, most esestt le. Nem kell a vendégeket rendezni, külön az érkezési idejüket egy tömbbe teszed, külön a távozásit és párhuzamosan haladsz a kettőn két külön indexszel. Ha a soron követő két szám között az érkezési <=, akkor növelsz a számlálón, ha meg nem, akkor csökkentesz. Ennek a számlálónak a maximumát keresed és egy vendéget, aki akkor ott volt.
Ez már elég erős tipp szerintem. Lényeg, hogy az egymásba ágyazott ciklusokkal nem fogod tudod megoldani elég gyorsan, csak lineárisan mehetsz végig a vendégek dolgain.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Samsung Galaxy A56 8/128 GB szürke garanciával
- ELADÓ FÉL SETUP I7 7700K 16GB RAM
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MSI Prestige 16 AI Studio 16" QHD+ IPS Ultra 7 155H RTX 4060 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 WIFI R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3885, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest