- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
Sajnos vége van ennek a jó kis kártyának. Amíg lejár addig lehet használni de utána havi 3 EUR a havidíja és rendes alap bankszámlaként működik.
-
fil
őstag
Nekem nem jött be. Megrendeltem a travelcard-ot. Le is vont azonnal €10-t. Eddig rendben. Viszont eltelt egy hónap és kártya nem érkezett. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy csak egy mód van, kérjek egy replacement card-ot. Végigjátszottam és a végén közölte, hogy nincs elég pénz a számlámon. Nyilván nem töltök fel rá pénzt amíg nincs a kártya a kezemben. Szerintem ennek ingyenesnek kellene lennie. Ez így szimpla lehúzás. Én minden esetre ezzel végeztem velük. Mikor a Trustpilot-on a sok negatív véleményt olvastam, már akkor el kellet volna állnom a számlanyitástól.
-
fil
őstag
Magyar címmel regisztrálva a Travel Card account milyen kártyát ad. MC, Maestro ? Ez is "prepaid credit card" lesz, vagy csak a prémiumok?
-
Yager01
senior tag
Köszönöm. Nem találom.
Egyébként a revolut topup azaz vásárlás pénzbe kerülne
Nem mindent akarom vissza csak egy részét ...
Az elején ahogy belépek látszik az egyenlegem. Lent "€ Me" felirat. Klikk az egyenlegre ekkor belép a kártya történetébe. Mutatja mikor mi érkezett. Majd jobb sarokban settings ikon és ezt látom:
-
Yager01
senior tag
A bunq kártyáról díjmentesen tudom top-up -olni a revolutomat ? A pénz ami rajta van a saját revolutrol ment rá de most egy részét vissza kéne rakni. Gondolnom költség mentes
-
whbear
senior tag
válasz
szabi__memo #82 üzenetére
Ez a vicces hogy nem kell. Nekem senki sem regisztrált.
-
whbear
senior tag
Mivel ez egy hivatalos bank ezért bízom benne ha valamikor valami problémájuk lenne akkor közölnék és lehet rendezni normálisan. Magyarországon be van téve Curve alá a kártya és hétköznapi vásárláskor jobban vált. Hétvégén és külföldön a saját kártyájukat használom. Nagyon jó hogy lehet a CVV-t újra generálni a fizikai kártyánál is.
-
zozoek69
újonc
whbear Kösz a BSN kiváltás infót. Engem ugyan nem érint, mert van BSN-em, viszont családtagnak (lányomnak) kell majd ilyen kártya. Tehát lesz némi papírozása ezek szerint később. De még így is kevesebb, mint egy normál számlához Magyarországon.
Beutalás tényleg ingyenes.
Kösz! -
-
whbear
senior tag
Beutalás ingyenes ,csak a bankkártyás feltöltés 0.5 %. Én a magyar magánszemélyes adóazonosítómat adtam meg. Magyar cimmel regisztráltam. Kértek adóbevallást ,szóltak többször is hogy lassan lejár a 90 nap. Beküldtem nekik ,kb egy hét múlva jött a push üzenet hogy paperwork done , firework .
Egy éve használom ,ment át nagyobb összeg is és nem szóltak hozzám eddig . Most megy a 30 napos prémium, 7.99 EUR . Nem újítom meg, de tetszik és talán nagyobb biztonságban van a pénz náluk mint Revoluton . -
zozoek69
újonc
Nem mintha a 17 euró akkora összeg lenne...
...amúgy meg ha szeződést kötöttél, akkor teljesítened kell addig, amíg fel nem mondod - míg meg nem szünteted. Ha nem válaszolsz az e-mailekre, attól még a tartozásod a havidíjakkal egyfolytába nőni fog, amíg többnyire 90+ nap után ők meg nem szüntetik és végrehajtásra nem adják. Az más kérdés, hogy vajon bankként (mert ők úgy tudom jogilag azok) mennyire találnak meg téged az EU-ban.
Választhattál volna ingyenest is, de te a fizetősre voksoltál. Igazából nincs sok előnye a prémumnak, viszont hátránya annál több. Főleg ha csak alkalmanként van használva, mikor is az átutalásos feltöltésnél és készpénzlevételnél számol 0.99 eurót. Előbbi mondjuk a holland Ideal-os fizetésből ingyenes.Amúgy a többiektől kérdezném, hogy holland BSN szám nélkül hogyan sikerült regisztrálni, illetve 90 nap után nem lett e gondjuk ebből - ugyanis 90 napon belül meg kell adni ezt az azonosítót...
-
whbear
senior tag
Prémium előfizetés eseten havi 500 EUR feltöltés kártyával díjmentes. Egyébként 0.5%. Kp. felvét díja 0.99 EUR. Beutalni csak Eurót lehet. Váltás más pénznembeli fizetés esetén a normál Mastercard árfolyamon, nincs egyéb költség. Ez az ingyenes Travel Card esetén is így megy.
-
zozoek69
újonc
Sziasztok. Látom régebbi a téma feldobása, de talán a későn érkezőknek segítség lehet a friss info.
A bunq prepaid mastercard elég sokat fejlődött. Mostanában a 511580-as BIN azonosítót használják, ami egy manhattani bank CREDIT azonosítója - tehát rég nem orosz. A bunq éppen az USA-ban terjeszkedik, ezért is sikerült nekik amcsi banki hátteret mögé tenni. A bunq com nemzetközi oldalán többen leírták, hogy működött az autóbérlés is ezzel a debit kártyával is, már a Travel Card ingyenes (+ a kártyának van egyszer 10 eurós költsége) szolgáltatással is. Az ingyenes szolgáltatásnak annyi hátránya van, hogy pl. nem lehet PC-ről (bunq desktop) belogolni az alkalmazásba - marad csak a mobil app. Úgyhogy ebben az esetben rohadtul vigyázni kell utazáskor a telefonra, mert nincs "B" megoldás baj esetén. Vagy prémium csomagra kell váltani, bár akkor pont az ingyenesség, mint előny elvész. -
whbear
senior tag
válasz
CitroMango #70 üzenetére
Sajnos ezt be kell fizetni mielőbb és lemondani a prémiumot. Regisztráció alkalmával elkérték az adóazonosítódat is úgyhogy megtalálnak előbb utóbb.
Melyik az amit találtál es jobb? Mi volt a bajod a Bunq-kal? -
válasz
CitroMango #70 üzenetére
ez a kezdetek óta egy bank, nem egy revolut-szerű gittegylet.
ennek megfelelően pont úgy működik mint egy bank.
előfizettél egy szolgáltatásra amit végül nem akartál tovább használni, de ezt nem jelezted feléjük, tehát teljesen jogosan elkérték az árát, annak árán is hogy ezzel mínuszba ment a számlád.
pont úgy mint egy banknál.
tényleg nagyon gusztustalanok.
just wow. -
CitroMango
friss újonc
Hali!
Nekem megtetszett a kártya kinézete, még premiumot is előfizettem egy hónapra, amit másik kártyáról fizettem ki.
Nem volt rajta már összeg, és magától levonta máskor is a premiumot, -17 euroba tette a számlám, úgy hogy már nem használom , mert kb 5 ször jobbat találtam helyette. És folyamatos emaileket kapok , hogy fizessem ki, mert behajtják rajtam stb. Tudnak valamit csinálni ? Nőhet a tartozás ? Durva, elég gusztustalanok , vagyok más fintech cégeknél is, ott úgy működik , még a kártyalevonás után sem teszik minuszba a számlád, főleg nem fenyegetőznek behajtással. És mikor megkapod a kártyát nem deaktiválják, később ha van rajta pénz, leveszik azt a kis összeget. Ha valaki tud valamit, tapasztalta már ezt, előre is köszi a hozzászólást. Meddig mehetnek el, illetve emelkedhet e az összeg? Nehogy betolják nekem kamatos kamatokkal 100 millió euróig. -
Yager01
senior tag
Mi lehet az oka annak hogy a telefonszámomra nem érkezik meg a hitelesítő SMS? 30as szám de szémhordozás volt és elvileg Telenor. A párom 70es de ő is Telenor. Ő simán megkapja hitelesítő kódot. Az ügyfélszolgálat tanácstalan. Tegnap próbáltak felhívni mindkét telefonszámon amit elküldtem nekik de egyszerűen nem lehetett érteni azt amit az ember mondott a telefonban így a beszélgetés értelmetlen volt.
-
Yager01
senior tag
Megadtam azt hogy utalással akarom tölteni a számlát. Megkaptam az IBAN és egyéb adatokat DE a revolut azt mondja hogy hibás vagy hiányos IBAN.
Azt hiszem közben rájöttem. az adatok megadása során Magyarországot adtam meg holott ez egy Holland bankszámla javítottam és így már működik
-
Yager01
senior tag
-
whbear
senior tag
Van 100.000 EUR biztosítás és valós banki licence. Mindenképpen biztonságosabb mint a Revolut. Én végig csináltam az összes papírmunkát és eddig működik szépen. Kártyát elfogadták mindenhol, kp felvét 1 EUR, váltás a Mastercard árfolyamon vásárláskor. Nincs hétvégi felár. Kicsit drágább mint a bankközin. Curve alatt is működik.
-
Yager01
senior tag
Sziasztok. Van értelme szerintetek akkor ilyen számlát nyitni ha havonta 300-600€ összeget akarok rajta tárolni? Azért írom, hogy tárolni mert nem feltétlenül költeném el. Revolutra jönne az összeg de ott nem merném pihentetni. A banki biztosítás miatt talán ez biztonságosabb. Revolutrol ingyen tudnék utalni rá.
Ha szükségem lenne rá akkor gondolnom saját kártyájával is tudom költeni de gondolom Curve mögé is rakhatom.
Van magyar lakossági deviza számlám oda is küldhetem a revolutrol de nincs hozzá kártya így onnan nem tudom hogy tudom olcsón kivenni ha kell...
Szerintetek jó a gondolat vagy mást ajánlanátok ?
Gondolnom az ingyenes kártya elég lehet. Gondolnom ingyen lehet vele vásárolni vagy revolutot topup-olni?
-
whbear
senior tag
Nekem tetszik a betétbiztosítás mivel rendes banki licence van. Szép lassan mindennapi kártyának szeretném átterelni. Most nincs rajta bukás mert régebben tettem rá eurót de ez nem lesz mindig így. Minden papírmunkát elvégeztem, talán kevésbé rizikós a letiltás mint a Revoluton. Curve-vel töltögetem.
-
whbear
senior tag
Nem használja senki sem a kártyát?
-
KTU
addikt
válasz
Akvit Sana #49 üzenetére
Az nem egy régi kártya?
Újakat küldtek 08 - 09 hó körül, [link]
-
Akvit Sana
friss újonc
Egyébként ellenőriztem több másik BIN checker-en és érdekes módon a legtöbb orosz credit kártyának látja, ráadásul platinum szintűnek.
ez pékdául:https://bincheckersearch.com/
-
akvit
friss újonc
Bin Search BIN Number 522319 Brand MASTERCARD Type CREDIT Level PLATINUM Country RUSSIAN FEDERATION Bank VTB BANK (PUBLIC JOINT-STOCK COMPANY) Website Phone # ">
-
Josko
csendes tag
válasz
MasterMark #44 üzenetére
Sikerült hozzáadni magyar régióval is + Apple Watch-on is!
Szuper -
Josko
csendes tag
válasz
MasterMark #44 üzenetére
Én átállítottam a regiót Ír-re és úgy adtam hozzá, de majd ma kipróbálom magyar régióval is.
Itt még nem látom kicsiny országunkat a listában.
https://together.bunq.com/d/20621-update-now-use-apple-or-google-pay-with-your-bunq-travel-card/5
-
törölt tag
válasz
MasterMark #44 üzenetére
Kipróbáltam és nekem is.
-
MasterMark
titán
Ma sikerült már magyar Apple Pay-hez hozzáadni a kártyát.
-
törölt tag
Nektek is könnyen karcolódik a kártya? Vigyázok rá, tokban tartom, de már látok rajta kettőt.
-
frv
újonc
Igen kapsz egy holland IBAN számot.
Én már utaltam Revolutról erre.Este 21:00 körül indítottam az utalást. és másnap 10:45 köröl már ott volt. (Hétköznap. Hétvégén nem tudom, hogy milyen gyors/lassú)
0 EUR költséggel.
De a leírások szerint működik a TransferWise is. Ennek van költsége, de igy a ft. utalásod tud landolni a EUR számládon. (ezt nem használtam, saját tapasztalatom nincs, sőt még TW felhasználó sem vagyok.)
-
hát feldobtam neki egy magyar számlát, kíváncsi leszek mit kezdenek vele
még egy kérdés: a travel cardra hogyan lehet pénzt juttatni a revolutról? a topikban többször is elhangzik, hogy revolutos utalással meg lehet kerülni a topuppal járó díjat, de ha nekem csak travel cardom van (mivel Magyarországon csak az igényelhető) és nem tartozik hozzá IBAN, akkor hogyan tudnék utalni?
vagy ha lefut az ellenőrzés, akkor lesz már IBAN-om is?
-
frv
újonc
Természetesen, nem a BUNQ ra megy a fizetésem.
Hogy mi köze a fizetésemhez ?
Sajnos a nagy terrorizmus elleni harcban itt megfordították a bizonyítási kényszert.
Normál esetben a hatóságoknak (Rendőrség/tűzoltóság/stb.) kell bizonyítaniuk, hogy az Ő állításuk az igaz.Sajnos a banki esetben ezt törvényileg megfordították, és neked kell bizonyítanod, hogy nem vagy bűnös.
Tehát van elég forrásod (fizetés, örökség, árfolyamnyereség, stb) aminek eredményeképpen rendelkezhetsz a számla fölött.The írj nekik, hogy milyen papírokat várnak el tőled, ha szabadúszó vagy.
Esetleg valami adópapír ????Egyébként jómúltkor egy magyarországi banknál akartam szerződést kötni, ami végülis kútba esett, de a feleségem születési idejére, munkahelyére, anyja nevére és jövedelmére is kíváncsiak voltak, holott csak én akartam velük szerződést kötni.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy annyira nem kelll ezen kiakadni, lesz ez még olyanabb is, amikor majd életbe lép, PSD2 fizetési szolgáltatókra szabott rendelkezése (Lehet, hogy már életbe lépett annyira nem vagyok benne bugi).
Ez eredményezheti azt, hogy egy abból tudod majd kezelni, az OTP-s, BUNQ-os, és Revolut -os számládat. -
sziasztok, én a holland iDeal online payment rendszerbe szeretnék regisztrálni vele, ehhez hogy tudnék az azonosításon keresztül jutni?
nem akarok rá sem fizetést, se semmit se küldeni, csak minimál összegeket revolutról az online vásárlásokhoz, de jelenleg meg vagyok akadva ott, hogy account information needed es mindenképpen bizonyítékokat szeretne beszkenneltetni velem az összegek forrásairól.
ezt hogyan ugrottátok meg? -
törölt tag
Nem tudom, hogy mennyire lehet, de szeretnék kérni egy meghívót.
Az elsőként megérkezővel fogok regisztrálni.Ha mégse lehet, akkor egy komment törlést kérek.
-
frv
újonc
Na, ma sikerült regelnem.
Háát annyi biztos, hogy nem öt perc volt.
A problémák ott kezdődtek, hogy nem érkezett meg a SMS kód a telefonomra.
Aztán, viszonylag sok adatot kért be, (de tolerálható mértékben).
Miután megérkezett a feltöltés a számlára, már meg is rendeltem a kártyát. kb. 10 nap míg megérkezik.
Ez is elfogadható ...A többit még meglátjuk.
Én azért regeltem ide, mert a leírások szerint a kártya hitelkártyának mutatja magát ....
-
Zugi
aktív tag
A bunq nemrég megküldte mindenkinek az általa lecserélt, új kártyát és azt ma aktiváltam egy ebéd kifizetésével. Az 1.390 Ft-ba kerülő ebédet 4,41 EUR-ra számolta el. Ez 315 Ft-os árfolyam, elég gyenge. Eközben a Revolut váltásával mindez csak 4,24 EUR-ba került volna. Tehát idehaza felejtős a bunq, ez csak EUR-t használó országokban, ill. eleve abban árazott dolgoknál éri meg.
-
Zugi
aktív tag
válasz
MasterMark #27 üzenetére
Igen, tölteni legegyszerűbben és ingyen Revolutról utalással éri meg. Revoluton pedig eleve legjobb árfolyamon lehet váltani EUR-t és azt elutalni a bunq-ra.
-
Zugi
aktív tag
Azt jó tudni a bunq-ról, hogy szemben egyes más fintech kártyákkal (pl. Revolut, Curve), itt nincs ingyenes készpénzfelvét ATM-ból, hanem világszerte tranzakcióként 0,99 EUR! Ennek díját pedig csak később terheli be, 1-2 héttel is akár.
-
zsoltex70
csendes tag
Sziasztok.
Ma regisztráltam és igényeltem kártyát, kíváncsiságból megnéztem a BIN ellenőrzővel, a friss kiadásokat ezek szerint már amerikai CHASE MANHATTAN BANK
credit card-ként látja -
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Külföldi autóbérléssel van valakinek tapasztalata?
Szicíliába megyünk szeptember végén, és a sofőrünknek nem hogy hitelkártyája, de még bankszámlája sincs.
Működhet, ha igénylek neki egy Bunq kártyát és arra töltök fel elég fedezetet?
-
ghostie
tag
válasz
MasterMark #22 üzenetére
Elég csak elküldeni.. SMS-ben küldi el az alkalmazás.
-
Zugi
aktív tag
válasz
MasterMark #20 üzenetére
10 EUR az valószínűleg a belekerülési díja, amit nem látnál viszont, ellenben ez kikerülhető ha korábban 3, de tudtommal jelenleg 5 ismerősödnek meghívót küldesz.
Apple pay-ról nem tudok nyilatkozni androidosként, legutóbbi hír az volt hogy még nem megy vele. -
MasterMark
titán
Üdv,
10 eurót kér a kártyáért, ezt a számlára tölti, vagy pedig ennyibe kerül és ezt nem kapom vissza?
Apple Pay itthon megy vele?
-
Zugi
aktív tag
Mai nap a Liszt Ferenc reptér mastercard lounge-jében megérdeklődtem, hogy a bunq kártya érvényes -e oda ha platinum credit kártyának számít, de sajnos nem
-
mecsek20
tag
Jól érted. És ha nincs szerencséd akár 30 napig is zárolva lehet a pénzed utána. Emiatt maradtam az otp-s hitelkártyánál, legalább nem az én pénzemet zárolták. Hiába oldotta fel az autokölcsönző a zárolást a szemem előtt, a bank mégis csak 30 nap múlva vette le a rontást.
-
Zugi
aktív tag
Igen, én így képzelem el a dolgot. Megjegyzem én 1.000 EUR-nál többet nem tennék rá, még sosem volt olyan autóbérlésem, ami ettől nagyobb deposit-ot kért volna.
1 hét múlva lesz egy autóbérlésem, de sajnos nem fogom tudni még vele kipróbálni. Ahhoz előtte fel kellene töltsem megfelelő mennyiségű EUR-ral. Azt pedig úgy oldanám meg, hogy előtte bankkártyás vásárlásos módon Revolut-ra teszek fel Ft-ot, majd ott átváltom jó árfolyamon EUR-ra és onnan ingyen átutalva küldeném a bunq kártyára. Mivel közvetlenül elutazás előtt vagyok, így nem akartam megkockáztatni a nagy mértékű Revolut feltöltéssel járó zárolást és igazolásokkal történő bizonyítását, mert ez akár napokat is igénybe vehetne. Így most nem tudom emiatt a bunq-ot autóbérlésre kipróbálni. -
Zugi
aktív tag
Köszi, hogy jelezted, ezen az emailen én át is siklottam. Most néztem csak meg, és tényleg! A vicces, hogy az email július 25-én érkezett, a bunq kártyám pedig következő nap. Most akkor ezek szerint jön nemsokára egy újabb. Ha nem szólsz, igen csak furcsán néztem volna, ha a postaládámban egy újabb bunq kártyát találtam volna
Nem tudom mi lehet az ok. Ezek a BIN ellenőrzők is különböző eredményt dobnak ki. Mellesleg nekem semmi paranoiám nincs az oroszok felé, Revolutot is velük hozzák összefüggésbe, de nekem aztán tök mindegy kik állnak mögötte.
-
nutfile
aktív tag
bő 1 hónapja van bunq Travel Card-om.
múlt hét vége felé kaptam egy levelet, hogy néhány online store nem fogadja el a korábbi kibocsátású bunq Travel Card-okat az MC által adott kártyaszámok miatt, ezért küldenek egy új kártyát (és gondolom a régit érvénytelenítik majd, bár ezt nem írták).
lehet, hogy az orosz bin code visszaütött?majd megírom, hogy az új kártya minek látszik.
-
Zugi
aktív tag
A frissiben kézhez kapott kártyához ugyan nem írták, hogy végezzem el, de kezdetként általában egy PIN kódos tranzakció az jó ha van, mint kártyát érvényesítő lépés. Ezt egy közeli OTP-s ATM-nél megejtettem.
Előzőleg próbaképpen 5 EUR-t töltöttem fel a bunq kártyámra, gondoltam abból most kiveszek róla 1.000 Ft-ot.
E kérésre az ATM-en ez a képernyő fogadott:Tehát az OTP kegyesen felajánlotta, hogy a kártyámon lévő minden egyes 1 EUR-ért ő ad nekem 315,62 Ft-ot
Így 3,17 EUR-ba kerülne nekem, hogy kiadjon 1.000 Ft-ot. Én nem ezt választottam, hanem az 1.000 Ft opcióra nyomtam. Ezzel tehát a bunq árfolyama érvényesült. Az automata beterhelte a kártyámon az 1.000 Ft-ot és ez a bunq árfolyamán csak 3,07 EUR-t ért.
Tehát 325,72 Ft-ért adtam el minden egyes 1 EUR-omat, nem pedig 315,62 Ft-ért.
1.000 Ft esetén ez 30 Ft különbség. Nyilván nem nagy, de mondjuk 100.000 Ft-nál ugyanez már 3.000 Ft nyereség lett volna. -
Zugi
aktív tag
Egyébként ellenőriztem több másik BIN checker-en és érdekes módon a legtöbb orosz credit kártyának látja, ráadásul platinum szintűnek.
ez pékdául:
[https://www.bincodes.com/bin-checker/] -
Zugi
aktív tag
Ma amúgy megérkezett 10. napra rá a 07.16-án igényelt bunq kártyám. A boríték egyenesen Amsterdamból jött. Benne a fémesen csillogó speciális kinézetű kártyával
Az egyébként hatalmas ötlet, hogy nincs magán a kártya hátoldalán CVC szám, hanem ezt az app ad. Lehet változtatás nélkül állandó is ez a szám, de bármikor generáltatható új is, illetve folyamatosan, így akár minden fizetés után változó is. Ez pedig szuper biztonságossá teheti a vásárlást sokkal kényelmesebben és gyorsabban, mint ha mindig más virtuális kártyával fizetnénk, mert itt csak a CVC szám változik.
Ellenben nem látok rajta aláírás mezőt, így nem tudom abba beleköthet -e kereskedő, hogy nincs aláírva. Vagy ahhoz fehér alkoholos filc kellene a totál fekete hátoldalán. -
Zugi
aktív tag
Személy szerint úgy próbáltam eddig ki, hogy eleve EUR-t utaltam rá Revolut-ról. Ez igaz, hogy másnapra van csak rajta, de így ingyenes a feltöltése. A számlája amúgy is csak EUR-os, így hát váltási költség nem jelentkezik. Elsősorban arra a fizetésre alkalmas, ahol a többi fintech kártya nem, így pl. autóbérlésre, mivel ez hitelkártyaként muatja magát, rá is van írva.
-
Zugi
aktív tag
NOR kolléga összefoglalója:
Amiben más a bunq, mint a többi fintech (röviden).
Előnyök:
- prepaid kártya, ami a tranzakciók során egy platinum szintű mastercard credit cardnak látszik, így szálloda/autókölcsönzés is megy vele (talán reptéri VIP váró is, elvégre platinum level, vki próbálja majd ki, ha arra jár)
- kb. interbanki deviza váltás 0-24, nincs hétvége, ünnepnap, semmilyen felár,
- áttekinthető app sok extra funkcióval,
- a kartyára gyártás során írathatsz megjegyzést (én a tel. számomat kértem, mivel utazási kártya lesz, ha elhagyom véletlenül visszajuthat hozzám),
- CVC kód nem szerepel a kártyán, azt az app ad, bármikor megváltoztatható, sőt automatikusra is lehet állítani, talán 5 percenként újat generál,
- appon belül beállítható melyik országokban lehessen használni,
- PIN, limitek változtatása, kártya fagyasztása is in-app,
- utazás végén a megmaradt egyenleg kiutalható a címként megadott országbeli IBAN számlaszámra (nem néztem van-e díja).Hátrányok:
- bankkártyás top up (ami azonnali) az fizetős, 0,5% díj,(de pl. Revolutról utalással ingyen feltölthető, másnapra ott a pénz)
- csak € számla van
- nincs még Apple Pay ehhez a kártyához, júliusra ígérik, de kérdés, hogy Mo. engedélyezett lesz-e. -
Zugi
aktív tag
A fintech kártyák sorát lassan alig lehet nyomon követni. Transferwise, Revolut, Curve, stb. kártyákról egyre több az infó és egyre többen használják. Ezekből én személy szerint egy ideje már a Revolut és Curve kártyákat használom. Mindegyik valamiben más, mint a többi, valami kis egyedi plusz szolgáltatást tud, ami miatt az ember előbb-utóbb mindegyikből beszerez egyet
Ezek sorában a napokban hallottam egy bizonyos BUNQ kártyáról, aminek az eddigi fintech kártyákhoz képest a fő sajátossága az, hogy ez credit (azaz hitelkártya) típúsú kártyaként mutatja magát, még ha gyakorlatilag mégsem az, nem is lehet, mert nincs mögötte hitelszámla, de az elfogadásában úgy hírlik minden olyan helyen megállja a helyét, ahol a debit (betéti) kártyák helyett kifejezetten és legtöbb esetben hitelkártya szükséges. Pl. autóbérlés, egyes hotelfoglalások, valamint előre beterhelős tranzakciók.
Erről lenne jó itt minden információt és tapasztalatot összegyűjteni, mert magyar oldalakon még nem igen foglalkoznak vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hardcore café
- Mikrotik routerek
- Lightyear - befektetési app
- iPhone topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- ASUS ROG Ally
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest