Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
7
addikt
válasz tboy93 #120741 üzenetére
Szerintem amúgy a tablet/laptop problémára jelent érdekes megoldást a Microsoft Surface vonal.
A Surface Pro lényegében egy tablet form factorba sűrített laptop hozzácsatolható billentyűzettel. A Surface Book is valami hasonló, csak ott a "billentyűzetben" is vannak hasznos hardverelemek, szóval laptopként használva nagyobb teljesítményt nyújt -- cserébe a billentyűzet nélkül használva tabletként könnyebb, és tabletként valószínűleg egyébként sincs szükséged annyira nagy számítási teljesítményre.
-
7
addikt
válasz zsolti72837 #120382 üzenetére
Ha Budapesten belül kell, akkor ajánlom a BKK Futár útvonaltervezőjét, tapasztalatom szerint nagyon jól teszi a dolgát (a tervezési beállítások lenyitásánál beállíthatod a kerékpáros tervezést). A BKK Futár telefonos appba is integrálták.
-
-
7
addikt
Csak emlékeztető: április 1-je van. Már most láttam poénkodást a koronavírus ellenszerét illetően. Valószínűleg több ilyen lesz, és simán lehet, hogy néhány futótűzként terjed, mert az emberek benyalják. Legyetek résen.
-
7
addikt
válasz CoolBoy323 #120039 üzenetére
Nekem van egy eladó Surface a hirdetéseim közt.
-
7
addikt
válasz FoxiestFox #119971 üzenetére
A coverre gondolsz? Az ilyen anyagú.
@oriichalcos: Nyeh, van élelmiszerem, köszönöm. Pénz kéne érte.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
Nekem is pont most került eladósorba egy Surface 5-öm, de nem tudom, megvenné-e bárki.
-
7
addikt
-
7
addikt
Kingston HyperX Fury 2133 MHz DDR4 RAM - 21k
Kerul meg eladosorba B450-es alaplap is hamarosan. -
7
addikt
válasz Sempronius89 #118973 üzenetére
Örsig egy metró-metró átszállással eljutni nem rossz. M4 még egy darabig megbízhatóan fog járni. M2 leginkább akkor rohad le, amikor eléugrik valaki, illetve a felszíni szakaszon (Stadion-Pillangó-Örs) erősen sebességkorlátos pár éve, de még így is egész élhető.
Szerintem ne vesd el; ha az M4-től sétatávban találsz jó albit, az simán élhető felállás.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz MasterMark #118781 üzenetére
Pedig az se ma volt
-
7
addikt
válasz MasterMark #118779 üzenetére
Egyreszt csak egyben adom a jatekokat, masreszt mar jegelve van
Ha nem viszik, viheted.
-
7
addikt
válasz macilaci78 #118775 üzenetére
Jegelem neked a filmeket, a játékra már jelentkeztek.
Belátásod szerint számolj a csokival. Viheted a teljes pakkot is egészben, nincs konkrét ár. Ha neked egy sport szeletet ér meg az egész, akkor annyiért viszed, nem garasoskodunk.
Privátban a többit.
-
7
addikt
válasz hszilard666 #118703 üzenetére
Semmi gond, 850,- lesz.
-
7
addikt
válasz hszilard666 #118695 üzenetére
Látom, hogy már kaptál válaszokat, de én 20 nanométerre inkább mikroszkópot vennék.
-
7
addikt
válasz Tim82 #117330 üzenetére
"Én csak örülök, hogy ha veszed a lapot, hogy egyáltalán nem halálkomolyan írok. Ez talán lejöhetett a "vadász, vadász..." vicc emlegetéséből is, ha esetleg a "no offense, csak kíváncsi vagyok" kezdő disclaimerből nem... "
Nem telefon, de beleszólok; írásban nem jön át a hangsúly, és nekem, felületes olvasónak úgy jött le, mintha szurkálódnál. Elhiszem, hogy nem ez volt a cél, de nekem sikerült félreérteni akaratlanul is. Lehet, hogy ezt élőszóban szerencsésebb megejteni, ott egyértelműbbé teszi a hangszín.
-
7
addikt
válasz macilaci78 #117194 üzenetére
Nyilvan mindig van esely serulni, de ezek amugy is tervben voltak, csak elodaztam a beszerzesuket. Nem kellett volna
-
7
addikt
válasz Mr.Csizmás #117174 üzenetére
Et eddig csak angolul ismertem, de meg igy is jo
-
7
addikt
Koszi a tippeket, jegyeztem oket. Idokozben a beszelgetes masik resztvevoje amugy kinezett egy helyet a Jaszain, ugyhogy rabolintottam arra.
Most pedig szurkoljatok, tegnap konyoktoresem volt, ma mutik.
-
7
addikt
Holgyek, Urak,
Vasarnap is nyitva tarto sutis-kavezos
helyre kerek javaslatokat, lehetoleg a belvarosban. Nem romantikara lesz, de azert jo volna valami nyugodt kornyezet, ahol uvoltes nelkul is halljuk egymas hangjat, mert beszelgetes van kilatasban.Bonusz, ha lehet bankkartyaval fizetni. Arszegmens nem szempont, egy kavezos latogatas arat azert jellemzoen ki tudom gazdalkodni
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
-
7
addikt
válasz Magnum_ #116381 üzenetére
Kár. A II. kerület azon része, ahol voltatok, szerintem tök jó. Mondjuk azt meg tudom érteni, ha esetleg túl kicsi a lakás, vagy nincs igazán parkolóhely. Egyik nagybátyámék is arrafelé laknak; amennyire bírom a helyet, annyira szűkösek a lehetőségek: nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
Sejtésem szerint sok autósnak okozott bosszúságot, hogy ma a rendőri kíséret miatt a főbb útvonalak el voltak kerítve a bringásoknak úgy 3 órán át; viszont egy kifejezetten kellemes össznépi kerekezést sikerült rendezni az I Bike Budapest apropóján. Remek volt a szervezés, és tök jó volt a hangulat is. Legközelebb szerintem csatlakozzatok ti is, ha megtehetitek, jó buli. Ráadásul még ingyenesen is lehetett bringát bérelni a Donkey Bike-nál.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz darvinya #115787 üzenetére
Akkor megegyezhetünk abban szerintem, hogy az árához képest egyik sem túl hatékony, mert előfordulhat, hogy fontos vezetéket nem mutat.
Én is inkabb macilaci javaslata felé hajlok, miszerint azt érdemes még megnézni, hogy merrefelé vannak szerelődobozok és kapcsolók, és azoknak akár függőleges, akár vízszintes vonalában vezetékre számítok.
-
7
addikt
válasz Mr.Csizmás #115399 üzenetére
A szokásos, engem is találtak már meg így.
Nekem amúgy most ellenkező tapasztalatom volt: pont tegnap passzoltam el az egy ideje már hirdetett billentyűzetemet (igaz, 2 és fél hétig csak passzívan állt, mert nem upoltam; külföldön voltam). Emberünk mondta, hogy az asszony este majdnem leszedte a fejét, amikor hazaállított az új szerzeménnyel, de legalább a gyerek örült a sok világítási módnak.
Remélem, jó hasznát veszik azért.
-
7
addikt
válasz macilaci78 #115134 üzenetére
Nem romos, patinás!
-
7
addikt
válasz Nikaré #114967 üzenetére
Én adok érte 7480 Ft-ot is, mert az pont megegyezik a típusszámmal!
@medvelászló: Talán értem, hogy mit akarsz mondani. Lehet, hogy tényleg nem állt fenn a veszélye, hogy az elkövető el tudná sütni a fegyvert.
De, ahogy írod is, nem igazán lehetett tudni, hogy a fegyver milyen állapotban volt; és a legfontosabb, hogy az érintettek (a kocsik sofőrjei, a szökésben levő rab, a rendőrség) sem tudták, tudhatták -- és egy ilyen helyzetben még ha a fegyver nincs is tüzelőképes állapotban, a fegyver tudata okozhat ugyanakkora károkat, hiszen a környezet úgy fogja kezelni, mintha töltve volna.
Kicsit hülyén hangozhat, de jelen helyzetben a fegyver jelenlétének ténye sokkal fontosabb volt, mint az, hogy töltve van-e.[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz freelanced #114892 üzenetére
Az előző hozzászólásomnál kifutottam a szerkesztési időből, időközben megtaláltam a boltot. Innen vettem: Szentendre, Kucsera Ferenc utca 2.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz macilaci78 #114890 üzenetére
Ropi elvileg holnap este jön érte, de én bármilyen felállást szívesen fogadok. Ha Ropi ír nekem privátot, hogy az általad ajánlott megoldás is megfelel neki, és akár elvihetnéd te is (aztán ti meg egymás közt lerendeznétek), nekem az is jó.
@freelanced:
Ha az ár nem számít; én legutoljára Szentendrén vettem jó minőségű ingeket, azok remekül szuperálnak, Olymp márkájúak. Mondanám a boltot is szívesen, de nem találom a címet. Ha mégis előkerítem valahonnan, szólok.[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
Apróra feldobtam pár "apróságot" (höhöhö):
- Be Quiet! Straight Power 10 500W táp (NEM moduláris, 80+ Gold)
- Glorious GMMK-TKL mechanikus billentyűzetAmi nincs aprón, de eladó:
- Pixelhibás (azt hiszem, 7 halott pixelt számoltam össze elszórva a monitoron) Dell U2312HM monitor. Idősebbeknek, kevésbé éles szeműeknek, vagy csak nem-perfekcionistáknak szuper. 7000 HUF, de érte kell jönni.Ezeken felül jelképes gesztusért (egy "köszönöm", csoki, vagy valami hasonló) vihető:
- "Genius SW-J2.1 500" hangszórókészlet
- "Logitech Rumblepad 2" controller (sajna ez csak DirectInputot ismer, XInputot nem)
- Hibás "Enermax EG475AX-VE(G)" tápegységA pénzmentesen elvihetők legrosszabb esetben a pár kilométerre lévő hulladékudvarban landolnak, csak előtte gondoltam egyeztetek, kell-e innen valakinek.
-
7
addikt
válasz MasterMark #114860 üzenetére
Nem értek kocsikhoz, de próbáltam magyarra lefordítani, aztán Google alapján releváns kulcsszót találni: cseppmentes olajtölcsér?
-
7
addikt
válasz bandus #114749 üzenetére
Ez a probléma nálam is jelen van. Főleg, mióta 32:10 képarányú monitoron szüttyögök.
Linuxon van egy rakás Tiling WM, Windowson sajnos ezek nem szuperálnak olyan jól. Amikkel kísérletezhetsz, mert normál felhasználó számára is könnyen emészthető:
- WindowGrid
- Dell Display Manager[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz werszomjas #114720 üzenetére
Neked topiklakói árengedménnyel kézfogás helyett egy köszönömért is adom.
-
7
addikt
Tetszőleges csokiért elvihető tőlem egy Fractal Design Define R2 ház, ha valakinek köll.
Azé' ilyen olcsó, mert az elmúlt évek használatának nyomai meglátszanak rajta; az előlapi jack csatlakozó kontakthibás, az egyik lábának a gumibakját valószínűleg meg kéne kínálni ragasztóval, hogy stabilan a helyén maradjon, illetve itt-ott lehetnek rajta karcok. Amivel jön: maga a ház, néhány csavar szerelvényként, illetve a szűrői.
Ugyanitt elvihető tőlem egy kézfogásért cserébe 2 DVI kábel, 2 D-SUB (VGA) kábel, 1 tápkábel.
Fórumot mostanában kevesebbet nézem, úgyhogy félő, hogy a topicban jelentkezést esetleg nem látom meg. Privát üzenetben meg tudtok találni, azt észre fogom venni..
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz hszilard666 #114378 üzenetére
Mi lett volna az üzlet tárgya, hogy ennyire ki vagy akadva?
-
7
addikt
válasz werszomjas #114067 üzenetére
Nem rossz. Nekem az egyetem utáni első munkahelyemen 170k volt a bruttó fizetésem. Váltottam 280k bruttó bérre, amire még a 24/7-es beosztás miatt rájött 33% átalánypótlék. Az új fizetésem így a réginek a 219%-a volt, ami ugye csak 119%-os növekedés. A 230% növekedés brutálisan hangzik.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz DeFranco #114061 üzenetére
Köszi!
Mondjuk a tavalyi felzárkóztatós fizuemeléssel hasonló mértékű még jobb lett volna; akkor kb. 18%-ot sikerült összevadászni, mert a cégünk rájött, hogy jócskán a konkurens munkaadók alatt van a bérünk. Még így is, bár legalább már nem annyival.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
Kaptam 9% fizuemelést. Éljenéljen.
-
7
addikt
Nem értem a UPS-t.
Vártam egy csomagot külföldről a héten, nem jött meg. Ma kaptam egy értesítést postai levélben, hogy november 27-én a kiszállítás folyamán probléma merült fel, és hívjam az ügyfélszolgálatukat, különbendecember 4-én visszaküldik a csomagot a feladónak.
Felhívtam őket, kértek címegyeztetést: felolvasták a nevemet, címemet, ami az adatbázisukban van, pontos volt minden. Az ügyintéző nem tudta megmondani, hogy mi volt a kiszállítási probléma oka, úgyhogy ránéztem online a csomagkövetőre: a fogadó neve / cím hibás, próbálják kideríteni az adatokat.
Na most amit nem értek:
- Ha ők november 27-e óta próbálják meg kideríteni a címem helyességét és valamilyen okból nem volt rajta a telefonszámom a csomag címzésén, hogyhogy nem szerezték be azt a feladótól?
- Ha szerintük nem jó a cím, akkor miért postai úton értesítenek ugyanarra a címre levelet küldve, amit egyébként hibásnak gondolnak?
- Ha mégis kézhez kaptam a levelet, ők hogyhogy nem találták meg a címemet?
- Miért csak ilyen rövid a határidőm? Ha most szombaton nincs munkanap, akkor december 3-án kapom kézhez az értesítőt, amit simán lehet, hogy már csak az ügyfélszolgálati idő lejárta után olvasok, december 4-én pedig hazaküldik a csomagotÜgyfélként nem érzem úgy, hogy jó kezekben lenne náluk a csomagom (leginkább a szűk határidő miatt).
@Mark: Még azt is megérteném, ha nincs kedve kihozni a futárnak. De az, hogy egy szombati munkanapon múljon, hogy nem küldik vissza a csomagomat a feladónak, mielőtt elérném őket, nekem nagyon aggasztó.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
Nnnnnnnnnnnno, 40 perce hivatalosan is új pozim van a cégnél. Éljenéljen, most hónapokig baromira szenvedni fogok, amíg betanulok.
-
7
addikt
-
7
addikt
válasz macilaci78 #113759 üzenetére
Latod, nem minden mukodik rendesen. De probalom lecserelni a regi hardvert, ugyhogy eladova valt az 5. generacios NUC-om, amin raadasul mar Windows 10(!!!!) fut
Erre tessek: [link]
-
7
addikt
válasz macilaci78 #113619 üzenetére
Tőlem?!
-
7
addikt
válasz updog #111089 üzenetére
Az M2-H8 tervei már egy ideje publikusak, év elején cikkeztek is róla az online portálok. Igaz, a mellékvágánynak ezt az aspektusát még nem kapta fel semmilyen általam ismert hírportál.
Más: Mini-ITX-re váltok, úgyhogy eladósorba került a Ryzen-kompatibilis Gigabyte AB350M-Gaming mATX alaplapom kedves áron. Ha ismertek valakit, akinek kellhet, sikkantsatok.
Az elmúlt időszakban viszonylag kevés kapacitásom volt a fórumot bújni, úgyhogy (noha megpróbálok ide-idevizslatni) privátban könnyebben elértek.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
Tutturu. Balhé van az M2-H8 rákoskeresztúri szárnyával kapcsolatban. Tegnap volt nyilvános bizottsági ülés a X. kerületben, ahol az alpolgármester elmondta, hogy folyamatosan pattan vissza a X. kerületi önkormányzat (és feltételezhetően a XVI. kerületi is), amikor azt próbálják elérni, hogy ne a nagyiccei kiserdő kiirtásával és a felsőrákosi rétek természetvédelmi területének megbolygatásával vigyék a rákoskeresztúri szárnyvonalat.
Főleg, hogy nem is lenne gazdaságos. Na meg a nagyiccei kiserdő mellett élő emberek élete gyakorlatilag pokollá változna, mert az egyik vágányt felszínen akarják vinni, a másikat pedig nem sokkal a házak mellett a föld alatt. Az erdő jelenleg kb. 70 méter széles, egy felszíni nyomvonal 30-40 méter. Ledózerolnák az egész kiserdőt. Vicces, kíváncsi leszek a fejleményekre.[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz Winner_hun #109744 üzenetére
Köszi. Szerintem maradok a Jarvisnál; időközben sikerült levadásznom egy srácot, aki személyes tapasztalattal rendelkezik, és mindenféle kérdésre szívesen válaszolt (pont ma reagált a Facebookos megkeresésre).
-
7
addikt
válasz macilaci78 #109634 üzenetére
Köszi a tippeket. Ránézek, és ha látok valamit, ami tetszik, alaposabban is utánajárok.
-
7
addikt
válasz macilaci78 #109632 üzenetére
Ismersz olyan lapszabászatot, ami házhoz is szállít Pest keleti részébe? Szívesen böngészném a honlapjukat, hátha.
-
7
addikt
válasz Fandango #109623 üzenetére
Ja, sajnos ez ilyen. Valószínűleg amúgy csak keretet veszek, és az Ikeából egy méretes asztallapot. De még berendelés előtt várok egy magyar cég árajánlatára egyéb lehetőségeket illetően, csak irgalmatlan lassú az ügyfélszolgálatuk.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
Follow-upként a múltkori kérdésemre. Sok-sok nyomozás után úgy tűnik, hogy a Jarvis Adjustable Standing Desk lesz az, amire a választásom esik. Még várok ajánlatot egy másik asztallal kapcsolatban, de összességében ez ígéretes.
Teszteket nézve az oldalirányú mozgása álló magasságnál már érzékelhető, viszont az előre-hátra hintázás nem vészes. Árban is egészen kedvező (a konkurenciához képest), és összességében jó véleményeket lehet róla olvasni.
---
Ami még jó lehet
- VertDesk v3, ami egészen stabil darab hírében áll. Az a baj vele, hogy nem kapható Európában.
- Egy egészen testreszabható asztal, de nem találok róla se véleményeket, se árat: AdjustMe EasySEO: állítható magasságú asztal, álló, ülő
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz macilaci78 #109389 üzenetére
IKEA asztallal volt már első kézből tapasztalatom, pont a Bekanthoz hasonló lábbal. Tényleg kizárom, nem volt megfelelő az én igényeimnek. De, mint írtam, a tekerős modellt is megnéztem YT videókon (többet is kerestem), és arra jutottam, hogy hiába hozzávetőlegesen olcsó, nem szívesen adnám ki érte azt a pénzt.
A felhasználás amúgy viszonylag egyszerű; itthoni számítógépes asztal lesz. El kell bírnia a gépházat, két nagy monitort, hangszórókat, egy mikrofont + állványt és még néhány egyéb apró csetreszt, illetve azt, hogy időnként rákönyökölök, amikor tartom a nehéz vízfejemet.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz DeFranco #109382 üzenetére
Az asztalaik hajlamosak imbolyogni (hacsak nem sarokasztalról beszélünk), a bútoraik nem elég precíz kialakításúak, valamint a tartósságukkal sem vagyok elégedett.
Apróbb dolgokban egyébként tényleg bírom őket; a teljesség igénye nélkül ilyenek a fürdőszobai kacatok, akasztók, konyhai tárolóedények, poharak.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz DeFranco #109380 üzenetére
IKEA nem lesz belőle. Van, amiben jók, de a bútoraikat nem szeretem, sok kellemetlen meglepetésem volt már velük (az asztalaik minőségével sem voltam elégedett). Szerencsére ki tudok gazdálkodni drágább megoldást is, úgyhogy inkább hanyagolom őket ilyen téren.
Az elektromos állíthatóság inkább a saját magam ismeretéből fakad. Ha pörgetni kell egy kart, akkor valószínűleg kevésbé leszek hajlamos megemelni / leengedni az asztalt, mintha csak egy gombnyomással elintézném.
-
7
addikt
válasz macilaci78 #109378 üzenetére
Egyértelműen vásárolt megoldásban gondolkozom, nincsenek meg a munkaeszközeim és a munkaterületem saját barkácshoz. Az árával is számoltam, úgyhogy itt leginkább ajánlott termékekre vagyok kíváncsi, illetve arra, hogy mire érdemes figyelni vásárláskor.
A gyári megoldásos linked lényegében lefedi az elképzeléseimet. Fel is jegyeztem, köszönöm. Ha van még egyéb tipp, ne tartsd magadban.
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
válasz macilaci78 #109376 üzenetére
Hozzávetőleg 75 cm - 110 cm közötti állíthatóság lenne jó. Mindenképpen elektromosban gondolkozom, elsősorban fokozatmentes állíthatósággal.
As asztalos klubbal kapcsolatban az az aggályom, hogy elsősorban tényleg asztalosmunkákról szól, és a hozzászólásokban keresgélve nem nagyon láttam ilyen téma fejtegetését. Akkor meg már inkább itt kérdezem, mert errefelé már ismerem a törzsközönséget.
-
7
addikt
Gondolkozom állítható magasságú asztallábak vásárlásán. Ismer bármelyikőtök ajánlott / nem ajánlott modelleket?
-
7
addikt
Pizsamanadrágot merre érdemes nézni jó áron?
-
7
addikt
Szép reggelt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest