Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Én és a számítógép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smogus
őstag
válasz
spiceworld #12 üzenetére
Én személy szerint a tölgyfát nem ajánlom kezdésnek
túl nagy levelű fa nehéz lenne vele
sokkal mutatósabb egy kisebb levelű fafajta
Érdemes a természetben keresni érdekes formájú kisfákat, facsemetéket és ezeket cserépbe ültetni, ez kicsit hosszú folyamat mert alapból a kis facsemetének a gyökerei terebéjesek és első éveben földlabdástúl kell valami nagy cserépbe ültetni majd a következő átültetésnél már elkezdhető a gyökerek metszése és kissebb cserépbe való ültetése és így tövább amíg elérsz a neked megfeleő cserépmérethez -
Obi-1
őstag
válasz
spiceworld #13 üzenetére
Létezik genetikai méret, de a környezet erősen befolyásolja, mi valósul meg ebből. Növény és állatvilágra egyaránt értem.
-
válasz
spiceworld #13 üzenetére
''hanem csak csíráztattam egy napraforgómagot és aztán egy kis üvegben lévő tápoldatos vízbe lógattam a gyököcskéjét és így nőt fel.''
Te kis növénytani, ifjú Frankestein. -
válasz
spiceworld #1 üzenetére
Egyszer olvastam egy könyvet a törpe fa témában, és most egy csomó dolog felbukkant belőle az elmémben.
Arra emlékszem, hogy a japánoknak megtetszettek a természetben látott, mostoha körülmények között élő, ezért nyomoronc fácskák. Ezek genetikailag tök azonosak voltak mondjuk, a többi tölgy fával, de mivel a mag egy sziklahasadékba potyanva kelt ki, ezért picike maradt, kehes, szenvedő, didergő tölgy.
Megjegyzés: a japánok nem normálisak, minden beteg dologra rákattannak. Fák szándékos nyomorgatása, hogy kicsik legyenek. Ez nem a természet szeretete.
De a Természetben eleve vannak törpe fa fajok, mint például a hideg tundrán élő törpe nyír. Ezek a fajok viszont hosszú idők alatt alkalmazkodtak a mostoha környezethez, és eleve úgy fejlődnek, hogy a talajon kúszva, minél inkább elkerüljék a vad és hideg szelet.
A bonsai viszont az ember által törpe formába kényszerített normál fajok egyedei.
Egy időben nekem is nagyon tetszettek a törpe fák, de inkább úgy döntöttem, hogy lesz egy kertem és abban normális méretű növényeket fogok nevelni.
Különben is, nagyon babra munka a törpésítés! Nemcsak annyiból áll, hogy egy kicsi edénybe beültetsz egy magot és aztán várod, hogy mi lesz vele. A törpe fát, hogy szép, a természetben látott szélfúta formája legyen, drótókkal kényszerítik ilyen alakú növekedésre, és a metszőolló is csattan néha.
Fú, ez nem művészet, nem is kertészkedés, ez valami hülye emberi hobbi.
Ezért nem is kezdtem bele. Minek kínozzam szegény növényeket, amikor van kertem? -
bnorci71
addikt
válasz
spiceworld #1 üzenetére
Van eg ynagyon korrekt könyv is a témába rengeteg képpel A-Z ig minden
A legfontosabb azonban a Bonsai nem lakásba való föleg nem bérházba a legalkalmasabb atélikert a nevelésére.
A Japánok a Bonsai-t a vendég megtisztelésére viszik csak be a lakásba.
A könyv: Bonsai
Irta: Harry Tomlinson
Familia könyvtár
A kiadó saját boltja:1136 Bp. Tátra u. 32 és 1024 Bp. Keleti Károly u. 29 tel:212-3953 v 212-5534
elég régi 5-10 éves nemtudom kapható-e még
majd szkenelek belőlle 1-2 oldalt -
Vigneau
félisten
válasz
spiceworld #1 üzenetére
No, ez a téma engem is érdekelne. Szeretem a kicsi fákat, de nagyon kényesek az eddigi tapasztalataim szerint. Anyósomnál kettő vált az enyészetté. Egyszer szeretnék én is sajátot.
-
MyKonzerv
senior tag
válasz
spiceworld #1 üzenetére
macska vagy fa?
tetszik a neved, spájz görlz rulz
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan egérpad Razer Sphex V3 (RZ02-03820100-R3M1
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! "ÚJ" Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24+ / GyáriFüggyetlen / 12/256GB / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest