- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyuszika0216
csendes tag
válasz
freelanced #265 üzenetére
sajnos azt pontosan nem tudom, hogy az elefántcserjének mennyi a minimum, de 13-14-nál semmiképpen ne legyen hűvösebb.
Én Serissa-t (Ezercsillagfa) rendeltem először Érdről.Azóta van már Kínai szilem, Kínai fagyalom, és néhány Yamadorim. Eddig jól viselik a helyüket
Kedvencem Az Acer Palmatum KashimaA bonsai úgy érkezik postán, hogy nagyon alaposan be van csomagolva. A tálkát papírba, ez után rögzítik a doboz aljához. A alátétet külön papírba csomagolva a doboz oldalához rögzítik. Aztán ki volt tömve aprított papírral. Dobozon nyíllal van jelölve, hogy kell szállítani, de ha fejre is állítják, sem a földje nem potyog ki (mert a törzsik van csomagolva), sem a tál nem esik le mert rögzítve van.
Kezdésnek érdemes jó pár dolgot beszerezni. Bonsai olló a metszéshez, Akadama az átültetéshez, tápanyag, esetleg drót az alakításhoz, ez mérettől függ, háló (ez a tálka alján lévő lyuk takarásához kell, hogy a föld ne potyogjon ki de a felesleges nedvesség távozni tudjon). Esetleg gyökérlazító fésű, és sebkezelő ha metszésnél sérülne a fa. De ha kicsi fával kezdesz (gondolom nem 60-70ezerért veszel elsőre fát) akkor ezek elegendőek. Jóval idősebb fák esetében ott a gyökérlazító kapircs, összecsukható fűrész, ághajlító, hajlított feju kombináltfogó, gömbölyű fejű ággöcsvágó és még lehetne sorolni. Kb 26 féle szerszám van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest