- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lauterbrunnen
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
francz'70
senior tag
válasz
Aprósólyom #18814 üzenetére
Nem kötekedésből, de ha már hallottál TWS-t akkor nem értem, hogy mit nem értesz? Zenei képességgel arra utaltam, hogy a Boom jóval mélyebbre le tud menni mint a két csájomi, de ezzel háttérzenénél (mivel erről volt szó) pláne térben, kitörölheti...
"...mégis hatalmas élmény élőben hallgatni egy remek kórusművet zenekari kísérettel, ha jó az akusztikája a teremnek."
Na pont ezt reprodukálja a sztereó..és a két csájomi ezért tud nagyobb élvezeti faktort adni mint az 1db Boom.
..és még mindig a 2db csájomi vs. Boom ról van szócarl18 #18812
"Nem a régi 16 wattos Xiaomirol van szó.
Ez a új verzió és 30 wattos."
Tudom, pont ezt írtam én is..bár nem egymás mellett de hallottam őket, hát van különbség...
(..mondjuk a 16 wattoshoz képest nem volt nehéz fejlődni)
-
Wolfskin
őstag
válasz
Aprósólyom #18814 üzenetére
A sztereó hatást nem a két pontból induló zene adja, hanem az két pontba érkező, azaz a két füled. Az egy pontból induló hang különböző utakat tesz meg, mire az egyik, majd a másik füledhez ér, ebből tudja az agy agy térben elhelyezni a hang forrását. A két mikrofonnal felvett és két hangszóróval lejátszott zene elegendő a térbeli hangzáshoz.
De a sztereónak önmagában nincs köze a repdrodukált hang minőségéhez.
Ezen a szinten csak annyi az előnye, hogy úgy érzed, a levegőből szól a hang. Sokkal kisebb hangerő is elegendő zenével megtölteni a teret. Szóval ha megpengetsz egy gitárt élőben, vagy hallgatsz egy kórust, azt "sztereóban" fogod hallani. (vagyis térben, aminek a reprodukálására találták fül a sztereót).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Path of Exile (ARPG)
- TCL LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- SSD kibeszélő
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Béta iOS-t használók topikja
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest