Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Blu-ray lejátszók

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-30 14:13:21

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13501) jeni válasza Zanik (#13498) üzenetére


jeni
félisten

Akkor maad a webes rendelés és turkálás a magyar vonatkozású lemezek esetén szerte a világban.
Valamint még azok lesznek kaphatóak amelyek a raktárakból nem fogyott ki.
Abban lehet még reménykedni,hogy az MM -Saturn kintről még behozza a magyar vonatkozású lfilmes lemezeket.
Ha nem hozz újakat akkor a lejátszók eladásaik is megtorpannak.
Marad az a vonal,hogy a nagyobb stúdiók inkább a streaming szolgáltatás fogják erőltetni.
A szinkron színészekkel mi lesz majd? A haza mozizás is döglődik?

(#13502) blakey válasza jeni (#13501) üzenetére


blakey
titán

Ami nem jelent meg lemezen, nem jelenti az, hogy magyar vonatkozással nem lesz elérhető. Az eddig megjelent filmek többsége mind kapott szinkront, az összes "streaming" szolgáltatónál van szinkron is, pl. minap néztem a Rabbit/Hole sorozatot, eleinte csak angolul volt, mire a végére ért, szinkron is lett. Avatar is szinkronosan van fent az Apple TV+-on. A szinkron továbbra is élni fog, csak fizikai hordozó már nem lesz, ez azoknak fáj, akik így szeretnek gyűjtögetni, de már sokan online megveszik a filmeket és azokat tárolják az adott alkalmazásban, illetve ugye ott vannak a virágboltok.
Az legutóbbi 007-es filmet a csehektől kellett megvennem cseh borítóval, a korong már angol és minden magyar vonatkozás rajta van, valószínűleg a további részeket már csak HDD-n fogom beszerezni. Szerintem nem csak nálunk, hanem mindenhol kiszorulóban van a fizikai hordozó. Talán 1-2 filmet még megveszek, legalábbis UHD-ban, aztán én is befejezem a fizikai lemezek vásárlását.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#13503) Joshi válasza blakey (#13502) üzenetére


Joshi
titán

Vagy el kell készíteni a saját verzióját az embernek, mondjuk egy 1:1 BD ripből amihez hozzácsapja a magyar szinkront és feliratot. Az asztali Blu-ray lejátszók gond nélkül kezelik a TS kiterjesztést, nem is muszáj menüs Blu-ray struktúrát használni.

(#13504) unown


unown
csendes tag

Sziasztok! Vettem egy Panasonic DP-UB424 asztali blu-ray lejátszót. Leginkább azért, hogy sok csatornás audió fájlokat le tudjam játszani, ami megy is. Azért lenne pár kérdésem, hátha tud valaki segíteni.

Létezik-e olyan android app, amivel tudom kezelni a készüléket? Jó lenne, ha zene lejátszáshoz nem kéne bekapcsolnom a TV-t.

Normális-e az, hogy 2160p-s letöltött filmeket akár USB-ről, akár DLNA szerverről csak durván akadozva tud lejátszani? Az LG TV-m ugyanilyen a filmeket gond nélkül lejátszik.

Előre is köszönöm, ha szántok időt a válaszokra.

u

(#13505) belinho válasza unown (#13504) üzenetére


belinho
senior tag

Az első kérdésre nem tudom a választ. A másodikra talán igen, ez elsősorban egy lemezes lejátszó, nem multimédia lejátszó, szóval előfordulhat, hogy akadozik.

Sony X800MK2 pl csak 40MB/s-ig tud lejátszani, efelett akad a fájlok lejátszása.
Nem tudom a Panasonic-nál hol a határ, de szerintem nálad is ez van.

(#13506) blakey válasza unown (#13504) üzenetére


blakey
titán

Létezik-e olyan android app, amivel tudom kezelni a készüléket? Jó lenne, ha zene lejátszáshoz nem kéne bekapcsolnom a TV-t. - keresgélj az áruházban.
Normális-e az, hogy 2160p-s letöltött filmeket akár USB-ről, akár DLNA szerverről csak durván akadozva tud lejátszani? - igen, a Panasonic lejátszók erősen és szándékosan butítottak "nem lemezes lejátszás esetében", semmilyen fps-váltásra nem képesek, kizárólag fix, 60fps-sel mennek az anyagok, lemezről van fps-váltás. A TV-n lévő mozgásjavítókkal némileg javítható. A TV-k lejátszói egy picit másképp működnek, ott sincs fps-váltás, de a képjavító algoritmusoknak köszönhetően nagy mértékben képesek javítani a lejátszást.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#13507) unown válasza blakey (#13506) üzenetére


unown
csendes tag

Köszi! Közben a Panasonic megírta, hogy nincs androidos app. Ez van.
A másik problémára meg csak annyit tudok mondani, hogy döbbenetes a dolog. Szerencsére a tv-vel le tudom játszani, de akkor is. Az akadozás amúgy brutálisan durva. Konkrétan 2 másodpercenként egy képkockát ad ki. Mint valami diavetítő. 1080p-s filmeket simán lejátszik.

u

(#13508) blakey válasza unown (#13507) üzenetére


blakey
titán

Ha nem csak lemezes lejátszásra használnád, akkor a nagyobb nevek közül a Sony lett volna a jobb választás, ott mindenhol támogatott az fps-váltás. Simán mennek a 4K Dolby Vision anyagok is hálózatról, semmilyen akadozás nem tapasztalható az X700-ason. Ha a hálózati lejátszás az elsődleges, akkor médialejátszó a megoldás.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#13509) unown válasza blakey (#13508) üzenetére


unown
csendes tag

Alapvetően a video lejátszást megoldja a TV-m, a zene lejátszásra meg ott volt a Sony erősítőm. Sajnos valami hülye ötlettől vezérelve elcseréltem az erősítőt egy Onkyo-ra, ami egyébként sok szempontból jobban tetszik, de a sok csatornás audio fájlokat (flac, dsf) pont nem képes lejátszani. Ez miatt vettem egy Zidoo Z9S lejátszót, amiről kiderült, hogy bőven nem minden több csatornás zenei fájlt játszik le, ráadásul az egész androidos dolog nem igazán tetszett. Ekkor cseréltem le a Zidoo-t a Panasonicra. Úgy tűnik végtelen sok hülye döntést tudok hozni.

u

(#13510) koncsik válasza unown (#13509) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

:) de most jó helyen jársz, nekünk is volt/lesz számos hülye döntésünk.
App kérdésben körülnéznék a play áruházban, hátha nem hivatalos (még iOS-ra is előfordulnak).

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#13511) Joshi válasza unown (#13509) üzenetére


Joshi
titán

Ne haragudj, de ha konkrétan tudod, hogy milyen formátumokat és honnan (lemezről, pendriveról, hálózatról stb.) akarsz lejátszani, akkor miért nem vásárlás előtt kérdezel? :B

Szerintem itt érdeklődj és lesz olyan ajánlás ami használható is lesz. Persze mielőtt kérdezel, gondold át ,hogy milyen minőségben és mekkora keret van a projektre. ;)

(#13512) unown válasza Joshi (#13511) üzenetére


unown
csendes tag

Alapvetően jogos a megjegyzésed. Első sorban a sok csatornás hang volt a cél, és azt a készülék tudja. A telefonos vezérlést benéztem. Az zavart meg, hogy valami androidos vezérlés volt a leírásában, de nem teljesen irányítható, csak annyit tud, hogy egy DLNA-s rendszerben egy controller appal (pl. a BubbleUPNP) rendererként ki lehet választani, és használni.
A linket pedig köszi.

u

(#13513) Lukitomi


Lukitomi
aktív tag

Sziasztok!
Segítséget kérnék! A cél DLNA hálózati lejátszás full hd és 4k DD, DD+ filmek.
Milyen asztali lejátszót javasoltok, ami biztosan akadásmentesen játsza le az adott tartalmat?
A két lehetséges delikvens, amiket nézegettem:
LG UBK90
SONY UBP-X800M2
Vagy valami hasonló, ebben a kategóriában! (árban)
Kérem olyanok írjanak elsősorban, akiknek a fent említett készülékekkel van valami tapasztalatuk!
Köszönöm!

(#13514) Joshi válasza Lukitomi (#13513) üzenetére


Joshi
titán

Erre ne lemezes Blu-ray lejátszót vegyél, hanem asztali médialejátszót.

(#13515) ArGab válasza Lukitomi (#13513) üzenetére


ArGab
őstag

Sony-k úgy tudom nem támogatnak DD+ hangot médialejátszás esetén. X700 esetén ez biztosan így is volt. Ha elsősorban erre kell, én inkább más irányba nézegetnék asztali BD lejátszók helyett.

(#13516) Lukitomi válasza Joshi (#13514) üzenetére


Lukitomi
aktív tag

Értem, de alkalomadtán szóba jön SACD, CD is, illetve BLU RAY lemez, ezért gondolkodom ebben!

[ Szerkesztve ]

(#13517) Joshi válasza Lukitomi (#13516) üzenetére


Joshi
titán

Az asztali Blu-ray lejátszók egyszerűen nem a hálózati lejátszáshoz vannak optimalizálva sőt. Pl a Panasonic külső adathordozóról vagy hálózatról csak 60Hz-en játssza a filmeket a 24p helyett. És arról nem beszélve, hogy sok hang és videó formátumot nem, vagy csak korlátozottan játszanak le.

Az én tanácsom, hogy ha kell a lemez lejátszás, akkor nézz egy olcsóbb használt Blu-ray lejátszót, a hálózati lejátszásra meg vegyél egy középkategóriás médialejátszót.

[ Szerkesztve ]

(#13518) Lukitomi válasza Joshi (#13517) üzenetére


Lukitomi
aktív tag

Értem.
És milyen médialejátszót javasolnál?
Van egy DUNE HD Pro 4K eladó itt az aprón, habár nem olcsó, de jó lehet?

[ Szerkesztve ]

(#13519) Joshi válasza Lukitomi (#13518) üzenetére


Joshi
titán

Linkeltem a médialejátszós topikot, ott írd le pontosan hogy mit szeretnél, lesznek ajánlások. Az is fontos, hogy mekkora keret van a projektre. ;)

(#13520) Lukitomi válasza Joshi (#13519) üzenetére


Lukitomi
aktív tag

Rendben, köszi!

(#13521) BBéci válasza Lukitomi (#13518) üzenetére


BBéci
titán

Az egy remek lejátszó, de durván drágán árulja a jóember. 2018-as készülék, legutolsó bolti ára 88500 Ft volt. Sokévesen, használtan 100000-ért nonszensz. :((

Ahhoz, hogy a CD, pláne az SACD hangminősége teljes egészében érvényesüljön, nem szabad belépő kategóriás lejátszóval próbálkozni. :(

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#13522) Lukitomi válasza BBéci (#13521) üzenetére


Lukitomi
aktív tag

Köszi az infót!

(#13523) ron8


ron8
senior tag

Sziasztok! Tervezem a [link] PANASONIC DP-UB 150 EG-K 4K típusú lejátszó beszerzését, mert megtudnàm venni részletre. Mennyire ajánlott/nem ajánlott ez a típus?

(#13524) Joshi válasza ron8 (#13523) üzenetére


Joshi
titán

Kimondottan lemez lejátszásra vennéd?

(#13525) ron8 válasza Joshi (#13524) üzenetére


ron8
senior tag

Igen, lehetőleg nem túl rossz minőségben :U
Nem találtam teszteket erről a készülékről. Bár lehet megveszem és ha nagyon nem vagyok megelégedve vele akkor sztornózom az egészet

[ Szerkesztve ]

(#13526) koncsik válasza ron8 (#13523) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Ha Dolby Vision nem kell, nyugodtan vedd meg. Gondolom a MM kell a részlet miatt, a másik UHD BD majd 2x ennyibe kerül (Sony 500),

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#13527) ron8 válasza koncsik (#13526) üzenetére


ron8
senior tag

Köszi a megerősítést és a cikket, teszek vele egy próbát :)
Nagyon kíváncsi vagyok..

(#13528) Joshi válasza ron8 (#13525) üzenetére


Joshi
titán

Ez a Pana lejátszó egy belépő szintű eszköz. Ez nem azt jelenti hogy rossz, inkább csak egy átlagos minőséget képvisel.

(#13529) johnywalker válasza Joshi (#13528) üzenetére


johnywalker
őstag

Igen így igaz! Ha én most vásárolnék biztosan valami garis, de magasabb kategóriás használt készüléket keresnék.
Jahh és kérdés...A Sony 4K készülékei tudják az Sacd-t illetve a Dvd-A-t?

[ Szerkesztve ]

(#13530) ron8 válasza Joshi (#13528) üzenetére


ron8
senior tag

Megrendeltem, kíváncsi vagyok pc-hez képest milyen lesz a képminőség..

(#13531) cujo69 válasza ron8 (#13530) üzenetére


cujo69
tag

Nekem a Panasonic DMP-UB300 van,ami szintén nem tud Dolby Visiont,de nagyon jó a képminősége .Zidoo Z9X(volt) az összehasonlítási alap.

(#13532) blakey válasza johnywalker (#13529) üzenetére


blakey
titán

X700-asom tudja az SACD-t, de nem tudja a DVD-A-t.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#13533) koncsik válasza blakey (#13532) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

800-asok tudják azt is. :K

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#13534) blakey válasza koncsik (#13533) üzenetére


blakey
titán

Ezért írtam azt, amit. Ilyen általános kérdésre csak úgy lehet válaszolni, vagy "egyik tudja, másik nem". Panasonic-ok viszont nem tudnak SACD-t. :D
Egyébként soha a "b… életben" nem használtam DVD-Audio-t, még kiadnak ilyen anyagokat? SACD-t viszont sokat, szóval nálam az utóbbi az "inkább kell" kategória.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#13535) Joshi válasza blakey (#13534) üzenetére


Joshi
titán

Oppo 203 tudja mindkettőt, habár ahogy mondod elég kicsi a felvevő piaca ezeknek az adathordozóknak. Ahogy a lemez lejátszóknak is. ;]

[ Módosította: koncsik ]

(#13536) koncsik válasza blakey (#13534) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

:R Persze, csak hozzátettem, aztán jöttem rá, hogy már benne van az info igazából.
Nekem van néhány DVD Audio lemezem (lemez formátumban).

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#13537) johnywalker


johnywalker
őstag

Köszi mindenkinek, ezek hasznos információk! Mégha ezek nem is túl gyakori fizikai adathordozók.Panasonic-ok sajnos valóban nem képesek... :R

[ Szerkesztve ]

(#13538) jeni válasza johnywalker (#13537) üzenetére


jeni
félisten

Ha valaki beszerez egy régebbi Panasonic DVD lejátszót az tudja a DVD-Audio kezelését

(#13539) koncsik válasza jeni (#13538) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Régebbi Pioneerek mindkettőt tudták, sőt s 600 vsgy 610 Pio DVD lejátszóm is… akkor még lemezeket is lehetett kapni…

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#13540) johnywalker válasza koncsik (#13539) üzenetére


johnywalker
őstag

Igen, így van.Dvd-A már csak lejárt kategória sajnos.

(#13541) jeni válasza koncsik (#13539) üzenetére


jeni
félisten

Még használtan sem láttam sehol sem. Több lemez kuckóba benéztem és egyet se találtam, sőt SACD-t sem láttam kirakva.
Azt megtudjátok mondani mi az a max az intel 7-10(?) generációs Intel proci/rendszerekben ami még pc-t összerakva tudná kezelni az UHD formátumot SGX korlátozás ellenére is.

[ Szerkesztve ]

(#13542) johnywalker válasza jeni (#13541) üzenetére


johnywalker
őstag

Vegyél inkább egy 40-50 Ezer ft-os Vga-t, és lejátszásra mindent megold.

(#13543) koncsik válasza jeni (#13541) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

A proci-st nem tudom, DVD-A lemezt mindenki csak rendelésre hoz, vagy collector box-okban fordul elő.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#13544) B.F.G.


B.F.G.
senior tag

Sziasztok,

Blu-Ray lejátszót szeretnék vásárolni ami tudja a Dolby Visiont és a Dolby Atmost is.

Márkában inkább pana, de mit javasoltok ha azt mondjátok, hogy nagyon jó akkor nem zárkozok el más márkáktól sem.

Üdv

(#13545) Calogero válasza B.F.G. (#13544) üzenetére


Calogero
addikt

Panasonic DP-UB820
Sony UBP-X800M2

A Sonynál kézzel kell kapcsolgatni a Dolby Vision-t, a Panasonic automatikusan felismeri a DV-s anyagot.
Médialejátszásra (Hálózatról, külső adathordozóról) egyik sem tökéletes.

(#13546) blakey válasza Calogero (#13545) üzenetére


blakey
titán

Médialejátszásra (Hálózatról, külső adathordozóról) egyik sem tökéletes. - nem, de a Sony jobb, legalább működik az fps-váltás.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#13547) B.F.G. válasza Calogero (#13545) üzenetére


B.F.G.
senior tag

Köszönöm szépen a válaszodat!
Blakey neked is köszönöm!
Kizárólag Lemezek lejátszásara tervezem használni, eredeti Blu-ray meg egy par DVD amin archiválva vannak videók, minden másra van média lejátszóm.

Update: ennyiért már Xbox series X et is lehet kapni. Az is tudja ezt a szintet?

[ Szerkesztve ]

(#13548) B.F.G. válasza Calogero (#13545) üzenetére


B.F.G.
senior tag

Sony miért olcsóbb 80 K val? Ennyivel kevesebbet is tud?

(#13549) Joshi válasza B.F.G. (#13547) üzenetére


Joshi
titán

Xboxot felejtsd el filmlejátszásra. :(

(#13548) B.F.G. "Sony miért olcsóbb 80 K val? Ennyivel kevesebbet is tud?"
A Pana 820 képminősége vetekszik a DP-UB9000-vel. Ha teheted akkor a Panasonicot vedd.

(#13550) B.F.G. válasza Joshi (#13549) üzenetére


B.F.G.
senior tag

Oké! Rendben!Ennyire gyenge?

Értem köszi! :R

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Blu-ray lejátszók
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.