Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
vismaior04
tag
válasz
deadwing
üzenetére
Felhasználói élmény szempontjából részemről egyértelműen Trezor, rühellem a Nano-t.
Altcoin támogatottság szempontjából Nano elől jár és az integráció is könnyebb, viszont rövidesen jön az új Trezor, amivel jóval könyebb lesz az új coin integráció és ennek egy része megjelenik majd a régiben is.
Biztonság már problémásabb kérdés, néhány hónapja volt egy balhé, kiderült, hogy a Trezor által használt egyik chip lehetővé teszi a nagyon könnyű feltörését amennyiben ahhoz egy ehhez értő fizikailag hozzáfér. Ezt elméletileg néhány firmware verzióval ezelőtt javították szoftveresen, de volt némi vita, hogy ez egyáltalán lehetséges-e, nem tudom mi a helyzet jelenleg.
-
-
vismaior04
tag
válasz
deadwing
üzenetére
Fura, túl azon, hogy teljesen használhatatlan Kraken (átlag 5x kell minden parancsot megadni), a withdrawallal semmi gondom nem volt mostanában (se). A héten utaltam ki btc-t egyből megjött, sőt két SEPA utalást is csináltam, mindkettő itt volt másnak.
(Itt jegyzem meg, hogy a bitstamp ehhez képest vasárnap óta ül az utalásomon és még mindig nem indította el, mondjuk jogos előre szóltak hogy mindenben delay van.) -
vismaior04
tag
válasz
vismaior04
üzenetére
Megnéztem, a messze legnagyobb ilyen randsomware támadás ugye a WannaCry volt. Ezzel volt tele az egész sajtó és ahogy te is írtad, több cikket láttam ami ennek tulajdonította az akkori, mai szemmel apró árfolyamnövekedést.
Erre a három cím amire várták a váltságdíjakat (legjobb tudásom szerint):
https://blockexplorer.com/address/12t9YDPgwueZ9NyMgw519p7AA8isjr6SMw
https://blockchain.info/address/13AM4VW2dhxYgXeQepoHkHSQuy6NgaEb94
https://blockchain.info/address/115p7UMMngoj1pMvkpHijcRdfJNXj6LrLnTotal bérkezett bitcoinok száma 53 + az apró.
Azt hiszem ez elég jól vázolja a blocklánc bűnözésről szóló rémhírek (és sajtóvisszhang) és a valóság viszonyát. -
vismaior04
tag
válasz
tomseck
üzenetére
A szituáció ennél jóval komplexebb, de nem mennék most nagyon bele, összességében úgy tűnik alaposabban belemélyedtél a témába mint a legtöbben.
Csak annyit, hogy szerintem ha a bitcoin túlélte az Mt Gox összeomlását és 500k+ bitcoin ellopását, valamint az ebből eredő nyomozásból napvilágot látott Willy botot ami hónapokig szintén fedezet nélkül vásárolt és nyomta fel az árfolyamot, akkor a Tether se fogja kivégezni.Abban egyetértek, hogy igen kicsi az esélye, hogy teljes fedezet legyen a Tether felett. Az árfolyam viszont nem csak emiatt ennyi, max az egészséges korrekciót állította meg és hozott egy extra 30% növekedést november óta. Igen ha ez igaz és ez kipattan nagy balhé lesz, a Bitcoin ára be fog zuhanni nagyon keményen. Majd visszamegy. See you in 2020.
Viszont bűnözés, csalás, várható szabályozás kérdésben teljesen el vagy tévedve, mert a források amiket olvashattál teljesen hülyeségeket beszéltek. Pl mondtad hogy a zsarolóvírusok nyomták fel az árfolyamot. Fenéket a legutóbbi ilyen nagy botrány során cirka 50 ezer dollárt fizettek ki a zsarolóknak. Annyi se mint csepp a tengerben.
A bűnözés meg a blockhain viszonyáról, egy bűnüldőző szemszögéből érdemes ezt megnézni:
https://youtu.be/N3eWiZ5oIA4?t=13533Hasonló a helyzet a törvénykezéssel is. Mindenki szabályozni akarja, persze. Egyetlen kormányzat se szereti ha nem felügyelheti a nyáját. De a tiltás ideje lejárt, még a korábban legvaskalaposabbak is enyhítettek a pozíciójukon, mint Kína és Oroszország.
-
vismaior04
tag
válasz
tom_tol
üzenetére
Meglátjuk csak a tieddel problémáznak, vagy általánosan be vannak lassulva, tegnap este én is indítottam egy SEPA kikérést. Meg ugyanakkor egyet a Bitstampről, versenyezttetem őket.

Egyébként Bitstampen például alapból írják egy hosszabb cikkben, hogy a brutál felhasználószám növekedés miatt mindenben csúszásokra lehet számítani a ki-, és beutalástól a support ticket válaszokra, gondolom ez a Krakennél sincs máshogy, mert cirka ez a helyzet mindenhol. Se szerver teljesítményben, se support létszámban nem bírják az elmúlt fél évben beözönlött új felhasználó tömeget.
-
vismaior04
tag
válasz
vismaior04
üzenetére
Mondjuk így, hogy lehalnak az exchangek miközben akció van kicsit megnehezíti a dolgot...
-
vismaior04
tag
Teljesen nosztalgikus hangulatba kerültem, évek óta nem lehetett ilyen jól kereskedni a bitcoinnal.
Buy,sell, take profit all within 30 minutes.
Emlékszem amikor ilyenek néhány hetente voltak, általában (amerikaiaknak) szombat-vasárnap hajnalra időzítve. -
vismaior04
tag
válasz
tomseck
üzenetére
Legutóbb amikor Krakenről kiutaltam 1 euró volt a költség. Ha csak ott tartod a coinjaid nincs költsége (viszont alapvető jótanács, hogy ha nem muszáj ne tartsd exchangen a coinjaid, mert az nem a tied, nem igazán).
Egy remek, részletes cikk az eddigi exchange lopásokról, mindenkinek ajánlott:
https://blog.localethereum.com/centralised-exchanges-are-terrible-at-holding-your-money/Mindezeken túl én jelen pillanatban nem tudom neked tiszta szívvel ajánlani kereskedésre a Krakent. Folyamatosan gondok vannak a szolgáltatással , időnként (nyilván nagyobb árfolyammozgás esetén) nem töltődik be az oldal, nem reagál az API, minden van. A héten volt, hogy 5 perc munka volt megadni egy árva megbízást.
Szóval jelen pillanatban lehet jobban jársz a Bitstamp-el.
-
vismaior04
tag
Olvastam kicsit és így tiszta szívvel tudom ajánlani a https://pushtx.btc.com/ -t, azon az elven hogy tisztelője vagyok annak aki igazán pofátlan.
Jófej JihanWu ugyanis aszondja, hogy abban az esetben és csak abban az esetben hogy ha bitcoin cash-sel fizetsz (cirka $16 körül) akkor tutira beleveszik a következő általuk bányászott blokkba a tranzakciót.
http://www.trustnodes.com/2017/11/09/can-now-accelerate-stuck-bitcoin-transaction-paying-bitcoin-cash
Azért ehhez pofa kell.
-
vismaior04
tag
Nagyon hamar nem is várnám a helyedben, 12 órája küldtem egy tranzakciót még a jelenlegi átlagosnál is komolyabb 611 sat/B feevel és még sehol sincs.
Ha megnézed az utolsó néhány block tranzakcióit ilyen 1000-3000 sat/B-s feejüek kerülnek be jelen pillanatban.Szóval amíg helyre nem áll a block idő és el nem kezd apadni a mempool, addig alacsony(abb) feejű tranzakcióknak esélye sincs.
-
vismaior04
tag
Nagyjából egyetértek. Igaz csak idén adtam el párszor (és tervezek még párszor), viszont kizárólag nagyobb értékben szoktam (lusta vagyok inkább egy nagy mint sok "apró").
Első 1-2 alkalom előtt én is paráztam kicsit, de a tapasztalat azt mutatja, hogy kellő körültekintés mellett a kockázat jelentősen mérsékelhető. Én mondjuk "testőrrel" még nem találkoztam, vagy gondoltam.
Viszont mindenképp javasolni tudom a körültekintő helyszínválasztást, az már fél siker. Részemről abszolút kedvenc egy bevásárlóközpont valamelyik kávézója. Legtöbbször nem túl zsúfolt vagy túl üres, vagy ha igen könnyű találni egyből alternatívát, illetve cirka lehetetlen megközelíteni őket anélkül hogy egy rakás kamera előtt elmenjen mindkét fél ami később igen hasznos ha probléma volt, így már önmagában elrettentő erő.
Ár alku probléma nálam még nem nagyon volt, viszont olyan már igen, hogy megbeszéltünk x bitcoint aztán a töredéke lett, arra nagyon allergiás vagyok.
Szintén jó tanács, hogy ha valami nem tetszik udvariasan mond meg és távozz. Nekem egy ilyen alkalom volt össz, mondjuk az elég érdekes volt. A sok apró finomságot (mint a vásárló "megbízója" aki hol Svájcból hol Bankokból jött éppen) leszámítva a két kulcsmomentum:
Fickó szokásos QR kódot helyett előszed egy papírt, azon egy kézzel írt címet, hogy ide küldjem. Komolyan. Mondtam neki, hogy ez durva, de oké én beírom a címet, ő ellenőrzi, aztán ha nem jön meg az ő baja. Hosszas vesződség után minden adat stimmel, majd mielőtt indítottam volna a tranzakciót, mondom oké, intézzük a készpénz részét. Erre közölte, hogy majd ha megjött a bitcoin és volt pár megerősítés. Na itt köszöntem el udvariasan.
Gondolom nézegettük volna az explorert, de sose jött volna meg a tranzakció, mert "biztos rossz címre küldtem", ő meg miért fizetne ha nem kapta meg a bitcoint. Az egész történet sokkal kacifántosabb volt, de nem untatok vele senkit, a lényeg hogy ésszel kell csinálni és akkor nagy baj azért nem lehet.
-
vismaior04
tag
Mi köze a decentralizáltságnak, bányászhatóságnak, ICOknak,etc a te téves állításodnak a kódbázist illetően?
Erről is beszélhetünk, de ez kissé offtopic itt.
(De csak hogy válaszoljak ezek többsége jobban decentralizált mint a bitcoin, hála az égnek nem bányászhatóak (szerény véleményem szerint a bányászat a crypo rákfenéje), a konszenzus mechanizmus típusa és implementációja válogatja melyiknél milyen infláció van, illetve az abból eredő folyamatos distribuciós model mennyivel hatékonyabb mint a PoW realitása.) -
vismaior04
tag
válasz
vismaior04
üzenetére
+1
Skycoin -
vismaior04
tag
de az igazsag az,hogy az ETH es a MONERO-n kivul az osszes altcoin valamifajta forkja a Nakamoto fele kodnak. Ebbe beleertve a DASH-t is. Igy aztan lehet algot cserelni meg csinositgatni a kodot az eredeti megis csak a BTC marad mig nem jon egy masik Nakamoto es nem ir 0 rol egy vadi uj kodot.
Hogy mivan? Kicsit többet kéne kimozdulnod a bitcoin burokból.

Bitcointól teljesen független, 0-ról írt kódú coinok:
NXT (és forkjai)
Lisk (eredetileg Crypti-ből forkolva, azóta több új forkja van, mint ARK, Shift, Kapu, Oxy, etc)
NEM
IOTA
Ripple (bár ugye ennek a "cryptosága" kicsit vitatható)
WAVESÍgy hirtelen ennyi jut eszembe.
Még egy apróság, a Monero a Bytecoin forkja, sok tucat másikhoz hasonlóan. -
vismaior04
tag
válasz
ad4m1337
üzenetére
Maker/takernél nem az adás/vételi oldal számít, hanem az, hogy olyan áron adsz-e megbizást ami egyből teljesül vagy csak hozzáadódik az order bookhoz.
Magyarán ha hozzáadsz az order bookhoz maker vagy, ha elveszel taker, és mivel a piacnak az a jó ha nagy a likviditása a piacnak ezért fizet kevesebb feet a maker.
-
vismaior04
tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
-
vismaior04
tag
Igen, Kraken menetrendszerűen lehal amint megugrik a forgalom (ami ugye egybeesik a nagyobb árfolyammozgással). Nem is hiszem, hogy ez egyhamar megoldódna, amit lehetett már úgy látszik megcsináltak (párok megszüntetése, tizedes csökkentés, illetve gondolom első körben próbáltak több hardvert is alátolni), szóval gondolom már nekiálltak félig meddig vagy teljesen újraírni a cuccot, de ez ugye nem egy néhány hetes történet.
-
vismaior04
tag
válasz
schawo
üzenetére
Pontosan, a tőkeáttétel nem szempont a Forex javára. Egy oka igazából lehet ami miatt érdemes egy forex brókernél kereskedni crpyto exchangek helyett, ez pedig az adózás. Innen ugyanis (megfelelő bróker kiválasztása esetén) ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelemnek minősülne a haszon és nem lenne 22% EHO.
Viszont nem tudom ki lehet aki kizárólag Bitcoinban kereskedik, amikor az alt kereskedésben van az igazi pénz és innentől sajnos dől a dolog.
-
vismaior04
tag
válasz
sugrath
üzenetére
Na ja. Ezért van szükség a crypto pénzekre. Egy szaros pénzügyi intézet aki a mások pénzéből és a tranzakciók kezeléséből él nem mondja már meg mit lehet és mit nem. Kussoljon és teljesítse a tranzakciókat az a dolga, nem az ellenőrzés. (Illetve nyilvánvalóan az is, csak nagyon nem kéne hogy az legyen.)
Ennél is rosszabb egyébként amit a Paypal és egyéb tranzakció feldolgozók művelnek. Teljesen önkényes alapon eldöntik kinek küldhetsz és ki fogadhat pénzt. Van egy rakás website akitől egész egyszerűen megtagadják a szolgáltatást, annak ellenére, hogy semmilyen törvénybe ütközőt nem tesznek és ezzel ellehetetlenítik de minimum megnehezítik a működésüket.
-
vismaior04
tag
válasz
g4bb3r
üzenetére
Minden azon múlik milyen összegekben gondolkodsz.
Ilyen max pár százezer forintos értékű utalások senkit nem fognak érdekelni.Nagyobb összeg esetén (több tízezer euró) már erősen esélyes, hogy az exchange egy idő után megkér, hogy meséld el neki, honnan van a bitcoin amit FIATra konvertáltál és rajta keresztül akarsz elutalni.
Ha ez a folyamat elindul az el fog tartani egy darabig. Konkrét bizonyítékokat akarnak majd. Átutalásokat, tranzakciókat ha vetted, ha azt mondod bányásztad akkor számlát a hardverről, ha azt mondod kereskedted tranzakciós történeteket, screenshotokat accountokról, stb. Minél nagyobb az összeg annál részletesebben érdeklődnek.De rendkívül változó ez mikor következik be. Egy ismerősöm első 25k eurós átutalása szó nélkül elment a krakenről, egy héttel később a másik 25k-nál már elindult a folyamat.
Tudok olyat aki két részletben hazautalt cirka 12 millió forint (értékű eurót) rajtuk keresztül és szó nélkül küldték.A másik oldalról bank franc se tudja mit fog csinálni és mikor. Kisebb összegek itt se fognak senkit érdekelni. Én még nem hallottam olyat, hogy magyar bank crpyoval kapcsolatos dolog miatt vegzált volna egy számlatulajdonost, külföldön van bőven. Fent említett első 6 mill után ismerősöm felhívta a bank, hogy ez mi volt és lesz-e még ilyen. Mondta, hogy crypto váltó és lesz. Ennyiben maradtak.
Ennél nagyobb összegeknél (akár egyben akár részletekben érkezik) már ki tudja mi történik, ugye egyrészről bankban belső vizgálat indulhat másrészről ugye jelentik a NAV felé. Ezt az észjárást földi halandó nem ismerheti.
Ami viszont halál biztos, hogy ha eleget utalsz a privát bankos részlegük azonnal hív és ajánlja a szolgáltatásaikat, de valahogy úgy érzem ez azért sokakat nem fenyeget.

-
vismaior04
tag
válasz
schawo
üzenetére
Egyetértek, hogy az ami 10ből csak 9-szer működik az nem alkalmas fizetőeszköznek.
Az, hogy ilyen feevel nem gyorsabb az enyhén szólva is fura, a legrosszabb időszakhoz képest tizedannyi van a mempoolban. Valami irgalmatlan mennyiségű inputról jöhetett a fizetés, alacsonnyá téve a byteonkénti feet.
(Viszont halkan megjegyzem, hogy korábban sem magától dugult el, mindig is a spam volt az oka amikor televan a hálózat unconfirmed tranzakciókkal.)Amit viszont egyáltalán nem értek: P3Dr0 áruld már el melyik fizetés feldolgozó (vagy annak hiányában weboldal/eladó rendszere produkálta ezt. Rengetegszer fizettem már bitcoinnal és az én tapasztalatom, hogy ha egy tranzakció megjelenik onnantól a fizetés már nem lesz expired max nem teljesítik a rendelést addig amig nem kapott x confirmationt.
Állatira érdekelne, hogy ki állított fel egy ettől eltérő fizetési rendszert, vagy nagyon hülye vagy nagyon lehúzos csaló. -
vismaior04
tag
válasz
Patry0t
üzenetére
Az a baj, hogy nem ilyen egyszerű a szituáció.
Mivel konkrét törvényi szabályozás nincs az ezzel kapcsolódó tevékenységekre (és nem is lesz egyhamar) ezért csak a bizonytalanság van, ha megkérdezel három különböző adószakértőt három különbözőt fog mondani attól függően, hogy pontosan milyen infókkal láttad el illetve milyen alaposan néztek utána a témának.
(Meg azért benne van, hogy a bányászat és a kereskedés közötti árfolyamnyereség két teljesen más téma.)Maga a NAV is csak ennyit csinál, mivel egyértelmű törvénykezés hiányában ő is csak értelmez (a különbség csak ugye annyi, hogy az ő értelmezésük a mérvadó, hacsak nem akarod azt bíróság előtt megtámadni).
Viszont ez nem következik be csak úgy mert valaki adózik ilyesmi után. Max akkor kerülhetne ilyenre sor, ha vizsgálnának valakit aki adózott (vagy nem adózott) ilyen után és ennek keretében alaposabb vizsgálatra kerülne a téma, adott esetben a bíróság előtt is lejátszaná valaki ezt a meccset. Tegye fel a kezét aki önként jelentkezik erre.
További érdekesség, hogy vajon hasonló megítélés alá esett-e (volna) mindez még mielőtt egy EU bíróság devizának mondta ki a bitcoint (és áttételesen minden crypto pénzt) amiből következett, hogy használatakor nem kell áfát fizetni utána, valószínű, hogy nem.
Ez az ítélet viszont csak 2016-tól lett jogerős, így olyan nagyon sok idő azóta nem volt adózási gyakorlatot kialakítani. -
vismaior04
tag
válasz
Patry0t
üzenetére
Egyrészről ez kérdéses hogy megállja-e a helyét egy NAV vizsgálat során (szerintem nem és én írtam a hosszólást amire hivatkozol), mert a törvény az árfolyamnyereség ilyenkénti adózását egyértelműen értékpapír vonatkozásában említi, másrészről a kibányászott coinokra pedig tutira nem ez vonatkozik.
Javaslom:
https://www.kriptopenz.info/forum/index.php?topic=14.0 -
vismaior04
tag
válasz
ignorant
üzenetére
Igazából szerintem nem is annyira régiók (és ehhez köthető kultúrális különbségek) között van a választóvonal, hanem inkább pénzügyi forrás jellegű. Az már más kérdés, hogy arányaiban bizonyos régiók ugye jóval szegényebbek mint mások.
Komolyan, úgy éltem le az egész életemet, hogy tudtam hogy a pénzügyi helyzet nem fokmérője egy embernek. Ez a korábban sziklaszilárd hittem napi szinten kopik a kriptó világgal való találkozásom óta.
A leghangosabb, legtürelmetlenebb, legillogikusabb, legostobább és ennek ellenére természetesen a legmagabiztosabb és szabadon tanácsot osztogató emberek azok akik nemes egyszerűséggel szólva szarral gurigáznak.
Azt akinek tényleg szüksége van rá hogy amilyen hamar lehet olyan mértékben fialtassa a pénzét amennyi csak lehetséges az bizony az esetek többségében a rövidtávra fog utazni, mert nagyobb rajta a nyomás hogy produkáljon valamit.
De mivel a rövidtávú kereskedés valami irgalmatlanul kockázatos és nehéz (bár imho az olyan piaci mozgások mint amit ma meg tegnap a BCC produkált pont azok az időszakok amikor érdemes daytradelni) ezért nem meglepő hogy mint te is mondod, hosszú távon bukó van a legtöbb ilyen embernél.
Pont erről van szó, hogy csomóan ilyenkor vérszemet kapnak, behúznak pár szerencsét tradet és utána hónapokig újabb ilyen siker után kajtatnak aminek a piaci körülmények nem kezveznek, így fokozatosan bukóba fordul a dolog.Aki meg megengedheti magának az idő luxusát azok a profitmaximalizálás felé mennek el, alaposabb megfontolások alapján, ha kell türelemmel arra alapozva, hogy amennyiben idővel az érték emelkedik azt követni fogja az ár is.
Mindezt egyébként nem közvetlenül a ma itt olvasottra, vagy az itt lévő emberekre reagálva írom, inkább amolyan általános megfigyelések az elmúlt évekből.
Pl bármikor beszélgetek inkább egy random magyar crpyo kezdővel mind egy kínaival vagy indiaival. Na azok aztán tényleg nem normálisak.
-
vismaior04
tag
http://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2017/07/20/a_kopenztol_az_okos_szerzodesig/
Ez az a cikk amit ettől a ponttól bárkivel elolvastatok aki azt kérdezi mi az a bitcoin (ethereum, stb).
-
vismaior04
tag
válasz
GBRDVD
üzenetére
Ha tényleg zavar akkor szerintem simán utald át egy új tárcába. A mostani multibit walleted (és címeid) attól még megmaradhatnak, majd ha kegyeskednek javítani a bugot visszaállhatsz rá.
De nem tudom egyébként mennyire gyakori a hiba, nekem is előfordult már, de végülis veszélyesnek nem veszélyes, csak bosszantó, így ha nem rendszeres én biztos nem foglalkoznék vele. Mondjuk nálam a multibit pont középre esik, mert mindennapi cuccokhoz a blockchain.info mobil appjét hosszú távú tárolásra meg Trezort használok, Multibitet csak ha épp olyan kedvem.
-
vismaior04
tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Sok mindentől függ mennyiért tudsz venni.
Igazából akkor relatíve nagyobbak csak a költségek ha nagyon kis összegért akarsz venni (pár ezer, pár tízezer forint), mert ennyiért nem éri meg váltóra utalni (és váltani) devizát, vagy felhajtani egy olcsó, megbízható, rugalmas eladót személyesen. Ennyiért egyszerűbb egy sima utalással venni mrcoin.eu-ról, (vagy Bitcoin ATMből) még ha pár százalékkal többe is lesz.Ha van időd, türelmed, pénzed akkor egyszerűbb a helyzet. Devizát utalni, vagy bankkáryával befizetni egy váltóra nem olyan vészes, illetve valószínűleg a legolcsóbb megoldás személyesen venni valakitől készpénzben. Ezesetben esélyes, hogy árfolyam + deviza közép környékén tudsz majd venni. Csak mondjuk érdemes körültekintőnek lenni és megnézni kivel üzletelsz, fórum történet vagy pl localbitcoins.com értékelés alapján.
De szerintem maximum 0-7% közötti van bármelyik fent említett megoldás váltók árához képest.
A tranzakciós költségben a különböző coinok között komoly különbségek lehetnek, de én biztos nem vacakolnék ezért ezzel. Pár tíz, száz forint sporolásért órákat eltölteni az informálódással az életedből erre nem költséghatékony.
-
vismaior04
tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Szakadás nem várható, legalábbis emiatt... most.
A tranzakciós költség mindenképp létezik annyi a különbség, hogy a váltók általában egy meghatározott kivételi díjjal dolgoznak az egyszerű átláthatóság miatt (de speciel nem feltétlenül pont ekkorával fogják küldeni a blockláncon, hanem az adott szituációnak megfelelővel), míg a saját tárcával (legyen az online tárca, vagy a egy full node wallet a gépeden) te magad adhatod meg a tranzakciós költséget. Az, hogy mikor mennyit érdemes attól függően hogy milyen gyorsan akarod hogy odaérjen, erősen változó. Jelenleg sokkal jobb a helyzet mint pár hete volt, ahoz képes egész alacsony feejű tranzakciók is gyorsan teljesülnek, de tök ingyen még mindig nem merném küldeni, az tuti.
-
vismaior04
tag
válasz
ignorant
üzenetére
Cirka ez a top három fő témakör amikor valahol szóbakerül a Bitcoin:
1. Hogyan tudom bányászni a videókártyámmal?
2. Miért ér ez bármit, csak virtuális, nincs is mögötte fedezet?
3. Miért vennék, ennél magasabbra már úgysem megy az árfolyam?A legutolsó kapcsán pár napja láttam egy vicces postot redditen:
http://imgur.com/a/dmf6z -
vismaior04
tag
A probléma ott van, hogy te egy olyan alapvető, könnyen ellenőrizhető és köztudott ismeretet kérdőjelezel meg mint az, hogy 2 + 2 = 4, egy olyan szintű hivatkozási alappal mintha a 4 éves unokahúgod az oviban lerajzolta volna hogy a 2+2 = napocska, és még elvárod, hogy mi bizonyítsuk, hogy melyik állitás igaz.
Hát nem. -
vismaior04
tag
válasz
Garsza
üzenetére
Téma összefoglaló?
A te szemszögedből tényleg úgy tűnik, hogy köcsögök vagyunk szóval bocs, de egész egyszerűen megszámlálhatatlan sokszor kerül ugyanez a kérdés feltételre. Évek óta. Újra és újra.
Szóval még egyszer:
Teljesen mindegy hogy milyen videókártyát használnál bitcoin bányászatra, annyi esélyed van mintha papírral és ceruzával próbálkoznál.
Altcoin bányászattal van esélyed némi profitra egy kártyával, de ott se számíts könnyű pénzre. Konkrétabb infókat altcoin bányászat topikban kapsz, bár gyanítom a generikus kérdésekkel ott is elhajtanak majd. -
vismaior04
tag
válasz
janos666
üzenetére
Hogy kicsit pontosítsam a dolgot:
Annó miután bedőlt az mt gox, elindult a hivatalos csődeljárás. Mivel japán cég állt mögötte, ott, az ottani törvényeknek megfelelően. Az első lépés a még meglévő céges források feltárása volt, "leltárba" vették az összes FIATot, bitcoint, kintlévőséget, stb. (Azóta sajnos nem találtak semmit és amikor valaki érdeklődik, hogy mégis hova tűnt 700 ezer bitcoin közlik hogy tart a rendőrségi nyomozás. )
Ezután hosszú ideig minden károsult benyújthatott kárigényt (mely igényeknek a jogosságát még hosszabb ideig bírálták). A benyújtott igényeket a hatályos japán törvényeknek megfelelően jenben állapították meg, a bitcoin követeteléseket cirka 430 dollár árfolyamon átszámolva.
Ez tehát annyit tesz, hogy nekem van egy követelésem aminek van egy fix jenben kalkulált összege, ez már változni nem fog. De mindeközben ahogy a bitcoin értéke növekedett elértünk arra a szintre, hogy az cég össz forrásának jelenlegi értéke elérte, majd meghaladta az teljes (jenben megállapított) követelés összegét.
Tehát míg annó 2014-ben a követelések összegének 20-25%-át tudták volna kifizetni (talán 15-20%-ot a csődeljárás költsége után), addig mostanra 100%+ tudnák elméletileg.280k bitcoint eladni manapság nem lenne probléma már nyilvánosan is jelentkezett rá vevő, többnek szétszórni akár aukció formájában meg lazán elmenne.
Itt az igazi probléma a végtelen bürökrácia amivel egy ilyen csődeljárás jár és ami legrosszabb hogy senkinek akinek kontrolja van felette nem érdeke minél előbb lezárni azt. A csődbiztos jó fizetést húz be belőle. Két könyvelő céget fizetnek hogy "feltárja" a szituációt. Ügyvédi költségek. Bírósági költsége, és még lehetne sorolni, számolatlan milliók mennek el minderre.De lehet csak én vagyok rosszmájú és a hivatalos magyarázat az igaz miszerint van egy nagyobb függőben lévő bírósági per a cég ellen amig a legfőbb akadálya egy kifizetésnek.
Mindegy, ősszel megint lesz gyűlés és megtudjuk mikor lesz a következő gyűlés. Akarom mondani megtudjuk változtatott-e valamit a gyakorlatban az hogy most elvileg minden követelést ki lehetne fizetni már. (nem fog)
-
vismaior04
tag
Szerinted logikailag hogy jön össze olyan célgép ami 1-2 hónap alatt visszahozza az árát?
Ha lenne olyan akkor sem lenne mert akik nálad jobban képben vannak már rég felvásárolták volna azokat. (Például konkrétan világméretű hiány van a (z altcoin) bányászatara alkalmas, jó ár/érték arányos videokártyáknól is.)Arról nem is beszélve, hogy ha félsz az árfolyameséstől az ugyanúgy hatással van a bányászat profit kalkulációra mint a bitcoin vásárlásra. Ha a bitcoin árfolyama bezuhan a feni képzeletbeli bányászgép máris nem hozza vissza az árát 1-2 hónap alatt, úgyanúgy bukta van.
-
vismaior04
tag
válasz
Squirrel
üzenetére
Normálisan minden korrektebb hely gyorsan válaszol. Most viszont mindenhol lassú mert úsznak az új ügyfelekben, némelyik váltó aktív felhasználói bázisa 2-3x-ra emelkedett néhány hét alatt a support és a szerverek egyaránt nehezen viselik és be vannak lassulva a válasszal.
Poloniex hetek alatt reagál már csak egy support ticketre, ismerek valakit aki hat hete vár hogy egy 50 bitcoin értékű deposit problémáját megoldják. Én egy hónapja várok enhanced verificationra. Kraken és Bitstamp is napról napra jobban el van havazva.
Ha gyorsan akarod most, én a helyedben keresnék egy helyet online vagy offline ahol bitcoint tudok venni, mert ha az megvan, onnantól már kevesebb gondod van altcoin vásárlással.
Pl asszem a Polo és a Bittrex rendszeres is automatikusan emberi beavatkozás nélkül végzi az alsóbb verification szinteket. (Persze ez már attól függ mekkora összegben gondolkodsz). Polo level 1-en csak nevet akar, még személyi se kell és a napi limit 2000 dollárnak megfelelő kifizetést enged.
-
vismaior04
tag
válasz
schawo
üzenetére
Ez egy Pulitzer díj szintű oknyomozó írás volt az átlaghoz képest.
Lásd tegnap amikoris az Indexen a Világgazdaságból átvett cikk nyomán megtudtam, hogy a "WannaCry-támadássorozat nagyon jót tett" az árfolyamnak.
Én meg fellendítettem a magyar mezőgazdaságot amikor tegnap vettem egy kakaós csigát.
-
vismaior04
tag
Igen multibit full nodekhoz csatlakozik és csak ellenőrzi, hogy "rendben" van-e a chain, csak egy kis részét szinkronizálja. Normálisan (ha van elég full node) pár másodperc, max néhány perc a szinkron.
Van egy csomó előnye, gyors, auto backup, seed words, így nem kell wallet.dat mentéssel vacakolni.
Plusz kezeli a hardware walleteket is ha van olyanod.Mindennapos használat esetén nagyon kényelmes és szép, de egyszerű mint a faék, itt nincs consol ahol bonyolutabb dolgokat is tudsz csinálni ha gáz van.
-
vismaior04
tag
Elég kemény mazochizmus Core Walletet használni.

A helyigény még hagyján, de vagy napi szinten syncben tartod, vagy vársz fél napot minden tranzakció előtt amikor szükséged van rá.
Mondjuk megvan az előnye, én pl pont most szívok, mert elszúrtam a feet egy régi multibit wallet kiürítésekor és túl kicsi lett a fee, egy hete várok rá és multibit esetén azért pl egy CPFP tranzakciót se egyszerű megszervezni.
Pedig a mostani helyzet alapján egy alacsony feejű tranzakció a büdös életben nem fog teljesülni beavatkozás nélkül. (Hol járunk 130-140k unconfirmed tranzactions körül?)Napi szintű altcoin használóként úgy összességében a hajam hullik minden alkalommal amikor bitcoint kell használnom.
-
vismaior04
tag
válasz
Hansomester
üzenetére
Az a folyamat amit leírtál nem igazán működik, advcashen nem tarthatsz bitcoint, a befizetett bitcoin átkonvertálódik fiatba, amit utána át kell tenned a kártyádra hogy fizetni tudj vele.
Tehát kvázi forintért vennél eurót (dollárt, rubelt) és juttatnál egy külföldi kártyára.Mindeközben valami irgalmatlanul meg is vágnának. ATM fee, bitcoin->fiat szar advchash árfolyam, a kedvenc rejtett költségük, advcash számla -> advcash kátya számla fee.
Aztán mindezek után még ha mondjuk forintban fizetsz ezzel a kártyával még van egy kellemes 2.8% körüli tranzaciós fee, megintcsak jó szar árfolyamon. -
vismaior04
tag
válasz
trancemusic
üzenetére
MInden címre amit a tárca generált mindig meg fog érkezni minden tranzakció. Ha akarnál se tudnál címet "törölni".
-
vismaior04
tag
válasz
DragoonFly
üzenetére
Igen, a világ (és így az ország is) tele van emberekkel akik nem tudnak számolni és akik tudnak, azok biztos tévednek.
-
vismaior04
tag
válasz
D@reeo
üzenetére
Ennél bonyolultabb a dolog.
Minden user BTCje külön multisig walletben volt, egy third party service (BitGo) közbeiktatásával. A tolvajnak a Bitfinex és a BitGo kulcsait is meg kellett szerezni a tranzakciók engedélyezéséhez, nem tiszta egyelőre hogy sikerült.Ez a megoldás elvileg tökéletesen biztonságos, valaki elszúrt valamit kivitelezéskor.
Mielőtt megkérdezné valaki miért nem használtak cold storaget, jó okkal. Korábban használtak, de ahhoz hogy margin tradinget be tudják vezetni a felügyeleti szerv ragaszkodott hozzá, hogy nem lehet a fedezet cold storageben...
-
vismaior04
tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Értem én, de a magam részéről ésszerű kockázatmenedzsment párti vagyok.
Attól, hogy biztonságosabb az Antarktiszon lakni egy földalatti atombunkerben mint Budapesten, én inkább "kockáztatok" és nem költözöm, mert itt mégiscsak közelebb van a közért.
Vagy hogy kicsit közelebb maradjunk hasonlatban a kriptográfiához, nem kérdés, hogy nagyságrendekkel biztonságosabb egy 12 (egymással nem összefüggő) értelmes szóból álló jelszót használni mint egy 8 szóból állót.
De ha ezt a jelszót rendszeresen kézzel kéne egy mobilon bepötyögnöm, beérném 8 szóval. Miért? Mert a gyakorlatban halál mindegy hogy pár kvadrillió vagy 600 billió év lenne átlagosan feltörni az adott jelszót. -
vismaior04
tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Nehogy már full nodeot futtass szerencsétlennel 0.6 bitcoin tárolására.
Ha az lesz az első élménye a bitcoinnal sose jön többet a közelébe.Javaslok inkább egy lightweight tárcát, ami túl azon hogy felhasználó barátabb nem órákba (napokba) telik amig szinkronizálódik.
https://bitcoin.org/hu/valasszon-penztarcatDe igazából én a helyedben csinálnék egy tárcát a Blockchain.info-n és annyi.
De akármit csinálsz, mindenképp olvass utána amit használni tervezel. Pl ha blockchain.info walletet, akkor nézd meg hogy müködik, miként lehet backupot csinálni, milyen egyéb biztonsági beállítások vannak.
-
vismaior04
tag
-
vismaior04
tag
Mostantól lehet Magyarországról is Bitcoint venni a Bitstampnél bankkártyával.
-
vismaior04
tag
válasz
atee_13
üzenetére
Normális esetben küldhetsz fee nélkül is tranzakciót. Viszont ez manapság nem annyira javasolt, tekintve, hogy minél nagyobb a fee annál nagyobb prioritást kap a tranzakció feldolgozása a bányászoknál (nagyon leegyszerűsítve a témát) és mivel irgalmatlanul televan a blocklánc, napokba, sőt hetekbe is telhet amíg átmegy egy fee nélküli tranzakció, sőt jelenleg annak is van esélye, hogy nem fog átmenni.
Szóval fizesd ki szépen a feet, túléled.
De egyébként szinte kizárnak tartom,hogy a Multibit tárcát ne lehetne Multibit HD-ben használni, vagy ne legyen legalább egy import funkció.
Edit: huh nem lehet importálni, mert technical reasons.
-
vismaior04
tag
válasz
GBRDVD
üzenetére
Sose érdekelt a dolgok technikai része, úgyhogy tévedhetek, de így tippre erről van szó:
A multiBit X szóból generál egy private keyt, ami ugye valójában nem más mint a bitcoin wallet. Ugyanaz a szó-sorozat mindig ugyanazt a private keyt fogja adni, géptől függetlenül.
Ez az egész csak egy kényelmi funkció, arra építve, hogy mégiscsak egyszerűbb megjegyezni x értelmes szót, mint egy 256-bites tök random kisbetű nagybetű private keyt.Röviden tehát amig tudod a megadott szavakat (vagy a private keyed), addig bármelyik gépen hozzáférhetsz a bitcoinjaidhoz.
-
vismaior04
tag
válasz
kartupoker
üzenetére
Te most teljesen komolyan válaszoltál egy 2013-as hozzászólásra?
-
vismaior04
tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Speciel pár hónapja láttam egy fickót bitcointalkon aki napi vagy 100 faucetet jár végig rendszeresen és elég jól hoz neki.
De ezt én sose fogom megérteni, olyan mint azok a kiscsajok akik önként adománygyűjtésre adják a fejüket. Van idejük és kvalitásuk de kéregetnek, amikor hatékonyabb lenne ha azt az időt munkával töltenék és a keresetüket adományoznák oda.Vagy a húgom aki kitalálta, hogy megtanulja a webdesignt hogy neki kelljen valakinek pénzt fizetnie a webáruház készítéséért.
Magyarán az ingyen pénzt nagyon drága.
-
vismaior04
tag
Van itt egyébként még valaki aki aktívan bányászik?
Épp néztem valamelyik nap, most volt két éve, hogy alig egy hónap használat után eladtam a Jupiterem. Utána még előrendeltem egy Titant, de viszonylag gyorsan átláttam, hogy mi lesz itt rövidesen (akkor úgy 2 milliárd körül volt a nehézség ha jól emlékszem) lemondtam, azóta a közelébe sem mentem még a fórumokon se a bányászatnak.
Azóta nyugodtabb életet élek.
-
vismaior04
tag
Írtam gyorsan egy rövid összefoglalót a témaindítóhoz, esetleg erre vagy egy variációjára ki lehetne cserélni a mostani elavult infókat.
Részletekbe nem mentem bele, a "van videókártya a gépemben" típusú érdeklődőknek pont elég infó, akinek ez nem veszi el a kedvét, az úgyis rászán pár tucat órát, hogy beleássa magát a témába.------------
A bányászatról:
A nehézségi szint immár több éve olyan szintre emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, többmillió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASICS) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára). -
vismaior04
tag
Én azt nem értem -és hálás lennék ha pár érintett érdemben tudna rá válaszolni- honnan jönnek azok akik a bitcoin bányászat után érdeklődnek?
Már olyan régóta nincs miről beszélni ebben a témában, hogy érthetetlennek találom hol hallanak róla az emberek és kezdenek el utánakérdezni mint bevételi forrásnak. Rendszeresen felbukkantó téma, az éreklődők mind tudják, hogy videókártyával lehet(ett) bányászni, tehát valahol/valakitől hallottak róla, de valamiért arról nem, hogy manapság már csak célhardverrel lehet. -
vismaior04
tag
Egyszerűbb válasz: Mindig minden tranzakció confirmed lesz, és visszafordíthatatlan, hacsak te magad (komoly technikai háttérrel és hardverrel) nem teszel ellene az első néhány percben. Soha semmilyen tranzakció nem válik semmissé, ha elküldted meg is fog érkezni. (Nem 100% persze semmi, mert akadhat komoly gond a bitcoin hálózattal, jöhet idegen invázió és felrobbanhat a naprendszer, de ezek egyike miatt se kell a mindennapokban aggódnod.)
-
vismaior04
tag
Ne viccelj, mért kéne videót csinálnod erről? Olyan lenne mintha valakivel beszélgetnél és videóra vennéd a beszélgetést bizonyítandó a beszélgetőpartnerednek, hogy beszélgettetek.
A bitcoin protokol lényege, hogy a tranzakciók láthatóak, visszakövethetőek, bizonyíthatóak.
Elküldöd a coint a megadott címre, a fogadó egyből látja, hogy megérkezett (de még nincs confirmation). Ha nagyon alapos akarsz lenni esetleg a tranzakció tx kódját elküldheted neki, de az is elég felesleges, hacsak nem valami nagy forgalmú címre várja az összeget (de miért tenné.)De a kérdésedre válaszolva, a belépés folyamatát és az account tranzakció történetét és a tárcához tartozó bejövő címeket se osztanám meg szívesen, de igazából ez mind nem kritikus információ. Az egyetlen kritikus a jelszó, de az meg beírásokor se jelenik meg, csak csillagozva.
De ismétlem, mindez tök felesleges.
-
vismaior04
tag
válasz
ittakary
üzenetére
Ami azt illeti erősen ajánlott benyújtani a kárigényt. (Nem emlékszem mikor van a határidő, de túl sok már nem lehet hátra, max pár hét.) Nyilván a teljes összeget nem kapod vissza, hanem a cég megmaradt erőforrásait likvidálják és osztják szét a károsultak között. (Miután kifizetek kismillió könyvelő irodát, nyomozót, bírósági díjat, pár tucat ügyvédet és a takarítónénit.)
A becslések szerint a visszatérítés valahol 10-20% között lesz, de pontosat még senki nem tud. (Mint ahogy azt se, hogy bitcoint adnak-e vissza annak aki igényli, vagy mindenkit jenben fizetnek-e ki.)
-
vismaior04
tag
válasz
shortcutme
üzenetére
Igaza is van. Legjobb lesz ha Bitstamp rábízza a teljes Bitcoin tartalékát, ő majd gondoskodik a biztonságáról, nagy szakértője a körültekintő bitcoin managmentnek és rendszerbiztonságnak.
-
vismaior04
tag
Még novemberben eladtam a Jupiterem, azóta nem követem az eseményeket. (Illetve Neptunet rendeltem, de még előrendelés stádiumban eladtam, szerencsére)
Az eredeti firmwarevel ketyeg még mindig a Saturn, vagy kiadtak hozzá frissítést ami nem csúcsra járatja, de csökken a GHs/áramfogyasztás? Mert annó ez tünt az ideális stratégiának egy bizonyos nehézségi szint felett.
-
vismaior04
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Az, hogy a Bitcoin fizetőeszköz vagy vagyontárgy ezt nem befolyásolja.
A tulajdoni helyzet ami döntő.
A kérdés az, hogy jogilag a befizetett coinok az MtGox tulajdonába kerültek-e, vagy pedig csak megőrzésre kerültek oda, a befizetők a befizetés tényével lemondtak-e tulajdonjogukról? Nem olyan egyszerű kérdés, még akkor sem ha pl a Gox ToS egyik vagy másik irányban nyilatkozik a témában. -
vismaior04
tag
válasz
vismaior04
üzenetére
Még azt sem lehet tudni, ami a legfontosabb: hogyan kezelik a meglévő Bitcoinokat, az Mt Gox tulajdonának, vagy a befizetők tulajdonának.
Mert ha előbbi a törvény szerint értékesíteniük kell, (ki tudja mikor, milyen áron, remek lesz 200k bitcoint eladni) majd japán yenben fizetni a károsultaknak. Nagyon szeretnék yent, olyanom még nem volt.A másik eset, hogy elfogadják a bitcoin csak megőrzésre volt az Goxnál és azt kapja vissza akinek az volt a számláján, persze arányosan kevesebbet.
-
vismaior04
tag
Valószínűleg van egy 500 oldalas rendelet ami szabályozza mit kell csinálni csődeljárás ügyeknél. Mivel az 1437. pont 17. bekezdésének D paragrafusa kimondja, hogy minden károsultat hagyományos postai úton kell értesíteni, ezért minden károsultat hagyományos postai úton értesítenek.
Valamire csak el kell költeni a még meglévő pénz egy jelentős szeletét is.
A legszebb ezekben a csődeljárásokban, hogy megfizetnek párszáz bürokratát, bíróságot az ügymenet során, amitől elpárolog az egyébként még meglévő pénzt nagyobb része, aztán ami marad azt odaadják a károsultaknak.
Ezért tart másfél évig és kapjunk kézhez jó esetben 20%-át a pénzünknek, miközben a hiány csak úgy 50%-os. -
vismaior04
tag
válasz
szijartg
üzenetére
Szokás szerint semmi új infót nem tartalmazott. Majd szólnak ha be lehet nyújtani a követeléseket. Viszont a "boríték" ötletes kivitelezés.
Kiváncsi vagyok mennyibe került nekem ezeket szétküldeni franc tudja hány példányba a világ minden tájára.Azt írják okosok egyedi azonosító van rajta, így érdemes lehet megőrizni, hogy hátha mint lakcím megerősítést akarják használni.
-
vismaior04
tag
válasz
forzamo
üzenetére
Van más online pénzküldési lehetőség, csak éppen drága, mert annyit kérnek amennyit akarnak (paypal kis összegű adományokból például elképesző százalékokat vesz le), valamint ami a legszebb, hogy önhatalmúlag eldöntik ki küldhet pénzt kinek. Tele van a net okkal-ok nélkül letiltott paypal account panaszokkal.
Azt hiszem senki nem tudja addig értékelni a Bitcoint amíg a saját bőrén meg nem tapasztalja, hogy a paypal (és minden más fizetés feldolgozó) mit művel. Törvényi, sőt morális, sokszor meg csak úgy alapon ellehetetlenít weboldalakat, bezárással együtt lazán lenyúlja a számlán lévő pénzt is..
A bitcoin protokol pártatlan, nagy szükségünk van rá, mert a fenti folyamat csak rosszabb lesz, jobb nem. -
vismaior04
tag
válasz
GuMipOkE
üzenetére
Már csak az a nagy kérdés, hogy bitcoinban fogják-e kártalanítani a meglévő forrásokból az ügyfeleket, vagy eladják a bitcoint és fiatot kapunk.
Mert mindkettő igen érdekes kérdéseket vet fel. Ha eladják az összes bitcoint nagyjából magánúton tudják, tőzsdén biztos nem lehet. Ezesetben ugye igen kérdés az eladási árfolyam, ami biztos nem piaci ár lesz.Ha meg ennyi bitcoin szabadul a piacra abból állatkert lesz rövid távon amikor bekövetkezik (meg már amikor híre megy).
A legszebb, hogy ez az egész tetves bürokratikus procedúra jövő ilyenkor is javában tartani fog még. Elképzelni nem tudom mi történik az árfolyammal addig. Valószínű $1-$10000 között lesz valahol.

De már az is valami, hogy a coinjaim egy részét visszakapom valamikor...
-
vismaior04
tag
Az hogy hazudnak, az nem lehet kérdés. Folyamatosan és megállás nélkül, már hónapok óta.
Ettől függetlenül ez a kutatás sajnos nem bizonyítja konklúzívan, hogy nem loptak el tőlük egy nagy rakás coint. Idővel szép lassan derülnek ki a dolgok, de azért nem olyan egyszerű ez a dolog, hogy valakinek át kell fésülnie blockchaint oszt annyi.Az árfolyamról: ha gox bejelenti, hogy elkezdik visszafizetni a coinokat, be fog esni az árfolyam, mert egy csomó ember megelőző jelleggel el fog adni (köztük én is). Majd újra be fog esni amikor valóban elkezdenek kifizetni, mert egy nagy rakás "új" coin kerül majd forgalomba. Ami nem lenne baj, csak kiszámíthatóan be fog ütni a pánik, mint mindig.
Ez a rövid táv persze, hosszabb távon elméletileg nem lenne negatív hatással a piacra a goxcoinok újra forgalomba kerülése. De ki tudja, a bitcoin tőzsde eleve nem szívproblémákkal küzdő nyugdíjasoknak való, bármi megtörténhet.

-
vismaior04
tag
válasz
MarkusDevil
üzenetére
Az alapfeltevésed hibás miszerint én mielőbb "pénzzé" akarom tenni a coinokat...
-
vismaior04
tag
válasz
GuMipOkE
üzenetére
Kétlem, hogy a dolog ilyen egyszerű lesz. Tisztán matek alapján több mint a negyedét (mert ezzel a "megtalált" bitcoinnal már nem 850k hiányzik, "csak" 650k, amiből 100k az MtGoxé, tehát elvileg 550k-ért cserébe kéne kártalanítani 202k-ból), de kétlem, hogy ilyen egyszerű lesz. A csődvédelemmel elindult folyamat igen sokba lesz, mindeni leveszi a sápját, a maradék meg mehet a kártalanításra.
Meg még egy nagyrakás tisztázásra szoruló részletkérdés van, akármi is történhet még.Mindenesetre ha visszakapom a bitcoinjaim 20-40%-át, már igen boldog leszek.
-
vismaior04
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Tekintve, hogy eddig a KNC volt az egyetlen gyártó aki akár csak megközelítően is tartotta magát az ígért szállítási határidőhöz, én ennél optimistább vagyok. Szó szerint egy gombnyomásra voltam a rendeléstől, de rájöttem, hogy nem akarok visszamászni a bányász bizniszbe.
Mondjuk ha MtGox nem nyeli le a coinjaimat vszínű poénból rendeltem volna 1-2t, de így most nincs kedvem.
-
vismaior04
tag
Mióta eladtam a Neptune előrendelésemet és elkezdtem altcoinokkal kereskedni egyáltalán nem követem a miner dolgokat. Viszont van egy ismerősöm aki rajtam keresztül rendelt Neptunet. Miért éri meg a refund, 10k értékű BTC-t adnak vissza?
Apropó: https://www.kncminer.com/products/titan
Altcoin GPU bányászat ideje is leáldozóban van igen jó tempóban. -
vismaior04
tag
Jelenleg én se tudok erre jobb elosztott megoldást, pazarlás ide vagy oda.
A cél, hogy addig ne lehessen meghamisítani a rendszert, amíg nem hitelesítesz gyorsabban a hálózat 51%-ánál, ami ugye eléggé közelíti a lehetetlent, hála a pazarlásnak.Proof-of-Stake. Már most felbukkantak az ilyen coinok, fél év múlva még több lesz. Teljesen új, kódok, igazi altcoinok, amik nem a Bitcoinra épülnek. Jelenleg az egyik legígéretesebb a Nxt. Nem pazarolják az áramot, mert nem erőművekkel bányásznak, a Nxt 90%+ rezisztens, gyorsabb tranzakció, stb.
Persze ki tudja ki kerül ki győztesen ebből, de a crypto világ változik rendesen, ki tudja mi lesz itt egy év múlva. A Bitcoin és bitcoin bányászat biztos nem fog eltűnni egyhamar, mint ahogy az értéktelen klónok végtelen sora se amik azért léteznek, hogy bányászni lehessen őket, nem azért bányásszák, hogy létezzenek, de azért van aki alternatívákon dolgozik.
-
vismaior04
tag
Gyönyörű volt a BTC-e beesése. Kár, hogy nem volt már ott pénzem, mert két hete mindenhonnan átküldtem gox-ra a coinjaimat, mondván, hogy ekkora árfolyam különbözet hosszú távon tarthatatlan. Igazam is lett, csak most épp nem tudom visszaküldeni.
Bár őszintén szólva, mindaddig amíg néhány héten belül hajlandóak lesznek újra kifizetni én mindent megbocsátok nekik, mert igen jól jártam a hülyeségük okozta árfolyammozgással. Kár, hogy jelenleg monopoly pénz szinten létezik csak az egyenlegem.

Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nintendo Switch
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 96GB DDR5/ RTX 5070 Ti/ Ryzen 7 7700X/ PRIME X670-P/ Freezer 36/ új, bontatlan/ garancia
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone SE3 128GB független, fehér színű telefon eladó
- Xiaomi 14T Pro / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest