Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8551) Osiris válasza sparks (#8549) üzenetére


Osiris
őstag

&@(#8550) D@reeo:
Köszönöm a válaszokat! A megfigyelő módban importált egyszerű tárcát fogom használni egyelőre.
Természetesen a bitaddress-es tárcám privát és publikus kulcsa is megvan, viszonylag biztonságban.
Bitcoint csak kicsiben bányászok közvetlenül (33GHs), de altcoinokat multipoolban amiért bitcoinban jön a reward viszonylag nagyobb géppel (30MHs). Az elején vagyok és most jöttem rá, hogy a pénztárcatémát eddig túlságosan elhanyagoltam. :))

[ Szerkesztve ]

(#8553) sparks válasza butch3r (#8552) üzenetére


sparks
senior tag

Az első igazán nagy elfogadóhely hazánkban, ez már nagyon biztató. Azt hiszem költök is náluk némi BTC-t a napokban :C

(#8554) sparks válasza sparks (#8553) üzenetére


sparks
senior tag

Megtörtént az első vásárlásom náluk. A tranzakció rendben lezajlott tegnap, ma el is mentem átvenni a terméket. Volt egy kis fennakadás, a rendszerükben valami hibát jelzett az utalással kapcsolatban, de végül is nem volt gond, kiadták a memóriakártyát. Azért remélem a jövőben ez a kis hiba is megoldódik, mert ha most egy 200k-s TV-t vettem volna, akkor nem hiszem, hogy odaadják ilyen nyugodtan :) Pár hét múlva ismét megpróbálom és meglátjuk hogy megy.
Remélem az edigital és társai is gyorsan lépnek, hogy legyen konkurencia :DDD

(#8555) janos666 válasza sparks (#8554) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Kár, hogy nem januárban kezdték ezt, az akkori kellemes árfolyam mellett szívesen fizettem volna náluk BTC-vel egy Panasonic plazmát. Mostani áron nem akarok BTC-t költeni és másik oldalról már rég nincs raktáron ilyen készülék (úgy kb. sehol, minthogy tavaly leállt a gyártás, nem is lesz már 50GT50-em, esetleg majd használtan, mert most már forintot sem akarok erre költeni, közbejött pár más dolog...).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8556) Kozmonauta


Kozmonauta
tag

Melyik a legbiztonságosabb linux mert a win7 nem hiszem hogy annyira biztonságos?

A HÁBORÚ: BÉKE A SZABADSÁG: SZOLGASÁG A TUDATLANSÁG: ERŐ

(#8557) butch3r válasza sparks (#8554) üzenetére


butch3r
senior tag

ezt jó hallani:) amúgy amerikában tudom a newegg elfogadja de európában van a 220v-hoz hasonló nagyobb online e-kereskedő cég amelyik elfogadja?

pusztán kiváncsiságból, twitteren szoktam figyelni coindesk hírei között, de nem rémlik (aztán lehet csak átsiklottam felette)

(#8558) vadkinder


vadkinder
csendes tag

A Google a barátom, ezt tudom. Ezt az utat már bejártam, ezért kérek Tőletek újból technikai segítséget).
Technobit HEX8A1 géphez letöltöttem a driver-t, a Win7 felismeri. Letöltöttem egy raklapnyi cgminer-t, de a fele trójait jelez, a másik fele pedig kiírja, hogy nem talál eszközt. Nos, hát kinek van ötlete. Esetleg bfgminer alkalmas a dologra? Korábban azt használtam, de nem tudom konfigurálni.

(#8559) brd válasza vadkinder (#8558) üzenetére


brd
nagyúr

Nem tudom, honnan töltötted le őket, de valóban rengeteg vírus-, kártevőirtó nézi kártevőnek a minerprogramok egy jó részét (hint: a 64 biteseket viszont általában nem), de ha olyan helyről töltöd, lehet, hogy tényleg az van benne. :)
A BFGmineren mit nem tudsz konfigurálni? A HW milyen csatlakozással kellene működjön, USB, vagy hálózat?

The only real valuable thing is intuition.

(#8560) vadkinder válasza brd (#8559) üzenetére


vadkinder
csendes tag

USB csatlakozóval dolgozik. Korábban használtam már bfgminert, és néhány paramétert meg kellett adni az indításkor: bfgminer -o http://api.bitcoin.cz:8332 -u worker név -p jelszó --disable-gpu -S all . Ez az indítás a kis usb eruptereknél volt jó, de a HEX8A1-nél nem jött be, nem talál eszközt.

(#8561) brd válasza vadkinder (#8560) üzenetére


brd
nagyúr

Ezt próbáltad már? A saját cuccuk (HEXminer) sem látja?

The only real valuable thing is intuition.

(#8562) #24650752 válasza vadkinder (#8560) üzenetére


#24650752
törölt tag

Felejtsd el a CG- és a BFGMinert Technobitek alá. A saját szaros programjuk működik a legjobban velük. És ez a legjobb jelző úgy, hogy képes ugyanúgy lehalni a driver, ezért USB kihúz, bedug. Natív Win 7 alatt nem, vagy nem annyiszor, virtualizált és XP alatt többször. Lett ígérve CG alá támogatás, az én gépeim nem érték meg az eljövetelét, viszont kaptál rá egy linket, próba-szerencse.

(#8563) vadkinder válasza brd (#8561) üzenetére


vadkinder
csendes tag

Köszönöm mindenkinek a segítséget, ma este megküzdök vele.

(#8564) bazsex


bazsex
csendes tag

Én is vettem most náluk némi hardvert, és ez a bitpay meglepően gördülékeny és sima élmény volt :)

Most aztán újra mehetek valamelyik váltóhoz BTC-t venni, hogy ne romoljon a BTC birtoklás adta komfort fokozatom... :)

(#8565) butch3r válasza bazsex (#8564) üzenetére


butch3r
senior tag

mióta dell elfogadja 50k $ értékben rendeltek náluk btc-ért árut, ennyit azért 220v nem fog összekalapálni (ha mégis le a kalappal:)) de kiváncsi lennék 1-2 hónap után mennyi lesz a btc forgalmuk.

persze Dellnélis éves forgalmukhoz képest az 50k$ sem túl sok, de valahol el kell kezdeni:)

(#8566) bazsex válasza butch3r (#8565) üzenetére


bazsex
csendes tag

Az egy darab 50k $ rendelés a cikk szerint. Gondolom ha eltelik negyedév, akkor összeszámolják mennyi volt addig a forgalom. Remélem a konkurensek is csodálkozni fognak és gyorsan lépnek :)

(#8567) butch3r válasza bazsex (#8566) üzenetére


butch3r
senior tag

Jogos:) akkor javitom magam, szoval kivamcsi leszek naluk mennyi lesz nehany honap utan a rendelesek osszege (foleg a teljes forgalmukhoz viszonyitva bar nyilvan meg eleg kicsi) es ugyan ez a 220v eseteben(joval kisebb de a magyar btc felhasznalok tabora is kisebb)

[ Szerkesztve ]

(#8568) abw6291


abw6291
csendes tag

Megéri-e még manapság egy R7 260X vagy GTX 750 Ti kaliberű kártyával coin-t bányászni?

(#8569) sparks válasza abw6291 (#8568) üzenetére


sparks
senior tag

Nem.

(#8570) janos666 válasza abw6291 (#8568) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Itt már csak úgy érheti meg, ha legalább a villanyt "lopod", de tutira inkább csak akkor, ha még a kártyát is csak "kölcsönzöd" (pl. valahonnan annyira olcsón jutsz hozzá, hogy pár hónap múlva még értékvesztés nélkül el tudod adni).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8571) Osiris


Osiris
őstag

Tudja valaki, hogy a BFGminer (4.6.0 (luke-jr féle eredeti))-ban a zeusminer (thunder x3) specifikus beállítások mik? órajel és chip-ek számának megadása lenne fontos, mert a konfigfájlba hiába írom bele, figyelmen kívül hagyja amikkel eddig próbálkoztam. A programon belül tudom állítani az órajelet futás közben, de mikor azt mondom, h írja ki a beállításokat a config fájlba, akkor abba mégsem kerül bele semmilyen órajel beállítás (biztosan jó fájlt nézek). :F

(#8572) butch3r


butch3r
senior tag

kicsit lemaradtam az ilyen hírekkel, tudja valaki, hogy van e bármi oka, hogy 1 hónappal ezelőtthöz képest miért járunk 15%-os minuszban?

(#8573) weblords


weblords
csendes tag

Sajn mostanában megint nagyon esik az ára. Kezdem bánni hogy nem adtam el amikor fent volt 1000$ felett

LINUX Rulez

(#8574) D@reeo válasza butch3r (#8572) üzenetére


D@reeo
aktív tag

Az LTC -40% környékén van. Én most egy Diff esésre is számítok hosszú idő után.
Nagyon negatív híreket nem olvastam, lehet, hogy az FBI-os BTC eladásnak köze lenne hozzá?

(#8575) janos666 válasza D@reeo (#8574) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Én sem leltem még más okát, mint hogy most fújt ki a május közepétől végéig tartó roham hatása, vagy hogy most akarja valaki kivenni a pénzét, aki olcsón jutott hozzá (akár árverésen, vagy az exchange kifosztással, mert ugye abból is volt jó pár a Gox balhén felül is...).

Június végén számítottam is hasonlóra, akkor eladtam a legtöbb BTC-m, de július végén már kezdtem félni, hogy végül talán mégis drágábban kell visszavennem, így most túl korán (a fiat-ban töltött idő hordozta kockázathoz képest nevetségesen kis haszonnal) vásároltam vissza mindet, mikor esni kezdett, aztán rá pár órával megindult a nagyobb lavina is, amit még július közepére/végére vártam és meglovagolni szándékoztam volna. :U

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8576) D@reeo válasza janos666 (#8575) üzenetére


D@reeo
aktív tag

Én azt nem értem, hogy az LTC miért esik ennyit a BTC-hez képest (most éppen 0,01, emlékszem 0.25-ös időkre is, persze volt 0.03 is, de a 0.025 környékét hosszú ideig tartotta). Régebben azért egy kis késéssel, de követte a BTC-t. Talán a tömérdek új altcoin miatt, amit összeszemetelik a piacot?Most van valahol ott, ahol volt a nagy kínai dömping előtt. Remélem visszapattan már. Ideje lenne már.

"Egyszer fent, egyszer lent"

(#8577) janos666 válasza D@reeo (#8576) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ja, hát ez számomra teljesen egyértelmű, mert én abszolút okafogyottnak tartom az LTC-t, mióta köztudottan nem is olyan ASIC ellenes, mint amilyennek névlegesen indult, hisz ezen kívül gyakorlatilag semmilyen technikai előnye nem volt, így a Scrypt ASIC szállítása óta már egy sincs a BTC-vel szemben, még csak komolyabb terv szinten sem,
... akkor meg minek ... ??? :U

Én azt hittem, hogy már akkor "lekapcsolják a gépeket" (kis triplautalással :D), amik még életben tartják, mikor buzgár szerűen feltört a DarkCoin (szerintem felesleges belemenni, hogy annak van-e bármi értelme, ilyen távlatban az a lényeg, hogy melyikről hiszi el a többség, hogy van, nem az, hogy tényleg van-e...).

Altcoin-nak szerintem csak úgy lehet létjogosultsága, ha fel tud mutatni bármit, aminek lehet gyakorlati hasznossága (illetve persze a potenciális felhasználókban tudatosul is, hogy nekik lenne ilyen igényük és hogy van olyan altcoin, ami ezt ígéri, vagy szerencsés esetben már most ténylegesen nyújtja is), viszont a BTC nagy valószínűséggel vagy soha, de legfeljebb is csak késve (a funkció iránt igényt támasztó felhasználók türelmét jelentősen meghaladóan) fogja hivatalosan implementálni.

A Litecoin-nak semmi értelme nem volt, csak a Bitcoin ASIC láz mellé az akkor CPU és GPU bányászós új algó, és aztán ebben a légkörben felkapták azok a spekulánsok, akik lekésték az első járatot és akartak egy Bitcoin, II. felvonást akár izomból is. De az altcoin őrület mára szerintem maradéktalanul tett arról, hogy az emberek belássák, hogy ennek annyi értelme van, mint ha Chewbacca az Endor bolygón élne. :))
Ma már rengeteg altcoin közül lehet válogatni, így könnyen található szebb és/vagy jobb, mint a Litecoin ... már ha érdekel még valakit az altcoin téma, mert másik oldalon sokan talán már besokkoltak tőlük és már egyiket sem tudják komolyan venni, mindegy hogy amúgy tényleg kínál-e bármi újat és hasznosat.

(Bár mindez persze csak a saját véleményemen alapul és egyáltalán nem jelenti azt, hogy nagyon meglepődnék, ha egyszer még újra az egekbe lenne pumpálva a Litecoin. E két dolog közt nem feltétlenül kell összefüggést keresni. :D)

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8578) butch3r válasza D@reeo (#8574) üzenetére


butch3r
senior tag

sajnos már btc is lassan, most mentünk be 500 alá :(

(#8579) sparks válasza butch3r (#8578) üzenetére


sparks
senior tag

Jah spekulánsok kinyaralták magukat és kell egy kis pezsgés :DDD Majd, ha már a sok kishal ijedtében jó olcsón szabadul meg a féltett kis bitcoinjától, akkor szépen elkezdődik a felvásárlás... Még mindig kicsi a piac, baromi könnyű befolyásolni.

(#8580) janos666 válasza sparks (#8579) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Lehet, hogy velem van a baj, de ez a reakció nekem nagyon naivnak tűnik ilyenkor.
Egy eltúlzott példában nagy öröm lesz akkor is annak, aki most megtartja, mikor egyik napról a másikra megtízszereződik az ár, ha 10$-ról vásárolják majd fel egészen 100$-ig iszonyat mennyiségben? :P
Ha hiszel abban, hogy erősen manipulálható, akkor miért lennél biztos abban, hogy a mostani ár nem hihetetlen mértékű manipuláció eredményeként ilyen magas és később nem örülnénk majd ennek a tizedének is pár éven át, míg mindenki elfelejti...?

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#8581) sparks válasza janos666 (#8580) üzenetére


sparks
senior tag

A mostani BTC ár (ami igen magas) a manipulációnak köszönhető. Jóstehetség kellene hozzá, hogy megmondja valaki mit hoz a jövő. Nekem áll benne nem kevés pénzem, de ha elbukom, akkor elbukom, benne van a pakliban. Ha viszont bejön a számításom, akkor a nyugdíjas éveimre fényűzően élhetek :)
Én bányászom már egy ideje, nekem ez szórakozás is és befektetés is egyben. Nem ettől függ a jelenem sem a jövőm, de mint írtam, ha tényleg kinövi magát egyszer a rendszer, akkor a mostani értékének nagyon sokszorosát érheti majd. Én itt nem hónapokban vagy években gondolkozom, hanem évtizedekben. Számomra ez 20 év múlva lesz érdekes, majd visszatérek a kérdésre akkor :DDD

(#8582) bazsex válasza sparks (#8581) üzenetére


bazsex
csendes tag

Én inkább 3-4-5 évre tippelnék. Maga a blockchain technológia pedig biztos, hogy marad, mivel elképesztően elegáns és hasznos a bankrendszerhez képest. Ezt lassan mindenki kénytelen elismerni. Ezenkívül szerintem egyre kisebb az esély, hogy valamelyik altcoin feljönne arra a szintre ahol most van a BTC, ha pedig mégis az nem 1-2 hét alatt fog megtörténni...

Én a Bitcoinra szavazok de csak hosszútávon. Ezek szerintem még mindig apró lengések amik egy induló projektnél szinte természetesek. Van itt egy jó video az exponanciális növekedés magyarázatával:

https://www.youtube.com/watch?v=qHUPPYzzZrI

Ez a bitcoin 101 széria amúgy is érdekes és a fickó jól magyaráz. Nekem sok mindet segített jobban megérteni.

(#8584) Kozmonauta válasza kimdzsong (#8583) üzenetére


Kozmonauta
tag

Te is nyugdíjalapra gyűjtessz? :DDD

A HÁBORÚ: BÉKE A SZABADSÁG: SZOLGASÁG A TUDATLANSÁG: ERŐ

(#8587) haypro


haypro
senior tag

Sziasztok!

Még csak most kezdek ismerkedni az egész Bitcoin-dologgal, lenne pár kérdésem.
A gépemben egy i5 3470 @3.8Ghz, egy 7850 1200/1400Mhz és 8GB RAM van. Ez kb. mennyi Mhash/s-t jelent? Mi AMD VGA-nál csak a Shaderek száma számít a teljesítmény szempontjából? Ha ez így van, akkor egy az enyémnél játékokban jóval gyengébb 5870 a több Shadere miatt jobb Bitcoin bányászatra?
Ti milyen időközönként mennyit kerestek ezzel? Milyen teljesítményű géppel? Hogy lehet a bitcoint forintra váltani? Adóznom kell-e utána? (17 éves vagyok)
Köszi

,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"

(#8588) csaba951 válasza haypro (#8587) üzenetére


csaba951
veterán

Ezzel az egész BTC bányászattal már több mint egy éve lemaradtál! Azóta már csak speciális célgépekkel bányásznak, és még azokkal is iszonyú nehéz nyereségbe billenteni a projectet! :(

(#8589) haypro válasza csaba951 (#8588) üzenetére


haypro
senior tag

Biztos? Nem túlzol kicsit? Csak bányászik innen is valaki...
Nem sokra, havi pár ezer forintra gondolok...

,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"

(#8590) brd válasza haypro (#8589) üzenetére


brd
nagyúr

A géped tudna kb. 400Mh/s-t, számolgass!

The only real valuable thing is intuition.

(#8591) haypro válasza brd (#8590) üzenetére


haypro
senior tag

Ez komoly? Havonta 0.13$!?
És egy komolyabb bányásztársulattal?

,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"

(#8592) freestailo válasza haypro (#8591) üzenetére


freestailo
őstag

VGA-val már nagyon nagyon (nagyon!) régóta nem éri meg BTC-t bányászni.

(#8593) D@reeo


D@reeo
aktív tag

(#8594) bazsex válasza D@reeo (#8593) üzenetére


bazsex
csendes tag

Hoppá, tényleg!

https://bitcoin.hu/az-elso-bitcoin-atm-budapesten/

Mondjuk a 7% kicsit sok, de akkor is. Azt írják, hogy csökkenni fog.

(#8595) tomper válasza bazsex (#8594) üzenetére


tomper
csendes tag

Nem annyira rossz:
a jelenlegi árfolyamon az automatából kb.: 128 810 HUF / BTC áron tudsz venni
Összehasonlításképpen localbitcoins.info-n utalással:
- masterleaked 125 054 HUF
- fleafly 129 259 HUF
- k2laci 132 269 HUF
személyesen:
- BitcoinBudapest 130 000 HUF

személyazonosság igazolás után külföldi SEPA átutalással:
- 119 859 HUF + 4500 Ft árfolyamveszteség és utalási költség = 124 359 HUF

(#8596) DigitXT


DigitXT
félisten

Hát ez elég pongyola "bemutató" (Index), még egy laikusnak is (én) üvölt, hogy
nagyfokú naivitással fogalmazták ezt a cikket: ismeretterjesztőnek rém gyenge!

Azon szinte felröhögtem, hogy "tőzsdetippet" is ad: vegyünk olcsón, majd adjuk
el, ha felment az árfolyam. És akkor jól járunk. Meg a (PC-s) bányászattal is.:DDD

(#8597) bazsex válasza DigitXT (#8596) üzenetére


bazsex
csendes tag

De a video jó. Ott nem a cikkíró beszél.

(#8598) DigitXT válasza bazsex (#8597) üzenetére


DigitXT
félisten

Videót nem néztem, de a cikk (szvsz) enyhén gáz a tények ismeretében.:K
(Pl. a mai napig kérdezik, hogy akkor PC-vel bányászni hogy is éri meg?:B)

(#8599) bazsex


bazsex
csendes tag

Lassan lekapcsolom az alábbi bányászgépeket költözés és avulás miatt:
KNC Mercury ~ 105 GHash
Butterfly lab SGL300G ~ 30 GHash
USB-s apróságok.

Kell valakinek?

http://kepkezelo.com/images/9nccwiai1rklipusfvf.jpg

[ Szerkesztve ]

(#8600) vadkinder


vadkinder
csendes tag

Hogyan lehet ebből 400 Gh/s teljesítményt kihozni?
http://olx.hu/hirdetes/bitmain-antminer-s1-bitcoin-banyaszgep-uj-180-200-gh-s-ID26Kd3.html#468571cd21

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Bitcoin topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.