Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- arabus: Sokkal rosszabb mint gondoltam,készletes 256Gb memória ára az 10400euró jelenleg
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
Új hozzászólás Aktív témák
-
emzeperix
tag
válasz
SajtosKuszob
üzenetére
Elég az FE, FFd felesleges.
-
emzeperix
tag
válasz
Neldiah
üzenetére
Újabb BIOS nélkül jó eséllyel nem a megfelelő frekvencián fog menni a procid.
De nem kell a frissítéstől megijedni. Én az Asus Update progit ajánlom hozzá, megtalálod a lapod letöltései között. Ezzel Win alól gyorsan, egyszerűen megoldható a dolog. Ha segítség kell itt vagyunk.
-
emzeperix
tag
CMOS reset: az elemtől nem messze van egy háromlábú tüskesor, amin egy jumper az 1-2-es lábat zárja rövidre. Ezt a jumpert átrakod (teljes áramtalanítás után), hogy a 2-3-as lábat zárja rövidre, vársz pár másodpercet, utána jumper vissza az 1-2-es lábra. Ezzel a BIOS alaphelyzetben áll, és nem kér jelszót.
-
emzeperix
tag
Talán segít.
Sajna az EZ Flash-t nem használtam eddig, nincs vele tapasztalatom. A FAT32 jó hozzá, különben nem is találná meg rajta .bin fájlt.
Az Crashfree BIOS-t két helyen kétféleképpen írja le, de elméletileg úgy működik, hogy berakod az alaplaphoz kapott DVD-t a meghajtóba, és úgy indítod el a gépet.
De előtte CMOS clear-t próbáld meg. -
emzeperix
tag
válasz
Mr.Peter
üzenetére
Örülök, hogy segíthettem.
Az S1-S3 (S0-S5) a számítógép energiagazdálkodási állapotát jelenti, mégpedig az alábbiak szerint:
S1 (Power On Standby): Minden áram alatt marad (esetleg a HDD-k kapcsolnak le), a processzor felfüggeszti az utasítások végrehajtását. Értelemszerűen itt a legkevesebb az energiamegtakarítás, de innen ébred fel leghamarabb a gép.
S3 (Suspend To Ram): A memória kivételével minden lekapcsol, a tápegység "csökkentett módban" üzemel. Itt jóval nagyobb a megtakarítás. S1-S3 hátránya, hogy áramszünet esetén elvesznek a mentetlen adatok.
Ami érdekes még:
S4 (Suspend To Disk): Hibernálás, a memória tartalma mentődik a HDD-re, minden lekapcsol. Nulla áramfogyasztás, nem gond az áramszünet, de innen ébred leglassabban a gép.
-
emzeperix
tag
válasz
default.
üzenetére
A DMI adatok egyes hardverelemekről adnak információt, csak OEM (laptop, márkás asztali gép) környezetben van jelentősége, a telepített szoftverekhez kell.
Most látom, neked nem N68C-S UCC, hanem "sima" N68C-S lapod van.
Ennek megfelelően módosulnak a letöltési koordináták: [link] -
emzeperix
tag
válasz
default.
üzenetére
Egyszerű: ezt letöltöd, kicsomagolod, az .exe kiterjesztésű fájlt elindítod, minden egyéb futó programot és alkalmazást bezársz, felugró figyelmeztetésnél ok-t nyomsz, majd ha végzett a frissítéssel, akkor nyomsz egy bármilyen gombot, ekkor felajánlja az újraindítást, amit elfogadsz.
Lehet BIOS alól is frissíteni, pendrive-ról.
Mindig a gyártó oldalán le kell ellenőrizni, hogy van-e újabb BIOS, és az ahhoz tartozó fájlt kell letölteni. Ez most történetesen a legutolsó, 1.60-ás.
-
emzeperix
tag
válasz
Dragon27
üzenetére
Nyugodtan sorba köthetsz akár 5-öt is.
"Azért nem működik mert a PWM jelet nem tudod párhuzamosan 2nél tovább osztani. A sorba kötés talán megoldaná a problémát de az a ventiknél az áramkör miatt nem lehetséges. Létezik az Arcticnek olyan ventije amivel 5 ventit tudsz egy jelre kötni. A neve Arctic F Pro PWM. Gondolkozok egy jelerősítő építésén de egyelőre nincs elég időm megvalósítani.
Szóval sajnos csak azt tudom javasolni hogy szerezz be olyan ventiket. Vagy várj egy kicsit hátha sikerül építenem egy jel erősítőt." -
emzeperix
tag
válasz
Dragon27
üzenetére
Az jó kérdés, miért 50%, de ezt csak az ASUS-nál tudják. Az én lapomon a ház és a CPU ventit is 1-10-ig lehet állítani, de az 1 is 50% feletti fordulatot jelent.
Azért mondtam, hogy kösd a két ventit a CPU csatlakozójára, akkor a hőmérséklettől függően lehet kevesebb is a fordulat (10-90%). -
emzeperix
tag
válasz
olivera88
üzenetére
Chassis intrusion: némelyik házon van egy nyomógomb, amit a ház oldallapja nyom be, ha fel van rakva, ezt a kapcsolót lehet az alaplapra rákötni. Ha ez az opciót enabled-re állítod, és az oldallapot valaki leszedi, akkor induláskor egy figyelmeztető üzenet jön elő ("Chassis intrusion detect!").
CPU smart fan target: Ha ezt enabled-re állítod, akkor az alaplap a hőmérséklet függvényében szabályozza a procihűtő fordulatszámát.
Load Optimzed defaults, load fail safe defaults: Mindent alapra állít vissza a BIOS-ban, az előbbit érdemes inkább használni.
BIOS flash protection: Némely vírus megpróbálhatja BIOS-t felülírni, ez ellen véd. Értelemszerűen BIOS frissítéskor ki kell kapcsolni.
-
emzeperix
tag
A Nagy szervíztopik-ban találsz hozzáértő embert.
-
emzeperix
tag
hernor02: [link]
Teodor52: A válasz túl egyszerű: elemcsere.
-
emzeperix
tag
válasz
proximus1987
üzenetére
Több dolog okozhatja az általad leírtakat, táp, memória, vagy maga az alaplap. Első körben próbáld meg egy másik táppal.
-
emzeperix
tag
válasz
proximus1987
üzenetére
Ha beleszólhatok, állítsd alapra a BIOS-t, így mindenképp fel kell mennie az oprendszernek. Ha mégsem, akkor én is nagyon kíváncsi vagyok.
-
emzeperix
tag
válasz
Realradical
üzenetére
Nos, egységsugarú user-t figyelembe véve mondtam az évenkénti újratelepítés szükségességét. Természetesen kellő odafigyelés mellett x időt mehet egy rendszer mindenféle lassulás nélkül. Azonban ez esetek nagyon nagy részében nem így szokott lenni.
-
emzeperix
tag
válasz
Realradical
üzenetére
Miért is?

Ha csak a Windows/böngésző/vírusirtó frissítéseket telepített az elmúlt öt év során, ami nem valószínű, akkor talán igazad lehet.
-
-
emzeperix
tag
válasz
jegenye77
üzenetére
Billentyűzettel csak alvó módból bírod felébreszteni a rendszert.
Power Manegement Setup -> Power-On Function almenü, -
USB bill. esetén: USB KB/MS Wake-Up From S3 -> enable
PS2 bill. esetén: Power-On Function -> Any KeySzerintem ennél egyszerűbb, ha megnézed, hogy az alaplapon hova csatlakozik a bekapcsológomb vezetéke, és indításhoz csavarhúzóval egy pillanatra rövidre zárod a két tüskét.
-
emzeperix
tag
válasz
mirci18
üzenetére
Szia
Csak akkor kell frissíteni, ha az új BIOS valami előnnyel rendelkezik a számodra (jobb rendszer stabilitás, jobb memória kompatibilitás, újabb cpu-k támogatása, stb.). A gyártó oldalán fel szokták tüntetni, hogy az adott újabb BIOS miben jobb.
Ha elrontod, akkor valaki hozzáértőt kell keresni, lásd lejjebb.
Ha el akarsz merülni a beállításokban, akkor legelőször is ajánlom az alaplapod kezelési utasítását, ott nagy vonalakban leírják melyik funkció mire való, ha pedig valami nem világos, akkor az adott kifejezésre keress rá a google-ban.geri121: Itt találsz hozzáértőt: [link]
-
emzeperix
tag
válasz
dallmeier
üzenetére
- hálózati kábel kihúz
- az 1-2 normal-ról a jumper lehúz, áttesz 2-3 cmos clear-ra
- 5 másodperc várakozás
- jumper vissza 1-2-re
- hálózati kábel bedug
- gép bekapcs
- vigyor
Ha ezek után is kéri a jelszót, akkor négy darab nullával próbáld, ha ez se jó neki, akkor nem tudok jobb tippet.
-
emzeperix
tag
Üdv mindenkinek!
Mitől van az, hogy BIOS frissítés után a win7 minden meghajtóprogramot újratelepít? Konkrétan egy Asus E35M1-M PRO alaplapról lenne szó. Az előző frissítéseknél nem csinált ilyet, de én se találkoztam még ilyen jelenséggel, pedig jó pár BIOS frissítést már megcsináltam mindenféle alaplapon.
Ha erre tudna valaki valamit mondani, megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rendszergazda topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- ASUS routerek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Kingston HyperX Fury Beast 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Corsair Vengance 64GB KIT (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - 1 év gari
- Corsair RGB Pro SL CL16 3200MHz 2x8gb kit (32gb) fekete/fehér
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak áramtalanított géppel szabad BIOS resetet csinálni!