Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mr_ricsi

veterán

válasz joccadoki #2557 üzenetére

"De egy alavető kérdésre válaszolj: minek reseteled jumperrel ha kiveszed a cr2032 es elemet, ha ugyanazt éred el mind a kettővel?"
    Az egyetlen oka, hogy úgy nem kell 1 percet várni.

"nem én vagyok aki okoskodik, hanem az aki leírásból csinál alapvető beállítási dolgokat"
    A műszaki leírások pontosan azért vannak, hogy a felhasználók a bennük leírt módon járjanak el. A régebbi utasszállító repülőgépeken papír alapon ott van a kézikönyv, és a műveleteket abból pontról pontra hajtják végre. Az autószerelők a kocsik futóművét az Autodata alapján, vagy a gyári útmutató szerint állítják be. Minden műszaki ember rendszeresen használja a munkájához a különféle műszaki leírásokat. Egyébként a szakmai tankönyvek is egyfajta általános műszaki leírások.
    Csak a Mekk Elek-féle kontárok találják ki újra a már létező dolgokat.

"tudod einsteinnek érzem magam attól aki az alaplap dobozán lévő leírásból tanulja meg egy cmos resetet"
    A CMOS reset nem az alaplap dobozán van leírva, hanem a User Manualban. Eszerint -állításoddal ellentétben- te még sohasem láttál alaplapot, nemhogy javítottál volna.

A borotvás téma pedig annyira vág a témába, mint a birkalegeltetés. Amit leírtál, az tisztán kontárkodás egyébként, mert a 240Ah-s akku NiCd típusú, aminek 1,2V a névleges feszültsége, és 1.4V-tal lehet tölteni a túltöltés veszélye nélkül. Ezt egy NiMh akkura cserélted, ami károsodik, ha 0.8V alá van merítve. A gyártó éppen ezért használt NiCd-t, mert az 0V-ig is lemeríthető, amit a borotva motorja meg is tesz. A kapcsoló pedig helyesen működik, hogy üzem közben leválasztja a töltőt, mert az nincs akkora teljesítményre méretezve, hogy egyidőben működtesse a motort, és töltse az akkut.
    De ez a téma nem idevág.

• IstvánLászló

őstag

válasz joccadoki #2557 üzenetére

Az alaplap nemúgy müködik mint a hajvágó,lehet hogy tévedek.

Amikor a leírásban kivett elemhez írják az érintkező összezárást nem véletlenül irják.
    Szerintem itt a forúmón mindenki segiteni szeretne a kérdést feltevőjének mint Mr_ricsi és én is teszem.
    Ez nem a másik felhasználó lenézése és kiosztása,én is kaptam segitséget útba igazitást mit hogyan csináljak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés