Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• kokov

tag

válasz ielektros #7410 üzenetére

"Én felmelegíteném, aztán tolnám neki a levegőt oda..."

Ja, hát kb. ennyi a nagy terv, sokat nem fogok vele faszozni, csak ha nem tiszta semmi hogy mi a valószínűbb, hogy hol a szakadás és lehet a ramnál is ezzel a tünettel, akkor már oda is tolnék egy kis levegőt a ramokra hagy olvadjon az alatt is a golyó, mert el nem mozdult semmi a helyéről, szóval a lába már csak nem szakadt ki semminek és a golyók sem érnek össze semmi alatt.
    Szóval ha nem tudni hol a gond, akkor hamár aláfűtöttem megy mindenre levegő, de nem tudom elgázosodik e belülről a chip, ha nagyon forró a levegő, vagy hogy itt mi számít nagyon forrónak, mert ugye alsófűtés nélkül tolni kell rá, hogy megfollyon az alkatrész alatt mert ilyen 200 fokkal fújkálhatom napestig, el fogja vinni a nyák.
    Aztán alsófűtésnél ha felmegyek határig, hogy éppen ne follyon meg az alja és megfújom felülről, akkor az alsó odalról elkezdenek e potyogni a cuccok be az infrámba ami csakegy rács van vagy elviszi annyira a nyák, hogy nem, mert nem akarok kerámiakondikat meg ellenállásokat halászni belőle, mert szédszedni se 2 perc... esetleg van e valami határ ami fölött már a melegítéstől lesz BGA-s a GPU alatt. Mittomén, ki tudja hogy van ez esetleg leragasztva a forraszgolyók között, aztán a hőtágulástól mi lesz meg mi nem lesz, lehet semmi, de nem tudom, szóval ilyen gyakorlati tapasztalatok érdekeltek volna, hogy mégjobban ne kúrjam legalább el és ha szerencsém van és tényleg csak egy forrasztás a gond valahol, akkor jó legyen utána, mert ha még ez sem biztos, akkor mi a szarnak állnék egyáltalán neki értesz. Gondoltam lesz itt valaki aki csípőből azt mondja, hogy te ez tuti fet lesz vagy tudom is én mit gondoltam. Egész nap azt se tudom merre van előre.
    Egyébként egy 6970, de forrasztás szempontjából gondoltam tökmindegy, mert kb. mind egyforma méretű nyák, csak én nem foglalkozom asztali VGA-val és nincs itt egy rossz, amin ki tudnám próbálni, hogy hogy a jó dolgozni rajta.

Amivel én dolgozom az egyoldalas nyák és álom könnyű, mert aláfűtök, aztán egy csipesszel kapkodom le a százlábút levegő nélkül, meg teszem is be a másikat a helyére nincs ez a faszozás a hőmérsékletekkel, sokkal egyszerűbb. Arról nem esik le semmi.

Új hozzászólás Aktív témák