Hirdetés
- Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Samsung Deskmaster 386s/20n
- Keychron K1 V6 Bluetooth/USB-C magyar low profile mechanikus gamer billentyűzet
- Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitfarago
csendes tag
Sziasztok!
Érdekes beszélgetés alakult ki itt a fórumon érdekes témáról.
Pár napja egy "tanulni - informálódni" vágyó kollégának segítettem, mert kérdezte ezt azt a hibát mi okozhatja...
Nem nagyon csípem én sem az ilyen kérdéseket, mivel egy adott hiba jelenség lehet több valós hiba forrása is. Persze nagy vonalakban leírtam mit és hol mérjen, mivel kezdje, de a többség mindig csak 1-2 csip reflow vagy golyózására figyel, illetve arra koncentrál és ha azon túl van, nem javíthatóval tovább adja.Itt a fórumon van pár, megmerem kockáztatni igen komoly tudással rendelkező személy, aki konkrétan képes az áramköri szintű munkákba is belemenni, de lássuk be nem sok ember csinál ilyent.
Gép típustól és hibától függetlenül én mindig úgy kezdem a javítást, hogy 10-20 kötelező mérést, vagy amennyi szükséges, elvégzek szkóppal - multiméterrel a legfontosabb részeken, ez lehet csak ellenőrző mérés is. Ha itt minden stimmel megyek tovább. Nem szeretem azt sem, mikor nem ad képet, vagy újraindul esetleg lefagy és egyből mindenki a reflow-ot vagy reball-t emlegeti, már csak azért sem mert ilyen hibánál tök mást is javítottam már. Szóval az előzetes mérés, és utána mehet a valós munka.
F27 - Feritől vettem már pár db csipet, ami lehet hogy érdekes de minden baj és hiba nélkül működött.
És párszóban a kontárokról. Amit fentebb is írtam, pár ember kivételével sokan csak barmolják a gépeket.
Sorozatban kerül hozzám a csoki barnára melegített égetett rs, nvidia ati csipes lapok. de ez még mind semmi, mert rengeteg alkatrészhiányos noti kerül hozzám, a szokásos nem kapcsol be hibával.
Múltkori sztorim: Acer 5742-es laptop, nem kapcsol be töltést sem veszi... Mondom tuti töltő áramkör.
Szerencsére a szokásos mérésekkel kezdtem, és hamar kiderült hogy a töltésvezérlő hiányzik róla. Ilyet még nem sokat láttam, a lábak a helyén és kb mintha szikével vágták volna le az ic-t. Persze kiderült hogy ezen kívül még sok más is hiányzott. És ez csak 1 gép a sok közül.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Dell PA12 43NY4 65W utángyártott töltő
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest