Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
tááo
aktív tag
Jó estét!
Nagy az isten állatkertje.
"Ha faragsz még egy ilyen rímet, fogad funkcióját átveszi az ínyed" (L'art pour l'art)
-
Morris
veterán
válasz moha bácsi #543 üzenetére
"krvnydt"
ez jóNem a koax ráz, hanem a szgép és a tévé között lévő HDMI kábel. Ez miéé van?
mezis: Nem tudom, hogy a környéken megy e légvezeték, lehet...
-
senior tag
Noti ramok érdekelnek valakit?
-
fero02
nagyúr
Friss kenyér, abált szalonna és kovászos uborka!
Faszomat a noti ramba, meg a rázós hdmi kábelbe.
-
mezis
félisten
Amatőr szinten egy elég hosszú dróttal és egy Ohm mérővel. Megkeresed a villanyórához legközelebbi védőföldeléses konnektort, ott a védőföldelésre ráakasztod a vezetéket, itt azonnal megméred a vezetéked ellenállását (max 1-2 Ohm lehet, vagy inkább alig valami).
A vezeték másik végével és a műszerrel átkúszol a számítógépedhez és itt is méred az ellenállást a vezetéked ezen vége és a védőföldelés között. Aztán a PC-d házán keresel festetlen fémfelületet és ahhoz mérsz.Vagy hívsz egy villanyszerelőt és ő profi műszerrel leellenőrzi a földelési ellenállásokat.
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
A FI relének semmi "köze" az érintésvédelmi vezetékhez. (Az érintésvédelmi vezeték a FI relé előtt van összekötve a nulla vezetékkel.)
A fázist semmiképp ne zárd össze a nulla vezetékkel sem és az érintésvédelmi vezetékkel sem ! Tűz is lehet belőle !
(Az érintésvédelmi vezetéken átfolyó sokkal kisebb áram is kioldja a FI relét, akár egy 230 V / 5-10W-os égő által keletkező "kóboráram", ha nulla helyett az érintésvédelemhez csatlakoztatod.)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Geby
senior tag
Jelenleg a Samu meg a hasonló cégek csak bonyolítják az életünket, nem pedig egyszerűbbé teszik. Azért mert mutatnak neked pár színes szagos prezit még nem kell hasra esni tőlük. Volt dolgom mostanában egy 55"-os Smart TV-jükkel. Hát, hogy okos az lehet, de hogy kínlódsz vele az biztos. Pedig meg voltunk támogatva iPad-dal, hogy könnyebb legyen a gépelés meg egyebek, de még így is olyan nyögve nyelős. Itt egy jó teszt róla, ami hasonló a véleményemhez: [link]
Azt a hibát például remekül tudtam reprodukálni, hogy wifi AP-ra csak minden második bekapcsolásra csatlakozott fel.
-
Geby
senior tag
Némi humor reggelre[link]
Mr Moha bá'val beszéltük hogy nem ártana megejteni az ez évi első taggyűlésünket, tessenek leadni voksaikat: kérem nyomják meg a megfelelő gombokat
-
tááo
aktív tag
Ez nem annyira vicces:
[ Szerkesztve ]
"Ha faragsz még egy ilyen rímet, fogad funkcióját átveszi az ínyed" (L'art pour l'art)
-
Morris
veterán
Jóvan, hagyom a francba. Jó ez nekem így. eddig sem volt semmi problémánk.
Amúgy ha nincs bekötve védőföldelés, akkor nem történhet semmi, hiába adom rá a fázist a konnektorban lévő földelésre.
Ha meg be van kötve (és mint tudjuk ugyanolyan potenciálon van mint a nulla), akkor le kell, hogy oldjon a kismegszakító!
Ebből pedig szerintem nem lehet gond. Mivel a Fi relé hamarabb dolgozik, mint a kismegszakító zárlati áram esetén!
Én csak azt szeretném tudni, hogy be van e kötve. A többi engem ne érdekel. Hiába a tudományos elméletek meg stb. Ez tény marad! -
mezis
félisten
Csak megerősíteni tudom. Pár hónapja van egy Sam. okos TV-m, de én még ilyen hülye, átgondolatlan, logikátlan menü rendszerrel nem találkoztam. Egyébként nincs semmi probléma, működik minden, még az is, aminek nem kellene. Vagyis a SPDIF optikai, valamint fejhallgató hangkimeneteket sorolja csak fel a dokumentációja. Kijön sztereoban a hang a SCART-on is. Állítólag csak addig, amíg nem frissítem a firmware-jét.....
mezis
-
mezis
félisten
Pontosan ugyanúgy, mint a műszeres, mivel a FI reléd folyton lekapcsolna, ha a konnektornál található védőföldeléshez csatlakoztatnád. Lehet, hogy egy 2W-os LED-es izzóval (bocs, nemizzó, világítótest) már nem oldana le a FI relé. A világító testes teszt viszont alkalmatlan pár Ohmos kontakt hibának a kimutatására.
Egy olcsó (1500 Ft) digitális műszer ma már nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem. (Összeszámolni sem tudom, hogy hány elemes szerkentyűt hoztak már nekem azzal, hogy elromlott, most cseréltek benne elemet, nem működik. Egy jó elemre cserélve a gyengét, rögtön működött.... )[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
A fázist hagyd békén ! Nagyon tud rázni !
A villanyórához legközelebbi konnektornál hosszú dróttal ráakaszkodsz a védőföldelésre. A műszert a legkisebb ellenállás mérési tartományba kapcsolva rövidzárral ellenőrzöd a működőképességét. (0.1, 0.2 Ohm-ot kell mutatnia).
Még ugyanitt leméred a drótod ellenállását. (1 Ohm-nál nem igen lehet több.)
A drótoddal, mint egy hosszú mérőzsinórral meg a műszereddel átvonulsz a számítógéphez és a műszer másik zsinórjával itt is a VÉDŐFÖLDre csatlakozva méred az ellenállását immár a drótodnak és a védőföldelő vezetéknek együtt.(Biztonsági okokból ennél a mérésnél legyen egy kioktatott, izmos felnőtt, aki majd a ruhádnál fogva elvonszol a helyszínről, ha mégis eltalálnád azt a fázist. Mert az valahogy nagyon izgatja a fantáziádat. Addig jó neked, amíg csak a fantáziádat izgatja ! )
[ Szerkesztve ]
mezis
-
yohnsee
tag
-
Morris
veterán
Morris: élt 28 évet: Rázós vége lett
-
public73
senior tag
-
Pacák
senior tag
Jó érv az idősebb álláskeresők mellett. Meg is jegyzem magamnak, mert én is öregszem napról-napra.
Nuclear launch detected
-
sanzi89
addikt
Valakinek ötlete, hogy mennyit érhet egy CoolerMaster X-Craft RX-3HU-SE IDE-s USB-s keret minden kiegészítőjével tökéletes állapotban?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
yohnsee
tag
FSP tápot tessék.
AVR
-
Dani_kp
addikt
A hangsúly inkább az index-es cikken volt, egy prezentációtól én sem esek hasra, illetve én magasról sz@rok bele az okos telefonok, tv-k témába, mert nekem egy tv arra kell (majd), hogy a gépemre kössem és filmet nézzek rajta, meg játsszak, az hogy most bevásárol nekem meg főz mos takarít az nem érdekel . De az tény és való, hogy a samsung nagyon jó évet zárt és egyre jobbak.
https://ingatlan.com/33821564
-
Dani_kp
addikt
válasz Stylewars_kp #597 üzenetére
Olyan 3D lesz mint ami az SW-be volt, mikor R2D2 kivetítette Leila hercegnő üzenetét? Mert ha nem, akkor az nem is 3D .
Igen megtaláltam, itt volt a szobámba az asztalon, köszi, hogy visszahoztad . Reggel a koraival jössz?
-
Dani_kp
addikt
válasz Stylewars_kp #599 üzenetére
Értem, majd ha találsz valami hírmorzsát oszd meg skype-on .
WTF?! Otthon leszel? Jó neked, nekem 8 órám lesz + van egy utam a praktikerbe + flashbe + gefffry-ékhez + el kellene érni a 16:30-as buszt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest