Új hozzászólás Aktív témák

• LukyHun

csendes tag

Sziasztok,

Kis segítséget szeretnék kérni az alábbi problémában.
    Egy 1500GB-os HDD akadt, játékok megálltak, szaggatott, kerregett. A SMART hibát jelzett, azóta már kivettem, stb- Eljutottam a HDD Regenerator programhoz.
    Most következik a lényeg:

Teszteltem pendrive-ról bootolva 2 db HDD-t is. Egyiken sem volt semmi, sem a Prescan, sem a Normál (hibák javításával) verziónál sem. Tehár úgy, hogy bootot csináltam, úgy futtattam.

Ugyanezem HDD-ken viszont Win7 alól futtatva a Regenerator-t, volt sok-sok delay szektor. (Annyira nem sok, de volt vagy 14-16 ponton a teszt lefutásának végén.

Ami még érdekesség volt, bootolásos tesztnél szépen pörgögtek HANGTALANUL a vinyók, de Win7 alatt lehet hallani h dolgozik a fej, néha be-be lassult, majd dobott Delayed sectorokat.
    Egyébként SMART 100%-osnak hozza a HDD-ket, illetve csak egyiket, ami 2 éves és 4000 üzemóra van benne (1 terrás WD), a másik egy 500-as, az elég régi több éves, valami 24000 óra van benne.

Légyszi valaki mondja már meg, hogy most mi van??? Az 1 terrás vinyó amúgy tök gyors SATA2-őn, 18 ms elérés, 50-110 Mb/sec semmi gondom vele.
    Tápot bemérettem, leadja szépen a feszültségeket, akkor is ha terhelve van a SATA ág. Annyi h kicsit cicereg, ezt mondták mert már öregszik, de egyébként elméletileg HDD meghibásodást nem okozhat. Amúgy 600-as Raptoxx, X4 960BE, R9 270X, 2 HDD, egy DVD író. Win fagyásaim nincsenek, még ha terhelem pl BF4- BF3-al akkor sem.

Tényleg ennyire szar minden HDD, vagy valami hw gubancom lehet? AHCI-ben használom a SATA-t, nem próbáltam native IDE-ben.

Előre is köszi minden segítséget! Esetleg ha vki megnézné hogy boottal neki is semmit sem hoz ki, win alatt meg igen, az jó lenne.

Köszi,

Zsolt

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés