Hirdetés
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Ma kaptam meg a videokártyám (adatlap). Belehelyeztem a PCI E slotba, rákötöttem a 6 tűs valamit. Ezután mi következik? Full kezdő vagyok ebben a témában. Nem csináltam még ilyet. Előre is köszönöm!
Illetve a slot képes megtartani a kártyát vagy oda is kell fogatni?varmi2: akkor ha nincsen ilyen csavarom most akkor ez egyelőre így maradt.... Ötletem sincs mivel lehetne.....
[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
válasz varmi2 #49764 üzenetére
Megvan. Sikerült a régi gépből kicsempészni a csavarokat.
A gép harmadszorra, de beindult. A felbontást feljebb húztam, bár ígyis fátyolos a kép az IGP hez képest. Mi a következő akkor?Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
válasz Balathruin #49766 üzenetére
Windows Intézővel a képernyőfelbontás > Speciális > Tulajdonságok menüpontból rámentem h frissítés.
2014.07.04.-esre frissítette ezzel a verziószámmal: 13.251.9001.1001 . Így korrekt? Egyébként megnyomtam kétszer a monitoron az Auto gombot és elég szépre beállította most már.Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
válasz Balathruin #49769 üzenetére
Próbáltam ezt is, illetve a GTA V-höz adott 15.4 Beta drivert, egyik sem települ. Az illesztőprogram keresése vagy mije sikertelen. Áll a teljes folyamaton és sehova sem mozdul.
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
válasz norbert1998 #49776 üzenetére
Hello neked is
Már rég megoldottam tegnap este, csak lekötött a játék
Az uninstaller szépen visszaállította alapra, 15.4 beta catalysttal ráraktam a drivert. Így a GTA V már kevésbé röcög, viszont érdekes, hogy néha be-beszaggat (minden Normalon, 1280x1024 ~ 1013MB-ot eszik az 1024-ből és nem is tudom lejjebb vinni). Mikor ütközöm akkor olyan szinten, hogy a hang (rádió is) belaggol és elég "csúnya, érdes hangot" ad ki.Egyébként köszönöm Nektek a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Sürgősen kéne a segítség!
Most vett ismerős egy Gigabyte GTX 1050 Ti-t. Van rajta egy HDMI, egy DP és egy DVI-D port.
A nagy monitorja a HDMI-n lóg, viszont van egy kis Samsung 17 colos 1280x1024-es monitorja. Azt szeretné másodlagosban használni. Vettünk hozzá elektronikai üzletben kemény 1.5k-ért egy ilyet , viszont a monitor nem ismerte fel a jelet. Olvasgattunk és ott lyukadtunk ki, hogy elvileg nem jó ilyen hozzá.
[link]
[link]Ezeket néztük ki, valamelyikkel használható lenne, és ha igen, melyikkel? Illetve azt nem értem, hogy miért van 5 csillag ezekre az egyszerű átalakítókra (amit először linkeltem), mikor nem is működik? Egyik fórumban azt írták, hogy amúgy ezeket az átalakítókat átverésre gyártják.
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
válasz dvdbackuper #69564 üzenetére
A két linken olyan átalakító van, mint amit több fórumban küldtek mint aktív konverterek. Ebayen is így írja. Viszont, amit az Aqua-ban láttam annak van USB felvétele is.
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
HD 7770 1 GB GHz edition teljesen meghülyült az utóbbi időben. Alapjáraton tökéletesen működik, de a játékokat nem akarja vinni. Először a Lol-nal jelentkezett a probléma, ugyanis minden egyes nap mikor először játszom vele, akkor full lowon hd-ban 15-30 fpst produkál. Újra kell tenni a drivert és olyankor működik ismét 144+ fpsen. Ma megpróbáltam a Fortniteot, de az első meccsen megfagyott. Most megint újratettem a drivert ... Kíváncsi leszek...
Segítséget köszönöm!
-
SkiDev
senior tag
válasz SkiDev #69986 üzenetére
Senkinek nincs ötlete?
Két napig tökéletes volt, ma megint megcsinálta.
Órákig ment tökéletesen a Fortnite, maximum 1x megakadt a kép, de amint átléptem a LoL-ra, ismét 15 fps és figyeltem direkt a GPU használtságot... 0-4% és 200 MB vram... Átcseréltem egy HD6670-ra, érdekel ugyanezt csinálja-e.Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek adódott egy olyan problémája, hogy elindítás után fehér kockás a kép, de alatta látszik, hogy tölt befelé a gép. Viszont a Windows betöltőképnél már fekete a háttér és ezután sem ad képet. HD 4730 512 MB-os videokártyája van. Gondolom ez hardveres (talán memóriahiba?), sem mint szoftveres, és új dGPU-t igényel. Integráltra rákötöttem a monitort, ott tökéletes volt.
Illetve, ha új videokártyát veszek neki, akkor előrelépne szerintetek WoT-ban E6200+2GB DDR2 társaságában? Egy HD7770-re gondoltam, amennyiben ez hardveres probléma.
-
SkiDev
senior tag
válasz Rick3D #70199 üzenetére
Szia! Próbálkozz meg a függőleges szinkronizálás beállítással, nekem lol-ban segít, ha csíkozódni kezd.
-
SkiDev
senior tag
válasz Rick3D #70201 üzenetére
Sajnos nem tudom én sem, hátha valaki okosabb és tudja. Szívesen, örülök, ha segíthettem. Elég kellemetlen mikor előjön.
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Ha nem lenne probléma, ide is átmásolnám a kérdésem, mert a VGA hűtős topicot már csak kiírás után láttam mennyire nem megy.
[link]Köszönöm a segítséget!
-
SkiDev
senior tag
válasz ricsi99 #71922 üzenetére
Igen, írhattam volna kicsit a képhez is.
Tehát, a képen abban az állapotban volt, mikor még nem szedtem le a régit. Így nézett ki régivel. Ekkor 88-90 fokos volt. Levakartam róla, rátettem az újat (fél borsónyi), nem kentem szét, mivel nincs ilyen lapátom, szétnyomtam a hűtővel és visszaraktam. Szinte semmi változás. Alapjáraton hűvös, de játéknál felszalad. Nem olyan régen kezdte ezt, nagyjából egy hónapja. Engem a hangos venti zavar inkább, ha nem károsodik. Most MSI Afterburner-rel ráerőltettem egy másik hűtési profilt, már kevesebbet pördül fel közel 100%-os fordulatra, de ígyis melegszik, és fel-felhördül. Valamint most már lehet véletlen, de mintha FPS-t is vesztettem volna, igaz mások voltak a körülmények ( RoE ugye béta, a GTA IV-ben meg esett az eső)
Tanácstalan vagyok.Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
válasz ricsi99 #71928 üzenetére
Köszönöm a segítséget, akkor holnap újra nekifutok, hátha sikerül.
Csupingo: Az elég kellemetlen lenne, gondolom semmivel nem tudom ellenőrizni. Sőt, tölteni sem.
-
SkiDev
senior tag
válasz Csupingo #71933 üzenetére
Csak hallom, de akörül bekapcsol a második venti is, addig az első pörög.
-
SkiDev
senior tag
válasz ricsi99 #71937 üzenetére
& gidalight: Lehet benne valami, a ma délutánt nekiszántam, megtanultam videót vágni (kezdetlegesen) és összevágtam, hogy hogyan viselkedik a tesztre a kártya. Mit ne mondjak elég degenerált módon, még ő maga sem tudja mikor mit akar. Mellékelném az összerakott videót, 1:20-ig sok minden nem történik. A hűtés profilt kikapcsoltam, csak Auto-n kezeli most. Kicsit koszos belülről, pedig kompresszorral fújtam ki.
[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
válasz ricsi99 #71956 üzenetére
Köszönöm!
Nos, nem tudom sajnos a ventilátorállást. Azt tudom, hogy korábban néztem egyszer (talán nyáron), mert szereltem valamit, és az ágyon feküdt a gép, belenéztem, és csodálkoztam, hogy nem megy egyik venti sem, de úgy voltam vele, hogy valószínűleg terhelés alatt fog. Egészen idáig nem is volt probléma vele, azonban olyan egy hónapja, miután megvettem a Rocket League-t, feltűnt, hogy néha-néha fel-felhördül a kártya. Most azonban már egyre gyakrabban (hasonlóan a videóban látottakhoz). Tegnap 18-ason volt még a driver, akkor is ugye ezt csinálta, most feltettem a 19.1.1 (Globalt) hátha megoldja, de változatlan. Biost életemben nem frissítettem, ahogy kijött az úgy is van (~ 3 éve - Gigabyte B75M-D3H).
A hűtési profilt nem figyeltem, de hangok alapján hasonló lehet, mikor manuálisan szabályzom a venti fordulatot %-ban. (80%-ig semmi, utána a jobb oldali venti megindul, 85%-nál mindkettő, ha lejjebb veszem 75%-ig, akkor a bal oldali már leáll, 70%-nál a jobb is, 85% felett meg már nem is hallatszik semmi változás, 100-ig is felvettem. Valamint 70-nél a jobb berándul, mintha indulna, de nem teszi.)Egyébként félni nem félek tőle, mert amint felszökik a fok, rögtön kapcsolja rá a hűtést és lemegy, csak borzasztó idegesítő, hogy bármilyen játék fut egy ideig jó, aztán elkezdi ezt a fel-le szabályzást. Nem tudom, hogy esetleg egy hűtőcsere megoldaná vagy kuka a kártya?
Még megpróbálom ki-be húzni a csatlakozót a hűtőn, lehet érintkezési hibás.[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
MSI profilt próbáltam 65 fok - 85 ventivel, de ugyanúgy fel-felhördül, addig meg fel sem pördül.
A drivert visszaraktam 18.5.1-re, de változást nem tapasztaltam. MSI-t, ha letöröltem, akkor a tesztben 88 fokig nem volt hangja a hűtésnek, aztán mind a kettő bedurran. Most a Sapphire Trixx-et tettem fel, 73%-ig tudtam úgy leszabályozni, hogy folyamatosan jár, de ilyen erőlködős "csendesebb hangja van". Egy venti pörög csak, de legalább tartja a 42 fokot. Indításnál megnéztem, jól átvert, mert van felpörgős hang, de az indítás pillanatában mindkét venti csak megmoccan, de passzívan tölt be a Win is, az a ház hűtése vagy a proci hűtése lesz valószínűleg, amit hallok. A kártya továbbra is áll. Hát, ha ilyen külső szabályzót kell venni rá, akkor inkább megszabadulok tőle és adom olyan ember kezébe, aki tud vele valamit kezdeni, gondolom nem olcsó mulatság.[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
senior tag
válasz ricsi99 #71968 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget! Egyelőre elengedtem, ma vettem meg az utódját Gigabyte RX 560 2GB személyében még 2 év garival. HD felbontáson el fog pötyögni egy darabig ismét. Majd, ha lesz kedvem talán ránézek, másik gépembe jó lenne még, ha meg nem tudok vele mit kezdeni, akkor megválok tőle, hátha lesz vállalkozó szellemű ember, akinek ér valamit. Hemzseg a külföldi fórum (techpowerup) Vapor-X-es hibákkal, egytől egyig mindenkinek ezt csinálja. Ezek után kétszer is meggondolom, hogy Sapphire legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest