Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
hiszteria
csendes tag
Sziasztok!
A TV-n akarok Avi-s filmet nézni Nvidia GF7300GT-vel klón módban.
A probléma a következő:- ha a film xVid-del van konvertálva, akkor a kép a TV-n rendesen jelenik meg
- ha viszont DivX-el, akkor a 16:9-es képet széthúzza 4:3-asra.Próbáltam már többféle drivert.
Mi lehet a gond? Kodek, VGA driver?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
hiszteria
csendes tag
-
Matess
tag
Hi! Szeretnék venni egy HD4850-et, de azt mondják ehhez az én procim kevés. Szerintetek inkább megérné nekem egy 8800Gt-t venni?
"I'll face it with a grin! I'm never givin' in"
-
dominik009
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kéne!
Hogy tudom kikapcsolni a SLI terhelés mérő csíkot???
Pontosan ezt:[link]Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
hiszteria
csendes tag
válasz Morris #15104 üzenetére
Meg van a megoldás.
Eddig én mindig a jetaudio-t használtam zene és AVI-s filmek lejátszására, mert szimpatikus volt. De rájöttem ez a hiba, mivel ha az AVI-t a media playerrel játszom le, akkor nem húzza szét a TV-n a képet. Így már minden oké csak az a baj, hogy utálom a media playert.
-
hellike
csendes tag
Sziasztok,
Sajnos már nem vagyok nagy hozzáértő mint 8 évvel ezelőtt és elkellene egy kis segítség :-)
Alaplap: Gigabyte GA-K8NSC-939 (AGP)
Proci: Athlon 64 3500+
1GB (2x512) Geil memoria DUAL channelben
Videokari: 9600XTKérdésem az lenne, hogy érdemes e a 9600 XT-t lecserélni egy
Sapphire (AGP) Radeon HD3650 512MB DDR3 Lite-ra ilyen környezetben. 20ezer forintos beruházás lenne, és ha jelentősebb teljesítménynövekedés várható, akkor nem költenék többet egy új gépre, mert amit játszani szoktam, az egyedül a HL2 motorra épülő Day of Defeat: Source. Jelenlegi konfigurációm low grafikán is beszaggat a játék alatt, de főképp csak füstös effekteknél. Minden másra tökéletes a gépem.Segítségeteket előre is köszönöm,
Hellike -
whited
addikt
sziasztok
nagy egy nagy problemám.
most vettem át az uj 4850em és a battle axe hüttéséhez van a csati amit a syfanba kellene rakni, de a tápnak már bevan kötve oda egy csati mit tegyek?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
hiszteria
csendes tag
Van a VGA-mon DVI kimenet és van egy DVI-VGA átalakítóm. Mire jó a DVI és használjam-e azt a monitor összekötésével?
Érveket és ellenérveket várnék!
Köszönöm!
-
Morris
veterán
válasz hiszteria #15117 üzenetére
Ha LCD monitorod DVI csatlakozóval, akkor használd DVI-n. Gyönyörű éles képe lesz.
Ha analóg monitorod van (CRT v. LCD), akkor nem méssz semmire a dvi kimenettel.
az átalakítót akkor kell használni, ha a vga-n csak dvi kimenet van és analóg monitorral rendelkezel.
vagy ha két analóg monitort szeretnél a VGA-ra kötni -
comes911
csendes tag
Hellosztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ezen a héten megjön az ASUS M2A-VM típusú alaplapom, és ehhez tervezek egy 4400+ X2-es vagy 4800-as AMD procit!
Milyen VGAkat ajánlotok hozzá? Nvidia és ATI is érdekelne.. Válaszotokat előre is köszönöm!!!!
-
Morris
veterán
válasz hellike #15124 üzenetére
Tuti. a 9600xt nem tudja normálisan meghajtani a procit. Ellenben egy HD3850-es még túl is tesz rajta. ergo most a procc lesz a lassab.
A procinak annyi tuningot még adhatsz amitől stabil marad rendszer.szerintem elnéztem valamit, de hibát nem találok a hszben
javítva[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz hellike #15124 üzenetére
Lesz gyorsulás, azért az a proci nem annyira gyenge, 3650 passzol hozzá, főleg ha picit magasabb felbontáson játszol (1280x1024). Bár egy kis tuninggal biztos jobb eredményt kapnál...
mod:
Morris: Látom ma még véletlenül se sikerül egyetértő hsz-t abszolválnunk...
Azért a 3500+ nem annyira gyenge proci.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Szergei
tag
Üdv. mindenkinek!
A következő problémák miatt szívok most a gépemmel: néha bekapcsoláskor - még mielőtt bármilyen kép bejönne egyáltalán- automatikusan kikapcsol a gép, majd magától újraindul (teljesen lekapcsol, majd újra be), és akkor már bootol normálisan. Az utóbbi időben ez mondjuk minden második bekapcsolásra jön elő, és mivel nem kapcsolgatom folyton ki-be a gépet, működés közben meg már nincs vele gond, nem is zavar annyira.
Most viszont ez odáig fajult, hogy induláskor fekete képernyő, nem ad képet, de a VGA ventilátora folyamatosan 100%-on fújja ki a levegőt (pedig ezt néhány másodperc után abba szokta hagyni), és ez úgy marad, amíg le nem nyomom néhány mp-ig a power-gombot: ma kb. hatszor kellett ki-be kapcsolgatnom, mire elindult a rendszer... A másik, ami feltűnt, hogy néhány játék lassabb lett (pl. a GRID, ami már a menüben is szaggat, korábban meg ment rendesen). Lefuttatam egy 3DMark06 defaultot, és most 6177(!) 3DMarkot értem el (SM2.0: 2485 HDR/SM3.0: 2693 CPU: 1963) - ez nagyon alacsony, mert szűrők nélkül kb. 10500 körül volt nálam mindig a default, az SM2.0 közelített 5000-hez, az SM3.0 meg 5000 fölött volt... Viszont nem fagy semmi, és nincsenek artifactok sem Ha valaki elmondaná a tippjeit, hogy ez mitől lehet, azt megköszönném (a legtöbb alkatrészre van garancia, és nem tuningoltam semmit, egyedül a memóriák mentek 800 MHz CL-4-4-4-15 2.1V-on, de azt is visszavettem gyári értékekre). -
Morris
veterán
jaja, küzdünk, de nem megy!
tudom h nem gyenge procc. jó az! csak öcsémnek 3700+ van meg mellé egy HD3780
és ott nagyon gyengének bizonyul a proci.bocsi-bocsi, az én fejemben az 512-es verzió van, de miért??
joi29: szerinted a 9600xt és a 3500+ teljesen kihasználja egymást? mert szerintem nem
[ Szerkesztve ]
-
joi29
őstag
válasz Morris #15130 üzenetére
-A Radeon 9600XT-t még egy TBred B magos 2400+-os Athlon XP is kihajtja,
egy 512KB L2 cach-el szerelt Athlon 64-gyel meg asztán csakúgy "ficánkol"-De az öcséd a VGA-nál egy széria számot biztos elnézett a bótban.
-Neki is egy 3650-et kelet volna vennie vagy max egy 3670-et.[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz Morris #15130 üzenetére
Ott a problémád, hogy nem a VGA hajtja meg a GPU-t és ezért nem azt mondjuk, hogy "kihasználják egymást".
A proci hajtja ki a VGA-t és a 3500+ reggelire megeszi a 9600XT-t, de a GT-t már nem.
A 3650 jó tanács, mert azt még az egymagos A64 simán kihajtja 2.4GHz-en is.
Ha viszont hozzá lehet jutni olcsóbban 76GT-hez, akkor ahhoz a konfighoz és játékhoz az is bőven elég, hasonlóan a 73GT is megfelel. Mindegyik kártya a 9600XT-nél min 100%-kal gyorsabb, azzal a procival is. -
joi29
őstag
válasz Szergei #15128 üzenetére
-Elsőre a táppal kapcsolatos gondra tippelek,ezért jó volna megpróbálni egy
másikkal is hátha csak valamilyen feszültség ingadozás okozza a bibit.
-Ugyanakkor a régi 2-3 éves lapoknál sűrűn előforduló probléma,hogy
a kondenzátorok egyike nem vesz fel megfelelő mennyiségű áramot,
és csak a sokadik indításra hozza a formáját.
-De mivel itt szinte új gépről van szó így jó volna letesztelni a rendszert egy
Orthos,vagy Prime95 progival.fagy53 :"nem a VGA hajtja meg a GPU-t"-> hát akkor mi?
[ Szerkesztve ]
-
adam1
aktív tag
Hali azt szeretném kérdezni van egy ati 1950 pro kártyám amihez nincs crossfire csatlakozó érdekelne milyen való hozzá mert ketöt látok hirdetni az egyik kábel a másik hid nekem melyik lenne jó és ha hid esetleg akkor abból kettö kell mert a kártya tetején két lehetöséget látok csatlakoztatásra.
Az élet,életveszélyes!Eddig mindenki belehalt!
-
Szergei
tag
Kösz a gyors választ A lassulások oka megvan, most minden játék megy normálisan, sima kontakthiba volt, nem illeszkedett rendesen a VGA a foglalatba
Ellenben az indításról még nem tudok érdemben nyilatkozni, most egyből ment, de ez egyelőre nem jelent semmit, mert a kontakthiba előtt is volt olyan, hogy nem indult elsőre a gép - a feszültségekről annyit, hogy terhelés alatt (pl. Prime95-nél) egyedül a 3.3V-os ág az, ami valamivel alacsonyabb: az Everest szerint 3.26V, ha viszont a BIOS-ban nézem, indítás után 3.28V és 3.296V között ingadozik (néha leesik 3.264V-ra) - úgy tudom, hogy még a 3.26V is a normális határértéken belül van, remélem, hogy az alaplapnak azért nincs baja - idővel kiderül majd, de azt már nem ebbe a topicba írom... Ha meg a táp lenne a ludas, akkor egy 460W-os Zalmant tudnék kölcsönkérni tesztelésre, leghamarabb most hétvégén.[ Szerkesztve ]
-
zöldbagoly
csendes tag
sziasztokmár kérdeztem,de nem kaptam választ,5200es proci alá milyen vgá-t ajánlotok?4giga ram,vista sp1
-
Morris
veterán
válasz hellike #15147 üzenetére
Nekem volt 7600gt-m és a 4000+-al igen jól működött együtt. (1Gb Ram)
fullban vitte az NFS - Most Wanted-et 1280x1024-es felbontásban.
de szerintem a 3650 jobb ennél.
viszont a 7600gt a legolcsóbb a fenti hármasból
(tudom nem ez volt a kérdés, csak megosztottam a tapasztalatomat)[ Szerkesztve ]
-
hellike
csendes tag
válasz Morris #15148 üzenetére
1-2 ezer forinton nem szőrözök. Ezeket az árakat találtam, nagyjából 1 árkategória. Már csak az a kérdésem, hogy ezekhez a kártyákhoz javasolt e a windows vista feltelepítése, vagy jó még az xp?
7600GT 256MB TV/DVI 19,000 Ft 22,800 Ft
Radeon HD2600XT 512MB GDDR3 TD 16,658 Ft 19,990 Ft
Radeon HD3650 512MB DDR3 Lite 17,000 Ft 20,400 Ft
Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest