- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
Kipróbáltam.
HP Pavilion-om van és amikor a dokkoló usb C dugóját bedugtam, a dugón lévő led nem kezdett el világítani. Így aztán a dokkolón lévő bekapcs gombra sem reagált.
3 különböző dell notival megnéztem (ezek mindegyike Latitude, de más-más típusszámú) ezeken működik.
Kikapcsolt állapotban(noti) a dokkoló kábelét csatlakoztatva 2-3 másodperc múlva világítani kezd a kábelen lévő led, és a dokkoló bekapcsgombja bekapcsolja a notit.
Ebből a 3 dell modellből a két régebbin a csatlakozó mellett ott az az ikon ami a dokkoló kábelén is:
-
mrlujoak
veterán
WD19(S) dokkolót eddig csak a hozzá kapott Dell Latitud-del próbáltam.
Nagyon valószínű az, amire gondoltál, hogy egyes funkciók csak adott modellekkel működnek.
Ha nem felejtem el akkor ki tudom próbálni a dokkolót HP notival, hogy a bekapcsolás működik-e vele, de ez nem visz sokkal közelebb a megoldáshoz, max kiderül, hogy nem, nem működik vele -
De megsül. Majd meglátod, ha elkezd sárgulni az lcd képe. Én nem tudom miért nem értik meg emberek, hogy a laptopot nem úgy kell használni...
Nekem is az Omen 17-esnek félig le van hajtva a teteje, mert külső monitoron dolgozok. De nem teljesen! Mondjuk az is igaz, hogy van helyem bőven, nem egy lukban ulök egész nap, hanem kényelmesen a nappaliban
-
Megértem én...
home office-ban is lekeritettél magadnak egy 50*50 es kalitkát...
ahova szék helyett is 1 sámli fér be csak amin ülsz
... semmi gond süsd meg nyugodtan/küzdj az elveidért/
Van ilyen ismim ...
neki is 3 moncsi van az asztalán de a legapróbb minigép kellett mert az fér csak el... -
-
Nem bántásból írom, de nem lennék a notebookod helyében. Csukva, betolva a monitor alá "él" a gép, pont úgy ahogy nem kellene. A legjobb negatív példa, remélem sokan olvassák majd. Mintha soha nem cserélnél olajat a kocsidban. A villamosban, BKV buszban mondjuk nem kell, illetve nem a bérlettulajdonos dolga.
Az USB-C nevében pedig benne van, hogy USB, mit kell azon csodálkozni, hogy ez is egy USB? A Thunderbolt szerinted milyen porton működik? Megfejtés: USB-C-n
Normális gépeknél az USB-C a TB monitor kimenet is, egy kábellel simán megoldod HDMI-re, DP-re. A felbontásokat illesztened kell, ha régi monitorod van, ne várd el, hogy mindegyiken egyforma legyen a kép. Teljesítsd az alap hardver követelményt először.
-
Én arra tippelek hogy a type-c nem tudja a 2 monitort kezelni...
Thinderbolt, diplayport az monitor kivezetés... Type-c meg usb szökevény
Ha meg otthon dolgozol vele ,használd inkább a notit magát +tegyél rá max egy usb elosztót és csók...
Ha jól láttam van rajta vga-kimenet... az elég a hd-s moncsinak... diplayport meg a nagyobbnak
Dokkolót meg engedd el
Legközelebb meg ha notit vetetsz a céggel olyat kérj amiben van valami amd/nvidia vga... intel vga-t meg engedd el -
-
-
-
inf3rno
nagyúr
Nekem úgy rémlik, hogy 1440p + 144Hz és 1080p + 60Hz működött nekem itthon Windows 7-el még pár éve, szóval elméletileg lehetséges, amit akarsz. Ha nem megy, annak valószínűleg hardveres oka van. Én a Dell supportnak írnék, hogy hogyan csináljam, ők jobban ismerik a hardverüket, mint itt bárki. Gondolom.
-
tomchy
tag
Bekapcsoló gomb nem valószínű, hogy működni fog.
Nézd meg a laptop biosában, hogy van-e mód arra, hogy más módon indítsd el.
Pl. áramellátás esetén kapcsoljon be, ekkor egy kapcsolós elosztóval indíthatod vagy fedél nyitására induljon el és ha van hely, akkor csak megemeled a fedelet egy picit. -
-
-
-
Yeffy
veterán
Szerintem ez a kubuntu nem akar indulni, mar 10 perce varok, es semmi. Meg csak nem is latom tekerni, vavy dolgozni a gepem.
Korabban probaltam safe graphics-al inditani, azzal indult azonnal, es ki tudtam valasztani a kiprobalast, de nem ismerte fel a HDMI-t, gondolom butitott driver miatt.Egyeb otlet? Vagy valamit rosszul csinalok, h nem indul?
-
keszo
őstag
Ennyire elnyírt csavar kiszedése bonyolult.
Esetleg vegyél X-out sérült csavar kiszedőt, amivel meg lehet próbálni.vagy még ezt is megpróbálhatod
Ha nem teljesen kerek a furat, kerekítsd ki egy közeli méretű fúróval (2-3mm lehet). A fúró ha lehet fafúró legyen, ennek nem hegyes hanem csaknem vízszintes a vágó éle, a meddő él helyett egy kis heggyel. _|_ ilyesmi.A lényeg a minél laposabb fúróhegy kialakítás.
Ezután kopogtass bele egy imbuszkulcsot, aminek a laptávolsága legyen a körátmérő. Ekkor az imbusz sarkai belevájnak és megkapaszkodnak a csavarban. Kicsavarod a csavart az imbusszal.
Semmit sem kell venni. Fúró és imbusz mindenkinek van.szerk: a kicsavarás ne legyen folyamatos tekerés. Az ütve csavarozást kell utánozni, vert a réz anyában szorulása van.
-
prabhu
senior tag
A [Szoftverbázis]-on van pár régebbi Skype, több helyen megy a 6-os még Xp-s gépeken is.
Nem kell venned licenszt, megeszi a 10 a 7 kódját, igaz csak Home verziód lesz, amitől ugyan a Pro jobb (pl. update kezelés), de kis registry mókolással használható ez is.
Kémkedés ellen: [DWS], [Anti Beacon] és [ShutUp10]. Az első kettő 7-re és 8-ra is ajánlott, hisz azokba is bekerültek a telemetriás "biztonsági" frissítések + az újabb Office-ok is jelentgetnek. -
persil
nagyúr
Ebbe sajna bele kell törődni, laptopoknál meg van adva, hogy mivel kompatibilis, a többi os-sel meg vagy jó, vagy nem. Esetedben egy számodra fontos program nem műxik.
A "kémbajnok" win10 meg egy paraszthajszállal sem kémkedik többet, mint az összes többi os, vagy a google, vagy bármelyik cég, akinek legalább egy email címet is kiadtál valaha. Az utolsó szögig be tudsz állítani mindent, hogy engedélyezed e, vagy sem, innentől meg nagyjából senkit sem érdekel, hogy defaultból mire volt állítva.
Ne félj tőle, ez is csak egy hülye urban legend a sok közül, a win 7 már kurva régi, semmi sem támogatja normálisan, csak nyersz a frissebb rendszerrel és hidd el, hogy, ha a nasa este pc-t fog hackelni, akkor nem a tied, vagy az enyém lesz a célpont. -
NEMO1968
őstag
Szia!
A Skype-ot én utoljára ezzel [link] a telepítővel raktam fel WIN 7 Home Premiumra.(x 64) nemrég.
Belépés előtt viszont lehet hogy újra meg kell csinálnod a név-jelszó kombót,de akkor már Microsoft fióknak.
Máshogy már valóban nem hajlandó működni, mióta megvette a Microsoft.
Ha a linken levő nem működne, Te is rákereshetsz Skype Full Setup, vagy Skype Full Setup offline szavakkal.
Valamelyikkel mennie kell,de nem a WIN 7 a probléma, hanem a Microsoft felvásárlás. -
Butcher82
senior tag
Szia ismét
,
sajnos lehet, mert ugye a driver felment, de a skype már nem hajlandó vele menni. Ezer apró dolog előjöhet még ezen kívül is, próbálj meg több verziójú skype-ot más ötletem nincs.
Ha mégis Win10-et választod, a telepítés befejezése előtt, válaszd a személyreszabást, ott sok "kém" dolgot ki tudsz kapcsolni
-
prabhu
senior tag
A 7 és a 8 is kémkedik (+ az Office-ok), ezért kell a Destroy Windows Spying és Spybot Anti Beacon progikat futtatni. Enélkül nem is csinálok telepítést. Igaz így a beépített antivirusnak annyi, de az amúgy is gyenge.
Ahogy írva lett, le kell nyomni a partíciókat és MBR-ben létrehozni új(ak)at a Win7-hez. Utána marad a driver vadászat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest