Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne: van egy 50-es henger bontatlan cd-m, még németországból kaptam, szerintem ilyen fajtát itthon nem is nagyon lehet kapni. Mivel valószinűleg soha nem fogom felhasználni, gondoltam felteszem vaterára és eladom.
Szerintetek lehet ilyet? Elsősorban azért kérdezem, mert ugye kis hazánkban csak arisjustis matricával lehet lemezt árulni. Viszont vaterán azért dögivel lehet venni lemezt, nem hiszem, hogy mindegyik ilyen lenne.
Nincsen valakinek tapasztalata ezzel? Nam akarnám, hogy problémám legyen belőle...Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Ha vhs-t szeretnék digitalizálni (nem ipari mennyiség,csak 6-8 kazi) akkor mire van szükségem? tv tunerre? svideo vagy rca bemenet kéne.
Bocs a hülye kérdésért, de eddig nem foglalkoztam ilyennelHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
válasz Melack #14902 üzenetére
Digitalizáló kártya néven keressek? ez ha jól gondolom nem egyenlő tv tuner ugye?
Bocs a problémázásért, csak nem akarok sokat szánni rá, a kazik átvétele után úgyis eladnám, és az sem szempont, hogy extraüberbrutál minőség legyenHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
válasz #65675776 #14906 üzenetére
Tudom
Nekem már az siker lenne, ha csak kicsi minőségromlással, vagy hasonló minőségben összehoznám, mint ahogy a kazin van. (azok sem pro felvételek, csak amatőr családi videók)szerk.
ilyet találtam: Leadtek winfast vc100xp szerintetek jó lehet ilyen célra?
ugh közben nézem, nem mai darab, tehát akkor az is felkerül a szempontok közé, hogy fusson win 7-en
[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
köszönöm a segítséget, teszek egy próbát a tv tuneres topicban is, hátha valaki már csinált ilyet.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
nem tudtok 4 vagy 13 kerület környékén elektronikai boltot esetleg?
egy ilyenre lenne szükségem:
de csak webáruházakat találok, és nincs kedvem az 500Ft-os kábelért 1500Ft szállítást fizetni, vagy kimászni érte a világ végére
szerk. az már csak hab a tortán, hogy ez 7-pines mini din, és amihez kéne, azon kilenc lyukú mini din van, remélem jó lesz bele
[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy az a problémám gyökere, hogy van egy winfast tv2000 xp expert tunerkártyám, és azon ilyen 9 pines bemenet van csak videó inként, amire a hozzá adott átalakítóval lehetett kötni s-videót vagy rca-t.
Viszont nekem ez az átalakító nincs meg, és azon agyalok, hogy tudnám rákötni.
Közben ahogy túrom a netet, találtam olyan infókat, hogy közvetlenül is összepárosítható s-videóval, csak ki kell törni az s-videóból a pozicionáló pöcköt.
Esetleg egy ilyenben jártas meg tudná mondani, hogy orbitális baromságot készülök -e elkövetni esetleg?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
mi a neve annak a kábelnek, amit régen a cd-romokhoz adtak, és a hangkártyára kellett kötni?
(tv tuner és alaplapi hangkártya összekötésére kéne.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
van egy eszközöm, aminek az elemtartójába belefolyt az elem, és szépen beleszáradt. Mivel tudnám kitisztítani, ami nem vágja tönkre a fém érintkezőket benne?
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
ismerősömnél döglenek a gépek, valószinűleg fesz. ingadozás miatt.
Ez egy szünetmentessel kiküszöbölhető lenne?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Őszinte leszek: fogalmam sincs
Feleségemnek egy ismerőséék ,csak én voltam kéznél ahogy szóbakerült, hogy szívnak vele.
Az egyik tuti laptop, a másik vagy asztali, vagy az is laptop.
Valami olyan hibajelenség volt, többször is már, hogy nem töltött be az oprendszer.
tehát hardveresen amennyire tudom nem pusztult meg semmi, csak szoftveresen mentek gallyra.
De mivel mindkét gépnél előfordul, azért gondoltam arra, hogy a hálozat lehet a bibi. (azt mondták, amúgy sem egy csúcskategória a házukban)
Csakhát pár telefonon elrebegett mondaton kívül nincs közöm az ügyhöz.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Bocs a béna kérdésért, de tudok valahol a regisztrált felhasználók között keresni? (névre szeretnék)
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Emlékszem valahol egy topicra, ahová a régi idők zenéit pakolgatták (80-90 évek) de nem találom sehol.
Eléggé élő volt emlékeim szerint.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Hi!
Van egy hangfalpárom az asszony gépéhez (valami párezer forintos genius vacak) ami egyre erősebben búg, még ha nincs is a gépbe dugva, csak áram alatt van, bármelyik pontján a lakásnak.
Ez mi okozhatja? érdemes vele valamit kezdeni?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
hirtelen nem találtam neki jobb helyet, (de ha elirányítotok vonatkozó topicba sem haragszom meg)
ha van egy képem, mit érdemes megváltoztatnom rajta, hogy minél kisebb esélyel találja meg bármilyen képkereső?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
van egy weboldal, ahonnan nem engedélyezett az ott lévő szövegek kimásolása, van valami lehetőség ilyennek a megoldására?
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
feleségem holnap megy barátnőjéhez, és megkértek, ha már én is megyek, nézzem meg mi baja lehet a gépüknek.
Hibajelenség: használat közben random bevágja a sztenderd fekete hátterű, fehér betűs felületet "restart and select proper boot device" szöveggel. Restart után megy tovább.
Ez mi a túró lehet? Még soha nem találkoztam ilyennel, nekem úgy tűnik, mintha leszakadna az oprendszert tartalmazó vinyó a gépről menet közben, de gondolom akkor is inkább csak kimerevedne a windows, és nem ilyen boot közeli szöveget vágna be, mintha nem tudna miről bootolni.Valaki találkozott már ilyennel?
(persze fogalmam sincs, milyen gép, nem is akarok alkatrészeket cipelni, bár nekem HW hiba gyanús, majd kap egy usb linuxot, meglátjuk mit lép rá)
-
Hintalow
senior tag
válasz Rivaul #75198 üzenetére
köszi, majd holnap kipróbálom. (tuti valami "nem-túl-márkás" tápot fogok benne találni)
ráadásul persze azt sem tudom, hogy milyen gyakran csinálja ezt, ha ritkán, akkor veszett fejsze nyele az ügy, nem kívánok egész nap ott ülni (persze ha a csajok trécselnek, akkor jobb dolgom nem hiszem, hogy lesz )Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
szerintetek létezhet olyan átnevező program, ami képes lehet arra, hogyha nekem van több száz zeném "szám címe" - "előadó neve" formátumban, ezt csoportosan átnevezi "előadó neve" - "szám címe" formátumra a kötőjelet alapul véve, és felcserélve az előtte/mögötte lévő tartalmat?
-
Hintalow
senior tag
kispx & daa-raa:
köszi mindkettőtöknek!!!!
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
ha van egy hangfalam (nem kell nagy dologra gondolni, ilyen sima pc-s hangfalacska) és bekapcsolás után rögtön búg, azt mi okozhatja? lehet vele valamit csinálni?
Hozzáteszem, nem vagyok műszerés, csak nagyon alapszinten konyítok az elektronikához, de hátha
kis hangfal - kis hiba - kis javításHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
jobb helyet hirtelenjében nem találtam a kérdésemnek, ezért itt lövöm el:
telefonon videónézés (pl. youtube) mekkora adatforgalmat generál?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
tudja valaki, hogy ezt a csatlakozófajtát hogy hívják, és honnan lehetne ilyet beszerezni kábelestül? Itt egy közelibb kép.
Hajnyírónak tönkrement az adaptere (kábeltörés a csatlakozónál, ahogy néztem tipushiba )Közben úgy látom, felcseréltem, a közelibb lett a távolibb, de én már nem javítom
[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
Köszönöm a választ, és Mezis-nek is!
nem villanyborotva, hanem hajnyírógép (remington, a modellszámot nem tudom fejből) és valóban nem közvetlenül konnektorba meg a kábele (amiről származik a csati) hanem adapterbe.
Akkor ugye azért ilyen felemás a dugasz (négyzet/kör) hogy ne lehessen fordítva beledugni?
Mert akkor jó lesz a linkelt borotvadugasz, max figyelnem kell arra, hogy ne fordítva dugjam beleHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
válasz Elvagyok #84741 üzenetére
Más lehetőségem nem nagyon van szerintem sem, de nem sok esélyt adok neki, eddig úgy tűnik, hogy abszolút szabványtalan csatlakozó, a gyártók imádnak ilyeneket adni, hogy még véletlenül se legyen kompatibilis semmivel.
Amúgy abban sem hiszek igazán, hogy sokat tudnának segíteni egy számtech boltban egy hajnyíró adapterével kapcsolatban, nem sok info eszközt tudok elképzelni, aminek ilyen adaptere lehet.
És roppant dühítő, hogy az eszköznek semmi baja, csak a kaki adapternek eltörik a kábele (és ahogy olvastam neten, mindenki erre panaszkodott) és mintha direkt csinálnák olyan formájúra, hogy még véletlenül se lehessen pótlást szerezni hozzáHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
nyomtatható cd-nél mit jelentenek a shrink és a full feliratok? mi a különbség közöttük?
üdv
-
Hintalow
senior tag
Hi!
pár napja újrahúztam a profilomban látható gépemet (ideje volt már a 2010-es install után )
Azóta azt tapasztalom, hogy alvó állapotból magától felébred.
Hogyan lehet megnézni, hogy mi okozhatja ezt? gondolom logolja a win.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
kb egy hónapja újratelepítettem a gépet, és azóta képtelen vagyok hangot átvinni hdmi-n a tv-re.
Ez mitől lehet? konfig az adatlapomon, a legfrisebb ati driver van fent (csak driver), kiterjesztett asztal.
Ez mitől lehet?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
ha valami felébreszti a gépemet alvásból (kb kikapcsolás után 3 percen belül), akkor mivel tudom megnézni, mi rendetlenkedik?
-
Hintalow
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #97265 üzenetére
Köszi, otthon megkukkantom!
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
tudom, hogy lúzer kérdés, de már 6-8 éve nincs tv előfizetésem, nem vagyok képben a dolgokkal:
Édesapám biztonsági őrként dolgozik, és szeretné nézni az alap csatornákat odabent. Az ottani tv valami ezer éves kis képcsöves valami, scart van rajta.
Most hogy működik a tv adások vétele? az én emlékeimben még az él, hogy kellett vmi szoba antenna, és már jöttek is az alap csatornák. Már nem így működik a sugárzás? Kell set top box is?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de még nem csináltam ilyet: a gépemen egy ssd-n csücsül a rendszer, és egy hdd-n az egyéb dolgok (pl. telepített játékok, steam könyvtár is)
Ha szeretném a hdd-t nagyobra kicserélni, az működhet, hogy csak simán átmásolom az újra a jelenlegi teljes taralmát és kicserélem? Vagy onnantól a telepített dolgok nem fognak működni?
Szeretném megúszni, hogy mindent újra telepítgessek az újraHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Köszönöm, mindenkinek, akkor a meghajtó betűjére figyelek majd
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
A kisfiam gépe elkezdett olyat csinálni, hogy menet közben elsötétül a monitor, a gép megy tovább, és 1 hosszú és 2 vagy 3 rövid speaker sipot ad ki magából. Jól gondolom, hogy ez vga hiba lesz? Ilyenokr érdemes még valami driver frissítéssel szenvedni, vagy nem igazán már? Egy Sapphire radeon RX 560 van benne. Esetleg okozhat ilyet mondjuk táphiba? Mert csak egy 400w-os Chicony Hipro táp van benne, az a vga-n kívül az egyetlen régi alkatrész.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
Az mitől lehet, hogy a kedves integrált vga nem óhajt elindulni?
Adott egy konfig:- Asrock B460M Steel Legend alaplap
- Intel Core i5-10400 proci
- 2x Kingston 8GB DDR4 2666MHz
- Valami Samsung hdmi-n keresztül üzemelő monitor.Eddig dedikált vga-val ment a gép, de most az kikerült belőle, és bár semmi más nem változott, az alaplapi hdmi-re dugva a gépet egyfolytában no signal hibaüzenettel jutalmaz
A szerencsétlen prociba épített vga-t külön engedélyezni kell biosban vagy mi? Már hülyét kapok tőleHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
válasz Marci112233 #131416 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek, bios resettel kezdünk akkor, ujonnan lett összerakva a gép, szóval ha csak nem gyári alap a tiltás az igp-n akkor én sem zaklattam azt.
A biosig meg nem jutok el, mert nincs mivel képet kapjak
Ha nem oldódik meg, jelentkezem újraHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
válasz ColdMan #131422 üzenetére
Nem szerencsére, párom gépe a ludas, (és persze a város túlsó felén van) kb. fél éve raktam össze, de nekem is az volt az első, hogy visszanéztem a pcx fiókomban, hogy fúúbakker, ugye nem igp nélküli procit raktam bele
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
Bocs a béna kérdésért, ha saját eamil címet szeretnék (munkakeresés miatt kell), akkor melyik domainregisztrátor ajánlott? Nincsenek extra igényeim. Illetve mi kell még ehhez?
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok.
Mitől lehet az, hogy egyik napról a másikra nem lehet semmi telepíteni/eltávolítani egy gépen? (win 10 home kiadás)
Tegnap este a gyerek játszott a gépén, majd kikapcsolta, ma délután meg szólt, hogy nem megy a discord és a league of legends. hiába indítja, pár másodperc homokórázás után nem történik semmi. A discordot leszedtem, hogy akkor újratelepítem. Lejön a telepítőfájl, de ugyanúgy pár másodperc után dob egy hibát, hogy kritikus hiba történt. Próbáltam a riot klienst is, de azt leszedni sem tudom, mert ugyanúgy nem történik semmi. Megpróbáltam leszedni revo uninstallert, hátha az. De az sem települ, csak hibákat dobál. Valójában semmilyen talapítő nem akar elindulni, de az a vicc, hogy csomó más szolgáltatás, steam stb. meg továbbra is megy rendben.
Mit lehet ilyenkor még megpróbálni a full újrahúzáson kívül?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
válasz gregory91 #139133 üzenetére
Sajnos nem irtam fel, miután semmit nem tudtam csinálni vele, újrahúztam az egèszet, ìgy szuper. Gyanìtom az össze vissza telepìtèsekkel, meg a 6-8 fent lèvő ès folyamatosan frissülgető kliensekkel túrt szèt valamit a gyerek a fájlrendszerben 😁
Lehet meg tudtam volna oldani, de a reinstall gyorsabb voltHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest