Új hozzászólás Aktív témák

• AXisBOLD

addikt

Sziasztok,

Korábbi kálváriám, amit ITT részleteztem ugyan változott, de nem oldódott meg teljesen.

Tehát lapon kívül majdnem mindent cseréltem, átdugtam, lehúztam, stb., de az akadozás hiba mindig előjött.

Aztán elkezdtem HW infóval monitorozni a rendszert és a chipset percek alatt felment 100+ fokra. Gondoltam meg is van a hiba, vettem új ventiket, ebből 1 140-es direktben az X58-as chipset-re tolja a levegőt. Nyertem is vele majd 20/40 fok mínuszt (itt ni kékkel jelölve, a felső max 105 az alsó 99 fokig kúszott fel és általában 80-85 fok között mozgott). Most terhelés mellett is csak pár fokot megy fel, sajnos a gép nincs messze az egyik radiátortól - nem tudom máshova rakni - így ha alaposan be van durrantva a hőfokok felmennek 66/60 fokra, de ez az abszolút maximum. A többi hőfok ilyen esetben hasonlóan alakul, CPU/magok 62, GPU 63 fok és itt is ez az abszolút csúcsérték.

Fentiek mellett nem is jött elő a hiba 2 hétig, én meg örültem, mint aki felfedte és megoldotta a hibát, de pár napja ismét elkezdte, viszont most indítás után vagy nem és utána se, vagy rögtön előjön az akadás, úgy hogy a fenti értékek mindegyike 30 fok körül táncol indulás után, így ismételten abszolút érthetetlen mi lehet a gond.
    Ehhez még annyi, hogy most kb. 1 perc után vagy magától elmúlik vagy egy újraindítás és már nem is jön elő.

Amire én gondolok:
    - a CPU ventin és 2 ház ventin van 5v-os ellenállás --> nem akarom leszedni feleslegesen, nem is gondolom hogy emiatt van, de hátha van valakinek ezzel kapcsolatban negatív tapasztalata

- indulás után nincs bios error log, de 4 vagy 5, néha 7 beep hangot ad a lap (manuáljában erről minimális infó van, pont ehhez kapcsolódót nem találtam) --> sajnos nem tudom ez mit jelent, de hogy nem mindig ugyan annyit pittyeg már elég gyanús --> biost sikeresen frissítettem --> nem változott semmi

- régi TP-Link wifi hálókártyám van --> van hogy indítás után egyből kapcsolódik, van hogy fél percet várni kell --> az utolsó akadásnál észrevettem, hogy nem volt net kapcsolat, de mikor az akadás elmúlt, már net is volt --> lehet tök hülyeség és semmi köze hozzá, de már megint ott vagyok, hogy minden és semmi se gyanús :))

Szóval ha valakinek van ideje és kedve a fentieket végigolvasni, az olvasottak után véleményezni illetve ötletekkel ellátni engem, nagyon megköszönném :R ez kis lépés lenne nektek, de óriási az én történetemben :))

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

Aurea mediocritas

Új hozzászólás Aktív témák