- Szólánc.
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- 20 éve a PH!-n
- Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Korábbi kálváriám, amit ITT részleteztem ugyan változott, de nem oldódott meg teljesen.
Tehát lapon kívül majdnem mindent cseréltem, átdugtam, lehúztam, stb., de az akadozás hiba mindig előjött.
Aztán elkezdtem HW infóval monitorozni a rendszert és a chipset percek alatt felment 100+ fokra. Gondoltam meg is van a hiba, vettem új ventiket, ebből 1 140-es direktben az X58-as chipset-re tolja a levegőt. Nyertem is vele majd 20/40 fok mínuszt (itt ni kékkel jelölve, a felső max 105 az alsó 99 fokig kúszott fel és általában 80-85 fok között mozgott). Most terhelés mellett is csak pár fokot megy fel, sajnos a gép nincs messze az egyik radiátortól - nem tudom máshova rakni - így ha alaposan be van durrantva a hőfokok felmennek 66/60 fokra, de ez az abszolút maximum. A többi hőfok ilyen esetben hasonlóan alakul, CPU/magok 62, GPU 63 fok és itt is ez az abszolút csúcsérték.
Fentiek mellett nem is jött elő a hiba 2 hétig, én meg örültem, mint aki felfedte és megoldotta a hibát, de pár napja ismét elkezdte, viszont most indítás után vagy nem és utána se, vagy rögtön előjön az akadás, úgy hogy a fenti értékek mindegyike 30 fok körül táncol indulás után, így ismételten abszolút érthetetlen mi lehet a gond.
Ehhez még annyi, hogy most kb. 1 perc után vagy magától elmúlik vagy egy újraindítás és már nem is jön elő.Amire én gondolok:
- a CPU ventin és 2 ház ventin van 5v-os ellenállás --> nem akarom leszedni feleslegesen, nem is gondolom hogy emiatt van, de hátha van valakinek ezzel kapcsolatban negatív tapasztalata- indulás után nincs bios error log, de 4 vagy 5, néha 7 beep hangot ad a lap (manuáljában erről minimális infó van, pont ehhez kapcsolódót nem találtam) --> sajnos nem tudom ez mit jelent, de hogy nem mindig ugyan annyit pittyeg már elég gyanús --> biost sikeresen frissítettem --> nem változott semmi
- régi TP-Link wifi hálókártyám van --> van hogy indítás után egyből kapcsolódik, van hogy fél percet várni kell --> az utolsó akadásnál észrevettem, hogy nem volt net kapcsolat, de mikor az akadás elmúlt, már net is volt --> lehet tök hülyeség és semmi köze hozzá, de már megint ott vagyok, hogy minden és semmi se gyanús
Szóval ha valakinek van ideje és kedve a fentieket végigolvasni, az olvasottak után véleményezni illetve ötletekkel ellátni engem, nagyon megköszönném ez kis lépés lenne nektek, de óriási az én történetemben
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Delta Force (2024)
- Szólánc.
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Panorámás Gamer PC! Víz!! i7-8700K/Asus Rog Strix GTX 1080 Ti 11GB/16GB RAM/256GB+1TB HDD
- Logitech G413 TKL SE mechanikus billentyűzet garanciával
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- ryzen 5 1600x six core am4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest