Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Létezik olyan "kompakt" fényképezőgép, ami képes fHD videót felvenni, és van hozzá külső mikrofon bemenete?
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
*Ropi* #25578 üzenetére
Köszi, de nem vezérelni szeretném a fotómasinát, hanem maga a telefon a "fotómasina". A gyári alkalmazás full automata, se záridő, se manuális fókusz, se semmi. Biztos létezik rá program, mert a store-ban rengeteg a találat, de melyik működik valóban jól, melyik alkalmazás vált be a gyakorlatban?
-
cigam
titán
Android-os telefonnal szeretnék hosszú záridejű éjszakai fotókat készíteni. Melyik alkalmazás vált be ilyen feladatra?
-
cigam
titán
válasz
copass #21042 üzenetére
Egy fotó kezelő programban melyik fájlművelet nem érhető el? No meg melyikre mikor/milyen gyakran van szükség? Ez miért nehezebb egy fotókezelőből?
Ez éppen olyan beidegződés/megszokás kérdése, minthogy a zenéket is mindenféle trükkös könyvtárszerkezetben tárolod, vagy rábízod az iTunes-ra(vagy más zenekezelőre)A fotó kezelő adatbázisáról/fájljairól nem lehet biztonsági mentést készíteni? (Pláne OS X alatt, amikor ott beépített időgép). Arra tényleg figyelni kell, hogy ami nincs 3 helyre elmentve az nem is létezik.
-
cigam
titán
válasz
istvan170 #21028 üzenetére
Miért nem használod a Fotók alkalmazást a fotók kezelésére? Könnyebb lágyabb jobb érzés egy erre a célra szakosodott programot használni, mint egy általános cálú fájlkezelőt.
Amúgy a kijelölt képen cmd+i és a Több infó-t lenyitva ott van minden adat. De készíthetsz inteligens mappát amiben a felbontástól kezdve a különféle exif infókig "egybe" gyújtheted amit éppen keresel:
Esetleg gyere át ide, hátha nekik is van ötletük.
-
cigam
titán
válasz
Digger #20866 üzenetére
Nem vagyok profi, de téma válogatja.
Pl. gyors mozgásoknál a gyors záridőt kézzel adod meg. Így tudod a sportolók mozgását "befagyasztani", a rekeszt meg hozzálövi az elektronika.
Mikor a mélységélességgel akarok játszani, értelemszerűen a rekesszel játszok, és az automatika csapja hozzá a szükséges záridőt.
Az obin is sok múlik (pl. stabilizátor, fényérzékenység), és az ISO tekerésével is rásegíthetek, hogy az elektronika eltalálja a megfelelő értéket. (Adott mélységélességhez kevés a fény, de nem tudom kitartani a hozzá tartozó expó időt, akkor feltekerem az erősítést (ISO), és máris csökkenhet a záridő. -
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
Ricardo128 #20803 üzenetére
-
cigam
titán
Itt van beárazó topic?
Mennyit érhet most egy Canon 300D + 2 kit obi(EFS18-55,EF75-300), + egy 420EX vaku. 1 aksi (korának megfelelő állapotban (5-20 kép után lemerül) -
cigam
titán
válasz
jozsi252 #9167 üzenetére
Nem. A h betü értelmezhtetlen, mert bár a "h" órára utal, és akár fogyaztási adat lehetne, de az meg nem amperben van számontartva hanem wattban(pl. 600mWh).
Szóval az csak egy eltévedt h betü szerintem, és az adapter terhelhetősége 600mA. Maga a készülék ettől függetlenül lehet csak 280mA-t vesz fel.
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
jozsi252 #9164 üzenetére
Akkor nem egy malomban örlünk.
Nem szabad keverni az adapter feszültségét, és az akkumulátor kapacitását. Nincs olyan közvetlen ok okozati, számítható paraméter mint pl. a töltési iő.
Vagy én értettelek félre és a töltőre van írva 600mAh?! Mert egy adapteren értelmezhetetlen adat.
Amúgy meg a töltési idő nem változik, ha az új adapter feszültsége(és terhelhetősége) meg1ezik (vagy jobb) a gyári adapterével. -
cigam
titán
válasz
jozsi252 #9158 üzenetére
Az, hogy mit tud az adapter az semmit nem jelent a töltés szempontjából. Ezen adatok csak annyit jelentenek, hogy 4,2V egyenáramot ad le, a maximális terhelhetősége 600mA (tuti hogy ott a H betű?!)
Az aksi töltőelektronikája úgyis csak 3,7V-ot enged az aksira(~4V feletti kapocsfeszültség hazavágja), és a kapcsfeszültség, (mag)hőmérséklet, és a töltéssel eltelt idő fügvényében változtatja a rajta áthaladó töltőáramot.
-
cigam
titán
válasz
PR0JECTNR56 #9086 üzenetére
Ez a baj a kuglizással. Jó játék de nem mindenre ad választ.
A inkelt oldal is egy angol (EU-s verzió?!) leirása. Mivel gyakrana modelszámok is változnak kontinensenként, nem lenne meglepő, ha 1-2 dolog más lenne (pl. a nyelvek) .
Esetleg egy magyar szervízzel beszéld meg a "flesselést".
-
cigam
titán
válasz
PR0JECTNR56 #9082 üzenetére
Az nem lehet, hogy csak 4 fér ki a kijelzőre, és lapozni kell (fel le jobbra balra, tekerve...)?
-
cigam
titán
válasz
tomcsi23 #9077 üzenetére
Pontosan milyen fotómasina ez? A régebbi(?) Canonok-on volt (legalábis az A60-nál tuti) az obinál egy ilyen kioldható keret. A helyére cuppant rá egy adapter/lencse, ami a lencsét "eltartotta" a géptől így nyugodtan lehetett zoomolni.
Ja, és nem a gép lencséje karcolódik, hanem maga az nd filter, amit az obi elé tartasz.
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
dudika10 #9054 üzenetére
Ha így jó akkor betöltöd pl. az irfanview-be (ingyenes képmanipuláló), mentés másként.
Itt PNG formátumot választod, és a +megjelenő opciók ablakban bepipálod a "save transparenci color" menüpotot. Elnevezed, ráböksz a mentés gombra, és ekkor kapsz egy mini képet, ahol az egérrel kiválaszthatod, melyik szín legyen az átlátszó (ráböx a fehér keretre), és kész. -
cigam
titán
hamár felhoztátok, egy kérdés: Létezik, hogy egy Hoya körkörös polárszűrő 72mm-es menettel 23k. Vagyis annyiba kerül (kb), mint maga a gép (Panasonic FZ20)?!
Létezik olcsóbb alternatíva?
-
cigam
titán
válasz
Zoli bácsi #8974 üzenetére
Azt próbáltad, hogy a 12Mpixeles fotókat te méretezed le a gépen? Nem lehet hogy a 3Mpixel azt jelenti neki, hogy a CCD-nek csak a közepét olvassa ki?
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
Oraculus #8739 üzenetére
Ez elég szubijektív, hogy "meleg". Ugye kinek mi, még az is lehet, hogy teljesen normális. Amíg nincs amper szag, és nem süt(éget) a ház, addig nincs nagy gubanc, viszont az aksinak nem tesz jót ha 50fok főlé emelkedik a belső hőmérséklete.
Nem lehet hogy nagyon feltekerted az LCD világítását, és ezért fűt annyira? -
cigam
titán
válasz
ErosenZold #8737 üzenetére
milyen gépet ajánlotok nekem
Azt, hogy még spórolj, vagy nézelődj a használt slr gépek között, aminek van külön topikja is. Beltérben partifotózni lehet kompakt géppel is, csak nem érdemes ....
-
cigam
titán
Milyen géped van hozzá?
Nem olyan reménytelen a dolog, egy mezei Fujifilm S1800-al is egész jó képeket lehet lőni.
Követőmechanika a Hold-hoz? Viccelni tetszik? Nem a Nasa-nak készülünk porszemeket fotózni....
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
kriszwells #8691 üzenetére
Nincs ilyen. A 20-30-100ezres expo megadása általában a fizikai zárszerkezettel rendelkező SLR gépekre adják meg. Ahol ilyen nincs - pl. A FujiFilm S5700 esetében -, ott értelmeszerüen megy ameddig megy. Természetesen az idő múlásával kophat a mechanika, de az elektronika nem sok "analóg" alkatrészt tartalmaz, magyarul vagy megy vagy nem.
Készíts ellenpróbát. Fotózd le megint azt a helyet, amit pár éve már lefotóztál(kb azonos fényviszonyok mellett). Aztán hasonlítsd össze a 2 képet. (záridő, rekesz fehéregyensúly, kismalac farkának hossza is egyforma legyen).
-
cigam
titán
válasz
S e t h #8650 üzenetére
Nem hiszem el hogy egy ilyen gépen nincs visszajelzés arról, hogy hová tekerted a fókuszt.
Hirtelen csak az angol manuelt találtam, de ott van egy trükkös menüpont: Reset Lens
Amikor ez "On" állásban van, minden bekapcsoláskor végtelenre állítja a fókuszt, és pont ez kell neked a villámokhoz.[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
S e t h #8646 üzenetére
Álítsd manuálisan végtelenre, vagy "tájfotó" motívum programra.
A rekesszel tud szabályozni, hogy a közvilágítás mennyire csillanjon be 7.1, vagy ne 2.8.
Ugyanakkor a rekeszeléssel a DOF (éles tartományt) is módosítod. Mivel villámlás esetén ez nem olyan érdekes, használj minél szükebb rekeszt.[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
rokkercsavo #8600 üzenetére
Tedd át kártyaolvasóba.
Eseménynaplóba ír vmit? Oprendszer tiszta, vagy online verzió? HWtuning? -
cigam
titán
válasz
Speeedfire #8562 üzenetére
Ez csak kifogás. Legalább annyira jó érv, minthogy a holnapi szülinapomra mentőt kérek, mert a 40-45 közti 42-es lábméretű férfiaknál legnagyobb az infarktus veszélye.
A bridge is be tud dögleni, pláne ha már nem fiatal. Nekik is van "tervezett" üzemidejük.
-
cigam
titán
válasz
Speeedfire #8553 üzenetére
Na igen. Ez olyan mint a folyóhomok. Minél mélyebbre süllyedsz, annál nagyobb bajban vagy
Sajna 30k-ból max egy jobbfajta kompakt gépet kapsz, annak minden kompromisszumával. (Samsung WB600 35k a boltban)
De!
Mert egy "de" mindig vanMit kezdesz a fotókkal? Ha csak monitoron/tv-n nézed max 10x15-ös papírképet rendelsz belőle, bőven elég a kompakt. Ha megnézed monitorméretre kicsinyítve (fullHD is csak 2mpixel!!!), már nem is olyan borzasztó a végeredmény mint 1:1 nézetben.
Tesztoldalakról töltsd le a kiválasztott kompakt gép tesztfotóit, és egy belépőszintü SLR gép képeit. Látsz akkora difit, ami az árban jelentkezik? -
cigam
titán
válasz
Speeedfire #8551 üzenetére
Egyrészt marketing, mint a megapixel szám. Másrészt az el nem készült fotónál nincs rosszabb. Igaz kicsit zsizsikes, kicsit homályos, de a pillanat megvan.
Ugyanakkor az slr kategóriában az érzékelő mérete miatt nem okoz akkora problémát, mint a kis kompakt gépek esetén.[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
DJ Reinhardt #8524 üzenetére
Melyikben van? Én még nem találkoztam ilyennel (persze egymiliót se láttam még kp-ben
)
Had kérdezzek én is. Melyik nem slr-ben van rendes rekesz (nem nd szűrő). Mert még ilyennel se találkoztam, pedig érdekes lehet.
-
cigam
titán
válasz
Speeedfire #8523 üzenetére
Ha "faja" akkor miért lenne gond vele pár hónap múlva?
pl. 2008-as Nikon D40 10000 expo-val eladó. Vagyis ~két és fév alatt tettek bele ennyit. (Napi 10 exponálás)
Namost nemtom a te mennyire sűrűn lövöldöznél, de egy átlagos kirándulás alatt nem valószínű, hogy 2000-nél több fotó születik. Hozzávesszük a családi/egyébb eseményeket, és kiderül, hogy én 3-4 év alatt tennék bele 10k-t.
Ezen az oldalon a népszerü gépek élettartamát gyüjtik össze egy statisztikába. Ez a gép jó eséllyel 30000 lövés után lesz problémás(, de nem ritka a 60k!). Tegyük fel te is kb ennyire kihasználod mint a mostani tulaj. Ez azt jelenti hogy 2.5-év múlva lesz benne 20k,5év múlva 30k, és több mint 12 év!!! kell a 60k-hoz. -
cigam
titán
válasz
Speeedfire #8521 üzenetére
A gyártó által "megsaccolt" élettartam. Általában az SLR gépeknél jellemző adat, mivel az exponálás fizikai mozgással jár (tükörfelcsapás, redőny fel/le húzása). A normál használatból eredő kopás miatt előbb-utóbb eljön az idő amikor valami elromlik bennük. Persze ez nem jelenti azt, hogy az n+1. exponáláskor darabjaira esik szét. Kb mint a merevlemezeknél. Ott is van egy mft (hibamentes üzemóra), amit vagy tud vagy nem.
A kor előrehaladtával maga az elektronika is öregszik, és meglehet, hogy hamarabb elromlik, mint ahogy a mechanika beadná a kulcsot.
A bridge/kompakt gépeken nincs fizikai zárszerkezet, ezért elméletben tovább bírhatnák, de ott meg a felhasznált alkatrészek/anyagok miatt korlátolt az élettartam.[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
Nem baj, ugyanakkor publikusan elérhetővé tetted, ezért bármikor előfordulhat máskor is hasonló eset.
Hagyd ezen, mert így "minden jog fenntartva", vagyis bármilyen újrahasznosítás az engedélyedhez kötött. A Privacy & Permissions között nézz szét. Ott is le lehet szabályozni 1-2 dolgot (pl. a publikus keresések elöl rejtve legyen-e)
-
cigam
titán
Attól függ milyen licence-el töltötted fel:
None (All rights reserved)
Attribution-NonCommercial-ShareAlike Creative Commons
Attribution-NonCommercial Creative Commons
Attribution-NonCommercial-NoDerivs Creative Commons
Attribution Creative Commons
Attribution-ShareAlike Creative Commons
Attribution-NoDerivs Creative CommonsUgyanakkor írhatsz nekik levelet, amiben megkéred őket, hogy távolítsák el erről az oldalról a képed. Viszont ha csak link, akkor a flick-r-en szigoríts a "láthatósági" feltételeken.
-
cigam
titán
Az nem a kamera, hanem a tömörítés miatt van. Ugye a "régi" dv kamerákkal ellentétben ezeknek valós időben kell betömöríteni az anyagot, nincs idő szöszmötölni.
Tedd XP+ módba: 1440x1080, 12 Mb/s; Sztem ezzel kapod a legjobb képet (nem FullHD, de ez a legnagyobb bitsebesség ebben a felbontásban.Az utómunkán meg ráérsz később is gondolkodni.
-
cigam
titán
Mit értesz szörnyű alatt?
Az SP 1440x1080felbontáshot 7mbit/s tartozik, a clas6 kártya meg papíron legalább 48mbit/s-ot tud. Maga a ketyere tudna FullHD (MXP) 24mbit/s-al, de lehet le van korlátozva, hogy ilyen csak sdhc-ra tudjon.Miért nem hagyod mts-ben? Szinte mindenkinek van szgépe, akinek meg nincs annak benyomod dvd-re
B.verzió, 1 órával elöbb indultok, és bárhol menet közben veszted egy sdhc karit.
A nagy próbálgatás közben nefeltsd el feltölteni az aksit ;-)
-
cigam
titán
A fény és zaj összefüggését megvilágítaná nekem vki?
Szóval a gépek különböző ISO-kon különböző zajokat produkálnak [link]
Ezt értem is mert növelik az erősítés, és vele nő a zaj is. Tiszta sor. (Meg ugye a zajszürő algoritmus és annak megvalósítsa, de ez most "nem érdekes")
Szóval!
Ez mitöl ilyen zajos?
Oké, hogy ISO1600-on lőtték, de a másik mintával összehasonlítva olyan mintha ISO3200 vagy nagyobb érzékenységhez tartozó zaj lenne rajt.[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
Van bevált crv3 aksi márka/töltő?
Böngészéseim során csak noname típusokkal találkoztam, ami meg márkás gyártótól származott, az meg csak elem volt.
-
cigam
titán
A digitális fotózásról kezdőknek
Minden évben aktualizálva ujrakiadják.
Ugyancsak nemrég lett frissítve a Digitális fényképezés[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
philoxenia #4666 üzenetére
Ez csak erre a gépre vonatkozik, vagy úgy általában ilyen jó eredményeket ad minden DSLR a szenzorméretből adódóan?
-
cigam
titán
Ok, nem a gépben, hanem a fotósban (vagy bennem) volt a hiba.
Ti letöltitek a képet, vagy vmilyen plugin-t használtok a web-es képek exif adaihoz való hozzáféréshez?[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
philoxenia #4661 üzenetére
hoppá...
Ezen az oldalon kb mindegyik.
Pl. a 3. táblás képen a fekete az fekete, és nincs ott a zizi, vagy pl. az üveggömb(?)ös szökökút fotó.