- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Telekom MultiSIM "legó" avagy hogyan cseréltem meg az elsődleges eSIM-emet
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
drkbl
őstag
róland [link] hozzászólása gondolkodtatott el: Vajon mit ''lát'' a CCD?
Miután sikerült a meleghullám elején megvennem a fényképezőgépem, egy FinePix S5600-ast, próbaként mindent minden állásban lefényképeztem. Ekkor is fura volt a ''zöld'', de a spéci ''rásegítő'' móddal nagyjából olyan képet kaptam, amilyet a szememmel láttam.
Tovább folytatódott a meleg, eső nélkül, és lassan elvesztettem a növényfotózó kedvem. f-Chrome ide vagy oda, minden zöld fakó és szürkés lett.
Ma böngésztem a régi linkjeim, és egy érdekes infót találtam. A második világháborúban a színvakokat alkalmazták felderítőnek, mert ők ''más'' szürkének látták a levágott lombokból álló fedezéket, mint a normál lombot.
Lehetséges, hogy a kép, amelyet 3 színvak állít össze, olyan infót is tartalmaz, amit nekünk nem kéne látnunk, és ezért ''hiányzik'' a színdinamika? Attól függően, hogy milyen algoritmussal keverik az összetevőket, lesz más a jellemző színvilág, de nem feltétlenül erősítés, hanem inkább elnyomás alapján?
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hálózati / IP kamera
- Futás, futópályák
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...