Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonThomasino
veterán
-
Doky586
nagyúr
válasz Beast007 #28347 üzenetére
"Új alaplapoknál nem lehet valahogy biosból elérni a driveres cd-t?"
Nálam ugyan a bios letudja szedni az összes drivert az internetről, de ő is egy pendrive-ra teszi ki őket.majd:
majd sok ideig töltöget a netről a pendrivera.
Nem lehet hogy a bios-ban letiltottad az usb-t?Nálam például optikai meghajtó sincs a gépben, mert az ilyesmit őskövületnek tartom ma már.
Egy USB-s DVD-írót használtam a Win_dvd telepítésekor ami utána ment vissza a fiókba...[ Szerkesztve ]
-
Sasos
senior tag
válasz Beast007 #30793 üzenetére
A nem támogatott procit az alaplap nem ismeri fel, így használni sem tudja. Innentől kezdve a biost sem fogod tudni frissíteni vele. Egyes lapok esetén (én csak HP gépnél láttam ilyet) ilyenkor kiabál, hogy microcode update szükséges, és engedte is frissíteni, de ez nem jellemző. Egy, a mostani bios által támogatott procival kell elindítani a lapot és frissíteni a biost. Ismerősök között nincs valakinek egy procija arra a pár percre kölcsön?
-
MrDerekas
addikt
válasz Beast007 #54243 üzenetére
...bakker... pedig tutira vettem, hogy tegnap este dobtam pár választ... öregszem no
SSD döglődő elektronikája, táp/sata csati "lötyögése", a táp leadott feszültségingadozása, a processzor sata vezérlővel kommunikáló részének a kontakthibája (görbült láb, hajlott alaplap) és a sor végén az alaplap. Kéne pár tesztet csinálnod. HDS-el leellenőrízni az ssd állapotát. Másik sata portra dugni, cserélni a sata kábelt, másik ágára dugnu a tápnak. Ha ezek nem vezetnek javuláshoz, akkor a processzor ellenőrzése vizuálisan, végső esetben pedig a lap bevizsgálása.
(#54244) bsh Thunderbolt? Valahogy nem lehetne annak köze ehhez a hibához. Egy alaplap link segítene nekem (User Manual-t átolvastad?)
(#54246) BogyóBP Minden a helyén a lapon? Elsőre beállítás hibának tűnik. Memtest segíthet szűrni, hogy a ramok rendben vannak-e. Hibakód esetleg? A hangprobléma meg nem probléma, ha a driverrel rendesen működik.
(#54250) kop8 Működnie kell. (SSD esetében van ugyan jelentősége, de HDD esetén inkább csak átnevezés az egész. Jó nem, de ez nem változtat a lényegen )
(#54251) Menslee A támogatott modulok listáján szerepelnek a ramjaid? Javaslat: BIOS frissítés, bios reset elsőre. Ha a modulokkal minden rendben, akkor lehet baja a slotoknak is, de akár a processzor memvezérlő részén hajlott/törött prociláb is okozhatja. Vagy mivel sokáig nem volt azon slotokban semmi, akár elkoszolódás is okozhatja. Mondjuk a Giga lapoknál sokszor van némi mágia sajna. Amúgy azonos feszültségű modulokat szereztél be? Ez is gond szokott lenni. Ilyenkor a kisebb feszen mennek, mennének és a kisebb órajeles modulhoz igazodik a többi.
(#54255) ssid3956 Végülis logikus. Ami még ilyen zúgást okozni szokott, mikor az alaplapi hangchip összegyűjti a zajokat a lapról. Földelés kapcsán érdemes bekérdezni az elektronikai topikba is.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz Beast007 #54260 üzenetére
Itt még mindig lehet a táp is hunyó, sajna. Én ugyanilyen hibajelenségek során mentem át egy ssd-vel. Akkor, annál a vezérlő elektronikája döglődött. Jöttek a boot hibák, rendszer meg és leállások, itt-ott kékhalál, aztán egyszer végleg feladta. Mivel sejthető volt, a biztonsági mentés már jó helyen volt HDS nem gyanított semmit és a szerviz is megerősítette, hogy az elektronika halt meg rajta.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz Beast007 #54262 üzenetére
Én az SSDre tippelek. Kereszt teszt kéne. Te ssd-éd egy másik konfigba és másik ssd te gépedbe. Táp nagyjából így kis is zárható.
(#54263) bsh Be hosszú dcumentation Esélyes hogy bug. Nem így kéne viselkedni az opciónak. Később ha lesz fejlemény support vonalon, oszd meg velünk
(#54265) ssid3956 Vagy zajosodik, vagy gerjed. Egzaktabb topikban hamarabb kaphastz megoldást, vagy magyarázatot. Én lehet bekérdeznék a hifi, vagy elektronikai topikokba.
Szerk: Nekem az alaplapi kimeneten a vga okoz zajt. Nem tudom kikerülni. HD6850-el nem volt ilyen, a GTX950 és RX460 meg ezt hozta.[ Szerkesztve ]
-
Beast007
aktív tag
válasz Beast007 #59867 üzenetére
Hivatalosan is döglött a hálózati kártya a lapomon.Vicces azért egy olyan lapon amin úgy hirdetik, hogy killer lan... még akkor is ha minden tömeg gyártott. A bolt ahol vettem ráadásul nem is cserélné gariba egyből visszafizetik az árát és véletlenül nincs is ilyen modelljük már.
-
abdulka1
őstag
válasz Beast007 #67392 üzenetére
Szia!
Cpu foglalatot ellenőrizted? Okozhatja elhajlott érintkező is.
Próbáld minimum konfiggal indatani, BIOS reset után. Csak a lap, proci, 1db RAM modul. Háttértár, optika és VGA nélkül.
Ha elindul, egyesével mehetnek bele a cuccok.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Beast007 #67400 üzenetére
Ha érzel magadban annyi tehetséget, és nem remeg a kezed, akkor nagyító alatt két fogpiszkálóval (egyikkel támaszt, másikkal hajlít), esetleg megpróbálhatod javítani, vagy keress egy hozzáértőt. Esetleg az aprón Cink_Elek-et.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
BogyóBP
addikt
válasz Beast007 #67400 üzenetére
Fotozd már le kiváncsi vagyok.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
senior tag
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Beast007 #67407 üzenetére
Valami porszem került a gépezetbe. Szerintem rohadt érdekes, mert szándékosan nem tudnál ilyet okozni egy processzorral. A sarkával igen, ha belekapálsz, de ez nem elhajlott, hanem begyűrődött. Első alkalommal nem szemrevételezted? A foglaltot keretező műanyagon az nem sérülés? A hiba vonalában? Mert az legalább megnyugtathatna, hogy nem te csináltad a hibát.
- Glaz-doz-fhut -
-
nagyúr
válasz Beast007 #67411 üzenetére
Üdv !
Jó csúnya sérülések... ehhez bele kell ejteni sarokkal a CPU-t rendesen...
Én s775 óta nagyon nézem az összesét... még a lábas AM/FM series CPU-k-ét is (az esetleges szennyeződés miatt), leginkább azért, hogy ha disznóságot találok,legalább tudjam, hogy én voltam, vagy sem.
Sajnos, előfordult már, hogy vadi új lap socketjében is volt csúfosan elhajlott érintkező (fénykép készült, reklamáció ment)...
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest