Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
válasz tooolz #60463 üzenetére
Szia!
Az UEFI Q-fan beállításoknál klikk az "Optimize all" feliratra. Ha végez a beállítással, utána kedvedre variálhatod. Ugyanez a hiba nekem is jelentkezett Az ASUS B150 PRO lapnál, és ez megoldotta.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy kimúlt az alaplapi hálókártyám. (ASUS B150 PRO lapon)
Látszólag működik.
A kábel modem nem jelez hálózati hibát.
Az alaplapi LAN csatlakozó mellett a narancs led folyamatosan világít, és a citrom színű villog, de nincs internet elérés.A hálózati hibajavító a következőt mondja.
Többször újraindítottam, és áramtalanítottam mindent, drivert cseréltem, kábelt cseréltem, windows 10 x64-et újra telepítettem, de nem javult a helyzet.
Utolsó esélyként bedugtam a gépbe egy régi 10/100-as hálókártyát. Na ezzel van internet.
Az érdekelne, hogy van e még valami, amit kipróbálhatnék hibaelhárítás gyanánt, vagy küldhetem vissza gariztatni az alaplapot?
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz MrDerekas #60490 üzenetére
Kábel csere megvolt, és látszólag a csatlakozó sem sérült.
A modemet nem gondolnám rossznak, mert ma a használatával telepítettem 2 vadi új noteszgépet.Tegnap este volt egy router is beiktatva, mert kellett(volna) a wifi, de már akkor sem tudtam semmiféle netet kicsikarni a rendszerből.
Ma reggel kipróbáltam, és érdekes módon hibátlanul ment a net kábelen, és wifin is.
Kikapcsoltam a gépet, kikötöttem a routert, és csak a modem maradt.
A gépből nem húztam ki a kábelt, de bekapcsolás után, azonnal jelentkezett a szóban forgó hiba.
Ma a win, telepítés közben már jelzett, hogy nem tud kapcsolódni a hálózathoz, és azóta sem megy neki.Esetleg holnap megutaztatom a gépet, és egy másik szolgáltató hálózatán még kipróbálom.
-
-
abdulka1
őstag
válasz schottgun #60791 üzenetére
Szia!
Nem tudom segít e, mert nem ismerem az MSI beállításait, de gondolom az elnevezések hasonlóak mint az ASUS-nál.
Az én lapomnál az "Onboard devices configuration" menüpontban a "Charging USB device in power state" opció kikapcsolásával érhető el.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
-
abdulka1
őstag
válasz BogyóBP #60977 üzenetére
Szia!
Elvileg H110-től fölfelé minden chipset támogatja a 2400MHz-et, de nagyon ajánlott ellenőrizni a modul támogatottságát az alaplap támogatási listájában.A Z370-es lapok nem támogatják a 6.-7. generációs procikat.
-
abdulka1
őstag
válasz Enigma1945 #61081 üzenetére
Szia!
Ilyenkor érdemes lehet használni egy driver kereső programot, pl. Iobit driver booster-t, de csak a hiányzókat kell hagyni, hogy letöltse.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Enigma1945 #61086 üzenetére
Biztos, hogy egy alaplapi driver hiányzik? Chipset driver telepítve lett?
Nem csatlakoztattál valami olyan eszközt amihez nem telepít semmit az oprendszer?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Anulu79 #61410 üzenetére
Szia!
Az én olvasatomban azt jelenti a piros led, hogy x16 módban megy benne a kártya, szóval ez nem hibát jelez.
Majd ha fehér lesz a LED, akkor keresd a hibát.Starchm: Míg a képpel vacakoltam megelőztél. De legalább, nem tévedtem.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz Rockland #61418 üzenetére
Szia!
A HDS Smart fülről is csinálj képet, de úgy, hogy előtte bármelyik értékre kattintva(jobb egérgomb), decimális adatmezőre állítod. Itt talán egyértelműen látható lesz, hogy a kapcsolat is okozhatta a hibát.
-
abdulka1
őstag
válasz core i7 #61420 üzenetére
Szia!
Esetenként vissza lehet hajtani, még nekem is sikerült itthon, csak egy nagyító, és fogpiszkáló kellett hozzá.
Ha viszont törött, akkor számíthatsz hibás működésre, vagy működés képtelenségre.
A cseréről a hardveraprón érdeklődhetsz. [link]Elnézést, de kicsúsztam a szerkesztési időből.
-
abdulka1
őstag
válasz core i7 #61423 üzenetére
A sérülés a lábhoz tartozó áramkörök működését akadályozza, ezért a hibajelenség bármi lehet ami eltér a helyes működéstől. Jó esetben olyan láb is sérülhet amiből több látja el ugyan azt a feladatot, akkor semmit ne fogsz tapasztalni.
-
abdulka1
őstag
válasz rantotthusi #61744 üzenetére
Szia!
Itt a lapod támogatási listája. [link]
-
abdulka1
őstag
válasz Hardver Arc #61779 üzenetére
Szia!
A lap dobozán, illetve magán a lapon is jelölni szokták a BIOS verzióját amivel kikerül a gyárból.
A te procidat a P4.40 verziótól kezeli.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Hardver Arc #61787 üzenetére
Csak olvastam, még nem láttam működni, de állítólag bizonyos Asus, és a Giga lapokat lehet frissíteni proci nélkül is, de az Asrock-nál nincs ilyen funkció.
Szóval marad a kölcsön proci, vagy egy hivatalos szerviz ahol megoldják.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
Szia!
Az egy fix feszültséget biztosító ventilátor csatlakozó.
Amit ide kötsz az maximális fordulaton fog üzemelni, kivéve ha elé kötsz egy feszültség csökkentő adaptert, vagy, ha esetleg egy hőszenzor vezérelt ventilátort kötsz rá.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz kovcsaba #62708 üzenetére
Véletlenül ,nem egy Brand gépben, vagy abból származó lapban akartad használni a kártyát?
Azoknál a lapoknál előfordul a kompatibilitás hiánya.Kicsit bogarásztam a 775-ös lapokon levő chipkészletek körül, de én nem találtam olyat ami támogatná az UEFI-t. Elvileg 2010 környékén kezdték lecserélni a BIOS-t, és akkor már nem fejlesztették az ilyen tokozású lapokat.
Szerk: Mi a kártya pontos típusa?
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
-
abdulka1
őstag
válasz Lordi88 #62781 üzenetére
Szia!
Lehet bizony.
Én néhány éve egy 775-ös foglalatban, asztali nagyító, fejlámpa, és fogpiszkáló hármassal igazítottam vissza az elgörbült lábakat. Mondjuk, akkor még nem remegett a kezem.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz mefistofeles #63082 üzenetére
Szia!
Nem.
Érdemes utána nézni, hogy a jelenlegi hűtődhöz esetleg van e kiegészítő készlet.
Ha nincs akkor csere egy kompatibilis modellre.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
Ez nem a BIOS/UEFI-ben van, hanem egy az alaplaphoz tartozó többfunkciós szoftver.
Esetemben az ASUS-nál, "AI Suite 3" a neve. Valami hasonló biztosan van az MSI-nél is.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz bkrisztian99 #63155 üzenetére
Szia!
Tálca hangszóró ikonon(óra mellett) jobb klikk, "Hangok", és a megjelenő ablakban a "Lejátszás" fülön, beállíthatod az alapértelmezett eszközt.
vagy,
Gépház --> Rendszer --> Hang --> --> Kimeneti eszköz választása.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz bkrisztian99 #63157 üzenetére
Ha win 10-et akarsz telepíteni USB-ről, kicsit olvass utána a dolognak, mert probléma lehet a nem megfelelő rendszer alá létrehozott telepítő média is.
-
abdulka1
őstag
Szia!
Az UEFI-ben tudod beállítani, miután kiválasztottad a megfelelő vezérlési módot.
Ha nem hagy módosítani, akkor klikkelj az "Optimize All"-raMásik módszer, hogy a vezérlési mód kiválasztása után, feltelepíted az AI Suite 3 segédprogramot, és azon belül szépen variálható a ventilátorok sebesége.
Arra figyelj, hogy ez a program felülírja a windows energiatakarékossági beállításait.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz Repsol600 #63313 üzenetére
Szia!
A régebbi házakban volt ilyen beszerelt "hangszóró".
Az alaplapra köthető a kapcsoló-reset-ledek mellett, de ez, csak arra szolgál, hogy az alaplapi hibajelzéseket, és a postot hallhatóvá tegye.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz Norb3rto #63428 üzenetére
Szia!
Az user manual 40-43. oldalán vannak a hibakódok. Ahogy nézem D2 lesz az, mert amit írsz olyan nincs.
"D2 PCH initialization error."
Ahogy olvasgattam egy kicsit, volt akinél memória feszültség gond okozta, és a BIOS-ban sikerült orvosolni.
Egy másiknál a CPU ki-be szerelése oldotta meg.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Razor18 #63512 üzenetére
Kimarad a memória tesztelése, az USB eszközök ellenőrzése, meg ki tudja még mi, és ezért esetleg nem tudsz USB eszközről bootolni, vagy ilyen klaviatúrával belépni az UEFI-be. megoldás rá a PS2 billentyűzet a funkció kikapcsolásához.
-
abdulka1
őstag
válasz Starchm #63514 üzenetére
Az Asusnak ott van az "Asus boot setting" az tuti, mert használom, de hogy a többi gyártó termékeinél mi a helyzet azt nem tudom pontosan. Viszont az biztos, hogy több helyen olvastam már, hogy ilyen problémákba ütköztek.
A kedvedért utána néztem, és tényleg van minden gyártónál ilyen utility, különböző neveken. Kár, hogy a legtöbb felhasználó nem néz utána, pedig többet tanulna belőle, mint abból, hogy más megmondja a megoldást.
Asrock: RestartToUefi
Gigabyte / MSI: FastBootNem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz Rebekacska #63581 üzenetére
A alaplap könyvében jól látható, és értelmezhető ábrák vannak, és persze leírás hozzá.
Az a 4 pólsú molex csatlakozó, ha jól gondolom akkor a beépített ventilátor szabályozónak biztosítja a delejt, és a tápegység egy tetszőleges csatlakozójára kell kötni.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz TechN7ne #63640 üzenetére
Szia!
Az aljzatok általában, legalább 1A terhelést elbírnak. Így akár 3, esetleg 4 ventilátort is gond nélkül ráköthetsz. Erre vannak kitalálva az Y csatlakozók. Vagy vannak olyan elosztók amik a tápot molex-sata csatlakozóról, a vezérlést pedig a lapról kapják egységesen, így nincs terhelve a lap csatlakozója.
Annak alaposan járj utána, hogy mit tudsz vezérelni a lapról(3pin DC vagy 4 pines PWM), mert ha nem megfelelő módon próbálod vezérelni a ventiket, akkor is max fordulaton pöröghetnek.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz TechN7ne #63642 üzenetére
Az OK, hogy egy aljzat maradt, pont ezért írtam az elosztókat.
Arra az egyre is rádughatsz több ventilátort az előttem szóló kolléga által linkelt cuccokkal,
vagy ezzel [link], esetleg egy ehhez hasonlóval [link], vagy megoldás lehet még, az általad említett szabályozó.Megnéztem a lapod könyvét, és abban az van, hogy a sys_fan aljzatokat feszültség alapon lehet vezérelni, vagyis a 4 tű ellenére, 3 pines ventiket érdemes rádugni.
A lényeg, hogy ezekre az elosztókra, minden ágára azonos ventiket köss, mert problémát okozhat az esetlegesen eltérő induló feszültség, illetve csak így lesz azonos a szabályozás.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz Helsing #63656 üzenetére
Van 3db cha_fan aljzatod, az miért nem elég? Előre befuvásra úgyis azonos ventilátorokat érdemes tenni így azokat kötheted egy aljzatra "Y" elosztóval, és így a vezérlésük is azonos lesz.
Az elrendezés tekintetében a ház/ventik típusa/hűtésigény megadásával, kérhetnél tanácsot a házhűtős topikban.[link]
-
abdulka1
őstag
válasz madmaxxx #63668 üzenetére
És ezt mi alapján mondod? Ha megnézed a képet, láthatod, hogy van csatornákra osztva a 4 slot.
(#63666) Anulu79 A kézikönyv szerint, 2 modul esetén A2-B2 az ajánlott. Proci felől a 2., és 4. slot.
-
abdulka1
őstag
válasz Angel2014 #63686 üzenetére
Minden alkatrészed kompatibilis vele, de ha játszani akarsz, szerintem ez a bányász lap, nem lesz az igazi.
Én nem venném meg semmi pénzért.
Esetleg ebben a topikban tudnak neked ajánlani valami kompromisszumos lapot a silány felhozatalból. [link]Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest