Hirdetés
Aktív témák
-
szbalogh
addikt
Hali!
Van egy hibás GA-8I945GMF lapom. Egy kondit a procifoglalat mellett kicseréltem, most beindul. Egy 820D procim van hozzá. Sajna még így sem az igazi, sercegő hangot ad ki meló közben és a legnagyobb probléma, hogy egy linuxot is alig tölt be, ha mégis akkor hamar kifagy. A FET-ek alatt meg van barnulva a pcb, arra gyanakszom, hogy hamar túlmelegednek....nem volt rendesen hűtve a ház amiben volt
Ilyenkor elég ha teszek a FET-ekre valami minimális hűtést? Vagy egy kisbb proci is elég a stabil működéshez?
FET-et lehet cserélni?
Van valakinek ilyen tapasztalata?[ Szerkesztve ]
Nick: HE_Storm
-
matepajtas
csendes tag
sziasztok!
milyen progival tudom szabalyozni a hazban levo ventik meg a cpu venti fordulatszamat? a lapom giga ga-p55a-ud4
koszi!
-
Mezy
csendes tag
Van egy Abit AN8 alaplapom milyen vga-t tudok belerakni kb 20-30-ezer környékén??
Vettem egy Ati Radeon PCI-e HD5670 512Mb Sapphire ez nem jó! sanjaN8000 4.1.2
-
Mezy
csendes tag
Beraktam a régi helyére és semmi még a monitor be se kapcsol! Frissítettem a Biost de az se segített neki
Olvastam itt egy hozzászólást egyik illetőnek ugyan ilyen alaplapja van ő sem tudod mit kezdeni vele vett bele egy 9800Gt de sajna nem tudom pontosan melyiket
[ Szerkesztve ]
N8000 4.1.2
-
Lenry
félisten
hmmm...
pedig elvileg nem szabadna kompatibilitási problémának jelentkeznie.
mindent bedugtál, bekötöttél?
másik gépben próbáltad ezt a Radeont? lehet, hogy hibás...9800GT: szerintem a típus lényegtelen
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Mezy
csendes tag
Szerintetek működne: Abit AN8-as alaplap = Nvidia GeForce 9800 GT 512 MB PCIe??
vagy ezzel Nvidia PCI-e 9800 GT 1Gb GAINWARD[ Szerkesztve ]
N8000 4.1.2
-
Lenry
félisten
finnyás egy chipset ez az nForce4...
sajnos tapasztalatból nem tudok válaszolni, csak annyit tudok tanácsolni, hogy ha teheted, próbáld ki vásárlás előtt.vagy hátha jön valaki, akinek volt ilyen kombója.
esetleg nézelődj az általad is linkelt Abit AN8 topikban.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
sgergi
veterán
válasz matepajtas #29506 üzenetére
Gigabytenak van egy Easy Tune 6 nevű programja, honlapjukról leszedheted.Azzal szépen meg lehet oldani.
-
sgergi
veterán
Végülis, ha megy a gép, akkor stabil a mostani beállítás is. Sajnos azt nem igazán tudom, hogy az Asusnál miként függ a ram órajele az fsb-től (tehát milyen ram szorzókat lehet beállítani) De gyakorlatilag az Advanced menüben lévő dram frequency-vel és az fsb-vel kell játszanod. A dram voltage-ot állítsd be 2,0V-ra. Ha gondolod, akkor a ram időzítéseket is beállíthatod a dram timing controlnál, ha minden igaz, akkor ezek a ramok cl6-osak (6-6-6-18) Ezekután már csak a neked megfelelő, és náad stabil frekvenciákat kell megtalálni.
-
capulet75
addikt
Üdv.Egy m4a 785 td-v evo lappal vannak gondok.elkezdett instabillá válni,majd késöbb a bios is csak minden 4-6 inditásra akart funkcionálni,utána meg sehogy.biosreset nem segit ,elemkivétel sem.elemcsre is volt.se ké se hang....
help!Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Tibus956
csendes tag
Nem indul a gépem az alaplapon zöldlámpa ég a ventilátor kicsit mozdul indításnál és utána semmi ha vki tud okosságot mert én már feladtam
Üdv. Tibus
-
Tibus956
csendes tag
-
atesss
addikt
válasz Tibus956 #29522 üzenetére
Még táp lehet esetleg.
Milyen táp van a gépben ?
Próbáld meg vagy másnál kipróbálni a tápodat, vagy egy kölcsöntáppal a te gépedet.
Esetleg azt is meg lehet nézni, hogy a 24-es (vagy régebbi tápokon 20-as) tápcsatlakozón a zöld (PS-ON) és bármelyik fekete(föld) érintkezőt egy dróttal összeérintve elindul-e a táp (pörög-e a ventillátora). Itt a csatlakozó kiosztása: [link]
Mondjuk ez csak kezdeti próba, mert attól még hogy így üresen elindul, terhelést rákötve, ha olyan hibája van, nem biztos hogy megy. Plusz némelyik táp nem indul el, ha nincs rajta egy kisebb terhelés. De utóbbi ritka, és egy-két ODD-t vagy HDD-t rákötve ki is küszöbölhető.[ Szerkesztve ]
-
arw
csendes tag
Sziasztok! Hasonló problémám van mint az előző hozzászólásban kicsi különbséggel. Szóval a gép nehezen indul be. Van olyan, hogy az indítás után azonnal kikapcsol de olyan is, hogy megy egy kb 5 sec-et majd úgy levágja az egészet. Érdekesség, hogy ha megy a gép akkor menet közben még nem fordult elő, hogy leáll, nincs lefagyás se. Tehát csak indítási gond van. Mindent kiszedtem, megmozgattam, át lett porszívózva törölgetve, resetelt bios után is csinálja. A led világít zölden az alaplapon, ha indul kigyullad a piros és világít mind a kettő folyamatosan. Ha nem indul akkor ez a piros azonnal kialszik. Még valami eszembe jutott: ritkán van olyan, hogy beindul a gép, mennek a ventik de nem kapcsolódik be a monitor illetve nem zörög a vinyó (nem tölt be?). Lehet-e ezek alapján behatárolni a hibát? Köszönöm!
Ui: a gép ha nem indult be csak és kizárólag teljes áramtalanítás után indul be (próbál)!!!
-
ooloo
őstag
Üdvözlök mindenkit !
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem , hogy a BIOS frissítése mennyire fontos tényező az alaplap esetében? ( GIGABYTE GA-965P-S3 ) Közel 4 éve vettem az alaplapot és a többi komponenst ... még nem frissítettem alaplapi BIOS-t csak videokártya drivert ( GIGABYTE 7600GT ) és félek , hogy az alaplap esetében nem olyan egyszerű .. vagy mégis?
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
Muton
addikt
hello!
A rendszerórám folyamatosan elállítódik (időben előre). Mitől lehet? Az elemre rámértem, az jó.Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
verwolf9999
csendes tag
Tudna nekem valaki segítnei ? Van egy ASUS M2N68-AM SE 2 AM2+ alaplapom mibe szertnék venni egy AMD Athlon 64 X2 5200+ processzort .Namármost az alaplap leírása tök angol és a különböző netes adatbankok valahol említik hogy elfogadja az Athlon 64 X2-őt valahol meg azt írják hogy nem .Nahmármost az lenne a kérdésem hogy van e ijen alaplapja valakinek aki tud segíteni vagy aki ért hozzá és tudja hogy elfogadja e .
Egyébként a leírása csak a sima Athlon és Phenom neveket tartalmazza az első lapon . a válaszokat előre is kössz -
ooloo
őstag
Köszönöm a gyors választ!
Szintén ezen alaplappal kapcsolatosan lenne még kérdésem (GIGABYTE GA-965P-S3) .
Ehhez a laphoz Lehet olyan processzor - videokártya párosítást beszerezni a kereskedelemben amin a friss kiadású játékok is vígan , nagy felbontásban futtathatók ? A monitorom HP 2509m 25-inch Full HD 1080p .Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
verwolf9999
csendes tag
Tudna nekem valaki segítnei ? Van egy ASUS M2N68-AM SE 2 AM2+ alaplapom mibe szertnék venni egy AMD Athlon 64 X2 5200+ processzort ami ugyebár 2×2,6 GHZ .Namármost az alaplap leírása tök angol és a különböző netes adatbankok valahol említik hogy elfogadja az Athlon 64 X2-őt valahol meg azt írják hogy nem .Nahmármost az lenne a kérdésem hogy van e ijen alaplapja valakinek aki tud segíteni vagy aki ért hozzá és tudja hogy elfogadja e .
Egyébként a leírása csak a sima Athlon és Phenom neveket tartalmazza az első lapon . a válaszokat előre is kössz . Sűrgős lenne .[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
válasz verwolf9999 #29532 üzenetére
Igen, kezeli. A gyártó honlapját kell ilyen esetben megnézni.
-
sgergi
veterán
Gyakorlatilag igen. Pci-e slot van rajta, amiben az összes vidkari simán megy, illetve procit is lehet bele kapni. A proci támogatás attól függ milyen revíziójú lapod van. (ez a lap egyik sarkába van beírva) Ha 1.0-ás, akkor ezek a procik mennek bele, ha 3.3-as, akkor pedig ezek. Tehát, ha akarsz, akkor lehet egy kicsit fejleszteni a lapot.
-
Jozi
tag
Sziasztok !
A Mugen 2-t fel lehet az ASUS M4A89GTD PRO/USB3 lapra tenni, nem ér bele semmibe, illetve a hűtő alatt elférnek a magasabb memóriák?
Érdekelne még milyen véleménnyel vagytok erről lapról. Főleg nem játékra kell, VGA is "csak" 5770-es lesz max.
Üdv -
ooloo
őstag
válasz sgergi #29537 üzenetére
Az alaplap 1.0 revíziószámmal rendelkezik ... de a processzor kiválasztása nem is olyan egyszerű a számomra . Én egy egyszerű "mezei" felhasználó vagyok , aki játékra , internetezésre és nagy felbontású filmek lejátszására használja a gépét. A processzor kínálat engem zavarba ejt .... nem tudom , hogy melyiket válasszam ha a közeljövőben (1 év)
megjelenő játékokkal szeretnék játszani a kép szaggatása nélkül . Ebben kérném a segítségedet ill. a kiválasztott processzorhoz illő videokártyában is kérném a javaslatodat.A választ előre is köszönöm!
( a táp 480 W ... memória 4 GB )
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
sgergi
veterán
Igazából akkor tudnék ajánlani valamit, ha egy kis tuningtól nem ódzkodnál. Ha mondjuk játszani szeretnél, akkor egy 3GHz körüli 2 magos proci jó választás lenne, de ilyet nem lehet beletenni, ezért nem ártana egy kis tuning. Videokártyából pedig nem tudom, hogy most mi a legjobb vétel, így azt ajánlom, hogy itt kérdezd meg, hogy miket ajánlanak. (Ne felejtsd azt leírni, hogy mennyi pénzt tudsz rászánni .)
-
verwolf9999
csendes tag
Tök jó hogy nekem senki sem válaszolt
-
ooloo
őstag
válasz sgergi #29541 üzenetére
Hát... a tuninghoz nem igazán értek , hiszen soha nem próbáltam. Fellelhető a fórumon egy "szamárvezető" ami elnavigálja az abszolut tudatlanokat ebben a kérdésben ?
A választ köszönöm !
-
P.K.Gabesz
tag
válasz verwolf9999 #29534 üzenetére
Nevelgetem csemetéimet és közben hallgatom, hogy nő a fű.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Üdv!
nem tudjátok, az új Asus m4xxxx sorzatú lapok, amelyek IGP vel vannak szerelve, és ugye csak alacsony kategóriás kártyákkal mennek Hybdrid CrossfireX-ben, ha beletennék egy jobb kártyát, le lehet tiltani valahogy az integrált VGA-t?
előre is köszi!"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
P.K.Gabesz
tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #29547 üzenetére
hell.
Jobb kari bele a lapba, monitor ráköt, start, biosba be , int. vga disabled, asszem nem hagytam ki semmit.
hybrid cf-hez az int.vga-ra kell dugni a monitort.
Nevelgetem csemetéimet és közben hallgatom, hogy nő a fű.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
lapválasztást befolyás a tényező, szal köszi a választ!
írták hogy az Asus m4a89gtd pro usb3 as lap öccse, amiben nincs integrált VGA , tehát 890 Fx es csippel van szerelve, sokkal jobb. én kerestem hogy miben, de nem jöttem rá
ötlet? ha csak tuningolhatóbb az engem nem érdekel"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- Automata kávégépek
- iPhone topik
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- MSI B85M-G43 + I.O Shield eladó
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest